Scouser έγραψε: 21 Φεβ 2024, 17:42
hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2024, 15:43
Scouser έγραψε: 21 Φεβ 2024, 15:28
Έλα μου;;;;
Τι έλα μου; Είμαστε σε ένα νήμα που μιλάμε για την θέληση των ομοφυλόφιλων να αναγνωρίζεται ο γάμος τους για να μπορούν πιο εύκολα να έχουν παιδιά και σου φαίνεται τόσο παράξενο που οι γκέι κάνουν παιδιά;
Ναι. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανένα γκεϊ που να έχει παιδιά, και ακόμα και οι διάσημοι γκεϊ που έχουν παιδιά (ειδικά βιολογικά), μικρή μειοψηφία είναι. Και είναι φυσιολογικό, αφού η ίδια η ''στάνταρ'' διαδικασία μέσω της οποίας δημιουργούνται παιδιά, δηλαδή το ετεροφυλικό σεξ, θεωρείται από τους ομοφυλόφιλους εξίσου αηδιαστική με όσο θεωρείται από εμάς αηδιαστικό το ομοφυλοφιλικό σεξ. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι κάνουν παιδιά, και μάλιστα σε βαθμό όχι μικρότερο των στρέιτ ανδρών.
hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2024, 15:43Καταρχήν η λέξη "φυσιολογικός" δεν είναι άχρηστη, έχει το πεδίο εφαρμογής της. Αλλά όχι στην εξελικτική θεωρία. Δεν υπάρχει φυσικό και αφύσικο στην έννοια της εξέλιξης.
Καμία αντίρρηση επί αυτών, με την παραδοχή όμως ότι ισχύουν και για τις περιπτώσεις της κοπρολαγνείας ή της νεκρολαγνείας.
Η κοπρολαγνεία, το bdsm, η ποδολαγνεία, η λαγνεία των ρούχων (γόβες, εσώρουχα, κτλ) είναι φετίχ, δεν είναι παρεκκλίσεις. Τώρα πώς και γιατί κάποιος ερεθίζεται με οτιδήποτε, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα που δεν το έχει λύσει η επιστήμη.
Η νεκρολαγνεία είναι ξεκάθαρα διαστροφή, το είπα και πιο πίσω, όπως είναι και ο σαδισμός χωρίς συναίνεση. Η διαφορά, όπως είπα, έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση. Το σεξ είναι μια αμοιβαία, συναισθηματική πράξη. Αν ερεθίζεσαι με την απουσία συναισθηματικού δεσμού ή με την δυστυχία κάποιου, τότε είναι διαστροφή.
Όσο για το άλλο, εγώ προσωπικά ξέρω μόνο ένα γκέι άτεκνο άτομο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί να αναλογιστείς ότι ένα 5-15% των ατόμων που ξέρεις είναι γκέι και να αναρωτηθείς πόσους συνομήλικούς σου ξέρεις που δεν έχουν παιδιά.
Αν πρέπει να θεωρήσεις κάτι παρέκκλιση με βάση την εξελικτική διαδικασία, θα πρέπει να θεωρήσεις ότι παρεκκλίνουν όσοι
δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι απουσιάζει το γονεϊκό φίλτρο, το ένστικτο της αυτοθυσίας ή κάτι πιο πολύπλοκο που κάνει το άτομο να μην θέλει να τεκνοποιήσει.