1451 έγραψε: 21 Ιουν 2024, 14:30
Το σώμα είναι άλλο, το μυαλό είναι άλλο, εγώ είμαι απλά μια διεργασία του εγκεφάλου.
Η ταύτιση σώματος, μυαλού και διεργασίας είναι μια παραίσθηση.
Σωστόστ.
Σας διαφεύγει ότι το σώμα είναι κάτι ορατό, ενώ το μυαλό όχι.
Εκτός αν υποθέσουμε ότι είναι και η όραση παραίσθηση, που σε κάποιο βαθμό ίσως και να είναι.
Απλά θέλω να ξέρεις ότι όχι απλά δεν διαβάζω τι μου γράφεις αλλά σε γράφω επιδεικτικά στα αρχίδια μου, εσύ μπορείς να συνεχίζεις να σχολιάζεις κάτω από τα σχόλια μου, απλά τώρα ξέρεις.
Τόση μαλακία δεν αντέχεται.
sys3x έγραψε: 21 Ιουν 2024, 14:58
Απλά θέλω να ξέρεις ότι όχι απλά δεν διαβάζω τι μου γράφεις αλλά σε γράφω επιδεικτικά στα αρχίδια μου, εσύ μπορείς να συνεχίζεις να σχολιάζεις κάτω από τα σχόλια μου, απλά τώρα ξέρεις.
αλλη μια realtime τρανη αποδειξη διαχωρισμου εαυτου και σωματος
Άλλη στιχομυθία.
Συζητούσα με ένα 75χρονο για πεζοπορίες σε βουνά. έλεγε "αυτό το βουνό το ανέβαινα χωρίς στάση" και χτυπούσε τα γόνατά του με μια έκφραση δυσαρέσκειας ανάμικτης με λύπη στο πρόσωπο.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
sys3x έγραψε: 21 Ιουν 2024, 14:58
αλλη μια realtime τρανη αποδειξη διαχωρισμου εαυτου και σωματος
Το μυαλό φυσικά και είναι ορατό, όλοι έχουμε φάει εγκέφαλο προβάτου.
Οι διεργασίες του εγκεφάλου μπορεί να μην είναι ορατές στο γυμνό μάτι αλλά υπάρχουν μηχανήματα που δείχνουν τη δραστηριότητά του.
Κατά κάποιο τρόπο είναι μια συμβιωτική σχέση, μέχρι και με τα διάφορα μικρόβια που μας είναι χρήσιμα.
Το σώμα είναι σαν ένα μεγάλο διαστημόπλοιο για τον μικρόκοσμο, με διάφορα είδη ζωής πάνω και μέσα του.
Αν και όταν ο «εαυτός» καταφέρει να αντιγραφεί και να αποθηκευθεί εκτός σώματος, τότε η απάντηση στην ερώτηση θα γίνει ένα καταφατικό ναι αναμφίβολα.
Το μεγαλο ερωτημα ειναι βεβαια γιατι βλεπουμε τον κοσμο απο τα δικα μας ματια. Ο υλιστης θα συγκρινει ανθρωπινα σωματα και θα πει "ειναι το ιδιο πραγμα". Το γιατι ομως ο καθενας απο μας ειναι εγκλωμισμενος σε αυτο το σωμα δεν εχει επιστημονικη εξηγηση