!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χαλαρή κουβεντούλα με 5 προσωπικότητες

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Re: Χαλαρή κουβεντούλα με 5 προσωπικότητες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

nemo έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 19:10 οι πιο πολλες αποριες ειναι εξηγήσιμες και ο μωαμεθ δεν ηταν απατεωνας εγραψε οτι εβλεπε γυρω του
λεω για αυτο που γνωριζω εγω και οχι για ονοματα που γραφεις και δεν γνωριζω

αυτο παλι με τον αλεξ .να τον ρωτησεις αν ηταν γκεη ή οχι ! με παρεξενεψε δλδ ολοκληρη την πορεια του
θα την κρινεις αν ηταν γκεη ή οχι
Ρε ο Μωάμεθ είναι τεράστιος απατεώνας, γιατί όταν ήμουν Αγγλία και είχα συζητήσεις με Μουσουλμάνους συμφοιτητές (ΔΕΝ το προτείνω αν δεν θες να φρίξεις), είχα διαβάσει 2-3 βιβλία σε βάθος και το Κοράνι απ'έξω και ανακατωτά (είναι μικρό). Τώρα δεν θυμάμαι τίποτα βέβαια.

Ε ντάξει, όταν ο άλλος σου βγάζει ειδικές σούρες για να βολέψει τον εαυτό του και λέει ότι ήρθαν απ' το θεό, αυτό είναι λίγο προβληματικό. Ακόμα θυμάμαι αμυδρά μια σούρα που και καλά του έλεγε ο αλλάχ ότι είναι οκ να παντρευτεί την γυναίκα του (θετού του?) γιού ή κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τέτοιες μαλακίες, τα έβγαζε απ'τον κώλο του.

Ή σούρες για το πώς θα βαράς την γυναίκα σου. Μιλάμε για τραγικά πράγματα να τα σκέφτεσαι ότι μπορεί να προήλθαν από μια θεότητα...

...

Όσον αφορά τον άλεξ, χαλάρωσε ρε. Αυτό και τα πιο κάτω είναι όλα λίγο tongue-in-cheek. Σιγά μην χαλάσω την 5η θέση στο τραπέζι για να ρωτήσω αυτές τις μαλακίες. Να μου κι αν έκανε ομοφυλικά όργια, να μου κι αν όχι. Πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι κατακτήσεις του και τα επιτεύγματα, παρά το τι έκανε ο καθένας στην σεξουαλική του ζωή!

Πάντως απ'τον Νεάντερνταλ και απ' απάνω, πραγματικά θα ήθελα να κάνω ένα chat με αυτούς τους ανθρώπους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

masterridley έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:16 Για το "σκάσε και υπολόγιζε" που λες, συμφωνώ ότι αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Αλλά, καμιά φορά σκέφτομαι, και αν το σύμπαν είναι πέρα απ' την κατανόηση του ανθρώπου και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πιθανοτικές αναλύσεις; Δλδ είναι πολύ κουλά αυτά που συμβαίνουν με την κβαντομηχανική (διπλή οπή, entaglement, πώς ξεκινάς καν να τα εξηγήσεις κλασικά;), άσε δε που οι μετρήσεις της έχουν τρομακτική ακρίβεια.

Από την άλλη, μετά χαστουκίζω τον εαυτό μου και λέω, δεν μπορείς ποτέ να τα παρατήσεις σ'αυτή την προσπάθεια, να φέρεις την φυσική στα ανθρώπινα μέτρα και να την κατανοήσεις πλήρως. Γιατί αν ας πούμε πεις, οκ είναι παράλογο, τότε καταρρέουν όλοι οι κανόνες λογικής και all bets are off..
Ακριβώς εκεί είναι η ουσία. Ίσως να μην κατορθώσουμε ποτέ να ξετυλίξουμε όλο το κουβάρι, αλλά δεν γίνεται να τα παρατήσουμε και να πούμε "μέχρι εδώ φτάνει το μυαλό μας".

Νομίζω ότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται απαραίτητα κλασική εξήγηση. Δηλαδή οκ, το ηλεκτρόνιο είναι κύμα πιθανοτήτων, μπορεί να το χωνέψει το μυαλό μου. Αλλά όλα πρέπει να έχουν μια βασική εξήγηση έστω κι αν είναι μη κλασική.

Όταν έχεις δυο ηλεκτρόνια θα πρέπει να έχεις και βαρυτικό πεδίο, γιατί τα ηλεκτρόνια έχουν μάζα. Πού όμως βρίσκεται το βαρυτικό πεδίο; Βρίσκεται π.χ. σε δύο σημεία ταυτόχρονα, οπότε χρειάζεσαι κβαντική βαρύτητα που να αναλύει πώς λειτουργεί αυτό ή συμβαίνει κάτι άλλο; Αν μιλάμε για μαγνητικό πεδίο, ξέρουμε ήδη ότι βρίσκεται κι αυτό σε υπέρθεση και αλληλεπιδρά με τον εαυτό του. Οι αλληλεπιδράσεις αυτές περιγράφονται από την QED. Αλλά για την βαρύτητα δεν έχουμε τέτοια θεωρία. Αυτό προσπαθούσε να ανακαλύψει ο Αϊνστάιν. Ανεπιτυχώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

masterridley έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:27 Πάντως απ'τον Νεάντερνταλ και απ' απάνω, πραγματικά θα ήθελα να κάνω ένα chat με αυτούς τους ανθρώπους.
Σε προσκαλώ να έρθεις μια μέρα στο μαγαζί μου. Έχει πολλά specimens η περιοχή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

masterridley έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:27

Ε ντάξει, όταν ο άλλος σου βγάζει ειδικές σούρες για να βολέψει τον εαυτό του και λέει ότι ήρθαν απ' το θεό, αυτό είναι λίγο προβληματικό. Ακόμα θυμάμαι αμυδρά μια σούρα που και καλά του έλεγε ο αλλάχ ότι είναι οκ να παντρευτεί την γυναίκα του (θετού του?) γιού ή κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τέτοιες μαλακίες, τα έβγαζε απ'τον κώλο του.

Ή σούρες για το πώς θα βαράς την γυναίκα σου. Μιλάμε για τραγικά πράγματα να τα σκέφτεσαι ότι μπορεί να προήλθαν από μια θεότητα...

...

για να καταλαβεις το ισλαμ πρεπει να μεταφερθεις νοητικα στην αραβια εκεινους τους αιωνες
οπως ακριβως η ορθοδοξια εδεσε με τον ελληνισμο το ιδιο ακριβως εκανε και το ισλαμ με τον ντοπιο πληθυσμο ..το ισλαμ επαναπρογραμματισε με ελαχιστες πινελιες την πιστη τους και τον τροπο ζωης τους
και ναι διαφερουμε οσο η μερα με την νυχτα εξου και οι πολιτιστικες διαφορες
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:34
masterridley έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:27 Πάντως απ'τον Νεάντερνταλ και απ' απάνω, πραγματικά θα ήθελα να κάνω ένα chat με αυτούς τους ανθρώπους.
Σε προσκαλώ να έρθεις μια μέρα στο μαγαζί μου. Έχει πολλά specimens η περιοχή.
lolz :D
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

τον παππού μου τον Ρήγα και

S. Beckett
R. Basho
J. Mekas
F. Kahlo
E. Munch
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος »

Αϊνστάιν
Καζαντζάκης
Ντοστογιέφσκι
Λένον
Νίκολσον
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

masterridley έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 00:16
Spoiler
hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 16:14
masterridley έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 04:08Εδώ ολόκληρος Αινστάιν που βοήθησε στην γέννηση της, αποδεικνύοντας ότι όντως το φως είναι κβάντα, δεν αποδέχτηκε ποτέ πλήρως την τυχαιότητα της ΚΜ και έχασε το υπόλοιπο της ζωής του ψάχνοντας για μια ντετερμινιστική θεωρία των πάντων.
Δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιος αυτός ο χαρακτηρισμός. Ο Αϊνστάιν δεν ήθελε να αποδεχθεί την μη ντετερμινιστική πλευρά της κβαντικής φυσικής γιατί είναι ανάλογη του "ο Θεός το έκανε". Θα πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση για το πώς μεταδίδεται στιγμιαία σε όλο το σύμπαν η πληροφορία της κατάρρευσης της κυματοσυνάρτησης όπως και τι σημαίνει η ίδια η μέτρηση, πράγματα που αμφότερα δεν έχουν απαντηθεί ακόμα και σίγουρα έχουν απάντηση. Το "σκάσε και υπολόγιζε" είναι ανάλογο με το "ο Θεός το έκανε".

Κατόπιν πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του ψάχνοντας τρόπο να παντρέψει την κλασική θεωρία του με την κβαντική μηχανική, πράγμα που επίσης θα πρέπει να έχει μια απάντηση την οποία ακόμη δεν έχουμε και ίσως να πάρει αιώνες για να την βρούμε. Στην πορεία αυτή είχε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που έκτοτε κανείς δεν πολυάγγιξε.

Ο Ντον Λίνκολν, του Φέρμιλαμπ, έχει ένα πολύ ωραίο βιβλίο σχετικά ακριβώς με αυτό το αντικείμενο:

https://global.oup.com/academic/product ... us&lang=en&

Εικόνα
Πολύ ωραίο βιβλίο φαίνεται, μπαίνει στην λίστα.
Έχω γεμίσει βέβαια με βιβλία Φυσικής που δεν διαβάζω, γιατί θέλω πρώτα να τελειώσω τις διαλέξεις τους Φάινμαν, γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω για μακαρονοδομές που τυλίγονται (υπερχορδές δλδ) και να κάνω nod "α ναι, καταλαβαίνω απόλυτα τι θα πει ο συγγραφέας" = δεν καταλαβαίνω Χριστό.

Δυστυχώς, είμαι κολλημένος στον 1ο τόμο, γιατί έχω το κακό να ψυρίζω ότι διαβάζω και να μπαίνω βαθιά σε rabbit holes.

...

Για το "σκάσε και υπολόγιζε" που λες, συμφωνώ ότι αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Αλλά, καμιά φορά σκέφτομαι, και αν το σύμπαν είναι πέρα απ' την κατανόηση του ανθρώπου και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πιθανοτικές αναλύσεις; Δλδ είναι πολύ κουλά αυτά που συμβαίνουν με την κβαντομηχανική (διπλή οπή, entaglement, πώς ξεκινάς καν να τα εξηγήσεις κλασικά;), άσε δε που οι μετρήσεις της έχουν τρομακτική ακρίβεια.

Από την άλλη, μετά χαστουκίζω τον εαυτό μου και λέω, δεν μπορείς ποτέ να τα παρατήσεις σ'αυτή την προσπάθεια, να φέρεις την φυσική στα ανθρώπινα μέτρα και να την κατανοήσεις πλήρως. Γιατί αν ας πούμε πεις, οκ είναι παράλογο, τότε καταρρέουν όλοι οι κανόνες λογικής και all bets are off..
Η συνειδητοποίηση και αποδοχή του πεπερασμένου της ανθρώπινης κατανόησης είναι ένα σοβαρό milestone, imho, στην πορεία της όποιας ωρίμανσης του κάθε ανθρώπου...
τελικά νομίζω είναι και αναπόφευκτη, θα λάβει χώρα έστω και την τελευταία στιγμή πριν (ή έστω κάποια κλάσματα μετά) το θάνατο.

Επιφέρει επίσης σοβαρές ανατροπές σε όλη την ύπαρξη του ατόμου...κάτι που ίσως εξηγεί και την αντίσταση/άρνηση που εμφανίζεται πολλές φορές...κυρίως δε στους ...σοφούς

ΥΓ. Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν εννοώ ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να προσπαθεί να κατανοήσει όλο και περισσότερα...φυσικά και πρέπει να το κάνει. Εννοώ ότι κάθε ανθρώπινος νους όσο προικισμένος και να είναι φτάνει κάποια στιγμή στο ταβάνι των δυνατοτήτων της κατανόησής του. Για άλλον αυτό το ταβάνι είναι το πως φτιάχνουμε χαρμάνι για τσιμέντο, για άλλον το πως να κατανοήσει το επόμενο βιβλίο μετά την κβαντομηχανική...
όλοι όμως τελικά φτάνουν κάπου που αναγνωρίζουν αυθόρμητα και ξεκάθαρα αυτό που ανέφερες με τόση ειλικρίνεια... "δεν καταλαβαίνω Χριστό"
Το πως θα επιλέξουν να λειτουργήσουν μετά από αυτή τη συνειδητοποίηση, έχει ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

foscilis έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 11:48 Jenna Haze, Taylor Rain, Beladonna, Monica Sweetheart, Gauge. Απο την ιστορικη εποχη του πρωτου μισου της δεκαετιας 2000.
Αααα τι ωραία αν και πολύ διαφορετικές θα διάλεγα

:102:
Ποια να πρωτοθυμηθώ μένοντας στα ίδια χρονικά όρια, Avy Scott από τις αμερικανίδες σου και κυρίως ουγγρική σχολή Amanda Steele, Monica Roccaforte και Εrika Bella, συν την γειτονισσα τους Krystal De Boor .

Θα επανέλθω με την κανονική πεντάδα μου, απλώς ζηλεψα και νοσταλγησα :102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”