AlienWay έγραψε: 20 Ιουν 2024, 14:03
Οι συντηρητικοί θεωρούν απαραίτητο να υπερασπίζονται τον κάθε μπουρζουά που σηκώνει χέρι. Αυτός είναι ο συντηρητισμος
Διαφωνώ φίλος. Αυτοί που περιγράφεις δεν ορίζονται ως συντηρητικοί αλλά ως μαλάκες και καραγκιόζηδες το λιγότερο. Και να είσαι σίγουρος οτι αυτά εμφανίζονται και σε πολλές άλλες φάσεις τις καθημερινότητάς τους, όχι μόνο όταν σχολιάζουν μια χειροδικία - (θα πρόσθετα "γυναικός" αλλά συνειδητοποίησα ότι ένας τέτοιος μαλάκας καραγκιόζης εξ ίσου εύκολα θα υπερασπιστεί μια οποιαδήποτε χειροδικία αποφασίσει ο μαλάκας ότι είναι δικαιολογημένη με τα μέτρα φυσικά που βγάζει ο ίδιος όπως του φανεί του μαλάκα καραγκιόζη).
Συντηρητικός φίλε μου imo σε μια αντίστοιχη περίπτωση, είναι πχ ο κάθε 45άρης παντρεμένος με οικογένεια που όχι μόνο θα αγνοήσει το 22χρονο τανάκι που θα βάλει στο μάτι αυτά που έχει δημιουργήσει, αλλά θα το κάνει και ξου. Συντηρητικός είναι ο κάθε 30άρης σε σχέση με μια κοπέλα που όχι μόνο θα αγνοήσει το 22χρονο τανάκι που θα τον βάλει στο μάτι αλλά θα το κάνει και ξου. Ή έστω που αν το καψουρευτεί θα τελειώσει πρώτα την υπάρχουσα σχέση του και μετά θα το πηδήξει.
Συντηρητική (μιας και νομίζω δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του αρσενικού φύλου το επίθετο) φίλε imo, είναι γενικά πχ μια 45χρονη τούμπανο ακόμα μάνα που ντύνεται να πάει σε ένα γάμο με τον άντρα της και τα σχεδόν ενήλικα παιδιά της και θα επιλέξει να μην ντυθεί σαν 22χρονο τανάκι που καυλώνει να καυλώνει όποιον/α παρεβρεθεί στο γάμο (με ιδιαίτερη προτίμηση στους πενηντάρηδες συζύγους που θα πάνε με την οικογένειά τους). Και ας ρίχνει στα τανάκια μισή πίστα σε δυνατότητες καυλώματος της ομήγυρης.
Συντηρητική είναι επίσης και η 30άρα φίλη της με τα δυο μωρά που λέει στον άντρα της "αγάπη, γάμησέ το, να μην πάμε διακοπές σε νησί φέτος και ας μην πάρω κι εκείνο το γαμάτο φόρεμα που είδα για το γάμο της νικολίτσας... πάμε κατευθείαν στο χωριό και θα βάλω εκείνο που έβαλα τις προάλλες εδώ στην πόλη... δεν μας παίρνει απ τα έξοδα και δεν λέει να ξοδέψουμε τα λίγα που έχουμε στην άκρη για μαλακίες".
(Συντηρητική είναι ακόμα και αυτή που την ίδια συμβουλή δίνει στις ίδιες συνθήκες με το διακύβευμα να είναι αν θα βάλει τώρα τα νέα βυζιά).
Έχουμε ξεφύγει νομίζω με την αλλοίωση των νοημάτων των λέξεων και είναι κάτι που είσαι από τους πρώτους που αντιλαμβάνεσαι και αναδεικνύεις. Μην πέφτεις και εσύ στην ίδια παγίδα (if I may say so).