Nandros έγραψε: 28 Ιουν 2024, 18:02
Ο λαός δεν ξέχασε την αμύθητη προίκα της Σοφίας, τις ραδιουργίες της Φρίκης, τις επιστολές, την υποχρέωση του Γέρου σε παραίτηση, την σαλαμοποίηση, την χούντα που ετοίμαζε με τους στρατηγούς, αλλά τον πρόλαβαν οι συνταγματάρχες, και έδωσε στον Κοκό τον πούλο.
Μέχρι και την Φιξ την πτώχευσε.
.
Δεν εχει σημασια τι πιστευει ο λαος. Αν πηγαινε με τη χουντα θα ηταν ακομα Βασιλιας. Δε θα γινοταν δημοψηφισμα. Δεν το επαιξει "εξυπνα". Πολλοι που σημερα τον βριζουν ΑΝ δεν ειχε πεσει η Μοναρχια θα τον εγλυφαν. Ειδικα κατι δημοσιογραφοι.
Ο βασιλιάς ήταν εγγυητής του Συντάγματος.
Συνεργαζόμενος με πραξικοπηματίες γίνεται συνένοχος για εσχάτη προδοσία.
Ο Γκιζικης που ηταν μελος της συνομωσιας απο το 1965 τουλαχιστον ηταν συνενοχος?
Η μηπως πηρε και συνταξη πρωην Προεδρου?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Nandros έγραψε: 28 Ιουν 2024, 18:54
Ο βασιλιάς ήταν εγγυητής του Συντάγματος.
Συνεργαζόμενος με πραξικοπηματίες γίνεται συνένοχος για εσχάτη προδοσία.
Ναι μονο που η ιστορια γραφεται απο τους νικητες. Αν εμενε Ελλάδα ως Μοναρχης ως το '74, αυτα ειναι λεπτομερειες.
Δεν ήταν Μονάρχης. Βασιλευομένη Δημοκρατία είχαμε.
Νικητής ήταν ο Φρύδιας που μισούσε το κωλόσογο και ούτως ή άλλως θα του έδινε πόδι.
Και μην το ψάχνεις Με "if" δεν γράφεται Ιστορία.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άλλη μεταφυσική δοξασία. Σε ποιο ιερό βιβλίο είναι γραμμένο ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή αντί να το αλλάξουμε; Σε ποιον οφείλουμε αυτήν την υποχρέωση;
Λογικά σε κανέναν, δεν νομίζω οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται και τόσο ποιος είναι στην Ελλάδα ο διακοσμητικός άρχοντας.
Σωστα.
Αλλα ενδιαφερονται ομως να τηρειται η Συνταγματικη τάξη απαρεγκλιτως καθως ειναι prerequist για τη συμμετοχη στην ΕΕ
Ανατροπη της Συνταγματικης τάξης με οποιοδηποτε τροπο (πραξικοπημα, self coup κλπ) αποτελει δικαιολογια για αναστολη συμμετοχης στην ΕΕ οπως αναφέρεται και στις σχετικες συνθηκες.
Δεν είναι πραξικόπημα η λαϊκή βούληση. Έλεος, ρε Γιώργο. Πραξικόπημα ενάντια σε ποιον; Στον εαυτό τους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.