Πόσα ευρώ είναι αυτό; 110 ευρώ;
https://www.google.com/search?q=ruble+e ... ribution=1
Πόσα χιλιόμετρα είχαν εισχωρήσει; Σε πόσες μέρες; Και το 1969 είχαν εισχωρήσει οι Κινέζοι στην Ρωσία. Ίσως το ξανακάνουν όταν έχει τελειώσει όλο αυτό...Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2024, 20:06 Να θυμισω οτι καποιοι λενε οτι για πρωτη φορα υπηρξε εισβολλη σε Ρωσικο εδαφος απο τον Β ΠΠ. Αυτο ειναι αναληθες γιατι Τσετσενοι ειχαν κανει μια αντιστοιχη επιχειριση το 1999 και ειχαν καταλαβει περιοχες στο Νταγκεσταν
Από το να τους στέλνουν στο meat grinder, αυτό είναι ένα καλύτερο στοίχημα και ότι βγεί, το πιστεύω. Μπορεί οι Ρώσοι να πανικοβληθουν και να κάνουν λάθη για να σώσουν το γόητρο.Scouser έγραψε: 08 Αύγ 2024, 19:18Θεωρητικά δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τη Ρωσία να απωθήσει μιάμιση ταξιαρχία, γιατί για τέτοια δύναμη μιλάμε έως τώρα. Προφανώς όμως αυτό το ξέρουν και στο ουκρανικό επιτελείο και κάτι θα έχουν στο μυαλό τους. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να επιδιώξουν να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότερο ρωσικό έδαφος και να το κρατήσουν επίσης όσο γίνεται περισσότερο. Η ιστορία με τη Βάγκνερ πάντως, που προήλαυσε σχεδόν ως τη Μόσχα ανενόχλητη, έδειξε ότι τα νώτα των Ρώσων είναι αρκετά ευάλωτα αφού με εξαίρεση τις δυνάμεις που έχουν παραμείνει στην Άπω Ανατολή το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ είναι στην Ουκρανία και μάχεται.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Αύγ 2024, 13:04Αν μπορεί να τα κρατήσει ναι, μεγάλο αν. Επίσης ο Τραμπ αν κερδίσει αναλαμβάνει το 2025.Scouser έγραψε: 08 Αύγ 2024, 12:48 Επιτέλους, η Ουκρανία κάνει μια ορθολογική στρατιωτική κίνηση. Το φωνάζω εδώ και ένα χρόνο, πρέπει να χτυπήσει μέσα στο ρωσικό έδαφος και με αεροπορικές και με χερσαίες δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα της είναι χρήσιμο να κρατήσει μερικά ρωσικά εδάφη εν όψει των διαπραγματεύσεων που θα αρχίσουν μετά τον Νοέμβριο, όταν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Είσαι σίγουρος ότι θα βγει ο Τραμπ; Δεν είναι ρητορική ερώτηση.Τώρα αν τους βρεί ο Τραμπ χωρίς να έχουν πάρει πίσω τα εδάφη δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι ένας άγνωστος παράγοντας.
Κοντά στα δέκα χλμ αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση με κίνδυνο κάποιων δεκάδων τεθωρακισμένων και χιλίων περίπου ανθρώπων δεν το κάνεις για να αποδείξεις κάτι που όλοι ξέρουμε (ότι δηλαδή σε οποιαδήποτε στιγμή σε σύνορα που εκτείνονται εκατοντάδες χλμ σημεία τους θα είναι τρωτά). Το κάνεις για να έχεις απτά αποτελέσματα. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με μια ευθεία επιδρομή που αν μπει αρκετά βαθιά σε ξένο έδαφος ρισκάρει να βάλλεται από όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά να καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό το κάνεις για δημόσιες σχέσεις και για να παίζουν κάτι τα κανάλια ενώ οι Ουκρανοί θα εξοντώνονται για ακόμη μια φορά. Δείχνει επίσης πόσο η ουκρανική ηγεσια νοιάζεται για τους στρατιώτες της.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 19:50Άλλο ρωτάω. Πόσο βαθιά (πόσα χιλιόμετρα) έχει μπει στο έδαφος της Ρωσίας η Ουκρανία και μάλιστα με μια μόνο μεραρχία... Εννοείται πως ο σκοπός της δεν είναι να κατακτήσουν κάποια ρωσική περιοχή, ποτέ δεν είχαν αυτό τον σκοπό. Απλά καταδεικνύει πόσο εύθραυστα είναι τα σύνορα της Ρωσίας.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 08 Αύγ 2024, 19:43Όχι, πόσο; Λες να κατακτήσουν μέρος της ρωσίας ή λες πως πρόκειται για αντιπερισπασμό ελπίζοντας πως οι ρώσοι θα ανακόψουν την προέλαση τους στο Τορέτσκ και θα στείλουν στρατεύματα στο κουρσκ; Και τι αντιπερισπασμός; α) θα δείξουν στα μέσα πως κερδίζουν β) όπως συνηθίζουν θα χάσουν υλικό και άντρες χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Πλέον όχι, δεν είμαι.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 20:44Είσαι σίγουρος ότι θα βγει ο Τραμπ; Δεν είναι ρητορική ερώτηση.Τώρα αν τους βρεί ο Τραμπ χωρίς να έχουν πάρει πίσω τα εδάφη δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι ένας άγνωστος παράγοντας.
Θα έλεγε κανείς πως ήσουν σίγουρος. Λάθος κατάλαβα τελικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:11Πλέον όχι, δεν είμαι.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 20:44Είσαι σίγουρος ότι θα βγει ο Τραμπ; Δεν είναι ρητορική ερώτηση.Τώρα αν τους βρεί ο Τραμπ χωρίς να έχουν πάρει πίσω τα εδάφη δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι ένας άγνωστος παράγοντας.
Να εύχεσαι να βγει γιατί αλλιώς οι οπαδοί του θα πάρουνε τα όπλα.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:13Θα έλεγε κανείς πως ήσουν σίγουρος. Λάθος κατάλαβα τελικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:11Πλέον όχι, δεν είμαι.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 20:44
Είσαι σίγουρος ότι θα βγει ο Τραμπ; Δεν είναι ρητορική ερώτηση.
Διότι ο Πουτιν δεν είναι Στάλιν. Δεν ενεργεί ποτέ εν θερμώ. Και ευτυχώς. Αλλιώς θα είχαμε πυρηνικό ολοκαύτωμα.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:09 Νομίζω δεν υπάρχει κάποια κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι Ρώσοι και να μην έχει πέσει... Αυτά δεν είναι σύνορα, σουρωτηρι είναι...![]()
Τσάμπα μάγκας.nikos p 2020 έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:47Διότι ο Πουτιν δεν είναι Στάλιν. Δεν ενεργεί ποτέ εν θερμώ. Και ευτυχώς. Αλλιώς θα είχαμε πυρηνικό ολοκαύτωμα.Libre arbitre έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:09 Νομίζω δεν υπάρχει κάποια κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι Ρώσοι και να μην έχει πέσει... Αυτά δεν είναι σύνορα, σουρωτηρι είναι...![]()
Μιλάμε για τρομερούς δημοκράτες, ε;nikos p 2020 έγραψε: 08 Αύγ 2024, 21:44Να εύχεσαι να βγει γιατί αλλιώς οι οπαδοί του θα πάρουνε τα όπλα.