!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άντε γεια το πενθήμερο.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Άντε γεια το πενθήμερο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Maspoli έγραψε: 27 Ιουν 2024, 19:55
Beria έγραψε: 27 Ιουν 2024, 19:40
Maspoli έγραψε: 27 Ιουν 2024, 19:08 Ενα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας για την ένταση της εκμετάλλευσης
Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2022
https://www.google.gr/amp/s/www.rizospa ... d=11880878
Το κείμενο είναι προ διετίας. Δεν λειτουργεί έτσι η ευέλικτη προσέλευση

Επίσης η εμπειρία δείχνει ότι οι μεγάλες εταιρείες με εργαζόμενους σε βάρδιες δεν εχουν περιθώριο για απλήρωτες υπερωρίες.

Οι μικρές επιχειρήσεις (ιδίως δε οι λεγόμενες οικογενειακές) ήταν ένα εργασιακό χάος και παραμένουν ετσι.

Το κείμενο που παρέθεσες είναι καταστροφολογικο χωρίς βάση.
Εχουν καποια ανακρίβεια ως προς το τί προβλέπουν καποιες εγκύκλιοι; Νομίζω οχι.
Τώρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις. ΟΚ. Μου μοιάζει σαν εκείνο το επιχειρημα οτι καμιά μεγαλη πολυεθνική δεν θα έκανε μαλακίες με τις αποδείξεις. Τελικά, να που μία εκανε
Το κείμενο λέει ότι η διευθυντική θέση (άρα η μη δήλωση ωραρίου και κάρτας εργασίας) πήγε στα 900€.
Πήγε στο 6 φορές ο βασικός μισθός. Ήταν αρχικά 8 φορες

Λέει ότι χαρίζει 4 ώρες στον εργοδότη. Δεν ισχύει

Δεν λέει ότι η υπερωρία με τον νέο νόμο πληρώνεται με 40% (από 30)

Γενικώς καταστροφολογει άνευ λόγου
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Beria έγραψε: 25 Ιουν 2024, 19:06
Aitwlos έγραψε: 25 Ιουν 2024, 19:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιουν 2024, 11:16

Ξέρω πολλούς που δούλευαν μετά χαράς την 6η ή και την 7η μέρα για αυξημένο μεροκάματο. Και πίστεψε με, υπήρχε μεγαλύτερη προσφορά παρά ζήτηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Ισχύει εδώ και πολλαααααά χρόνια. :lol:

Απαντάω με καθυστέρηση γιατί τώρα το είδα. Και εγώ έχω δουλέψει στα ρεπό μου για περισσότερα λεφτά. Άλλο όμως να το κάνεις από επιλογή και άλλο να είναι θεσμοθετημένο. Το ότι ο εργοδότης και ο εργαζόμενος θα κάτσουν να διαπραγματευτούν υπό ίσοις όροις είναι για αφελείς . Και εσύ αφελής δεν εισαι
Θεσμοθετημένο σημαίνει να προβλέπεται από το νόμο
Η εξαημερη εργασία πάντα προβλεπόταν από τον νόμο για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Δεν έγινε τώρα
Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν συνέχεια, είναι οι επιχειρήσεις που κλαδικά είναι δηλωμένες ως συνεχούς λειτουργίας. Π.χ. κι εγώ είμαι ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα και άμα λάχει ανοίγω και 24 ώρες αν θέλω, αλλά δεν είμαι επιχείρηση συνεχούς λειτουργίας γιατί οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων δεν είναι κλαδικά συνεχούς λειτουργίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

hellegennes έγραψε: 27 Ιουν 2024, 20:30
Aitwlos έγραψε: 25 Ιουν 2024, 19:04

Απαντάω με καθυστέρηση γιατί τώρα το είδα. Και εγώ έχω δουλέψει στα ρεπό μου για περισσότερα λεφτά. Άλλο όμως να το κάνεις από επιλογή και άλλο να είναι θεσμοθετημένο. Το ότι ο εργοδότης και ο εργαζόμενος θα κάτσουν να διαπραγματευτούν υπό ίσοις όροις είναι για αφελείς . Και εσύ αφελής δεν εισαι
Η εξαημερη εργασία πάντα προβλεπόταν από τον νόμο για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Δεν έγινε τώρα
Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν συνέχεια, είναι οι επιχειρήσεις που κλαδικά είναι δηλωμένες ως συνεχούς λειτουργίας. Π.χ. κι εγώ είμαι ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα και άμα λάχει ανοίγω και 24 ώρες αν θέλω, αλλά δεν είμαι επιχείρηση συνεχούς λειτουργίας γιατί οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων δεν είναι κλαδικά συνεχούς λειτουργίας.
Δύο κριτήρια για τον χαρακτηρισμό συνεχούς λειτουργίας
Πρώτον λειτουργούν Δευτέρα με Κυριακή
Δεύτερον λειτουργούν με τρεις βάρδιες όλο το 24ωρο

Εάν λείπει ένα από τα δύο κριτήρια δεν είναι συνεχούς λειτουργίας
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Beria έγραψε: 27 Ιουν 2024, 20:34
hellegennes έγραψε: 27 Ιουν 2024, 20:30

Δύο κριτήρια για τον χαρακτηρισμό συνεχούς λειτουργίας
Πρώτον λειτουργούν Δευτέρα με Κυριακή
Δεύτερον λειτουργούν με τρεις βάρδιες όλο το 24ωρο

Εάν λείπει ένα από τα δύο κριτήρια δεν είναι συνεχούς λειτουργίας
Πρέπει να είναι στην λίστα των επιχειρήσεων συνεχούς λειτουργίας, αυτά τα δυο κριτήρια δεν αρκούν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Communio Sancta έγραψε: 27 Ιουν 2024, 18:29
Sid Vicious έγραψε: 27 Ιουν 2024, 17:51
Communio Sancta έγραψε: 27 Ιουν 2024, 17:45
Κι αν με πιάσει ζαλάδα, και ζητήσω να κάτσω, επειδή δεν μπορώ να σταθώ; :) :)
Μπορείς να καθήσεις λίγο να ξεζαλιστείς αλλά όχι να φας καθιστός, μετά όταν ξεζαλιστείς τρως όρθιος, ό,τι γράφει η αρχική απόδειξη!
Αν μέχρι να ξεζαλιστώ παραγγείλω μια μπύρα, και κοπεί απόδειξη στο τραπέζι, μπορώ να φάω το σουβλάκι μαζί;
:lol:
Αν πάει με το γράμμα του νόμου αυστηρά όχι δεν μπορείς να το φας στο τραπέζι αφού το ζήτησες αρχικά για χέρι και οπότε το έκοψα για πακέτο. Ένα αλλοπρόσαλο σύστημα, σήμερα πάλευα όλο το βράδυ με χαρτάκια και ένα άκρως δυσλειτουργικό σύστημα αντί να φτιάχνω φαγητά. Αγανάκτησα, με ήρθε μια αίσθηση φευγιού να πάω σε άλλη χώρα να ανοίξω γυράδικο :-?
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Ιστορίαι αγρίων

Σταλινισμός!

-Το έτος 1929 οι κομμουνισταί επέβαλλον εις την κομμουνιστικήν ΕΣΣΔ το 35ωρον απαγορεύοντας την ελευθέραν βούλισιν των εργαζομένων δι απεριόριστην εργασίαν.
-Τον 21ον αιώνα η Ευρωπαϊκη Ένωσις επέβαλε το 13ωρον 78ωρον απαγορεύοντας την ελευθέραν βούλισιν των εργαζομένων δι απεριόριστην εργασίαν!
-Μόνος πραγματικός επαναστάτης υπέρ της ελευθερίας απεριορίστου ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, του αγίου 1840, με ελάχιστον το 16ωρον, ήτο ο Άδωνις!
-Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωσις και οι ακόλουθοί της μετετράπησαν εις σταλινικόν απολίθωμα και απαγόρευσαν την διαυγή σύλληψη του Άδωνι!
Ο καπιταλίστας

Καλομελετάτε… σε μια πορεία προς τον Γ’ ΠΠ που έρχεται αλλά αυτοί που τον φέρνουν μας τον παρουσιάζουν ως μάχη «ελευθερίας και δημοκρατίας», μέσα στις απεριόριστες «ελευθερίες» που θα μας χαρίσουν θα είναι και η πλήρης κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαών. Δηλαδή θα έχουμε ένα ΜΗΔΕΝ δικαιώματα (για την ελευθερία ρε γμτ!) και πάμε εξ αρχής, εκ του μηδενός κι όποιος αντέξει! Έτσι είναι ο ένοπλος, οικονομικός, πολιτικός και ταξικός πόλεμος που το ένα πόδι του ονομάζεται και Γ΄ΠΠ και είναι ήδη μέσα!
Μη κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε….

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”