!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κυρία Ούρσουλα, διαμαρτύρομαι, γιατί οι πολυεθνικές τιμολογούν πιο ακριβά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα; γιατί;
Re: Κυρία Ούρσουλα, διαμαρτύρομαι, γιατί οι πολυεθνικές τιμολογούν πιο ακριβά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα; γιατί;
Να τον ακούτε. Ξέρει από κοινωνικές επιστήμες μεταξύ άλλων.
- hellegennes
Re: Κυρία Ούρσουλα, διαμαρτύρομαι, γιατί οι πολυεθνικές τιμολογούν πιο ακριβά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα; γιατί;
Εγώ διαφωνώ μόνο στον ορισμό. Αυτό που περιγράφεις σαν διαφορετικό προϊόν είναι στην ουσία διαφορετική υπηρεσία. Άλλωστε πάντα την υπηρεσία πληρώνεις, όχι το προϊόν.Chilloutbuddy έγραψε: 18 Μάιος 2024, 17:15Aν όντως όλοι οι οπτικοί δουλεύουν με βάση αυτό το θεωρητικό μοντέλο, τότε μαθηματικά όλοι οι οπτικοί ακολουθείτε το δικό μου μοντέλοzteo έγραψε: 18 Μάιος 2024, 15:40 Διαφωνώ ως ένα βαθμό με τον chill διότι με βάση την εμπειρία μου υπάρχει ένα θεωρητικό μοντέλο.
Για παράδειγμα στον κλάδο μου ( οπτικα) υπάρχει το θεωρητικό μοντέλο τα ηλιου να πουλιούνται στην λιανική 100%-200% πάνω από την χοντρικη. Με την φιλοσοφία ότι μετά από 6-8 μήνες το προϊόν χάνει την αξία του και κατεβαίνει στο 50% της λιανικής τιμής. Όλοι οι οπτικοί δουλεύουν με βάση αυτό το θεωρητικό μοντέλο.![]()
Και δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς, γιατί αν όλη η αγορά δίνει ένα μοντέλο 100 και εσύ το βάλεις 150, πόσα θα πουλήσεις; Θα σου μείνουν. Εκτός αν η δικιά σου πώληση προσφέρει και κάτι άλλο έξτρα στον πελάτη, όπως έλεγα πριν στο παράδειγμα με τα μπουκάλια νερό, αλλά τότε μιλάμε ουσιαστικά για διαφορετικό προϊόν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όχι αμέσως γιατί δεν γίνεται να προσαρμοστεί η αγορά τόσο απότομα. Σταδιακά όμως θα ανεβαίνουν σημαντικά οι τιμές σε σημείο που πολύς κόσμος να μην μπορεί να πληρώσει για αυτές τις υπηρεσίες, που θα έχει ως αντίκτυπο να χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα πολλοί λόγω αναδουλειάς και να μείνουν οι λίγοι που θα αυξήσουν σταδιακά τις τιμές σε ευρωπαϊκά επίπεδα και θα μπορούν να το συντηρούν αυτό λόγω μειωμένου ανταγωνισμού.Otto Weininger έγραψε: 18 Μάιος 2024, 18:46Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, αλλα και να κόβουν αποδείξεις δε θα φτάσουν από 200 ευρώ στις 2000.hellegennes έγραψε: 18 Μάιος 2024, 14:04Επειδή δεν κόβουν αποδείξεις. Το έχω πει και σε άλλο νήμα αυτό. Όποιος νομίζει ότι η εξάλειψη της μαύρης οικονομίας δεν θα έχει αντίκτυπο στην τσέπη του, ειδικά αν είναι χαμηλόμισθος, ζει μια αυταπάτη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2024, 13:03 εκεί που έχει δίκιο ο όττο είναι για τους οδοντίατρους. οι οδοντιατρικές υπηρεσίες είναι τζάμπα στην Ελλάδα σε σχέση με αναπτυγμένη Ευρώπη
Άπαξ και ξεκινήσει η οικονομία με μοντέλο φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, δύσκολα αλλάζει και πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά. Σίγουρα είναι μικρότερη η μαύρη οικονομία σήμερα απ' ό,τι πριν 10 χρόνια, αυτό είναι μια σταδιακή, αργή αλλαγή. Εξάλλου δεν είναι μόνο το κόστος των υπηρεσιών, είναι και ότι η φορολογία είναι δομημένη γύρω από αυτό το μοντέλο, με συνέπεια να γίνεται ασύμφορη για όσους φοροδιαφεύγουν. Αυτήν την στιγμή είναι υπερβολικά υψηλή για κάποιον ΕΕ που δηλώνει τα πάντα και βρίσκεται στον μέσο όρο εισοδημάτων. Στην ουσία θα καταλήγει να έχει στα χέρια του λιγότερο από τον βασικό μισθό χωρίς κανένα από τα πλεονεκτήματα της μισθωτής εργασίας και με όλα τα μεινοεκτήματα της ελεύθερης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Συζητάμε 22 σελίδες και δεν μπήκε ούτε ένας Νεοδημοκρατης να υπερασπιστεί τον αρχηγό του. Έγινε κατανοητό ότι ο Κουλης πάει να πουλήσει χάντρες και καθρεπτακια στους ιθαγενείς.
Η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα που χτυπάει τον λαό οι Νέο δημοκράτες την έχουν γραμμένη στα μεζέα τους δεν την αναγνωρίζουν καν σαν πρόβλημα.
Απλά για να μην συντριβουν στις Ευρωεκλογές πουλάνε παραμύθια.
Η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα που χτυπάει τον λαό οι Νέο δημοκράτες την έχουν γραμμένη στα μεζέα τους δεν την αναγνωρίζουν καν σαν πρόβλημα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo έγραψε: 19 Μάιος 2024, 08:43 Συζητάμε 22 σελίδες και δεν μπήκε ούτε ένας Νεοδημοκρατης να υπερασπιστεί τον αρχηγό του. Έγινε κατανοητό ότι ο Κουλης πάει να πουλήσει χάντρες και καθρεπτακια στους ιθαγενείς.
Εάν ήθελαν τα κυβερνητικά υποκείμενα θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προσαρμόσουν τις τιμές με τα άλλα κράτη, αλλά εφόσον τα παίρνουν από τις πολυεθνικές, απλά τους έχουν χεσμένους τους πολίτες!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Αν ήταν για μπαμιες μισο ευρώ παρακάτω από σουπερμαρκετ ανταγωνιστή του μασούτη, επεμβαίνει πάντως.
Αν είναι για άλλα πράματα, έχουμε ελέυθερη αγορά δεν είμαστε τίποτα κουμουνιστές.
Αν είναι για άλλα πράματα, έχουμε ελέυθερη αγορά δεν είμαστε τίποτα κουμουνιστές.
- Frappezitis
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Λαικομμουνιστής και ο Μητσοτάκης, που κατάντησε η χώρα μας. Στην Αργεντινή αδερφές μου, μόνο εκεί χτυπάει ανόθευτα η καρδιά του καπιταλισμού.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή σε Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια - Οι πολυεθνικές έχουν ασύμμετρη δύναμη, διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Dear Ursula
Νομίζω χτυπήσαμε κόκκινα στο λαικιστικόμετρο.
Βέβαια με πορδές δε βάφονται αυγά. Δεν πρόκειται να κερδίσει ψήφους από αυτό. Γιατί ρεζιλεύεται επιπλέον; Δεν του φτάνει όσο μέχρι τώρα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 1 Απαντήσεις