Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Κλέαρχος τα ψιλομαζεψε σήμερα λέγοντας πως πρόκειται για προβλέψεις 4-5 ημερών και πολύ δύσκολη η εκτίμηση.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
Re: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
- hellegennes
Ναι, αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Η αύξηση αυτή βέβαια αφορά τις μεγάλες πόλεις, όχι τον ελλαδικό χώρο συνολικά. Υπάρχει μεν αύξηση της μέσης θερμοκρασίας αλλά όχι τόσο μεγάλη. Εδώ παίζει ρόλο το μικροκλίμα των πόλεων, το οποίο οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.taliban έγραψε: 06 Ιουν 2024, 22:19 Συμπερασματικα μπορούμε να πούμε οτι τα ενόργανα στοιχεία από τους μετεωρολογικους σταθμούς Α’κλασης που αναλύθηκαν πιο πάνω δεν αφήνουν καμμια αμφιβολία.
Τα καλοκαίρια στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει θερμότερα 1,3-1,6°C κατα περίπτωση Αυτη η άνοδο είναι πολύ σημαντική αφού αντιστοιχεί σε 0,072°C ανά έτος!!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό συμβαίνει όταν βλέπεις επιλεκτικά στοιχεία. Ο ένας βλέπει 1,5 βαθμό Κελσίου αύξηση την τελευταία 20ετία κι εσύ βλέπεις μείωση μέχρι το 1997.vagabondo έγραψε: 07 Ιουν 2024, 07:51 Φαίνεται επίσης πως οι μεταβολές μέχρι το 1999 είναι αρνητικές, ενώ το αφήγημα λέει πως το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αυξάνεται συνεχώς, φταίει για την αύξηση της θερμοκρασίας.
Και τα δυο είναι λανθασμένα. Το σωστό είναι να δεις την μέση θερμοκρασία σε όλον τον ελλαδικό χώρο και αυτό θα σου δώσει μια πιο σταδιακή, μικρότερη, ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας.
Είναι πολύπλοκο ζήτημα το γιατί αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας διαχέεται παντού. Μεγάλο μέρος της θέρμανσης αφορά για παράδειγμα την θάλασσα και η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρέχεται από δύο πελάγη, που μαζί έχουν έκταση τριπλάσια από την χερσαία έκτασή της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Όσο περισσότερο τσιμέντο και λιγότερο χώμα έχεις τα πράγματα χειροτερεύουν, κυρίως δε ως προς τις ελάχιστες (στο χωριό δροσίζει το βράδυ, στην πόλη όχι). Στην Καλιφόρνια είχαν δοκιμάσει μια επίστρωση στην άσφαλτο που έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Είχαν δοκιμάσει και εδώ, δεν ξέρω γιατί εγκαταλειφθηκε. Σίγουρα πάντως θα χρειαστούν υλικά με καλύτερη θεμρική συμπεριφορά. Επίσης καλό είναι τα πάρκα να έχουν κυρίως χώμα και όχι τσιμεντοκάλυψη όπως επιβάλλει ο ηλίθιος μοντέρνος σχεδιασμός.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 22:49Ναι, αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Η αύξηση αυτή βέβαια αφορά τις μεγάλες πόλεις, όχι τον ελλαδικό χώρο συνολικά. Υπάρχει μεν αύξηση της μέσης θερμοκρασίας αλλά όχι τόσο μεγάλη. Εδώ παίζει ρόλο το μικροκλίμα των πόλεων, το οποίο οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.taliban έγραψε: 06 Ιουν 2024, 22:19 Συμπερασματικα μπορούμε να πούμε οτι τα ενόργανα στοιχεία από τους μετεωρολογικους σταθμούς Α’κλασης που αναλύθηκαν πιο πάνω δεν αφήνουν καμμια αμφιβολία.
Τα καλοκαίρια στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει θερμότερα 1,3-1,6°C κατα περίπτωση Αυτη η άνοδο είναι πολύ σημαντική αφού αντιστοιχεί σε 0,072°C ανά έτος!!
- hellegennes
Νομίζω ότι η αύξηση της τελευταίας 20ετίας στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αναγκών σε ενέργεια και την κυκλοφορία οχημάτων. Τα οχήματα έχουν περίπου διπλασιαστεί και οι μονάδες κλιματισμού έχουν τετραπλασιαστεί.Green Dragon έγραψε: 07 Ιουν 2024, 23:04Όσο περισσότερο τσιμέντο και λιγότερο χώμα έχεις τα πράγματα χειροτερεύουν, κυρίως δε ως προς τις ελάχιστες (στο χωριό δροσίζει το βράδυ, στην πόλη όχι). Στην Καλιφόρνια είχαν δοκιμάσει μια επίστρωση στην άσφαλτο που έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Είχαν δοκιμάσει και εδώ, δεν ξέρω γιατί εγκαταλειφθηκε. Σίγουρα πάντως θα χρειαστούν υλικά με καλύτερη θεμρική συμπεριφορά. Επίσης καλό είναι τα πάρκα να έχουν κυρίως χώμα και όχι τσιμεντοκάλυψη όπως επιβάλλει ο ηλίθιος μοντέρνος σχεδιασμός.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 22:49Ναι, αυτό δείχνουν τα δεδομένα. Η αύξηση αυτή βέβαια αφορά τις μεγάλες πόλεις, όχι τον ελλαδικό χώρο συνολικά. Υπάρχει μεν αύξηση της μέσης θερμοκρασίας αλλά όχι τόσο μεγάλη. Εδώ παίζει ρόλο το μικροκλίμα των πόλεων, το οποίο οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.taliban έγραψε: 06 Ιουν 2024, 22:19 Συμπερασματικα μπορούμε να πούμε οτι τα ενόργανα στοιχεία από τους μετεωρολογικους σταθμούς Α’κλασης που αναλύθηκαν πιο πάνω δεν αφήνουν καμμια αμφιβολία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Ναι, και στο Πακιστάν που είχε τρελό καύσωνα όλοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο.
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
- hellegennes
Είσαι ηλίθιος, πάει και τελείωσε.Libre arbitre έγραψε: 07 Ιουν 2024, 23:58 Ναι, και στο Πακιστάν που είχε τρελό καύσωνα όλοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Libre arbitre
Φτάνει που εσύ είσαι έξυπνος και ισοσκελιζεται η κατάσταση.hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2024, 00:08Είσαι ηλίθιος, πάει και τελείωσε.Libre arbitre έγραψε: 07 Ιουν 2024, 23:58 Ναι, και στο Πακιστάν που είχε τρελό καύσωνα όλοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο.
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
- Libre arbitre
Τελικά και τα μετεωρολογικά μοντέλα τα μάζεψαν αυτά που έδειχναν τις προηγούμενες μέρες.
Υποβαθμίστηκε αρκετά ο καύσωνας.
Θα κάνει ζέστη την επόμενη εβδομάδα, μερικούς βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για 3-4 μέρες και τίποτα παραπάνω.
Όπως και τον χειμώνα που προέβλεπαν χιόνια και <<ρωσικούς χειμώνες>> τον Φεβρουάριο και πήγαν όλοι κουβά.
Υποβαθμίστηκε αρκετά ο καύσωνας.
Θα κάνει ζέστη την επόμενη εβδομάδα, μερικούς βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για 3-4 μέρες και τίποτα παραπάνω.
Όπως και τον χειμώνα που προέβλεπαν χιόνια και <<ρωσικούς χειμώνες>> τον Φεβρουάριο και πήγαν όλοι κουβά.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Μια χαρά σήμερα ειναι. Αυτά τα 45 που λένε κλασσική τρομολαγνια να τσιμπάμε κλικ από τα λάχανα. Δύο μέρες θα πάει μέχρι 40 και τέλος. Μακάρι να πάει ωστόσο ο Ιούνιος μετά εκεί στα 34, καλά είναι
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
34 είναι πολύ για Ιούνιο για συνέχεια.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Όπως το περίμενα.
40 με 43 από Θεσσαλία και νοτιότερα.
Τοπικά Λάρισα θα δούμε και λίγο παραπάνω.
Από της 15 και μετά πέφτει.
Σήμερα πάντως είχε ζέστη αφού δεν φυσούσε καθόλου. Με βάρεσε κατακεφαλα.
1 βδομάδα θα κρατήσει.
Θα ξεκινήσει από Δευτέρα η άνοδος.
1 βδομάδα θα κρατήσει.
taliban έγραψε: 08 Ιουν 2024, 21:45 Όπως το περίμενα.
1 βδομάδα θα κρατήσει.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Θα βελαξετε στη Λάρισα άστο...
Ενώ εμένα το δροσερό αεράκι θα μου χαϊδεύει ταααα κάθε βράδυ.
Μουχαχαχαχα
Ενώ εμένα το δροσερό αεράκι θα μου χαϊδεύει ταααα κάθε βράδυ.
Μουχαχαχαχα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση