Lord Brum έγραψε: 09 Απρ 2024, 19:50
seismic1 έγραψε: 08 Απρ 2024, 21:18
Θα σας πω τι κάνουν οι μηχανικοί και τι κάνω εγώ για να σας δείξω πόσο βλάκες είναι που τόσο καιρό μου πάνε κόντρα.
Η κατασκευές οι πλαισιωτές με υποστυλώματα έχουν μία ελαστική περιοχή που παραμορφώνονται σε μικρούς σεισμούς χωρίς να πάθουν ζημιές.
Σε μεσαίους σεισμούς αρχίζουν και εμφανίζουν ρωγμές. Όταν η κατασκευή εμφανίσει ρωγμές η κατασκευή δεν επανέρχεται στην αρχική της θέση για αυτό και ονομάζεται ανελαστική μετατόπιση. Σε μεγάλους σεισμούς η κατασκευή ή μας έρχεται στο κεφάλι ή θέλει κατεδάφιση.
Εγώ τι κάνω.
Τους λέω.
Σχεδιάσετε όπως καυλώσετε ελαστικά ανελαστικά με ικανοτικό με πλαστιμότητα με γειά σας με χαρά σας.
Λίγο πριν πέσει η κατασκευή που σχεδιάζεται, εγώ σας τοποθετώ ένα ανεξάρτητο φρεάτιο ( χωρίς επαφή με την δική τους μαλακία ) που είναι πακτωμένο στο έδαφος και προεντεταμένο για να στηρίξει την κατασκευή σας πριν καταρρεύσει. Ο δικός τους σχεδιασμός έχει αναλάβει όλες τις καταπονήσεις που αντέχει και το φρεάτιο το δικό μου δεν συμμετέχει σε όλες αυτές τις καταπονήσεις απλά ως ανεξάρτητος φορέας το φρεάτιο στηρίζει την κατασκευή την δική τους να μην ξαπλώσει κάτω και μας σκοτώσει αφού έχει γίνει σμπαράλια.
Στ @@ΚΙΑ ΜΟΥ αν έχασε την εκκεντρότητα το φρεάτιο στα @@κια μου τα στατικά φορτία ( αφού είναι ανεξάρτητος φορέας το φρεάτια πια στατικά φορτία? ) Οπότε φουλ προένταση Άντε βλάκες.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU
Ρωγμές δε σημαίνει ανελαστική παραμόρφωση αναγκαστικά. Όσο ο οπλισμός δεν έχει διαρρεύσει μια χαρά επανέρχεται το κτιριο στην αρχική του θέση. Και μια χαρά κλείνουν οι μικρορωγμες
Αυτό μόνο με την προένταση γίνεται
Η προένταση στα αμφίπλευρα άκρα των τοιχωμάτων επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση ακόμη και σε ανελαστικές μετατοπίσεις κλείνοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών.
Με τον γραμμικό οπλισμό
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία
Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %) πέραν του ορίου διαρροής.
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).