!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Re: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

hellegennes έγραψε: 24 Ιουν 2024, 22:56 Πω, μαλάκα! Τι είναι αυτό; 5 μέρες 42-45°C μέσα στον Ιούνιο; Ο μόνος λόγος που φέτος είναι υψηλότερη η μέση θερμοκρασία της είναι εκείνη η εβδομάδα που έπεσε κάτω από τους 30°C το 2007. Συνολικά όμως ήταν μακράν χειρότερη χρονιά.
Και εδώ ιστορικά οι υψηλότερες μέσες μέγιστες Τ Ιουνίου στην Αθήνα. Το 2007 βρίσκεται στην 4η θέση. Ο θερμότερος μέχρι σήμερα ήταν του 2012, τον οποίο ο Ιούνιος 2024 θα τον συντρίψει.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 25 Ιουν 2024, 00:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:33
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:19 Καταλαβαίνω οτι δεν έχεις ξέρεις τις κλιματικές τιμές Ιουνίου στην Ελλάδα.
Καθότι μένω στην Αγγλία. Α, κάτσε, στην Ελλάδα μένω.
Ε μα ρε φίλε σου λέω 31.5 είναι η μέση μέγιστη τον Ιούνιο στην Αθήνα και τώρα θα είναι πάνω από 36 και μου λες οτι ''δεν συμβαίνει αυτό''. Δες κ το παραπάνω πόστ μου. Σου δίνω αναλυτικά τα στατιστικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:35
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:19 Καταλαβαίνω οτι δεν έχεις ξέρεις τις κλιματικές τιμές Ιουνίου στην Ελλάδα.
Ε μα ρε φίλε σου λέω 31.5 είναι η μέση μέγιστη τον Ιούνιο στην Αθήνα και τώρα θα είναι πάνω από 36 και μου λες οτι ''δεν συμβαίνει αυτό''. Δες κ το παραπάνω πόστ μου. Σου δίνω αναλυτικά τα στατιστικά.
Όταν λες "η μέση μέγιστη του μήνα" και εννοείς τον μέσο όρο 30ετίας, χρειάζεται να πω πόσο παραπλανητικό είναι αυτό (για να το πω ευγενικά);

Προφανώς η τυπική μέση μέγιστη θα είναι σημαντικά μικρότερη, γιατί υπάρχουν χρονιές με χαμηλές θερμοκρασίες που κατεβάζουν τον μέσο όρο. Όταν συγκρίνεις μια συγκεκριμένη χρονιά όμως, θα την συγκρίνεις με άλλες χρονιές 1-1, όπως όταν συγκρίνεις δεκαετία θα την συγκρίνεις με δεκαετία. Η σύγκριση έτους με δεκαετία(ες) είναι αντιεπιστημονική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:37
Όταν λες "η μέση μέγιστη του μήνα" και εννοείς τον μέσο όρο 30ετίας, χρειάζεται να πω πόσο παραπλανητικό είναι αυτό (για να το πω ευγενικά);

Προφανώς η τυπική μέση μέγιστη θα είναι σημαντικά μικρότερη, γιατί υπάρχουν χρονιές με χαμηλές θερμοκρασίες που κατεβάζουν τον μέσο όρο. Όταν συγκρίνεις μια συγκεκριμένη χρονιά όμως, θα την συγκρίνεις με άλλες χρονιές 1-1, όπως όταν συγκρίνεις δεκαετία θα την συγκρίνεις με δεκαετία. Η σύγκριση έτους με δεκαετία(ες) είναι αντιεπιστημονική.
Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις?

Σε δείγμα 130 ετών που έχουμε για το κέντρο της Αθήνας ο Ιούνιος του 2024 θα συντρίψει τον 2ο θερμότερο κατά τουλάχιστον 3 βαθμούς.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:35

Τσίμπα και τη Νέα Φιλαδέλφεια.
37.1 είναι η μέση μέγιστη μέχρι χθες
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:39

Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις?

Σε δείγμα 130 ετών που έχουμε για το κέντρο της Αθήνας ο Ιούνιος του 2024 θα συντρίψει τον 2ο θερμότερο κατά τουλάχιστον 3 βαθμούς.
Στα παπάρια μου ρε φίλε η Αθήνα. Δεν είναι όλη η Ελλάδα η Αθήνα ούτε έχει κάποιο ενδιαφέρον ένα τοπικό μέγιστο σε μια κωλόπολη πάνω στον πλανήτη, αν συμβεί αυτό δηλαδή.

Το 2017 έκανε ρεκόρ αρνητικής θερμοκρασίας στην Θεσσαλονίκη και καταστράφηκαν χιλιάδες σωληνώσεις από τον παγετό. Ήταν ο ψυχρότερος Ιανουάριος στα χρονικά της πόλης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κάτι;

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:49

Στα παπάρια μου ρε φίλε η Αθήνα.

Ρε άσε τις παπάτζες να πούμε που η αρχική σου θέση ήταν ''οτι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο φέτος''.

Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Θα είναι ΟΛΗ η χώρα. Άντε μόνο μερικά νησιά ίσως να μην σπάσουν τα ιστορικά ρεκόρ τους φέτος τον Ιούνιο.Κατάλαβα ότι είσαι άσχετος με την στατιστική της μετεωρολογίας και πετάς τώρα την μπάλα στην εξέδρα με παπατζιλίκια για το 2017.

Έλα τον μπούλο άσχετε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 00:53 Ρε άσε τις παπάτζες να πούμε που η αρχική σου θέση ήταν ''οτι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο φέτος''.

Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Θα είναι ΟΛΗ η χώρα.
Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο στις μετρήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:02 Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο στις μετρήσεις.
Εντάξει είσαι άσχετος. Παραδέξου το να πάμε παρακάτω.

Σχεδόν ΟΛΗ η χώρα θα συντρίψει ΟΛΕΣ τις θερμοκρασιακές παραμέτρους (μέση μέγιστη Τ, μέση ελάχιστη Τ, μέση μηνιαία Τ) σε σχέση με τον 2ο θερμότερο Ιούνιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 25 Ιουν 2024, 01:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

hellegennes έγραψε: 24 Ιουν 2024, 22:56
Spoiler
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 24 Ιουν 2024, 18:12 Φίλε μου καταλαβαίνεις τι σημαίνει οτι υπάρχουν περιοχές στη χώρα που θα προσεγγίσουν τους 38 βαθμούς μέση μέγιστη θερμοκρασία Ιουνίου?
Καταλαβαίνω τι σημαίνει, αλλά δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα. Αυτό είναι το γράφημα μέγιστης θερμοκρασίας του Ιουνίου για το Ηράκλειο:

Εικόνα

Όχι μέση μέγιστη, ούτε καν έχει φτάσει τους 38°C μέχρι τώρα έστω και μία μέρα.

Ίσως το Ηράκλειο να είναι κακό παράδειγμα. Ας πάρουμε την Λάρισσα:

Εικόνα

Υψηλές θερμοκρασίες για Ιούνιο. Ας δούμε όμως και μια άλλη χρονιά ελ νίνιο, έτσι για σύγκριση:

Εικόνα

Πω, μαλάκα! Τι είναι αυτό; 5 μέρες 42-45°C μέσα στον Ιούνιο;
Ο μόνος λόγος που φέτος είναι υψηλότερη η μέση θερμοκρασία της είναι εκείνη η εβδομάδα που έπεσε κάτω από τους 30°C το 2007. Συνολικά όμως ήταν μακράν χειρότερη χρονιά.
το γνωστό προβιομηχανικό 2007;
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

esu έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:04
το γνωστό προβιομηχανικό 2007;
Το 2007 είχε μόνο έναν ακραίο καύσωνα που απογείωσε τις μέσες Τ και μετά ήταν νορμάλ οι Τ.

Φέτος είχαμε ένα γερό καύσωνα μέσα του μήνα αλλά ταυτόχρονα έχουμε κάθε μέρα 37-38-39. Για αυτό και ο φετινός Ιούνιος θα τα διαλύσει ΟΛΑ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:04
hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:02 Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο στις μετρήσεις.
Εντάξει είσαι άσχετος. Παραδέξου το να πάμε παρακάτω.

Σχεδόν ΟΛΗ η χώρα θα συντρίψει ΟΛΕΣ τις θερμοκρασιακές παραμέτρους (μέση μέγιστη Τ, μέση ελάχιστη Τ, μέση μηνιαία Τ) σε σχέση με τον 2ο θερμότερο Ιούνιο.
Αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που δεν γίνονται τόσο σημαντικά βήματα απέναντι στην παγκόσμια θέρμανση όσο χρειάζεται. Υστερικοί που λένε αντιεπιστημονικές μαλακίες και μετά άλλοι βλάκες που λένε τις αντίστροφες αντιεπιστημονικές μαλακίες και κοντράρουν τοπικές ημερήσιες θερμοκρασίες με ό,τι baseline τούς βολεύει για να βγάλουν συμπεράσματα.

Ο ένας βγάζει κάθε τοπική μέγιστη που του καβλώνει ως πρωτοφανή και ο άλλος κάθε τοπική ελάχιστη που του καβλώνει ως απόδειξη ότι δεν υφίσταται υπερθέρμανση.

Δεν έχετε κάποια διαφορά, είστε το ίδιο πράγμα.

Βρήκες τρεις τιμές που δεν ξέρεις τι αντιπροσωπεύουν και την είδες ειδικός στην στατιστική της μετεωρολογίας. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο θλιβερό το διακύβευμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:07
Βρήκες τρεις τιμές που δεν ξέρεις τι αντιπροσωπεύουν και την είδες ειδικός στην στατιστική της μετεωρολογίας. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο θλιβερό το διακύβευμα.

Ρε μπρο, καταλαβαίνω οτι νιώθεις άβολα επειδή σε έκανα ρόμπα. Αλλά τώρα ας μην δουλευόμαστε παρεάκι. Σου βρήκα το ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟ ιστορικό αρχείο στην χώρα. Αυτό που αφορά τον ιστορικό σταθμό στο Θησείο και σου λέω και εγώ και ο Λαγουβάρδος του ΕΑΑ οτι ο φετινός Ιούνιος θα είναι ο θερμότερος που έχει υπάρξει εδώ και πάνω από 130 χρόνια. Συντρίβοντας μάλιστα τον 2ο θερμότερο.

Τώρα τι παπάτζες μου λες προκειμένου να βγάλεις επιχείρημα δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για να καταλάβει κανείς τι μαλακίες λέει ο Τοξοβόλος, αυτή είναι μια σύγκριση ανάμεσα σε δυο ράντομ χρονιές. Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια από τις δυο χρονιές θα έλεγε ο μέσος άνθρωπος ότι είναι ιστορικά υψηλές οι θερμοκρασίες:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2024, 01:31 Για να καταλάβει κανείς τι μαλακίες λέει ο Τοξοβόλος, αυτή είναι μια σύγκριση ανάμεσα σε δυο ράντομ χρονιές. Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια από τις δυο χρονιές θα έλεγε ο μέσος άνθρωπος ότι είναι ιστορικά υψηλές οι θερμοκρασίες:

Εικόνα
Μπρο τσίμπα μια πουτσότριχα μου.

Κατά μέσο όρο θα είναι ο θερμότερος Ιούνιος έβερ. Τέλος πως θα γίνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 25 Ιουν 2024, 02:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”