!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι έχει πάει τόσο λάθος και καταντησαμε έτσι;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Τι έχει πάει τόσο λάθος και καταντησαμε έτσι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Niki έγραψε: 06 Ιουν 2024, 19:59
micmic έγραψε: 06 Ιουν 2024, 19:54 Εντωμεταξύ τα ίδια που ισχύουν για τα σκυλιά ισχύουν για όλα τα σαρκοφάγα και φυσικά και για τις γάτες.
Όχι δεν είναι έτσι το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι τελείως διαφορετικό.
Έχει ανάγκη τα παράσιτα αυτά έτσι με το χάπι που σκοτώνει τα παράσιτα είναι τέτοιο που δεν τα σκοτώνει όλα για να μπορεί να λειτουργεί το πεπτικό του σύστημα το σκυλί περνάει την τροφή από το όλο σύστημα πολύ γρήγορα για αυτό έχει ανάγκη συμβιωτικά παράσιτα.

Μόνο ο σκύλος το έχει αυτό.
Διάβασε και θα το δείς.
Μοναδικό πεπτικό σύστημα.
Μας είχανε δείξει διαγράμματα από την μέρα που παίρνει το χάπι κ.λ.π.
Είναι παράξενο το πεπτικό του.
Στην γάτα όταν δίνεις χάπι τα καθαρίζεις όλα.
Στον σκύλο ο γιατρός κάνει υπολογισμό τα κιλα με ένα συντελεστη πόσο είναι το λεπτό έντερο για να βρεί και να αφήσει κάποια παράσιτα να μην χαλάσει την πέμψη του σκύλου.
Απλά μειώνει μέσα σε επιτρεπτά όρια τα παράσιτα.
Όχι, σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο. Δεν παίζει τόσο ρόλο η φύση του πεπτικού όσο η φύση του παρασίτου. Τα περισσότερα παθογόνα παράσιτα υπάρχουν και στα δύο είδη. Roundworms, hookworms υπάρχουν και στα δύο, ενώ φυσικά από toxoplasma κινδυνεύουμε περισσότερο από γάτες. Και όχι μόνο όπως φανταζόμαστε (κίνδυνος για εγκύους), αλλά και με τρόπους που δεν φανταζόμαστε (αλλαγή χαρακτήρα, σχιζοφρένεια). Επιπλέον φυσικά οι γάτες είναι αδέσποτες σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από τα σκυλιά και φυσικά δεν έχουν λάβει αντιπαρασιτική αγωγή ενώ τα περιττώματά τους μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε. Πέρα από τα παράσιτα όμως, υπάρχουν και βακτηριακές λοιμώξεις από γάτες (για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα, πχ από Bartonella henselae ή Pasteurella multocida). Και αρκετά άλλα...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

micmic έγραψε: 06 Ιουν 2024, 20:23
Niki έγραψε: 06 Ιουν 2024, 19:59
micmic έγραψε: 06 Ιουν 2024, 19:54 Εντωμεταξύ τα ίδια που ισχύουν για τα σκυλιά ισχύουν για όλα τα σαρκοφάγα και φυσικά και για τις γάτες.
Όχι δεν είναι έτσι το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι τελείως διαφορετικό.
Έχει ανάγκη τα παράσιτα αυτά έτσι με το χάπι που σκοτώνει τα παράσιτα είναι τέτοιο που δεν τα σκοτώνει όλα για να μπορεί να λειτουργεί το πεπτικό του σύστημα το σκυλί περνάει την τροφή από το όλο σύστημα πολύ γρήγορα για αυτό έχει ανάγκη συμβιωτικά παράσιτα.

Μόνο ο σκύλος το έχει αυτό.
Διάβασε και θα το δείς.
Μοναδικό πεπτικό σύστημα.
Μας είχανε δείξει διαγράμματα από την μέρα που παίρνει το χάπι κ.λ.π.
Είναι παράξενο το πεπτικό του.
Στην γάτα όταν δίνεις χάπι τα καθαρίζεις όλα.
Στον σκύλο ο γιατρός κάνει υπολογισμό τα κιλα με ένα συντελεστη πόσο είναι το λεπτό έντερο για να βρεί και να αφήσει κάποια παράσιτα να μην χαλάσει την πέμψη του σκύλου.
Απλά μειώνει μέσα σε επιτρεπτά όρια τα παράσιτα.
Όχι, σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο. Δεν παίζει τόσο ρόλο η φύση του πεπτικού όσο η φύση του παρασίτου. Τα περισσότερα παθογόνα παράσιτα υπάρχουν και στα δύο είδη. Roundworms, hookworms υπάρχουν και στα δύο, ενώ φυσικά από toxoplasma κινδυνεύουμε περισσότερο από γάτες. Και όχι μόνο όπως φανταζόμαστε (κίνδυνος για εγκύους), αλλά και με τρόπους που δεν φανταζόμαστε (url=https://www.medicalnewstoday.com/articles/322594]αλλαγή χαρακτήρα[/url], σχιζοφρένεια). Επιπλέον φυσικά οι γάτες είναι αδέσποτες σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από τα σκυλιά και φυσικά δεν έχουν λάβει αντιπαρασιτική αγωγή ενώ τα περιττώματά τους μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε. Πέρα από τα παράσιτα όμως, υπάρχουν και βακτηριακές λοιμώξεις από γάτες (για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα, πχ από Bartonella henselae ή Pasteurella multocida). Και αρκετά άλλα...
Κοίτα στην πυραμίδα ο σκύλος ο οικόσιτος ήτανε στην κορυφή η γάτα η οικόσιτη ήτανε πιο κάτω και από την Αγελάδα την οικόσιτη στην επικινδυνότητα κοπράνων.

Την χωνεμενη κοπρια της Αγελάδα την βάζουμε λίπασμα στα ζαρζαβατικά.
Απο το υπουργείο για τους νέους κτηνοτρόφους.

Φυσικά δεν μας μίλησαν για τα αδέσποτα αυστηρά για οικόσιτα.
Δηλαδή ζώα που τα παρακολουθεί κτηνίατρος.

Ελπίζω να βοήθησα.
Ψάξτε το και λίγο γκουκλάρετε σίγουρα θα βρείτε πολλά.
Εμένα τότε αυτά τα σεμινάρια μου δημιούργησαν πανικό.
Ειδικά με τις κότες της μάνας μου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Isildur έγραψε: 06 Ιουν 2024, 18:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Ιουν 2024, 18:08
Isildur έγραψε: 06 Ιουν 2024, 13:37
Καταρχάς, δεν σε κατηγόρησα για κάτι. Αν εσύ δεν είσαι μέσα 24/7, εγώ τι να πω, που συχνά λείπω για βδομάδες; :lol:

Απλά, κι εγώ είχα ψιλο-ξεχάσει τον διάλογό μας και όταν είδα την ενημέρωση για την παράθεσή σου είπα να απαντήσω. Τίποτα παραπάνω, αυτό το "επανήλθες" δεν είχε να κάνει με κάτι χρονικό, μόνο ό,τι λέει κυριολεκτικά η λέξη, ξανάπιασες έναν διάλογο που όπως είπα δεν είχα στο μυαλό μου.

Το σημείο που σού λέω είναι εδώ, σχεδόν απέναντί μου. Και υπάρχει σοβαρότατο θέμα με το παρκάρισμα, αρκετές φορές το έχω βιώσει κι εγώ πηγαίνοντας την μάνα μου (που έχει κινητικά προβλήματα) στον γιατρό ο οποίος είναι 20-30 μέτρα μακρυά από την θέση και που θα με βόλευε πάρα πολύ να μπορώ να σταματήσω για 2 λεπτά (μάξιμουμ), να κατεβάσω το καρότσι, να την ανεβάσω στο πεζοδρόμιο (με συνοδεία, συνήθως παίρνω ένα απ' τα παιδιά μου μαζί για βοήθεια) και να πάω να βρω να παρκάρω κάπου. Γι' αυτό και ξέρω λίγο-πολύ τι παίζει, όπως και γιατί το βλέπω συχνότατα μια που είναι κοντά μου όπως σού είπα.

Για τις φορές που σού είπα ότι είδα φέτος περιστατικό με περιπολικό, αφού σού έγραψα ότι τουλάχιστον στην μία (που ξέρω στα σίγουρα γιατί το παρακολούθησα, για την άλλη απλά δεν ξέρω λεπτομέρειες) το κάλεσε άτομο με αναπηρικό αυτοκίνητο και ήταν και εκεί την στιγμή που ήρθε τρέχοντας ο παπάρας επειδή του ξηλώνανε τις πινακίδες. Κάλεσε αστυνομία, ήρθαν μετά από 10-20 λεπτά περίπου και τέλος. Τι ξάδελφος και τι Καταλφαβητίξ μού λες;
Πολλά λες. Κάλεσε μια την τροχαία της περιοχής σου να μου πεις σε πόσο χρόνο σήκωσαν το τηλέφωνο. Όλα τα άλλα είναι περιπτωσιολογίες...
Τροχαία για να δούμε σε πόση ώρα θα έρθουν ή το 100 για να δούμε σε πόση ώρα θα απαντήσουν στο τηλέφωνο; Αποφάσισε, γιατί άλλα λες στην αρχή, άλλα στη μέση κι άλλα τελικά.

Αλλά, ξες κάτι; Ασ' το, μην απαντάς. Όχι πριν ξεσφηνώσεις την τυρόπιτα απ' τον εγκέφαλο πρώτα κι αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος και χωρίς κολλημάρες. Είχα μια μικρή ελπίδα ότι δεν είσαι πια ο τρόμπας που ήσουν στο παρελθόν κι έπιασα κουβέντα μαζί σου, αλλά βλέπω ότι μάλλον τον χρόνο μου έχασα.
Αντί να γκρινιάζεις και να προσπαθείς να αλλάξεις αυτά που έγραψα για να βγεις από πάνω, απλά αύριο κάνε μια δοκιμή και πάρε την τροχαία. Τίποτε άλλο. Μόνο αυτό. Μπορείς να το κάνεις ή θα συνεχίσεις να γράφεις σεντόνια για κάτι που είδες κάπου κάπως κάποτε;
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Εμένα που μου κλείνουν χρόνια το πάρκινγκ οι "καφέδες 2 λεπτά" ,τι πρέπει να κάνω παλουκάρια;
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Ιουν 2024, 23:47
Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Ιουν 2024, 18:08

Πολλά λες. Κάλεσε μια την τροχαία της περιοχής σου να μου πεις σε πόσο χρόνο σήκωσαν το τηλέφωνο. Όλα τα άλλα είναι περιπτωσιολογίες...
Τροχαία για να δούμε σε πόση ώρα θα έρθουν ή το 100 για να δούμε σε πόση ώρα θα απαντήσουν στο τηλέφωνο; Αποφάσισε, γιατί άλλα λες στην αρχή, άλλα στη μέση κι άλλα τελικά.

Αλλά, ξες κάτι; Ασ' το, μην απαντάς. Όχι πριν ξεσφηνώσεις την τυρόπιτα απ' τον εγκέφαλο πρώτα κι αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος και χωρίς κολλημάρες. Είχα μια μικρή ελπίδα ότι δεν είσαι πια ο τρόμπας που ήσουν στο παρελθόν κι έπιασα κουβέντα μαζί σου, αλλά βλέπω ότι μάλλον τον χρόνο μου έχασα.
Αντί να γκρινιάζεις και να προσπαθείς να αλλάξεις αυτά που έγραψα για να βγεις από πάνω, απλά αύριο κάνε μια δοκιμή και πάρε την τροχαία. Τίποτε άλλο. Μόνο αυτό. Μπορείς να το κάνεις ή θα συνεχίσεις να γράφεις σεντόνια για κάτι που είδες κάπου κάπως κάποτε;
ΟΚ, πάμε αλλιώς. Όποτε χρειαστεί να τους καλέσω, θα σ' ενημερώσω μην μείνεις με την απορία, καλά; Σιγά μην πάω να τους πάρω τώρα έτσι, επειδή έχω κάποιον γκαϊλέ να σού αποδείξω κάτι.

Για τα δε λεγόμενά σου που... "αλλάζω":
Δεν υπάρχει γραμμή καταγγελιών.
ΟΚ, υπάρχει αλλά δεν το σηκώνουν.
ΟΚ, το σηκώνουν αλλά δεν ασχολούνται με μικροπράματα, μόνο με φόνους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Στύξ έγραψε: 07 Ιουν 2024, 00:23 Εμένα που μου κλείνουν χρόνια το πάρκινγκ οι "καφέδες 2 λεπτά" ,τι πρέπει να κάνω παλουκάρια;
είναι νόμιμο το πάρκιγνκ ή απλά κόλλησες ένα αυτοκόλλητο;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Εμπεδοκλής

Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2024, 11:37

ΟΚ, πάμε αλλιώς. Όποτε χρειαστεί να τους καλέσω, θα σ' ενημερώσω μην μείνεις με την απορία, καλά; Σιγά μην πάω να τους πάρω τώρα έτσι, επειδή έχω κάποιον γκαϊλέ να σού αποδείξω κάτι.

Δε χρειάστηκε ποτέ να καλέσω τροχαία. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τροχονομική παράβαση. Διαδώσται.

:smt005:

Αγορίνα, απλά τα πράγματα. Κάλεσε την τροχαία και πες μας αν ανταποκρίθηκε. Το να γράφεις πίπες για να καλύψεις άλλες πίπες δεν με αφορά.
Το δεν έχω δει τροχονομική παράβαση ποτέ στη ζωή μου που να άξιζε να τους καλέσω από μόνο του αρκεί για να καταλάβει ότι λες πίπες.

Μπορείς να πεις ότι τον ήπιες με αργή ροή απαντήσεων. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:10

Δε χρειάστηκε ποτέ να καλέσω τροχαία. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τροχονομική παράβαση. Διαδώσται.

Αγορίνα, απλά τα πράγματα. Κάλεσε την τροχαία και πες μας αν ανταποκρίθηκε. Το να γράφεις πίπες για να καλύψεις άλλες πίπες δεν με αφορά.
Το δεν έχω δει τροχονομική παράβαση ποτέ στη ζωή μου που να άξιζε να τους καλέσω από μόνο του αρκεί για να καταλάβει ότι λες πίπες.

Ναι ΟΚ, ό,τι σού φτιάχνει τη μέρα, τύπε.

Είπαμε, χάσιμο χρόνου η προσπάθεια διαλόγου μαζί σου, δικό μου το σφάλμα. Λες και δεν σε ήξερα δηλαδή κι από παλιά... τι μαλακίες κάνω ώρες-ώρες.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Εμπεδοκλής

Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:19
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:10

Ναι ΟΚ, ό,τι σού φτιάχνει τη μέρα, τύπε.

Είπαμε, χάσιμο χρόνου η προσπάθεια διαλόγου μαζί σου, δικό μου το σφάλμα. Λες και δεν σε ήξερα δηλαδή κι από παλιά... τι μαλακίες κάνω ώρες-ώρες.
Και εγώ σε ήξερα. Αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που γκρίνιαξε επειδή του απάντησα μετά από τρεις μέρες. :smt005:

Είστε πρεζάκια που ψάχνουν την προσοχή μας. Παραδεχτείτε το.
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 11:43
Στύξ έγραψε: 07 Ιουν 2024, 00:23 Εμένα που μου κλείνουν χρόνια το πάρκινγκ οι "καφέδες 2 λεπτά" ,τι πρέπει να κάνω παλουκάρια;
είναι νόμιμο το πάρκιγνκ ή απλά κόλλησες ένα αυτοκόλλητο;
Φυσικά, με νόμιμη άδεια απ' το δήμο.Τι με πέρασες;
Και τροχαία να καλούσα ,μετά τον ένα "καφέ",ακολουθεί ο επόμενος "καφές".Έχω παραιτηθεί πλέον και δε θέλω ν' ανεβάζω πίεση. :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”