Νετο Γκουερινο δεν βγάζω σπυριά όταν ακούω για Έλληνες. Βγάζω σπυριά όταν ακούω για «Βυζαντινούς» που είναι πολιτικά Ρωμαίοι αλλά εθνοτικά Έλληνες (είτε διατυπώνεται άμεσα, είτε έμμεσα με υπεκφυγές). οι Ρωμαίοι είχαν κάθε δικαίωμα να επικαλεστούν μια απώτερη τοπική και γιατί όχι συλλογική (αν και ανακριβή) ελληνική καταγωγή (και το κάνουν). Άλλο αυτό και άλλο να προσπαθείς να περάσεις ότι όλοι οι Ρωμαίοι (λόγιοι και λαός) παντού και πάντοτε πίστευαν ότι είχαν απογόνους μόνο τους [αρχαίους] Έλληνες και ενδιαφέρονταν για αυτό (το είχαν αναγάγει σε εθνοσυμβολικό επίπεδο). Πολύ χειρότερα όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει ότι "ήταν Έλληνες" με εντελώς παράλογα άλματα. Χριστιανοί ελληνόφωνοι Ρωμαίοι ήταν οι άνθρωποι. Παρομοίως εμείς έχουμε κάθε διακαίωμα να επικαλούμαστε μια απώτερη αρχαιοελληνική ή «βυζαντινή» καταγωγή και να τους θεωρούμε δικούς μας αυτούς τους δύο λαούς και να είμαστε περίφανοι για αυτούς (και οι δύο άφησαν το στίγμα τους πάνω μας). Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να βάζουμε χέρι στο ποιοί ήταν έτσι ώστε να μετατρέπουμε την ιστορία του τόπου μας σε ιστορία του Νεοελληνικού έθνους (προεκτείνοντάς την στο παρελθόν). Κατάλαβες γιατί βγάζω σπυριά;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Ε, δεν βλέπεις την διαφορά του χριστιανού δόγματος από την παγανιστική πολυδοξία;Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 11:52 Βγαίνει ο άλλος και λέει ότι οι αρχαίοι δεν είχαν τις ίδιες αντιλήψεις για τους θεούς
Λες και υπάρχει έστω μια θρησκεία που οι πιστοί της δεν έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για αυτήν
Εδώ οι μονοθεϊστικές θρησκείες -δογματα με ιερά βιβλία κτλ και έχουν 587 αιρέσεις
Που σκοτώνονται μεταξύ τους αιώνες
Που έχουν σφαχτεί εκατό φορές για την πιο ασήμαντη μλκια
Βεβαίως και γνωρίζω το συμπέρασμα. Είσαι ένα φαιδρεπίφαιδρο υποκείμενο και δεν θα έπρεπε απ' την αρχή να έχω ασχοληθεί μαζί σου στα σοβαρά .
Βρε μάλαξ Γκουερίνιο , τι γνωρίζεις εσύ κι εγώ για την αρχαία γραμματεία που δεν το ξέρει ο Χρόνικλ ; Τι νομίζεις πως είναι ο Χρόνικλ ; Κανένας τυχαίος κατσαπλιώτος συμφορουμίτης ; Και μόνο που μας μιλάει και χάνει τον χρόνο του μαζί μας είναι τιμή μας.
Ο Χρόνικλ λέει πως και οι αρχαίοι οι ίδιοι δεν συμφωνούσαν θρησκευτικώς σε όλα μεταξύ τους.
Και οι βυζαντινοί δεν συμφωνούν σε όλα μεταξύ τους . Πόσοι και πόσοι Βυζαντινοί δεν βρίζουν τον Πλάτωνα γιατί δεν συμφωνούν μαζί του ;
Ε, ο Άγιος Ιωάννης ο Μαυρόπους αγαπάει τον Πλάτωνα :
Αν θέλεις κάποιον απ' τους άλλους
να εξαιρέσεις από τον χαμό Χριστέ μου,
να μου εξαιρέσεις τον Πλάτωνα και τον Πλούταρχο.
Γιατί ήταν και οι δύο στον λόγο και στον τρόπο
κοντά στους νόμους σου .
Και αν αγνοούσαν ότι εσύ είσαι ο Θεός των όλων,
τότε τους πρέπει η καλοσύνη σου
με την οποία δωρίζεις σε όλους την σωτηρία.
Spoiler
πρωτότυπο κείμενο :
εἴπερ τινός βούλοιο τῶν ἀλλοτρίων
τῆς σῆς ἀπειλῆς ἐξελέσθαι, Χριστέ μου,
Πλάτωνα καί Πλούταρχον ἐξέλοιό μοι,
ἄμφω γάρ εἰσι καί λόγον καί τόν τρόπον
τοῖς σοῖς νόμοις ἔγγιστα προσπεφυκότες,
εἰ δ’ ἠγνόησαν ὡς Θεός εἶ τῶν ὅλων,
ἐνταῦθα τῆς σῆς χρηστότητος δεῖ μόνον
δι’ ἥν ἅπαντας δωρεάν σῲζειν θέλεις.
εἴπερ τινός βούλοιο τῶν ἀλλοτρίων
τῆς σῆς ἀπειλῆς ἐξελέσθαι, Χριστέ μου,
Πλάτωνα καί Πλούταρχον ἐξέλοιό μοι,
ἄμφω γάρ εἰσι καί λόγον καί τόν τρόπον
τοῖς σοῖς νόμοις ἔγγιστα προσπεφυκότες,
εἰ δ’ ἠγνόησαν ὡς Θεός εἶ τῶν ὅλων,
ἐνταῦθα τῆς σῆς χρηστότητος δεῖ μόνον
δι’ ἥν ἅπαντας δωρεάν σῲζειν θέλεις.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
Νετο Γκουερινο
Ούτε το ένα εκατοστό δεν γνωρίζει,είναι ξεκάθαροΖαποτέκος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 13:43Βεβαίως και γνωρίζω το συμπέρασμα. Είσαι ένα φαιδρεπίφαιδρο υποκείμενο και δεν θα έπρεπε απ' την αρχή να έχω ασχοληθεί μαζί σου στα σοβαρά .
Βρε μάλαξ Γκουερίνιο , τι γνωρίζεις εσύ κι εγώ για την αρχαία γραμματεία που δεν το ξέρει ο Χρόνικλ ;
Τα μόνο που ξέρει είναι τα χωρία που ξεχώρισαν κάτι ανθελληνικα σκουπίδια γιατί με το νου τους τρυπούσαν το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας σε σύγκριση με το μεγαλείο του χριστιανισμού
Αν έχει διαβάσει κάτι άλλο πέρα από αυτά,εγώ θα κόψω τον πούτσο και θα τον πετάξω στα σκυλιά
Που για να μας παραθέσει τι γραφαν οι αρχαίοι μας δίνει λινκ απολογητών
Άσε ρε ζαπ,κακώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτόν,άσε με εμένα.
Ξέρεις τώρα,είχα μια φαγούρα σταρχιδια αν θα μας μιλήσει ή όχι ο κάθε απολογητήςΚαι μόνο που μας μιλάει και χάνει τον χρόνο του μαζί μας είναι τιμή μας.
Πω πω πω πω ρε μλκα τι είπεΟ Χρόνικλ λέει πως και οι αρχαίοι οι ίδιοι δεν συμφωνούσαν θρησκευτικώς σε όλα μεταξύ τους.
Απίστευτο, πρέπει να είναι πολύ σοφός
-
Νετο Γκουερινο
Φίλε,όταν ξεφεύγεις και γράφεις που είναι χαμένοι οι Έλληνες σας ή κάτι παρόμοιο, δείχνεις το τι είσαιΣαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 12:01Νετο Γκουερινο δεν βγάζω σπυριά όταν ακούω για Έλληνες. Βγάζω σπυριά όταν ακούω για «Βυζαντινούς» που είναι πολιτικά Ρωμαίοι αλλά εθνοτικά Έλληνες (είτε διατυπώνεται άμεσα, είτε έμμεσα με υπεκφυγές). οι Ρωμαίοι είχαν κάθε δικαίωμα να επικαλεστούν μια απώτερη τοπική και γιατί όχι συλλογική (αν και ανακριβή) ελληνική καταγωγή (και το κάνουν). Άλλο αυτό και άλλο να προσπαθείς να περάσεις ότι όλοι οι Ρωμαίοι (λόγιοι και λαός) παντού και πάντοτε πίστευαν ότι είχαν απογόνους μόνο τους [αρχαίους] Έλληνες και ενδιαφέρονταν για αυτό (το είχαν αναγάγει σε εθνοσυμβολικό επίπεδο). Πολύ χειρότερα όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει ότι "ήταν Έλληνες" με εντελώς παράλογα άλματα. Χριστιανοί ελληνόφωνοι Ρωμαίοι ήταν οι άνθρωποι. Παρομοίως εμείς έχουμε κάθε διακαίωμα να επικαλούμαστε μια απώτερη αρχαιοελληνική ή «βυζαντινή» καταγωγή και να τους θεωρούμε δικούς μας αυτούς τους δύο λαούς και να είμαστε περίφανοι για αυτούς (και οι δύο άφησαν το στίγμα τους πάνω μας). Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να βάζουμε χέρι στο ποιοί ήταν έτσι ώστε να μετατρέπουμε την ιστορία του τόπου μας σε ιστορία του Νεοελληνικού έθνους (προεκτείνοντάς την στο παρελθόν). Κατάλαβες γιατί βγάζω σπυριά;
Δεν χρειάζεται ούτε τον εαυτό σου να κοροϊδεύεις ότι δήθεν ξεκίνησες μια αντικειμενική έρευνα και τα στοιχεία σε οδήγησαν στα παραπάνω συμπτώματα
Γιατί έτσι κι αλλιώς,κανέναν άλλον δεν μπορείς να κοροϊδέψεις
Τουλάχιστον να έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς,ότι δεν θέλεις να υπάρχει ελληνική συνέχεια
-
Νετο Γκουερινο
Έχετε πάρει 1500 χρόνια ιστορίας και γραμματείας,από τον Κωνσταντίνο ως το 1821 και ψάχνετε με το μικροσκόπιο να βρείτε κάτι που σας βολεύει,για το τι ήταν οι βυζαντινοί και οι Έλληνες της τουρκοκρατίας
Και όχι αυτός είπε ότι είμαστε ίδιος λαός με τους αρχαίους και όχι αυτός είπε ότι είμαστε ίδιος λαός με τους αρχαίους Ρωμαίους και όχι αυτός ξεχωρίζει αρχαίους και σύγχρονους του Λατίνους και όχι αυτός δεν τους ξεχωρίζει και όχι αυτός λέει τους αυσονες προγόνους και όχι αυτός λέει τους αυσονες βαρβάρους και όχι έτσι όχι γιουβέτσι και όχι κοκορέτσι
Λες και όλες οι εποχές ήταν ίδιες λες και δεν υπήρχαν σκοπιμότητες λες και δεν υπήρχαν ιδεοληψίες
Το μόνο που αξίζει από αυτά που παρατέθηκαν είναι η επιγραφή στο κουρείο της Κορίνθου τον 7ο αιώνα,από έναν απλό άνθρωπο που έγραψε θεέ μου βοήθησε τους Έλληνες και δύο τρία άλλα
Και όχι αυτός είπε ότι είμαστε ίδιος λαός με τους αρχαίους και όχι αυτός είπε ότι είμαστε ίδιος λαός με τους αρχαίους Ρωμαίους και όχι αυτός ξεχωρίζει αρχαίους και σύγχρονους του Λατίνους και όχι αυτός δεν τους ξεχωρίζει και όχι αυτός λέει τους αυσονες προγόνους και όχι αυτός λέει τους αυσονες βαρβάρους και όχι έτσι όχι γιουβέτσι και όχι κοκορέτσι
Λες και όλες οι εποχές ήταν ίδιες λες και δεν υπήρχαν σκοπιμότητες λες και δεν υπήρχαν ιδεοληψίες
Το μόνο που αξίζει από αυτά που παρατέθηκαν είναι η επιγραφή στο κουρείο της Κορίνθου τον 7ο αιώνα,από έναν απλό άνθρωπο που έγραψε θεέ μου βοήθησε τους Έλληνες και δύο τρία άλλα
-
Νετο Γκουερινο
Φέρνουν οι άρρωστοι με την μη συνέχεια των Ελλήνων,τις ίδιες και τις ίδιες μλκιες
Κάτι παραδόσεις νεοελλήνων ότι οι αρχαίοι λενηδες ήταν γίγαντες και τι συμπέρασμα βγάζουν;
Ότι είχε χαθεί εντελώς η συνείδηση συνέχειας από τους αρχαίους και πλέον τους θεωρούσαν ως κάτι διαφορετικό από αυτούς
Και όλα αυτά γιατί;
Μα γιατί είναι άσχετοι
Λες και δεν γινόταν το ίδιο στην αρχαιότητα
Λες και ο Ηρόδοτος δεν έγραψε για την γνωστή ιστορία με τα οστά του Ορέστη,που ήταν γιγάντια
Λες και δεν έγραψε ο Παυσανίας ότι του έδειξαν τα οστά του Αίαντα στην Σαλαμίνα και ήταν γιγάντια
Λες και ο ίδιος ο Όμηρος δεν περιέγραψε μονομαχίες που κάποιοι σήκωναν ένα τεράστιο βράχο και τον έκαναν σβούρες.
Βράχους που όπως λέει ο ίδιος ο Όμηρος στην μετέπειτα εποχή που ζει ο ίδιος δεν μπορούν καν να τον σηκώσουν δύο και τρία άτομα
Κάτι παραδόσεις νεοελλήνων ότι οι αρχαίοι λενηδες ήταν γίγαντες και τι συμπέρασμα βγάζουν;
Ότι είχε χαθεί εντελώς η συνείδηση συνέχειας από τους αρχαίους και πλέον τους θεωρούσαν ως κάτι διαφορετικό από αυτούς
Και όλα αυτά γιατί;
Μα γιατί είναι άσχετοι
Λες και ο Ηρόδοτος δεν έγραψε για την γνωστή ιστορία με τα οστά του Ορέστη,που ήταν γιγάντια
Λες και δεν έγραψε ο Παυσανίας ότι του έδειξαν τα οστά του Αίαντα στην Σαλαμίνα και ήταν γιγάντια
Λες και ο ίδιος ο Όμηρος δεν περιέγραψε μονομαχίες που κάποιοι σήκωναν ένα τεράστιο βράχο και τον έκαναν σβούρες.
Βράχους που όπως λέει ο ίδιος ο Όμηρος στην μετέπειτα εποχή που ζει ο ίδιος δεν μπορούν καν να τον σηκώσουν δύο και τρία άτομα
Αυτό είναι γραικοσκεπτικισμόςΟ Χρόνικλ λέει πως και οι αρχαίοι οι ίδιοι δεν συμφωνούσαν θρησκευτικώς σε όλα μεταξύ τους.
Και πολλοί δήθεν Ρωμαίοι δήθεν ρωμαϊκής αυτοκρατορίας θέλανε τις εικόνες πχ ενώ άλλοι καφροι δεν τις σέβονταν
Αλλά υπήρχε κεντρική εξουσία να επιβάλλει κάτι ενιαίο
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Έγραψα (απακριβώς):Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:24Σαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 12:01[...] Oι Ρωμαίοι είχαν κάθε δικαίωμα να επικαλεστούν μια απώτερη τοπική και γιατί όχι συλλογική (αν και ανακριβή) ελληνική καταγωγή (και το κάνουν). Άλλο αυτό και άλλο να προσπαθείς να περάσεις ότι όλοι οι Ρωμαίοι (λόγιοι και λαός) παντού και πάντοτε πίστευαν ότι είχαν απογόνους μόνο τους [αρχαίους] Έλληνες και ενδιαφέρονταν για αυτό (το είχαν αναγάγει σε εθνοσυμβολικό επίπεδο). Πολύ χειρότερα όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει ότι "ήταν Έλληνες" με εντελώς παράλογα άλματα. Χριστιανοί ελληνόφωνοι Ρωμαίοι ήταν οι άνθρωποι [...]
Που βλέπεις την ασυμφωνία των γραφομένων μου; Κάποιοι «Βυζαντινοί» επιδείκνυαν μια τοπική αρχαιολατρία (αναφέροντας το ελληνικό παρελθόν της Κωνσταντινούπολης) κάποιοι άλλοι όχι. Όταν αναφέρονταν στην καταστροφή από τον Σεβήρο το έκαναν όχι για να σφάξουν κάθε προηγούμενο κάτοικο που υπήρχε προηγουμένως αλλά για να θέσουν ένα συμβατικό τέλος της προηγούμενης φάσης. Με τον Μεγάλο Κωνσταντίνο άρχιζε η δική τους φάση. Παρομοίως ο Ιωάννης Ευγενικός όντας ανθενωτικός αντιστάθηκε στην σύνδεση των Ρωμαίων με τους Έλληνες ως απώτερους προγόνους και στον Νέο Ελληνισμό εν γένει. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε με ελαφρά καρδία. Η πραγματική απώτερη ελληνική καταγωγή των «Βυζαντινών» σε γενικές γραμμές δεν καθόριζε το ταυτοτικό τους παρόν. Το να ξετρυπώνεις 1, 2,[...]10 λόγιους που ενδιαφέρονται για αυτό ή ακόμη εκφράζουν μια νεοελληνική ταυτότητα δεν αποδεικνύεις τίποτα. Από εκέι και πέρα:Οι περισσότεροι πανηγυριστές της Κωνσταντινούπολης (εκτός τους Αντιπλαμιστές) αν αναφέρουν το αρχαιοελληνικό παρελθόν τότε πριν μιλήσουν για την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης μιλούν για ολική καταστροφή από τον Σεβήρο. Άρα χάθηκαν οι Έλληνες σας.... Όταν ο Βησσαρίωνας έγραψε το Εγκώμιο της Τραπεζούντας ο Ιωάννης Ευγενικός τον έπιασε και βάσει αυτού έγραψε ένα δικό του που έστειλε στον Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας. Σε αυτόν τον καινούργιο λόγο εξαφάνισε τις αναφορές στο αρχαιοελληνικό παρελθόν της Τραπεζούντας (!), τις αντικατέστησε με έπαινο στη φύση της περιοχής και άρχισε την ιστορία της Τραπεζούντας από την στιγμή που ο Πομπήιος Μάγνος κατέκτησε την Τραπεζούντα. Επίσης για την Κόρινθο ο ίδιος δεν ανέφερε τίποτα για το ελληνικό της παρελθόν. Σας λέει κάτι αυτό;
Χαλίλ ΓκιμπράνΥπερβολή είναι μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της.
Δεν είναι ότι δεν θέλω είναι τι υπάρχει. Δεν μπορείς να αρχίζεις με σκοπό να αποδείξεις ότι υπάρχει η ελληνική εθνοτική συνέχεια και όταν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να το αποδείξεις να καταφεύγεις σε σοφιστείς της μορφής:Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:24 Τουλάχιστον να έχεις το θάρρος να το παραδεχτείς,ότι δεν θέλεις να υπάρχει ελληνική συνέχεια
Καταρχάς, έχουμε πει εξαρχής, σταματήστε να προσδιορίζετε με γνωστούς όρους το είδος της συνέχειας που αντιλαμβάνονται. Το ζήτημα είναι τι λένε οι ίδιοι. Ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει κάτι που λέει ο τάδε και θυμίζει τον τάδε σήμερα, χτες ή προχθές. Αποφεύγουμε τον όρο ελληνικό έθνος, ρωμαϊκό έθνος, ανόητα αναδρομικά βαφτίσια όπως το "διηνεκής Έλληνας" και κάθε τι άλλο που γίνεται με σημερινούς όρους. Κοιτάμε τι λένε οι ίδιοι στις πηγές και υπάρχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ιστορικοπολιτισμική σύνδεση η οποία αφήνει να φανεί και η έννοια της συνέχειας η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και σε επίπεδο γενεαλογικό. Παρά ταύτα, δεν παύουν ποτέ να είναι (και ) Ρωμαίοι. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βυζαντινής ταυτότητας, έχουμε φέρει παραδείγματα ώστε αυτή η λογική να γίνεται κατανοητή σήμερα αλλά δεν κάνουμε αναδρομικές ταυτίσεις.
Κάθε αντικειμενικός άνθρωπος μόλις διάβαζε αυτά τα πράγματα θα καταλάβαινε ότι αυτός που τα γράφει παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη ελληνική εθνοτικής συνέχειας. Όταν οι βυζαντινολόγοι μιλούσαν για «αίματα» π.χ. Σλάβων κλπ ο Βρυώνης έλεγε: «Παιδιά πρέπει να ακολουθήσουμε τις κοινωνικές επιστήμες και να επικεντρωθούμε στο θεωρητικό εργαλείο του πολιτισμού (culture)». Εννοείται πως ο ίδιος είχε βαπτίσει τον «βυζαντινό» πολιτισμό ως ελληνικό έτσι ώστε να πει ότι οι ελληνόφωνοι ήταν Έλληνες. Όταν η συζήτηση πέρασε σε θεωρητικά εργαλεία της σύγχρονης εθνολογίας (εθνότητα, έθνος) καθώς ο «πολιτισμός» ως κριτήριο αποδείκτηκε ανεπαρκής (και προφανώς ήταν εντελώς υποκειμενικό το ποιός είναι ο χαρακτήρας του) τότε ο Βρυώνης άρχισε το βιολί της αερολογίας.Εδώ δεν υπάρχει κάποιος "γενικός" και "αόριστος" ελληνισμός, αλλά διατύπωση τέτοια που δείχνει ότι οι βυζαντινοί αντιλαμβάνονταν μια μορφή σύνδεσης και συνέχειας εκείνων που γέννησαν την αρχαία ελληνική σοφία. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λένε οι ίδιοι.
Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα όπως έλεγε ο Βρυώνης. Το είδος και τη μορφή της συνέχειας, μας την περιγράφουν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί δεν χρειάζεται να την προσδιορίσουμε εμείς με νεωτερικούς όρους ως έθνος, εθνοτικότητα ή οτιδήποτε άλλο:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 15 Ιούλ 2024, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δηλαδή αν σου φέρω εγώ μια επιγραφή από την Κρήτη/Κύπρο κλπ που γράφει: "Θεέ μου/Παναγία μου βοήθα τους Κρητικούς/Κυπρίους σου" εσύ θα το εκλάβεις ως απόδειξη ύπαρξης μιας κρητικής/κυπριακής εθνότητας εκείνη την περίοδο στην Κρήτη/Κύπρο;Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:36 Το μόνο που αξίζει από αυτά που παρατέθηκαν είναι η επιγραφή στο κουρείο της Κορίνθου τον 7ο αιώνα,από έναν απλό άνθρωπο που έγραψε θεέ μου βοήθησε τους Έλληνες και δύο τρία άλλα
Βρε Νέτο Γκουερίνο δεν μπορείς να δεις την διαφορά; Άλλο πράγμα είναι κάποιοι επώνυμοι ήρωες να αποκτούν στην φαντασία του λαού/ενός λογίου υπερφυσικές ιδιότητες και άλλο πράγμα αυτό να γίνεται από ένα ολόκληρο λαό για έναν άλλο. Οι υποστηρικτές της συνέχειας υποστηρίζουν ότι οι Ρωμιοί ήταν Έλληνες. Σωστά; Πώς γίνεται οι Ρωμιοί να είναι Έλληνες και στην παράδοσή τους οι Έλληνες να είναι ένας λαός που κάποτε έζησε στον τόπο τους, έκτισε τα αρχαία, είχε ημιμυθικές ιδιότητες και οι ίδιοι οι Ρωμιοί να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία βιολογική σχέση με αυτούς; Δεν ζήτησε κάποιος να αποδεικτεί ότι οι Ρωμιοί ήταν ο Ορέστης ή ο Αίαντας ή ο Διγενής. Προφανώς οι άνθρωποι που προσδίδουν υπερφυσικές ιδιότητες στον Ορέστη ή τον Αίαντα δεν μπορούν να είναι ο Ορέστης ή ο Αίαντας! Έτσι και ο λαός που προσδίδει υπερφυσικές ιδιότητες και τοποθετεί τους Έλληνες στο απώτατο παρελθόν αρνούμενος μια σύνδεση (έστω βιολογική) με αυτούς δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες!Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:46 Φέρνουν οι άρρωστοι με την μη συνέχεια των Ελλήνων,τις ίδιες και τις ίδιες μλκιες
Και όλα αυτά γιατί;
Μα γιατί είναι άσχετοι
-
Νετο Γκουερινο
Όταν θα φέρνεις συγκριτικά παραδείγματα θα μάθεις να συγκρίνεις πατάτες με πατάτες και πορτοκάλια με πορτοκάλιαΣαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 16:38Δηλαδή αν σου φέρω εγώ μια επιγραφή από την Κρήτη/Κύπρο κλπ που γράφει: "Θεέ μου/Παναγία μου βοήθα τους Κρητικούς/Κυπρίους σου" εσύ θα το εκλάβεις ως απόδειξη ύπαρξης μιας κρητικής/κυπριακής εθνότητας εκείνη την περίοδο στην Κρήτη/Κύπρο;Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:36 Το μόνο που αξίζει από αυτά που παρατέθηκαν είναι η επιγραφή στο κουρείο της Κορίνθου τον 7ο αιώνα,από έναν απλό άνθρωπο που έγραψε θεέ μου βοήθησε τους Έλληνες και δύο τρία άλλα
Τι σχέση έχει αυτό που λέω εγώ με αυτό που λες εσύ;
Εγώ δεν ανέφερα κάποιον που είπε θεέ μου βοήθα τους Κορινθίους ή τους Πελοποννήσιους για να φέρνεις τέτοια τοπικά αντιπαραδειγματα
Εγώ ανέφερα κάποιον που έγραψε θεέ μου βοήθα τους Έλληνες
Δηλαδή τι εννοούσε με την λέξη Έλληνες αυτός κατά την γνώμη σου;
Και μόνο που αμέσως στο μυαλό σου δημιουργούνται τέτοιες αστείες δικαιολογίες δείχνει ξεκάθαρα ότι απλά δεν θέλεις να υπάρχει συνέχεια
Το γιατί είναι αδιάφορο,αλλά τουλάχιστον κάνε το πρώτο βήμα
Σταμάτα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου
Έλληνες = Ελλαδικοί όπως Καππαδόκες = κάτοικοι της Καππαδοκίας όχι εθνοτικοί ΚαππαδόκεςΝετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 17:02Όταν θα φέρνεις συγκριτικά παραδείγματα θα μάθεις να συγκρίνεις πατάτες με πατάτες και πορτοκάλια με πορτοκάλιαΣαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 16:38Δηλαδή αν σου φέρω εγώ μια επιγραφή από την Κρήτη/Κύπρο κλπ που γράφει: "Θεέ μου/Παναγία μου βοήθα τους Κρητικούς/Κυπρίους σου" εσύ θα το εκλάβεις ως απόδειξη ύπαρξης μιας κρητικής/κυπριακής εθνότητας εκείνη την περίοδο στην Κρήτη/Κύπρο;Νετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:36 Το μόνο που αξίζει από αυτά που παρατέθηκαν είναι η επιγραφή στο κουρείο της Κορίνθου τον 7ο αιώνα,από έναν απλό άνθρωπο που έγραψε θεέ μου βοήθησε τους Έλληνες και δύο τρία άλλα
Εγώ δεν ανέφερα κάποιον που είπε θεέ μου βοήθα τους Κορινθίους ή τους Πελοποννήσιους για να φέρνεις τέτοια τοπικά αντιπαραδειγματα
Και μόνο που αμέσως στο μυαλό σου δημιουργούνται τέτοιες αστείες δικαιολογίες δείχνει ξεκάθαρα ότι απλά δεν θέλεις να υπάρχει συνέχεια
-
Νετο Γκουερινο
Με τον ίδιο τρόπο πού οι μεταγενέστεροι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους προγενέστερους της μυκηναϊκής εποχής αλλά και τους ακόμα παλαιότερους με ημιμυθικες ιδιότητεςΣαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 16:49Βρε Νέτο Γκουερίνο δεν μπορείς να δεις την διαφορά; Άλλο πράγμα είναι κάποιοι επώνυμοι ήρωες να αποκτούν στην φαντασία του λαού/ενός λογίου υπερφυσικές ιδιότητες και άλλο πράγμα αυτό να γίνεται από ένα ολόκληρο λαό για έναν άλλο. Οι υποστηρικτές της συνέχειας υποστηρίζουν ότι οι Ρωμιοί ήταν Έλληνες. Σωστά; Πώς γίνεται οι Ρωμιοί να είναι Έλληνες και στην παράδοσή τους οι Έλληνες να είναι ένας λαός που κάποτε έζησε στον τόπο τους, έκτισε τα αρχαία, είχε ημιμυθικές ιδιότητεςΝετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 14:46 Φέρνουν οι άρρωστοι με την μη συνέχεια των Ελλήνων,τις ίδιες και τις ίδιες μλκιες
Και όλα αυτά γιατί;
Μα γιατί είναι άσχετοι
Δεν τους θεωρούσαν προγόνους τους;
Φυσικά τους θεωρούσαν
Αυτά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζεις
Η μυθοποίηση των αρχαιότερων απλά δείχνει συνέχεια
Έτσι λειτουργεί πάντα ο ελληνισμός διαχρονικά
Θεωρώντας τους προγόνους του γίγαντες, ημίθεους φοβερούς και τρομερούς
Ότι δεν μπορεί να τους φτάσει ούτε στο μικρό τους δαχτυλακι
-
Νετο Γκουερινο
Σαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 17:07Έλληνες = Ελλαδικοί όπως Καππαδόκες = κάτοικοι της Καππαδοκίας όχι εθνοτικοί ΚαππαδόκεςΝετο Γκουερινο έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 17:02Όταν θα φέρνεις συγκριτικά παραδείγματα θα μάθεις να συγκρίνεις πατάτες με πατάτες και πορτοκάλια με πορτοκάλιαΣαββάτιος έγραψε: 15 Ιούλ 2024, 16:38
Δηλαδή αν σου φέρω εγώ μια επιγραφή από την Κρήτη/Κύπρο κλπ που γράφει: "Θεέ μου/Παναγία μου βοήθα τους Κρητικούς/Κυπρίους σου" εσύ θα το εκλάβεις ως απόδειξη ύπαρξης μιας κρητικής/κυπριακής εθνότητας εκείνη την περίοδο στην Κρήτη/Κύπρο;
Έγινε φίλε
Καλό τριήμερο,χάρηκα πολύ που τα ειπαμε
Τουλάχιστον δεν μας είπες ότι αναφερόταν στους Έλληνες του Αχιλλέα,κάτι είναι κι αυτό
Δηλαδή έγραψε ο κουρέας θεέ μου βοήθησε όσους κατοικούν στον ελλαδικό χώρο
Μλκα μου τι άλλο θα γράψεις για να μην παραδεχτείς τα αυτονόητα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 23467 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa