!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Η Ελλάδα να θυμάται τι έπαθε στην Κύπρο και στη Μικρασία"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: "Η Ελλάδα να θυμάται τι έπαθε στην Κύπρο και στη Μικρασία"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

sharp έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:34
George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:32
sharp έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:28

Από πού έχεις αυτή την πληροφορία; Εγώ πάλι έχω διαβάσει ότι όλοι οι στρατηγοί του τον απέτρεψαν, αλλά δεν τους άκουσε. Και λογικό είναι, ούτε οι Γερμανοί με πολύ καλύτερο στρατό δεν ξεκίνησαν επίθεση χειμώνα, πόσο μάλλον σε βουνά.
Οι ιδιοι οι Ιταλοι το λενε στις επιστολες που εστελναν απο το μετωπο

Ελεγαν οτι η Ιταλικη Κυβερνηση (Προπαγανδα) τους ειχε διαβεβαιωσει οτι οι Ελληνες ειναι μαλθακοι, δεν θα πολεμησουν, θα πανε σαν ελευθερωτες, σε 15 μερες θα επιναν καφε στην Αθηνα, οτι ειναι διαιρεμενοι και θα σφαχτουν μεταξυ τους αντι να πολεμησουν κλπ.

Αντιθετα γραφουν οτι εχουν πεσει σε εναν αδιαπέραστο τοιχο που τον υπερασπιζονται στρατιωτες που δεν υποχωρουν εκατοστο απο τις θεσεις τους παρα την ανωτερωτητα της Ιταλιας σε εμψυχο και αψυχο υλικο.

https://www.kathimerini.gr/society/3384 ... olemisoyn/
Δεν σημαίνει ότι ήταν αλήθεια. Τεσπα, συμπλήρωσα για την ημερομηνία
Και το έκανε επειδή ήταν ανόητος και μουρλός. Θεωρούσε την 28.10 τυχερή μέρα επειδή είχε πάρειτην εξουσία με τους φασίστες του στην ίδια ημερομηνία. :lol:
Αν το γραφε 1-2 φανταροι ισως.

Αλλα ολοι τους?

Ολοι λεγανε ψεματα?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:36
George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:32

Οι ιδιοι οι Ιταλοι το λενε στις επιστολες που εστελναν απο το μετωπο

Ελεγαν οτι η Ιταλικη Κυβερνηση (Προπαγανδα) τους ειχε διαβεβαιωσει οτι οι Ελληνες ειναι μαλθακοι, δεν θα πολεμησουν, θα πανε σαν ελευθερωτες, σε 15 μερες θα επιναν καφε στην Αθηνα, οτι ειναι διαιρεμενοι και θα σφαχτουν μεταξυ τους αντι να πολεμησουν κλπ.

Αντιθετα γραφουν οτι εχουν πεσει σε εναν αδιαπέραστο τοιχο που τον υπερασπιζονται στρατιωτες που δεν υποχωρουν εκατοστο απο τις θεσεις τους παρα την ανωτερωτητα της Ιταλιας σε εμψυχο και αψυχο υλικο.

https://www.kathimerini.gr/society/3384 ... olemisoyn/
Και το έκανε επειδή ήταν ανόητος και μουρλός. Θεωρούσε την 28.10 τυχερή μέρα επειδή είχε πάρειτην εξουσία με τους φασίστες του στην ίδια ημερομηνία. :lol:

Αλλα ολοι τους?

Ολοι λεγανε ψεματα?
Προφανώς το έλεγε η προπαγάνδα τους για να τους εμψυχώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντούτσε το πίστευε και ήταν ο λόγος που επέμενε. Τον λόγο (που τουλάχιστον έχω διαβάσει) τον έγραψα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
George_V

sharp έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:40
George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 17:36

Αλλα ολοι τους?

Ολοι λεγανε ψεματα?
Προφανώς το έλεγε η προπαγάνδα τους για να τους εμψυχώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντούτσε το πίστευε και ήταν ο λόγος που επέμενε. Τον λόγο (που τουλάχιστον έχω διαβάσει) τον έγραψα παραπάνω.
Οπως και να χει η ουσια ειναι μια.

Αντι να σκυψει η Ελλάδα το κεφάλι σε μια ξενη δυναμη σαφως πολυ ανωτερη απο αυτην της λεει "Bring it on"

Kαι αν κερδιζε θα ειχε δημιουργησει αλλη μια ενδοξη και λαμπρη σελιδα στην ιστορια της.

Αν εχανε τοτε θα εχανε με το οπλο στο χέρι και οχι ντροπιασμενη με το κεφαλι αναμεσα στα ποδια μυξοκλαιγοντας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 16:00
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 15:54
George_V έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 12:40 Τι θα γινει?
Θα χάσουμε.
Κοίτα να δεις που το 1940 θα έλεγες ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αλλά η εξέλιξη του πολέμου και θα σε διέψευδε και θα σε έβγαζε μαλακά.

Σε ένα πόλεμο η ήττα είναι ένα από τα δύο ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν. Δεν ξέρεις τι από τα δύο θα συμβεί αν δεν πολεμήσεις πρώτα.

Προτιμάς να σκύψεις το κεφάλι και να παραδοθείς λοιπόν αν ο πόλεμος σου χτυπήσει την πόρτα?

Τέτοιο ρεζίλικι?
Δεν ξέρω τι θα έλεγα το '40 και φαντάζομαι ούτε κι εσύ ξέρεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ίσως τότε οι ανθρωποι να ήταν πιο σκληροί, ίσως πιο μοιρολάτρες, ίσως η πατρίδα σήμαινε περισσότερα απ' ότι τώρα. Ίσως οι ηγέτες να ήταν πιο ικανοί. Δεν μιλάμε όμως για το '40. Μιλάμε για σήμερα. Στον πόλεμο η ήττα είναι ένα από τα δυο ενδεχόμενα που μπορούν να συμβούν και για μας το πιο πιθανό. Μπορείς να κάνεις τις προβλέψεις σου μετρώντας έμψυχο δυναμικό. Συγκρίνωντας το ετοιμοπόλεμο των δυο αντιπάλων, τον αριθμό των όπλων τους. Κάνοντας ακόμα και πρόχειρα αυτές τις συγκρίσεις θα καταλάβεις ότι οι πιθανότητες μας είναι λίγες κι ο πόλεμος θα καταλήξει, ίσως χειρότερα από αυτόν των Ουκρανών, σε τρομερές απώλειες. Μια γενιά χαμένη. Η ελλάδα που θες να σώσεις σκοτωμένη.
Δεν είναι ρεζιλίκι. Αν εσύ προτιμάς να δώσεις τη ζωή σου για μια ονειροφαντασία είναι δικαίωμα σου. Μην μου λες όμως ότι πρέπει να το κάνω κι εγώ αφού σου έχω εξηγήσει οτι μέχρι τώρα αυτή η χώρα για εμένα τουλαχιστον λειτουργεί ως παράσιτο. Απομυζεί όλη μου την ενέργεια, έχει καταστρέψει τα δημιουργικά μου χρόνια και θα με βγάλει να βοσκήσω στα 70 λίγο πριν πεθάνω. Δεν ξεχωρίζει από αυτούς που κατά καιρούς την κυβερνούν. Βασικά τα δύο αυτά είναι αδιάσπαστα. Δεν θα πεθανω γι' αυτούς. Δεν θα σκοτώσω γι' αυτούς.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:16

Θα χάσουμε.
Κοίτα να δεις που το 1940 θα έλεγες ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αλλά η εξέλιξη του πολέμου και θα σε διέψευδε και θα σε έβγαζε μαλακά.

Σε ένα πόλεμο η ήττα είναι ένα από τα δύο ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν. Δεν ξέρεις τι από τα δύο θα συμβεί αν δεν πολεμήσεις πρώτα.

Προτιμάς να σκύψεις το κεφάλι και να παραδοθείς λοιπόν αν ο πόλεμος σου χτυπήσει την πόρτα?

Τέτοιο ρεζίλικι?
Δεν ξέρω τι θα έλεγα το '40 και φαντάζομαι ούτε κι εσύ ξέρεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ίσως τότε οι ανθρωποι να ήταν πιο σκληροί, ίσως πιο μοιρολάτρες, ίσως η πατρίδα σήμαινε περισσότερα απ' ότι τώρα. Ίσως οι ηγέτες να ήταν πιο ικανοί. Δεν μιλάμε όμως για το '40. Μιλάμε για σήμερα. Στον πόλεμο η ήττα είναι ένα από τα δυο ενδεχόμενα που μπορούν να συμβούν και για μας το πιο πιθανό. Μπορείς να κάνεις τις προβλέψεις σου μετρώντας έμψυχο δυναμικό. Συγκρίνωντας το ετοιμοπόλεμο των δυο αντιπάλων, τον αριθμό των όπλων τους. Κάνοντας ακόμα και πρόχειρα αυτές τις συγκρίσεις θα καταλάβεις ότι οι πιθανότητες μας είναι λίγες κι ο πόλεμος θα καταλήξει, ίσως χειρότερα από αυτόν των Ουκρανών, σε τρομερές απώλειες. Μια γενιά χαμένη. Η ελλάδα που θες να σώσεις σκοτωμένη.
Δεν είναι ρεζιλίκι. Αν εσύ προτιμάς να δώσεις τη ζωή σου για μια ονειροφαντασία είναι δικαίωμα σου. Μην μου λες όμως ότι πρέπει να το κάνω κι εγώ αφού σου έχω εξηγήσει οτι μέχρι τώρα αυτή η χώρα για εμένα τουλαχιστον λειτουργεί ως παράσιτο. Απομυζεί όλη μου την ενέργεια, έχει καταστρέψει τα δημιουργικά μου χρόνια και θα με βγάλει να βοσκήσω στα 70 λίγο πριν πεθάνω. Δεν ξεχωρίζει από αυτούς που κατά καιρούς την κυβερνούν. Βασικά τα δύο αυτά είναι αδιάσπαστα. Δεν θα πεθανω γι' αυτούς. Δεν θα σκοτώσω γι' αυτούς.
καταλαβαινω πως το θετεις αλλα και παλι η ελευθερια ειναι πιο σπουδαια απο χιλιαδες ζωες με την δικη σου φιλοσοφια ...αν πρεπει να πεθανουν ; φυσικα ! αρκει ο πολεμος να ειναι για ιδανικα και οχι για υλικα συμφεροντα ///
Άβαταρ μέλους
George_V

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:16

Θα χάσουμε.

Τέτοιο ρεζίλικι?
Αν δεν παλεψεις οταν και εαν ερθει η ωρα τοτε δεν θα υπαρξει καν Ελλαδα εστω και σκοτωμενη.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

George_V έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:31

Αν δεν παλεψεις οταν και εαν ερθει η ωρα τοτε δεν θα υπαρξει καν Ελλαδα εστω και σκοτωμενη.
δεν θα το ελεγα συγκεκριμενα για μια χωρα ουτε και για την δικη μου
σημασια εχει ο πολιτισμος με οτι και αν εννοει η λεξη
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”