brb και tyt έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 22:09
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29α) Το ΚΚΕ το διάστημα 43-44 έκανε τόσα εγκλήματα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού το είχε μισήσει.
Θα ήθελα να βάλεις στοιχεία επειδή με ενδιαφέρει σαν γεγονός αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αμφύλιο. Αν θεωρείς ότι γι' αυτό οι Άγγλοι έβγαλαν τις παραστρατιωτικές συμμορίες να σφάζουν και να βιάζουν, είσαι γελασμένος. Βέβαια οι δωσίλογοι ήθελαν να υπάρχει συνέχεια στον εμφύλιο για να δικαιολογήσουν την προδοσία τους κατά της Ελλάδας και του Έθνους
1. Μπορείς να βρεις τα ονόματα 1350 σφαγμένων στην Αργολιδοκορινθία εδώ:
http://rozosotiris.blogspot.com/search/ ... F%CE%99%21
Δεν σου βάζω τα βιβλία του Μπαλαφούτη ή του Αντωνόπουλου που είναι πηγές του γιατί θα ρολάρεις 100ντάδες σελίδες για να τα βρεις.
Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο του Μπουγά "Αθώων αίμα" και να βρεις πολλές χιλιάδες ονόματα από όλη την Πελοπόννησο.
2.
Δεν έβγαλε κανένας παραστρατιωτικές συμμορίες από το καπέλο σαν ταχυδακτυλουργός, δεν είχαν την άλλη μέρα της παράδοσης των όπλων μετά την Βάρκιζα έτοιμες οργανώσεις.
Αυτό που έγινε είναι ότι όλοι όσοι είχαν δεινοπαθήσει από το ΚΚΕ το 43-44 μέσα σε 2-3 μήνες συσπειρώθηκαν στις ολιγομελείς αντικομουνιστικές οργανώσεις που υπήρχαν από πριν και δημιούργησαν κι άλλες για να κυνηγήσουν τους κομουνιστές που είχαν σφάξει τους δικούς τους,
Την Χ μέχρι την Βάρκιζα δεν την ήξερε κανένας στα μέρη μου και βρέθηκε με πυρήνες σε κάθε χωριό σε χρόνο dt γιατί υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να οργανωθούν και να πιάσουν ή να σκοτώσουν ΚΚΕδες .
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29
2, Ο Παπανδρέου
δεν ήταν πρωθυπουργός κατά την λευκή τρομοκρατία.
Δεν ήταν πρωθυπουργός αλλά αυτός έφερε τους Άγγλους σε μυστική συνάντηση του με τον Τσόρτσιλ στην Καζέρτα. Είναι ιστορικό γεγονός επιβεβαιωμένο. Μην ξεχνάς ότι οι αντάρτες τραγουδούσαν ''ένας είναι ο σκοπός θάνατος στον Παπανδρέου''.
Οι Άγγλοι εφόσον ήταν απαραίτητο για τα συμφέροντα τους θα έρχονταν κι ας ήταν πρωθυπουργός ο Σιάντος.
Η συμφωνία του Γ.Π έφερε στην χώρα 5.000 Άγγλους υπό τον Σκόμπι για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και που ήταν διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.
Αυτοί ήταν λίγοι για να κάνουν ζημιά στο ΚΚΕ στα Δεκεμβριανά, την ζημιά την έκαναν οι 40.000 που έφερε κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών ο Τσώρτσιλ από το μέτωπο της Ιταλίας χωρίς να ρωτήσει (όχι ότι θα του αρνιούνταν) ούτε Παπανδρέου ούτε βασιλιά ούτε τον Δαμασκηνό.
Αλλά κι αν υποτεθεί ότι τους έφερε ο Γ.Π. τι σχέση έχει αυτό με τις παρακρατικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν μετά σαν μανιτάρια το απόβροχο;
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:293. Τα θύματα του ΚΚΕ από την λευκή τρομοκρατία ήταν σε όλη την Ελλάδα 1289 κι όχι 1800. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην wiki.
Ήταν λιγότερα (όπως πάλι έχω γράψει) από τα θύματα του ΚΚΕ σε ένα μόνο νομό της χώρας τον τότε νομό Αργολιδοκορινθίας που το ΚΚΕ έσφαξε 1350 αθώους ανθρώπους, 800 στην σημερινή Κορινθία και 550 στην Αργολίδα.
Εδώ συμψηφίζεις νεκρούς για να δικαιολογήσεις την πολιτική των Άγγλων. Για εμένα ο ναυτικός αποκλεισμός που έκανε η Αγγλία και πέθαναν 300 χιλιάδες από την πείνα όπως και ο εμφύλιος, ήταν αποικιοκρατική πολιτική.
Έπρεπε όσοι είχαν κάνει εγκλήματα να τιμωρηθούν. Βέβαια δεν μας λες τι εγκλήματα έκαναν οι δοσίλογοι.
Βέβαια είχαν κάνει φοβερά εγκλήματα.
Κάποιοι ήταν γνωστοί αντικομουνιστές. Θάνατος στην οικογένεια.
Κάποιων τα παιδιά πήγαν σε μη κομουνιστικές αντιστασιακές οργανώσεις. Θάνατος και στα παιδιά αν τα έπιαναν και στις οικογένειες.
Κάποιοι δεν ήθελαν να μπουν στο ΕΑΜ. Θάνατος στην οικογένεια.
Τέλος κάποιοι την πλήρωσαν γιατί ήταν λίγο πιο πλούσιοι στο χωριό τους άρα αντιδραστικοί ή είχαν προσωπικές διαφορές με ΕΑΜίτες (αντιδραστικοί κι αυτοί) ή απλώς και μόνο για να τρομοκρατηθεί το χωριό καθάριζαν μερικούς.
Στην Αργολιδοκορινθία δεν είχε σοβαρά τάγματα ασφαλείας και δεν έγιναν μάχες με αυτά όπως στην ΝΔ Πελοπόννησο, οι πραγματικοί δωσίλογοι που δίκαια εκτελέστηκαν ήταν ελάχιστοι,κάτω από 50, όλοι οι άλλοι ήταν αθώοι που σφάχτηκαν χωρίς να ξέρουν γιατί.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:295. Τέλος τον εμφύλιο τον αποφάσισε ο Ζαχαριάδης τον Απρίλιο του 46 όταν εξασφάλισε την υποστήριξη της ΕΣΣΔ μέσω Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας και μέχρι την έναρξη του εμφυλίου το ΚΚΕ λειτουργούσε εντελώς νόμιμα.
Και έρχεται η κατακλείδα. Είπες ότι οι νεκροί ήταν 1289. Βέβαια πρέπει να έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου να θεωρεί τιποτένιους 1289 φόνους γιατί τους έχεις κατατάξει στην αντίπαλη σου πλευρά. Πρέπει να βάλεις στη θεωρία σου και την παράμετρο ότι ο εθνικός στρατός είχε πρώην ΕΛΑΣίτες.
Για πες τώρα. Με ποια πλευρά θα ήσουν αν ζούσες τότε; Με τους Γερμανούς ή θα έκανες αντίστασιακή ομάδα και θα πολεμούσες τους κατακτητές;Εννοείται ότι θα είχες πάει στο σχολείο και θα είχες μάθει τι έκανε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και ο Κολοκοτρώνης στην Επανάσταση του 1821.
Εγώ θα έκανα αντίσταση ακόμα και αν έκανα δική μου αντιστασιακή ομάδα.
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι έγραφες νούμερα στον αέρα όταν έλεγες για 1800 και 3000.
Κατά δεύτερον όταν ξέρω ότι στο χωριό μου σφάχτηκαν 15 άτομα από το ΚΚΕ μέχρι το καλοκαίρι του 44
και δεν σκοτώθηκε κανένας κομουνιστής από την λευκή τρομοκρατία αλλά όσους έπιασαν του παρέδωσαν και δικάστηκαν, και το ίδιο συνέβη σε όλη την Ελλάδα αφού το 45 δικάστηκαν 52.000 ΚΚΕδες ενώ πέθαναν μόνο 1289, δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση του μυαλού για να αντιπαραβάλω τις πρακτικές του ΚΚΕ την εποχή της παντοδυναμίας του με τις πρακτικές των αντικομουνιστικών οργανώσεων μετά και να βγάω συμπεράσματα.
Παιδικές ερωτήσεις και ιστορικές αντιπαραβολές 2.500 χρόνια πίσω.
Θα ήμουν στον ΕΔΕΣ ή στην ΕΚΚΑ ή στον ΕΣ ή στην ΠΑΟ ή στην ΠΕΑΝ ή σε άλλη μη κομουνιστική αντιστασιακή οργάνωση και πολύ πιθανόν θα είχα σφαχτεί από τον ΕΛΑΣ.