!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 22:39
Εγώ δεν μπορώ να επαναλαμβάνω 40 σελίδες έρευνας σε κάθε ερώτηση. Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ. https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
Μπορείς... μπορείς...

μας έχεις ζαλίσει στο σπαμάρισμα και τώρα γράφεις πως δεν μπορείς...

αϊσαπέραρε....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

taxalata xalasa έγραψε: 02 Φεβ 2024, 22:44
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 22:39
Εγώ δεν μπορώ να επαναλαμβάνω 40 σελίδες έρευνας σε κάθε ερώτηση. Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ. https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
Μπορείς... μπορείς...

μας έχεις ζαλίσει στο σπαμάρισμα και τώρα γράφεις πως δεν μπορείς...

αϊσαπέραρε....
Άλλο η επεξήγηση που δεν την δέχεστε και κάνω εδώ μέσα και άλλο η προσομοίωση, η αριθμητική διερεύνηση και τα πειράματα που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα που δεν δέχεστε εσείς γιατί έτσι καυλώσατε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποδείξεις την αλήθεια
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:39
Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:36 Αμ το είπα...δεν το είπα;

Τελικά, όντως είσαι μειωμένης αντίληψης...

Και από μαθηματικά; τρίτης δημοτικού...

.
Τώρα θα σου πω ότι ούτε μια τρίχα από τα αρχίδια μου δεν αξίζεις.
Τι θέλεις να σου πω ρε ούφο αυτό? Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την (κάθετη) απόσταση της δύναμης από το σημείο.
Τι να σου πω...ό,τι και να σου πω, χαμένο θα πάει.
Όπως χαμένα έχουν πάει και όλα όσα σου έχουν πει κατά καιρούς άνθρωποι που ξέρουν πολλά περισσότερα από εσένα και που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν.
ΤΙ σε ρώτησε ο Bill, ΤΙ παράδειγμα σου έφερα εγώ και ΤΙ συνεχίζεις να απαντάς...
Δυστυχώς, είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως...

Άσε που παριστάνεις και τον μεγάλο μαθηματικό...τι γράφεις ρε φουκαρά;
Λύση
Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτθ Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπει.
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγαίνει 640 / 2,5 = 256.τόνοι
Δηλαδή Β> από 256 ton
Τι σόι "μαθηματικά" είναι αυτά στα υπογραμμισμένα ρε ούργιε;
Μόνο ένας μαθητής της τρίτης δημοτικού θα έγραφε έτσι τους τύπους...
Ξέρεις πως διαβάζονται τα σύμβολα > και < ρε όρνιο;

Σε λίγο θα γράφεις "3 το λάδι, 3 το ξίδι = 6 το λαδόξιδο"...και θα καμαρώνεις.

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Α, και πού 'σαι;
Άσχετα με το τι λες εσύ, το τι λέει ο Νταγκλής, εγώ και όποιος άλλος...ξέρεις από που αποδεικνύεται ότι η ευρεσιτεχνία σου δεν δουλεύει;

Από το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως:

Μετά από 12 χρόνια δημοσιεύσεων σε φόρα, σε ανοιχτού τύπου περιοδικά, μετά από χιλιάδες αναγνώσεις των δημοσιεύσεών σου, δεν έχει βρεθεί ούτε μία, λέω πάλι, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, κατασκευαστική εταιρεία αλλά και ούτε ένα, λέω πάλι, ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ξένο ερευνητικό κέντρο ή πανεπιστήμιο, να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.

Το γιατί, είναι ηλίου φαεινότερον...

Ό,τι και να ισχυρίζεσαι, είναι νά 'χαμε να λέγαμε...

ΤΕΛΟΣ!
seismic

Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 23:07
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:39
Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:36 Αμ το είπα...δεν το είπα;

Τελικά, όντως είσαι μειωμένης αντίληψης...

Και από μαθηματικά; τρίτης δημοτικού...

.
Τώρα θα σου πω ότι ούτε μια τρίχα από τα αρχίδια μου δεν αξίζεις.
Τι θέλεις να σου πω ρε ούφο αυτό? Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την (κάθετη) απόσταση της δύναμης από το σημείο.
Όπως χαμένα έχουν πάει και όλα όσα σου έχουν πει κατά καιρούς άνθρωποι που ξέρουν πολλά περισσότερα από εσένα και που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν.
ΤΙ σε ρώτησε ο Bill, ΤΙ παράδειγμα σου έφερα εγώ και ΤΙ συνεχίζεις να απαντάς...

Λύση
Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτθ Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπει.
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγαίνει 640 / 2,5 = 256.τόνοι
Δηλαδή Β> από 256 ton

.
Απαντάω με μία λέξη. Μαλάκα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 23:16
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 23:07
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:39 Τώρα θα σου πω ότι ούτε μια τρίχα από τα αρχίδια μου δεν αξίζεις.

Λύση
Δηλαδή Β> από 256 ton

.
Απαντάω με μία λέξη. Μαλάκα.
Ναι, το ξέρω ότι είσαι μέγας...δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις...
:003:
seismic

Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 23:14 Α, και πού 'σαι;
Άσχετα με το τι λες εσύ, το τι λέει ο Νταγκλής, εγώ και όποιος άλλος...ξέρεις από που αποδεικνύεται ότι η ευρεσιτεχνία σου δεν δουλεύει;

Από το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως:

Μετά από 12 χρόνια δημοσιεύσεων σε φόρα, σε ανοιχτού τύπου περιοδικά, μετά από χιλιάδες αναγνώσεις των δημοσιεύσεών σου, δεν έχει βρεθεί ούτε μία, λέω πάλι, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, κατασκευαστική εταιρεία αλλά και ούτε ένα, λέω πάλι, ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ξένο ερευνητικό κέντρο ή πανεπιστήμιο, να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.

Το γιατί, είναι ηλίου φαεινότερον...

Ό,τι και να ισχυρίζεσαι, είναι νά 'χαμε να λέγαμε...

ΤΕΛΟΣ!
Επιστημονική δημοσίευση όσο και να χτυπάς τον κώλο σου κάτω σημαίνει δικαίωση. Σας τον έχωσα χωρίς λάδι.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 20:21 Βαθειά θεμελίωση εννοείς τους πασσάλους αιχμής και τους πασσάλους τριβής, και τα πολλά υπόγεια.
Τα πολλά υπόγεια βοηθούν κάπως την πάκτωση και μόνο την πάκτωση αλλά όχι εντελώς αποτελεσματικά, και δεν μειώνουν την παραμόρφωση.
Αυτοί οι πάσσαλοι παραλαμβάνουν βάρος αλλά δεν παραλαμβάνουν εφελκυσμό.
Αχ ρε φιλαράκι....δεν μου αρέσει να στη λέω συνέχεια αλλά δεν μπορεί να λες τέτοιες χαζομάρες.
Πως είναι δυνατόν οι πάσσαλοι τριβής να είναι ικανοί να πάρουν θετική τριβή και να μη μπορούν να πάρουν αρνητική; :e040:

Εικόνα
Εκτρέπει την αδράνεια μέσα στο έδαφος και συγκεκριμένα την εκτρέπει προς τα πρανή τις γεώτρησης τα οποία παραλαμβάνουν αξονικές δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού Δεν έχουμε αναλύσει τίποτα Εγώ έχω αναλύσει πως το κάνω αυτό.
Η αύξηση της δυσκαμψίας με την τοποθέτηση διατμητικών τοιχωμάτων και εφαρμογής προέντασης είναι δεδομένη από την βιβλιογραφία.
Η αύξηση της δυσκαμψίας/δυστμησίας είναι δεδομένη στα διατμητικά τοιχώματα και τέλος. Η προένταση χωρίς αντιτέμνουσα ΔΕΝ προσφέρει παραπάνω δυσκαμψία/δυστμησία.

Τα διατμητικά τοιχώματα προφανώς δεν είναι κάποια δική σου πατέντα. Το κόστος είναι ο αποτρεπτικός παράγοντας στη διευρυμένη χρήση τους.
Αύξηση της δυσκαμψίας σημαίνει μείωση της παραμόρφωσης, μεν, αλλά αύξηση των ροπών που κατεβαίνουν στην βάση τις οποίες όμως στην μέθοδό μου, αναλαμβάνουν οι αγκυρώσεις μου και τις εκτρέπουν μέσα στο έδαφος. Εσείς αυτές τις ροπές τις εκτρέπεται στους κόμβους σπάζοντας τις διατομές.
Τις ροπές τις παραλαμβάνει η θεμελίωση με 40% υπεραντοχή. Είτε επιφανειακή είτε βαθειά (όποτε χρείαζεται).

ΠΟΤΕ δεν τις παραλαμβάνουν οι κόμβοι των δοκών. Αυτό το ΨΕΜΑ πρέπει να τελείωσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 03 Φεβ 2024, 00:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:22 Μέσα στην μαθηματική μη γραμμική ανάλυση του φορέα υπό σεισμική διέγερση που ξέρω να κάνω και έχω δημοσιεύσει περιλαμβάνεται και ο τύπος της ροπής, και ο τύπος της επιτάχυνσης, και ο τύπος της αδράνειας.
Για να μην λέμε μόνο λόγια στην πράξη.
Πόση πρέπει να είναι η εξωτερική ροπή ευστάθειας ( Β ) στο δώμα, προερχόμενη από το έδαφος θεμελίωσης και μεταφερόμενη από τον τένοντα της ευρεσιτεχνίας στο ανώτατο επίπεδο της παρειάς του τοιχώματος, ώστε να μην δημιουργηθούν τάσεις ανατροπής στο τοίχωμα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ροπές στους κόμβους, όταν οι πλάγιες εντάσεις αδράνειας που δέχεται το τοίχωμα είναι της τάξεως των 20 ton ανά όροφο?
Λύση
Δηλαδή Β> από 256 ton

Τώρα καταλάβατε ρε ούφο ότι ξέρω τι είναι ροπή?
Εικόνα
Πέρα από το οικτρό θέαμα να βλέπω τοίχωμα χωρίς συνδετικά (τα οποία πρέπει να έχουν 40% υπεραντοχή)......αντιλαμβάνεσαι ότι στις ροπές δεν έχεις προστέσει την ροπή ευστάθειας που προσδίδει το Ιδιο Βάρος των πλακών και του τοιχώματος; :D

Όπως και να έχει....το όλο σχήμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Το θέμα είναι το τοιχωμα να μπορέσει να παραλάβει τέμνουσα βάσης 800ΚΝ! Είναι μάλλον πολύ δύσκολο.
Συνεπώς είναι μάλλον πολύ δύσκολο να υπάρξει ροπή ανατροπής!
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 18:35
Bill Hicks έγραψε: 02 Φεβ 2024, 15:39
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 16:56
Spoiler
Υπάρχουν οι κατάλληλες αγκυρώσεις - πακτώσεις να παραλάβουν
ροπές 3000kN η κάθε μία
Spoiler
( χωρίς κεφαλόδεσμο ) :D
Δική μου πατέντα αγκύρωσης.
Τέσσερα πλέγματα υπάρχουν μέσα στο πλαίσιο δοκός στο προηγούμενο πείραμα με την δοκό που ήταν υπέρ αρκετά να σηκώσουν το δοκίμιο.
Με τον οπλισμό τον δικό σας ούτε που αφήνει το έδαφος γιατί σπάει. :g030:
Το προωθώ σαν αντισεισμικό για τον εξής λόγο
Η πάκτωση ή βαθειά θεμελίωση είναι το ένα μέρος και η προένταση το άλλο μέρος Δύο ξεχωριστά πράγματα που συνεργάζονται.
Αλλά το κάθε ένα λύνει διαφορετικά προβλήματα.
ρε μαλάκα, πότε θα μάθεις την μονάδα μέτρησης τής ροπής; πότε; :smt005:
'Οχι και ΡΕ.
Εσύ που ξέρεις ξέρεις πως βρίσκεις τις αξονικές δυνάμεις που παραλαμβάνουν οι αγκυρώσεις σε έναν ισχυρό σεισμό?
πώς, ξέρω με την δική σου μέθοδο (clopy/paste), ορίστε:

Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 19:03
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 18:54
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 18:35 'Οχι και ΡΕ.
Εσύ που ξέρεις ξέρεις πως βρίσκεις τις αξονικές δυνάμεις που παραλαμβάνουν οι αγκυρώσεις σε έναν ισχυρό σεισμό?
Δεν μπορείς καν να καταλάβεις πόσο γελοίος γίνεσαι, ε;
Σου κάνει μία παρατήρηση πως δεν ξέρεις την μονάδα μέτρησης της ροπής (newton επί μέτρα -η πιο απλή διατύπωση)...

Και εσύ, ΤΙ κάνεις; ΤΙ απαντάς;

Του ζητάς να σου πει αν ξέρει πώς θα βρει τις αξονικές δυνάμεις... :fp:

Δηλαδή, όχι μόνον αποφεύγεις να απαντήσεις στην κατηγορία ότι είσαι άσχετος, αλλά παριστάνεις και τον "γνώστη", προσπαθώντας να δείξεις ότι ο άλλος δεν ξέρει κάτι...

Πάντα έκανες και συνεχίζεις να κάνεις αυτήν την πουστίτσα, προσπαθώντας να επιπλεύσεις...

Δεν χρειάζονται τέτοια κόλπα...είσαι τόσο φελλός, που δεν υπάρχει περίπτωση να βουλιάξεις...

Εμ...αν καταλάβαινες πόσο καραγκιόζης γίνεσαι, θα έκανες τέτοιες γελοιότητες; Όχι βέβαια...

.
Είμαι γνώστης δεν τον παριστάνω και ξέρω τον τύπο της ροπής και ξέρω να κάνω μαθηματική μη γραμμική ανάλυση του φορέα υπό σεισμική διέγερση.
Πάει να με υποτιμήσει ότι δεν ξέρω την ροπή Και τον ρωτώ ευθέως. Αυτός ξέρει να μου υπολογίσει τις αξονικές δυνάμεις ( Ν ) ενός κτιρίου με μια επιτάχυνση Χ? Εγώ ξέρω.
Αν είχε διαβάσει την δημοσίευσή μου θα κοκκίνιζε από ετεροντροπή
Spoiler
που μου έκανε αυτή την ερώτηση.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method
Ioannis N. Lymperis
Inventor International Patent Independent Researcher, Ios Island, Cyclades, Greece.
DOI: https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
φιξντ

τόσες φορές που σπάμαρες δεν άντεξα, νταξ, όντως κριντζάρισα αρκετά, αλλά πιο πολύ πνίγηκα στα γέλια.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method έγραψε:The convex oscillation of the earthquake simulator has a displacement of 30 cm in one direction and a return of 30 cm. In total it goes and comes 60 cm.
:smt005:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
seismic

Bill Hicks έγραψε: 03 Φεβ 2024, 07:23
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 19:03
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 02 Φεβ 2024, 18:54
Δεν μπορείς καν να καταλάβεις πόσο γελοίος γίνεσαι, ε;
Σου κάνει μία παρατήρηση πως δεν ξέρεις την μονάδα μέτρησης της ροπής (newton επί μέτρα -η πιο απλή διατύπωση)...

Και εσύ, ΤΙ κάνεις; ΤΙ απαντάς;

Του ζητάς να σου πει αν ξέρει πώς θα βρει τις αξονικές δυνάμεις... :fp:

Δηλαδή, όχι μόνον αποφεύγεις να απαντήσεις στην κατηγορία ότι είσαι άσχετος, αλλά παριστάνεις και τον "γνώστη", προσπαθώντας να δείξεις ότι ο άλλος δεν ξέρει κάτι...

Πάντα έκανες και συνεχίζεις να κάνεις αυτήν την πουστίτσα, προσπαθώντας να επιπλεύσεις...

Δεν χρειάζονται τέτοια κόλπα...είσαι τόσο φελλός, που δεν υπάρχει περίπτωση να βουλιάξεις...

Εμ...αν καταλάβαινες πόσο καραγκιόζης γίνεσαι, θα έκανες τέτοιες γελοιότητες; Όχι βέβαια...

.
Είμαι γνώστης δεν τον παριστάνω και ξέρω τον τύπο της ροπής και ξέρω να κάνω μαθηματική μη γραμμική ανάλυση του φορέα υπό σεισμική διέγερση.
Πάει να με υποτιμήσει ότι δεν ξέρω την ροπή Και τον ρωτώ ευθέως. Αυτός ξέρει να μου υπολογίσει τις αξονικές δυνάμεις ( Ν ) ενός κτιρίου με μια επιτάχυνση Χ? Εγώ ξέρω.
Αν είχε διαβάσει την δημοσίευσή μου θα κοκκίνιζε από ετεροντροπή
Spoiler
που μου έκανε αυτή την ερώτηση.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method
Ioannis N. Lymperis
Inventor International Patent Independent Researcher, Ios Island, Cyclades, Greece.
DOI: https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
φιξντ

τόσες φορές που σπάμαρες δεν άντεξα, νταξ, όντως κριντζάρισα αρκετά, αλλά πιο πολύ πνίγηκα στα γέλια.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method έγραψε:The convex oscillation of the earthquake simulator has a displacement of 30 cm in one direction and a return of 30 cm. In total it goes and comes 60 cm.
:smt005:
Άλλο πλάτος ταλάντωσης, άλλο μετατόπισης άλλο πλήρη διαδρομή. Αυτοί οι δείκτες ( το πλάτος ταλάντωσης - 15cm ) μαζί με τον χρόνο βγάζουν την επιτάχυνση από την οποία εξαρτάτε το μέγεθος της αδράνειας και οι αξονικές δυνάμεις Για τον λόγο αυτό ξεχωρίζω το πλάτος ταλάντωσης από την μετατόπιση και την πλήρη διαδρομή. Γέλα σαν χάχας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 03 Φεβ 2024, 07:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic

Bill Hicks έγραψε: 03 Φεβ 2024, 07:13
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 18:35
Bill Hicks έγραψε: 02 Φεβ 2024, 15:39

ρε μαλάκα, πότε θα μάθεις την μονάδα μέτρησης τής ροπής; πότε; :smt005:
'Οχι και ΡΕ.
πώς, ξέρω με την δική σου μέθοδο (clopy/paste), ορίστε:

Εικόνα
Ναι κάνεις (copy/paste) τα δικά μου. Εσύ κάνεις (clopy/paste) Εγώ σας έδειξα αναλυτικά πως βγάζω αξονικές ποιο πάνω.
Για να βγάλεις αυτούς τους πίνακες χρειάζεσαι επιτάχυνση και σχέδια διαστασιολόγησης.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Παρε χαρτι και μολυβι και σημειωνε αυτα που σου λεει ο Νταγκλης. Ασε τα υπολοιπα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
seismic

Νταγκλης έγραψε: 03 Φεβ 2024, 00:49
seismic έγραψε: 02 Φεβ 2024, 21:22 Μέσα στην μαθηματική μη γραμμική ανάλυση του φορέα υπό σεισμική διέγερση που ξέρω να κάνω και έχω δημοσιεύσει περιλαμβάνεται και ο τύπος της ροπής, και ο τύπος της επιτάχυνσης, και ο τύπος της αδράνειας.
Για να μην λέμε μόνο λόγια στην πράξη.
Πόση πρέπει να είναι η εξωτερική ροπή ευστάθειας ( Β ) στο δώμα, προερχόμενη από το έδαφος θεμελίωσης και μεταφερόμενη από τον τένοντα της ευρεσιτεχνίας στο ανώτατο επίπεδο της παρειάς του τοιχώματος, ώστε να μην δημιουργηθούν τάσεις ανατροπής στο τοίχωμα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ροπές στους κόμβους, όταν οι πλάγιες εντάσεις αδράνειας που δέχεται το τοίχωμα είναι της τάξεως των 20 ton ανά όροφο?
Λύση
Δηλαδή Β> από 256 ton

Τώρα καταλάβατε ρε ούφο ότι ξέρω τι είναι ροπή?
Εικόνα
Πέρα από το οικτρό θέαμα να βλέπω τοίχωμα χωρίς συνδετικά (τα οποία πρέπει να έχουν 40% υπεραντοχή)......αντιλαμβάνεσαι ότι στις ροπές δεν έχεις προστέσει την ροπή ευστάθειας που προσδίδει το Ιδιο Βάρος των πλακών και του τοιχώματος; :D

Όπως και να έχει....το όλο σχήμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Το θέμα είναι το τοιχωμα να μπορέσει να παραλάβει τέμνουσα βάσης 800ΚΝ! Είναι μάλλον πολύ δύσκολο.
Συνεπώς είναι μάλλον πολύ δύσκολο να υπάρξει ροπή ανατροπής!
Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη που αναπτύσσεται στο τοίχωμα ξέρεις?
Η τέμνουσα βάσης ή η ροπή ανατροπής? Η ροπή ανατροπής είναι μεγαλύτερη πολλαπλάσια λόγο ύψους γιατί η αδράνεια έχει το ίδιο μέγεθος με την τέμνουσα βάσης. Η ροπή ανατροπής είναι αδράνεια Χ ύψος. Αυτή κάνει την ζημιά. Το ίδιο βάρος της κατασκευής σταματάει την ροπή μέσω των δοκών και της συνδετήριου δοκού όταν ο σεισμός είναι μικρός. Σε μεγάλους σεισμούς τριπλασιάζονται τα στατικά φορτία και οι δοκοί και η συνδετήριος δοκός σπάει λόγο τέμνουσας. Εγώ σταματώντας την ροπή ανατροπής με τον τένοντα σταματάω την τέμνουσα στους κόμβους.
Στα @@κια μου η τριβή. Παραλαμβάνω την τέμνουσα των κόμβων με αντισταθμιστικές δυνάμεις. Όσο για την τέμνουσα βάσης το φορτίο αυξάνει την τριβή και αυτό είναι ένα + το άλλο + είναι η αντίδραση των προεντεταμένων τενόντων προς την τέμνουσα βάσης. Οι 2 τένοντες προέντασης έχουν μεγαλύτερη διατομή και ποιότητα από το πλέγμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 03 Φεβ 2024, 08:23, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”