!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απάτες και μυθεύματα του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικώς.

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Απάτες και μυθεύματα του ΚΚΕ και της αριστεράς γενικώς.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

brb και tyt έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 15:27
Chainis έγραψε: 14 Οκτ 2018, 20:05 Θα ξεκινήσω από τα παλιά.
Το ΚΚΕ έσυρε την χώρα σε έναν καταστροφικό εμφύλιο από το 46 μέχρι το 49 γιατί υποτίθεται ότι εξέφραζε την λαϊκή βούληση που άλλωστε πάντα την εκφράζει.
Πρώτη απάτη-μύθος.
Τον εμφύλιο τον έκαναν οι Άγγλοι και ο Γ. Παπανδρέου που έβγαλαν 162 παραστρατιωτικές συμμορίες να σφάζουν και να βιάζουν στο ύπαιθρο κατά την περίοδο μετά τα Δεκεμβριανά και μέχρι να αρχίσει ο εμφύλιος, την λεγόμενη και ''Λευκή Τρομοκρατία''viewtopic.php?f=11&t=5243&hilit=%CE%AD% ... E%B9%CE%BF.
Η wikipedia αναφέρει 1800 νεκρούς (πάνω από 2 την ημέρα) ο Μπογιόπουλος μίλησε για 3.000.
Η ιστορία γράφεται από τους νικητές αλλά όχι από τους απόγονους των δωσιλόγων.
Ποίημα που σας το μαθαίνουν στην Α' τάξη στις κόβες, τα ίδια μου έγραφε κι άλλος μερικές σελίδες πριν.
Πάμε πάλι:

1. Το ότι υπήρχαν τόσες πολλές αντικομουνιστικές οργανώσεις και που όπως έχω γράψει είχαν πάνω από 70.000 μέλη όλοι εθελοντές που παρατούσαν τις δουλειές τους και έπαιζαν το κεφάλι τους σημαίνει ότι :
α) Το ΚΚΕ το διάστημα 43-44 έκανε τόσα εγκλήματα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού το είχε μισήσει.
β) Όταν έπαψε η τρομοκρατία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ όσοι είχαν θύματα κοντινούς τους ανθρώπους το πρώτο που ήθελαν ήταν να εκδικηθούν για τους αδικοχαμένους από την ΟΠΛΑ.

2, Ο Παπανδρέου δεν ήταν πρωθυπουργός κατά την λευκή τρομοκρατία.

3. Τα θύματα του ΚΚΕ από την λευκή τρομοκρατία ήταν σε όλη την Ελλάδα 1289 κι όχι 1800. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην wiki.
Ήταν λιγότερα (όπως πάλι έχω γράψει) από τα θύματα του ΚΚΕ σε ένα μόνο νομό της χώρας τον τότε νομό Αργολιδοκορινθίας που το ΚΚΕ έσφαξε 1350 αθώους ανθρώπους, 800 στην σημερινή Κορινθία και 550 στην Αργολίδα.

4. Ξέροντας ότι σας μαθαίνει το κόμμα μόνο τα έχετε κάνει αχταρμά.
Λίγο πάνω από 3.000 ήταν οι εκτελεσθέντες που είχαν καταδικαστεί από δικαστήρια ή στρατοδικεία για εγκλήματα ή συμμετοχή στον ΔΣ από το 43 μέχρι το 49 και δεν περιλαμβάνονται στην λευκή τρομοκρατία που οι νεκροί ήταν θύματα των παρακρατικών που κυνηγούσαν κομουνιστές.

5. Τέλος τον εμφύλιο τον αποφάσισε ο Ζαχαριάδης τον Απρίλιο του 46 όταν εξασφάλισε την υποστήριξη της ΕΣΣΔ μέσω Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας και μέχρι την έναρξη του εμφυλίου το ΚΚΕ λειτουργούσε εντελώς νόμιμα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29 Ποίημα που σας το μαθαίνουν στην Α' τάξη στις κόβες, τα ίδια μου έγραφε κι άλλος μερικές σελίδες πριν.
Πάμε πάλι:
Περιόρισε λίγο τα μυθεύματα σου. Δεν με ξέρεις και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29α) Το ΚΚΕ το διάστημα 43-44 έκανε τόσα εγκλήματα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού το είχε μισήσει.
Θα ήθελα να βάλεις στοιχεία επειδή με ενδιαφέρει σαν γεγονός αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αμφύλιο. Αν θεωρείς ότι γι' αυτό οι Άγγλοι έβγαλαν τις παραστρατιωτικές συμμορίες να σφάζουν και να βιάζουν, είσαι γελασμένος. Βέβαια οι δωσίλογοι ήθελαν να υπάρχει συνέχεια στον εμφύλιο για να δικαιολογήσουν την προδοσία τους κατά της Ελλάδας και του Έθνους
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:292, Ο Παπανδρέου δεν ήταν πρωθυπουργός κατά την λευκή τρομοκρατία.
Δεν ήταν πρωθυπουργός αλλά αυτός έφερε τους Άγγλους σε μυστική συνάντηση του με τον Τσόρτσιλ στην Καζέρτα. Είναι ιστορικό γεγονός επιβεβαιωμένο. Μην ξεχνάς ότι οι αντάρτες τραγουδούσαν ''ένας είναι ο σκοπός θάνατος στον Παπανδρέου''.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:293. Τα θύματα του ΚΚΕ από την λευκή τρομοκρατία ήταν σε όλη την Ελλάδα 1289 κι όχι 1800. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην wiki.
Ήταν λιγότερα (όπως πάλι έχω γράψει) από τα θύματα του ΚΚΕ σε ένα μόνο νομό της χώρας τον τότε νομό Αργολιδοκορινθίας που το ΚΚΕ έσφαξε 1350 αθώους ανθρώπους, 800 στην σημερινή Κορινθία και 550 στην Αργολίδα.
Εδώ συμψηφίζεις νεκρούς για να δικαιολογήσεις την πολιτική των Άγγλων. Για εμένα ο ναυτικός αποκλεισμός που έκανε η Αγγλία και πέθαναν 300 χιλιάδες από την πείνα όπως και ο εμφύλιος, ήταν αποικιοκρατική πολιτική.
Έπρεπε όσοι είχαν κάνει εγκλήματα να τιμωρηθούν. Βέβαια δεν μας λες τι εγκλήματα έκαναν οι δοσίλογοι.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:294. Ξέροντας ότι σας μαθαίνει το κόμμα μόνο τα έχετε κάνει αχταρμά.
Έγραψα και πιο πάνω ότι τα μυθεύματα που δημιουργεί το μυαλό σου για να προσπαθήσει να επεξεργαστεί και να κατατάξει τα γεγονότα, δεν με αφορούν.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:295. Τέλος τον εμφύλιο τον αποφάσισε ο Ζαχαριάδης τον Απρίλιο του 46 όταν εξασφάλισε την υποστήριξη της ΕΣΣΔ μέσω Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας και μέχρι την έναρξη του εμφυλίου το ΚΚΕ λειτουργούσε εντελώς νόμιμα.
Και έρχεται η κατακλείδα. Είπες ότι οι νεκροί ήταν 1289. Βέβαια πρέπει να έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου να θεωρεί τιποτένιους 1289 φόνους γιατί τους έχεις κατατάξει στην αντίπαλη σου πλευρά. Πρέπει να βάλεις στη θεωρία σου και την παράμετρο ότι ο εθνικός στρατός είχε πρώην ΕΛΑΣίτες.

Για πες τώρα. Με ποια πλευρά θα ήσουν αν ζούσες τότε; Με τους Γερμανούς ή θα έκανες αντίστασιακή ομάδα και θα πολεμούσες τους κατακτητές;Εννοείται ότι θα είχες πάει στο σχολείο και θα είχες μάθει τι έκανε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και ο Κολοκοτρώνης στην Επανάσταση του 1821.
Εγώ θα έκανα αντίσταση ακόμα και αν έκανα δική μου αντιστασιακή ομάδα.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Οι ΚΚΕδες δεν έκαναν αντίσταση για την πατρίδα τους, πολεμούσαν τους εχθρούς των Σοβιετικών.
Για να μεγαλώσει η Σοβιετική Ένωση πολεμούσαν και να διαμελιστεί η πατρίδα τους.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μηχανικός έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 22:17 Πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Οι ΚΚΕδες δεν έκαναν αντίσταση για την πατρίδα τους, πολεμούσαν τους εχθρούς των Σοβιετικών.
Για να μεγαλώσει η Σοβιετική Ένωση πολεμούσαν και να διαμελιστεί η πατρίδα τους.
Αν ήταν μόνο ΚΚΕδες στον ΕΛΑΣ θα ήταν πέντε-δέκα.
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το ΚΚΕ, για να τεκμηριώσεις ότι ήθελαν την εξουσία πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν πήγαν να καταλάβουν την Αθήνα τις δύο ημέρες που είχαν φύγει οι Γερμανοί και δεν είχαν έρθει οι Άγγλοι. Επίσης αν θεωρείς ότι η διαδήλωση στην οποία ο Έβερτ και ο Φαρμάκης σκότωσαν διαδηλωτές, ήταν προσπάθεια του ΚΚΕ να καταλάβει την Αθήνα.

Ο λόγος που ασχολούμαι με τον εμφύλιο είναι ότι το μνημονιακό σύστημα εκμεταλλεύεται την διχόνοια που υπήρξε στην Ελλάδα, την αναπαράγει και αποπροσανατολίζει. Για αυτό το λόγο έβαλε και την Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούν την Ελλάδα ''τελευταία σοβιετική δημοκρατία'' (Γεωργιάδης, Στουρνάρας) Πάντα το κάνουν αυτό οι αποικιοκράτες και η πολιτική της Γερμανίας από το 2010 είναι κάτι παραπάνω από αποικιοκρατική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 18 Νοέμ 2018, 23:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

brb και tyt έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 22:09
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29 Ποίημα που σας το μαθαίνουν στην Α' τάξη στις κόβες, τα ίδια μου έγραφε κι άλλος μερικές σελίδες πριν.
Πάμε πάλι:
Περιόρισε λίγο τα μυθεύματα σου. Δεν με ξέρεις και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29α) Το ΚΚΕ το διάστημα 43-44 έκανε τόσα εγκλήματα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού το είχε μισήσει.
Θα ήθελα να βάλεις στοιχεία επειδή με ενδιαφέρει σαν γεγονός αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αμφύλιο. Αν θεωρείς ότι γι' αυτό οι Άγγλοι έβγαλαν τις παραστρατιωτικές συμμορίες να σφάζουν και να βιάζουν, είσαι γελασμένος. Βέβαια οι δωσίλογοι ήθελαν να υπάρχει συνέχεια στον εμφύλιο για να δικαιολογήσουν την προδοσία τους κατά της Ελλάδας και του Έθνους
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:292, Ο Παπανδρέου δεν ήταν πρωθυπουργός κατά την λευκή τρομοκρατία.
Δεν ήταν πρωθυπουργός αλλά αυτός έφερε τους Άγγλους σε μυστική συνάντηση του με τον Τσόρτσιλ στην Καζέρτα. Είναι ιστορικό γεγονός επιβεβαιωμένο. Μην ξεχνάς ότι οι αντάρτες τραγουδούσαν ''ένας είναι ο σκοπός θάνατος στον Παπανδρέου''.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:293. Τα θύματα του ΚΚΕ από την λευκή τρομοκρατία ήταν σε όλη την Ελλάδα 1289 κι όχι 1800. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην wiki.
Εδώ συμψηφίζεις νεκρούς για να δικαιολογήσεις την πολιτική των Άγγλων. Για εμένα ο ναυτικός αποκλεισμός που έκανε η Αγγλία και πέθαναν 300 χιλιάδες από την πείνα όπως και ο εμφύλιος, ήταν αποικιοκρατική πολιτική.
Έπρεπε όσοι είχαν κάνει εγκλήματα να τιμωρηθούν. Βέβαια δεν μας λες τι εγκλήματα έκαναν οι δοσίλογοι.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:294. Ξέροντας ότι σας μαθαίνει το κόμμα μόνο τα έχετε κάνει αχταρμά.
Έγραψα και πιο πάνω ότι τα μυθεύματα που δημιουργεί το μυαλό σου για να προσπαθήσει να επεξεργαστεί και να κατατάξει τα γεγονότα, δεν με αφορούν.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:295. Τέλος τον εμφύλιο τον αποφάσισε ο Ζαχαριάδης τον Απρίλιο του 46 όταν εξασφάλισε την υποστήριξη της ΕΣΣΔ μέσω Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας και μέχρι την έναρξη του εμφυλίου το ΚΚΕ λειτουργούσε εντελώς νόμιμα.
Και έρχεται η κατακλείδα. Είπες ότι οι νεκροί ήταν 1289. Βέβαια πρέπει να έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου να θεωρεί τιποτένιους 1289 φόνους γιατί τους έχεις κατατάξει στην αντίπαλη σου πλευρά. Πρέπει να βάλεις στη θεωρία σου και την παράμετρο ότι ο εθνικός στρατός είχε πρώην ΕΛΑΣίτες.

Για πες τώρα. Με ποια πλευρά θα ήσουν αν ζούσες τότε; Με τους Γερμανούς ή θα έκανες αντίστασιακή ομάδα και θα πολεμούσες τους κατακτητές;Εννοείται ότι θα είχες πάει στο σχολείο και θα είχες μάθει τι έκανε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και ο Κολοκοτρώνης στην Επανάσταση του 1821.
Πάλι τα ίδια ρε τύπε;
Δεν κουράζεσαι να επαναλαμβάνεσαι;

Ξεκίνησες αυτό το νήμα: viewtopic.php?f=11&t=5243
Λευκή τρομοκρατία μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, τις άρπαξες, δεν έβαλες μυαλό και ξανά-μανά τα ίδια;

Μέχρι πού φτάνει το κόλλημα; Νισάφι ρε πστη μου! :011:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Chainis

1. Μπορείς να βρεις τα ονόματα 1350 σφαγμένων στην Αργολιδοκορινθία εδώ:
http://rozosotiris.blogspot.com/search/ ... F%CE%99%21
Δεν σου βάζω τα βιβλία του Μπαλαφούτη ή του Αντωνόπουλου που είναι πηγές του γιατί θα ρολάρεις 100ντάδες σελίδες για να τα βρεις.
Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο του Μπουγά "Αθώων αίμα" και να βρεις πολλές χιλιάδες ονόματα από όλη την Πελοπόννησο.

2. Δεν έβγαλε κανένας παραστρατιωτικές συμμορίες από το καπέλο σαν ταχυδακτυλουργός, δεν είχαν την άλλη μέρα της παράδοσης των όπλων μετά την Βάρκιζα έτοιμες οργανώσεις.
Αυτό που έγινε είναι ότι όλοι όσοι είχαν δεινοπαθήσει από το ΚΚΕ το 43-44 μέσα σε 2-3 μήνες συσπειρώθηκαν στις ολιγομελείς αντικομουνιστικές οργανώσεις που υπήρχαν από πριν και δημιούργησαν κι άλλες για να κυνηγήσουν τους κομουνιστές που είχαν σφάξει τους δικούς τους,
Την Χ μέχρι την Βάρκιζα δεν την ήξερε κανένας στα μέρη μου και βρέθηκε με πυρήνες σε κάθε χωριό σε χρόνο dt γιατί υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να οργανωθούν και να πιάσουν ή να σκοτώσουν ΚΚΕδες .
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29 2, Ο Παπανδρέου δεν ήταν πρωθυπουργός κατά την λευκή τρομοκρατία.
Οι Άγγλοι εφόσον ήταν απαραίτητο για τα συμφέροντα τους θα έρχονταν κι ας ήταν πρωθυπουργός ο Σιάντος.
Η συμφωνία του Γ.Π έφερε στην χώρα 5.000 Άγγλους υπό τον Σκόμπι για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και που ήταν διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.
Αυτοί ήταν λίγοι για να κάνουν ζημιά στο ΚΚΕ στα Δεκεμβριανά, την ζημιά την έκαναν οι 40.000 που έφερε κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών ο Τσώρτσιλ από το μέτωπο της Ιταλίας χωρίς να ρωτήσει (όχι ότι θα του αρνιούνταν) ούτε Παπανδρέου ούτε βασιλιά ούτε τον Δαμασκηνό.
Αλλά κι αν υποτεθεί ότι τους έφερε ο Γ.Π. τι σχέση έχει αυτό με τις παρακρατικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν μετά σαν μανιτάρια το απόβροχο;
Βέβαια είχαν κάνει φοβερά εγκλήματα.
Κάποιοι ήταν γνωστοί αντικομουνιστές. Θάνατος στην οικογένεια.
Κάποιων τα παιδιά πήγαν σε μη κομουνιστικές αντιστασιακές οργανώσεις. Θάνατος και στα παιδιά αν τα έπιαναν και στις οικογένειες.
Κάποιοι δεν ήθελαν να μπουν στο ΕΑΜ. Θάνατος στην οικογένεια.
Τέλος κάποιοι την πλήρωσαν γιατί ήταν λίγο πιο πλούσιοι στο χωριό τους άρα αντιδραστικοί ή είχαν προσωπικές διαφορές με ΕΑΜίτες (αντιδραστικοί κι αυτοί) ή απλώς και μόνο για να τρομοκρατηθεί το χωριό καθάριζαν μερικούς.

Στην Αργολιδοκορινθία δεν είχε σοβαρά τάγματα ασφαλείας και δεν έγιναν μάχες με αυτά όπως στην ΝΔ Πελοπόννησο, οι πραγματικοί δωσίλογοι που δίκαια εκτελέστηκαν ήταν ελάχιστοι,κάτω από 50, όλοι οι άλλοι ήταν αθώοι που σφάχτηκαν χωρίς να ξέρουν γιατί.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι έγραφες νούμερα στον αέρα όταν έλεγες για 1800 και 3000.
Κατά δεύτερον όταν ξέρω ότι στο χωριό μου σφάχτηκαν 15 άτομα από το ΚΚΕ μέχρι το καλοκαίρι του 44 και δεν σκοτώθηκε κανένας κομουνιστής από την λευκή τρομοκρατία αλλά όσους έπιασαν του παρέδωσαν και δικάστηκαν, και το ίδιο συνέβη σε όλη την Ελλάδα αφού το 45 δικάστηκαν 52.000 ΚΚΕδες ενώ πέθαναν μόνο 1289, δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση του μυαλού για να αντιπαραβάλω τις πρακτικές του ΚΚΕ την εποχή της παντοδυναμίας του με τις πρακτικές των αντικομουνιστικών οργανώσεων μετά και να βγάω συμπεράσματα.

Παιδικές ερωτήσεις και ιστορικές αντιπαραβολές 2.500 χρόνια πίσω.

Θα ήμουν στον ΕΔΕΣ ή στην ΕΚΚΑ ή στον ΕΣ ή στην ΠΑΟ ή στην ΠΕΑΝ ή σε άλλη μη κομουνιστική αντιστασιακή οργάνωση και πολύ πιθανόν θα είχα σφαχτεί από τον ΕΛΑΣ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 19 Νοέμ 2018, 00:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos »

Eνδιαφέρον νήμα. Απο τους λόγους που παρακολουθούμε πχόρουμ... :) :smt023
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 00:23 1. Μπορείς να βρεις τα ονόματα 1350 σφαγμένων στην Αργολιδοκορινθία εδώ:
http://rozosotiris.blogspot.com/search/ ... F%CE%99%21
Δεν σου βάζω τα βιβλία του Μπαλαφούτη ή του Αντωνόπουλου που είναι πηγές του γιατί θα ρολάρεις 100ντάδες σελίδες για να τα βρεις.
Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο του Μπουγά "Αθώων αίμα" και να βρεις πολλές χιλιάδες ονόματα από όλη την Πελοπόννησο.
Θα το δω. Θα ψάξω αν μπορέσω καμία πιο επίσημη πηγή όπως το ΓΕΣ/ΔΙΣ. Από όσο ξέρω στη μετεμφυλιακή Ελλάδ αόπου ''οι κομμουνιστές έσφαζαν με τενεκεδάκια'' δεν υπήρξε επίσημη πηγή για το θέμα αυτό.

Chainis έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 00:23 2. Δεν έβγαλε κανένας παραστρατιωτικές συμμορίες από το καπέλο σαν ταχυδακτυλουργός, δεν είχαν την άλλη μέρα της παράδοσης των όπλων μετά την Βάρκιζα έτοιμες οργανώσεις.
Αυτό που έγινε είναι ότι όλοι όσοι είχαν δεινοπαθήσει από το ΚΚΕ το 43-44 μέσα σε 2-3 μήνες συσπειρώθηκαν στις ολιγομελείς αντικομουνιστικές οργανώσεις που υπήρχαν από πριν και δημιούργησαν κι άλλες για να κυνηγήσουν τους κομουνιστές που είχαν σφάξει τους δικούς τους,
Την Χ μέχρι την Βάρκιζα δεν την ήξερε κανένας στα μέρη μου και βρέθηκε με πυρήνες σε κάθε χωριό σε χρόνο dt γιατί υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να οργανωθούν και να πιάσουν ή να σκοτώσουν ΚΚΕδες .
Όχι. Αυτούς τους τάιζε και τους πότιζε ο στρατός. Είχαν την πλήρη ανοχή των αρχών και των οργάνων της όπως η αστυνομία. Απόδειξη ότι δεν υπήρξαν παρόμοιες αντεκδικήσεις από αυτούς που δεινοπάθησαν από τους δωσίλογους.
Αυτοί ήταν το κράτος στο ύπαιθρο.
Chainis έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 00:23 Οι Άγγλοι εφόσον ήταν απαραίτητο για τα συμφέροντα τους θα έρχονταν κι ας ήταν πρωθυπουργός ο Σιάντος.
Η συμφωνία του Γ.Π έφερε στην χώρα 5.000 Άγγλους υπό τον Σκόμπι για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και που ήταν διασκορπισμένη σε όλη την Ελλάδα.
Αυτοί ήταν λίγοι για να κάνουν ζημιά στο ΚΚΕ στα Δεκεμβριανά, την ζημιά την έκαναν οι 40.000 που έφερε κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών ο Τσώρτσιλ από το μέτωπο της Ιταλίας χωρίς να ρωτήσει (όχι ότι θα του αρνιούνταν) ούτε Παπανδρέου ούτε βασιλιά ούτε τον Δαμασκηνό.
Αλλά κι αν υποτεθεί ότι τους έφερε ο Γ.Π. τι σχέση έχει αυτό με τις παρακρατικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν μετά σαν μανιτάρια το απόβροχο;
Θα έρχονταν οι Άγγλοι ή οι Αμερικανοί ή οποιοσδήποτε. Το θέμα είναι αν θα έκαναν εμφύλιο.
Αν ήθελε το ΚΚΕ τον εμφύλιο δεν θα περίμενε δύο χρόνια για να μπορέσει να ανασυνταχτούν οι Άγγλοι και να δημιουργήσουν τον εθνικό στρατό.
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:295. Τέλος τον εμφύλιο τον αποφάσισε ο Ζαχαριάδης τον
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι έγραφες νούμερα στον αέρα όταν έλεγες για 1800 και 3000.
Κατά δεύτερον όταν ξέρω ότι στο χωριό μου σφάχτηκαν 15 άτομα από το ΚΚΕ μέχρι το καλοκαίρι του 44 και δεν σκοτώθηκε κανένας κομουνιστής από την λευκή τρομοκρατία αλλά όσους έπιασαν του παρέδωσαν και δικάστηκαν, και το ίδιο συνέβη σε όλη την Ελλάδα αφού το 45 δικάστηκαν 52.000 ΚΚΕδες ενώ πέθαναν μόνο 1289, δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση του μυαλού για να αντιπαραβάλω τις πρακτικές του ΚΚΕ την εποχή της παντοδυναμίας του με τις πρακτικές των αντικομουνιστικών οργανώσεων μετά και να βγάω συμπεράσματα.

Παιδικές ερωτήσεις και ιστορικές αντιπαραβολές 2.500 χρόνια πίσω.

Θα ήμουν στον ΕΔΕΣ ή στην ΕΚΚΑ ή στον ΕΣ ή στην ΠΑΟ ή στην ΠΕΑΝ ή σε άλλη μη κομουνιστική αντιστασιακή οργάνωση και πολύ πιθανόν θα είχα σφαχτεί από τον ΕΛΑΣ.
Η Λευκή Τρομοκρατία αναφέρεται στις σφαγές και οι βιασμοί που έκαναν οι παραστρατιωτικοί και όχι σε δικαστήρια και εκτελέσεις.

Η ΠΑΟ ήταν δοσίλογοι και όχι αντιστασιακή οργάνωση. Έχω μιλήσει με ΕΛΑΣίτη που συμμετείχε στη μάχη του Κιλκίς όπου τους ζήτησαν να παραδοθούν κι αυτοί σκότωσαν τη διμοιρία που πήγε για να πάρει τα όπλα. Για τις άλλες δεν ξέρω. Όσο για τις παιδικές αντιπαραβολές, σε παραπέμπω στο ότι η Χρυσή Αυγή πηγαίνει κάθε χρόνο στις Θερμοπύλες.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29 1. Το ότι υπήρχαν τόσες πολλές αντικομουνιστικές οργανώσεις και που όπως έχω γράψει είχαν πάνω από 70.000 μέλη όλοι εθελοντές που παρατούσαν τις δουλειές τους και έπαιζαν το κεφάλι τους σημαίνει ότι :
α) Το ΚΚΕ το διάστημα 43-44 έκανε τόσα εγκλήματα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού το είχε μισήσει.
β) Όταν έπαψε η τρομοκρατία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ όσοι είχαν θύματα κοντινούς τους ανθρώπους το πρώτο που ήθελαν ήταν να εκδικηθούν για τους αδικοχαμένους από την ΟΠΛΑ.
Πότε έγιναν αυτές οι αντικομμουνιστικές οργανώσεις; Εννοείς στην διάρκεια της κατοχής;
Από ποιους εξοπλίζονταν;

Τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν συνεργάτες των Γερμανών, αυτούς που είχαν νεκρούς από τους ΚΚΕδες και αυτούς που πεινούσαν. Το έχω δει σε βίντεο που το είπε ο Φαρμάκης αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρω για να στο δείξω.
Οι κλασικοί δωσιλογοι και οι πεινασμένοι ξεπλύθηκαν τα εγκλήματα τους με τον εμφύλιο. Απ' την άλλη πρέπει να μάθουμε ποιους σκότωναν αυτοί που είχαν νεκρούς από τους ΚΚΕδες. Αν σκότωναν άμαχους ...

Τι γνώμη έχεις για τους Τσάμηδες που πήγαν με τους Γερμανούς για λόγους αντεκδίκησης: (όπως λένε) Καταλαβαίνεις το ξέπλυμα των εγκλημάτων τους;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Στην αρχή στα τάγματα ασφαλείας πήγαν φτωχά άτομα για πάρουν ένα μισθό, όχι για βοηθήσουν τους Γερμανούς. Συνεργάζονταν με τους αντάρτες και τους έδιναν πληροφορίες.
Αργότερα όταν φάνηκαν οι διαθέσεις των ΚΚΕδων, άρχισαν να τους πολεμούν.

Στην Μεσσηνία αυτό έγινε.
Άβαταρ μέλους
Chainis

brb και tyt έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 00:57
Chainis έγραψε: 18 Νοέμ 2018, 17:29 1. Το ότι υπήρχαν τόσες πολλές αντικομουνιστικές οργανώσεις και που όπως έχω γράψει είχαν πάνω από 70.000 μέλη όλοι εθελοντές που παρατούσαν τις δουλειές τους και έπαιζαν το κεφάλι τους σημαίνει ότι :
Πότε έγιναν αυτές οι αντικομμουνιστικές οργανώσεις; Εννοείς στην διάρκεια της κατοχής;
Από ποιους εξοπλίζονταν;

Τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν συνεργάτες των Γερμανών, αυτούς που είχαν νεκρούς από τους ΚΚΕδες και αυτούς που πεινούσαν. Το έχω δει σε βίντεο που το είπε ο Φαρμάκης αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρω για να στο δείξω.
Οι κλασικοί δωσιλογοι και οι πεινασμένοι ξεπλύθηκαν τα εγκλήματα τους με τον εμφύλιο. Απ' την άλλη πρέπει να μάθουμε ποιους σκότωναν αυτοί που είχαν νεκρούς από τους ΚΚΕδες. Αν σκότωναν άμαχους ...

Τι γνώμη έχεις για τους Τσάμηδες που πήγαν με τους Γερμανούς για λόγους αντεκδίκησης: (όπως λένε) Καταλαβαίνεις το ξέπλυμα των εγκλημάτων τους;
Κάποιες όπως η Χ του Γρίβα υπήρχαν από την κατοχή, οι πολλές δημιουργήθηκαν μετά τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν 162 που έγραψες, ήταν πολύ λιγότερες.
Όπλα είχαν και από την κατοχή, πήραν και από τα Δεκεμβριανά, πιθανών και από χωροφύλακες που συνεργάζονταν μαζί τους και είχαν σίγουρα και άοπλα μέλη για πληροφορίες, υποστήριξη κλπ.

Τα ΤΑ :
- Στην Αθήνα (που τα έλεγαν ευζωνικά τάγματα και φτιάχτηκαν από την κυβέρνηση Ράλλη) είχαν κάθε καρυδιάς καρύδι.
- Στην επαρχία δημιουργήθηκαν από μέλη μη κομουνιστικών αντιστασιακών οργανώσεων που τις είχε διαλύσει ο ΕΛΑΣ και όσοι γλύτωσαν και δεν εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ δημιούργησαν τα ΤΑ για να προστατεύσουν την ζωή τους και να πολεμήσουν τους κομουνιστές.
Μετά εκεί κατέφευγαν κι άλλοι, ακόμα και για βιοποριστικούς λόγους.

Οι συνεργάτες των Γερμανών και οι δωσίλογοι δικάστηκαν από το κράτος.
Αυτοί που δεν δικάστηκαν ήταν οι ταγματασφαλίτες που ήταν κρατούμενοι στο Γουδί για να δικαστούν και στα Δεκεμβριανά τους εξόπλισαν και πολέμησαν το ΚΚΕ δίπλα στους Ριμινίτες, τους χωροφύλακες και τους Άγγλους και γι' αυτό πήραν άφεση.

Οι Τσάμηδες είναι ιδιαίτερη περίπτωση.
Είχαν εθνικούς λόγους να συνεργαστούν με τους κατακτητές, η Ιταλία ειχε τάξει την Θεσπρωτία στην Αλβανία αν νικούσαν και γι' αυτό οι Τσάμηδες συνεργάζονταν με τους Ιταλούς από την πρώτη μέρα του πολέμου και σε επίπεδο κατασκοπίας πολύ νωρίτερα.
Δεν ξέρω τι εννοείς με το "για λόγους αντεκδίκησης", συνεργάστηκαν για τον λόγο που σου είπα.

Ούτε αυτό
"Απ' την άλλη πρέπει να μάθουμε ποιους σκότωναν αυτοί που είχαν νεκρούς από τους ΚΚΕδες. Αν σκότωναν άμαχους ..."
μου είναι κατανοητό.
Ποιους σκότωναν ποοι πότε;

Μάργκαρετ Θάτσερ:
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Chainis έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 02:13 Οι συνεργάτες των Γερμανών και οι δωσίλογοι δικάστηκαν από το κράτος.
Πέρα από τα υπόλοιπα, μπορείς να πεις πόσοι δικάστηκαν;
Η ιστορία έχει γράψει ότι πήραν άφεση από τους Άγγλους για τα εγκλήματα τους κατά της Ελλάδας και του Έθνους.

Για πες μου σε παρακαλώ ποιες ήταν οι σφαγές των κομμουνιστών σε άλλες περιοχές;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 19 Νοέμ 2018, 02:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

και φιλος των ταγματασφαλιτων ο χαΐνης;
Πόσα πάτο μπορεί να πιάσει άραγες;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Chainis

brb και tyt έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 00:51
Η ΠΑΟ ήταν δοσίλογοι και όχι αντιστασιακή οργάνωση. Έχω μιλήσει με ΕΛΑΣίτη που συμμετείχε στη μάχη του Κιλκίς όπου τους ζήτησαν να παραδοθούν κι αυτοί σκότωσαν τη διμοιρία που πήγε για να πάρει τα όπλα. Για τις άλλες δεν ξέρω. Όσο για τις παιδικές αντιπαραβολές, σε παραπέμπω στο ότι η Χρυσή Αυγή πηγαίνει κάθε χρόνο στις Θερμοπύλες.
Πάρε την πρώτη προκήρυξη της ΠΑΟ.
Δεν φαίνεται πουθενά να ζητάνε συνεργασία με τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους, για εθνική ενότητα λένε και για μεγάλωμα της Ελλάδας.

Εικόνα

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Chainis

brb και tyt έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 02:18
Chainis έγραψε: 19 Νοέμ 2018, 02:13 Οι συνεργάτες των Γερμανών και οι δωσίλογοι δικάστηκαν από το κράτος.
Πέρα από τα υπόλοιπα, μπορείς να πεις πόσοι δικάστηκαν;
Η ιστορία έχει γράψει ότι πήραν άφεση από τους Άγγλους για τα εγκλήματα τους κατά της Ελλάδας και του Έθνους.

Για πες μου σε παρακαλώ ποιες ήταν οι σφαγές των κομμουνιστών σε άλλες περιοχές;
Κοίτα, δεν μπορώ να νταντεύω μαθητούδια.
Κτύπα στο google δοσίλογοι και θα μάθεις πολλά άμα έχεις όρεξη να΄ψάξεις

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”