!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:26
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 09:55
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 08:23
Αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ.
Οφείλω μια απάντηση αν το σύστημά μου δουλεύει ή δεν δουλεύει τόσο στις βλακείες του Νταγκλής όσο και σε αυτούς που αμφισβητούν τα λεγόμενά μου. Εμένα δεν με πιστεύει κανείς γιατί για εσάς δεν έχει καμία σημασία η εμπειρία των γνώσεων αλλά το πτυχίο.
Έψαξα και βρήκα μια διπλωματική εργασία που αποδεικνύει ότι άρχισαν να πειραματίζονται για την ιδέα μου χωρίς εμένα.
Ένα υφιστάμενο πέτρινο κτίριο το δοκίμασαν σε σεισμό χωρίς προένταση και με προένταση όπως σας λέω εγώ για να δουν τα συγκρίσιμα αποτελέσματα σε κάμψη και τέμνουσα. Τα Αποτελέσματα δικαιώνουν εμένα και κάνουν ρεζίλι τον Νταγκλής.
Διαβάστε την διπλωματική εργασία από τα 3/4 και κάτω στο link https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstr ... sequence=1
Τα ίδια αποτελέσματα είχε η δική μου προσομοίωση που έγινε προγενέστερα το 2012 και την οποία δημοσίευσα σε επιστημονικό περιοδικό. Δικαιώνομαι πλήρως και επιστημονικά με προσομοιώσεις και πειράματα και θεωρεία.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
ακου να δεις τωρα τι εχεις παθει.

10 χρονια πριν, θα καθομουν να διαβασω την διπλωματικη, και με καλη διαθεση να βρω αν στεκουν αυτα που λες.

αλλα λογω της συμπεριφορας σου την τελευταια 10ετια, κρινω οτι ασκοπα θα χασω το χρονο μου, και οτι η πατεντα σου δε δουλευει, οπως εχει αποδειχτει πολλες φορες, ενω η διπλωματικη πιθανοτατα λεει κατι τελιως διαφορετικο απο οσα λες εσυ.

ας προσεχες :102:
Πλαντάζω από το κλάμα που δεν το δέχεσαι :a040:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:37
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:36
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:29 10 χρόνια κρατάει αυτή η κόντρα; :o
παραπανω, το στρογγυλοποιησα. :003:
Χαρά στο κουράγιο σας, και το δικό σας και του σισμίκ, έχετε μεγάλη υπομονή και διάθεση ρε μπαγάσες.
πολυ χρονο για σκοτωμα εχω, τις ωρες που ειμαι στο μαγαζι, και εχουν χαθει απο δω τα κομμουνια με το γραμμοβιτσι που ειχαν πλακα. :a040:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:39
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:26
seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 09:55
Οφείλω μια απάντηση αν το σύστημά μου δουλεύει ή δεν δουλεύει τόσο στις βλακείες του Νταγκλής όσο και σε αυτούς που αμφισβητούν τα λεγόμενά μου. Εμένα δεν με πιστεύει κανείς γιατί για εσάς δεν έχει καμία σημασία η εμπειρία των γνώσεων αλλά το πτυχίο.
Έψαξα και βρήκα μια διπλωματική εργασία που αποδεικνύει ότι άρχισαν να πειραματίζονται για την ιδέα μου χωρίς εμένα.
Ένα υφιστάμενο πέτρινο κτίριο το δοκίμασαν σε σεισμό χωρίς προένταση και με προένταση όπως σας λέω εγώ για να δουν τα συγκρίσιμα αποτελέσματα σε κάμψη και τέμνουσα. Τα Αποτελέσματα δικαιώνουν εμένα και κάνουν ρεζίλι τον Νταγκλής.
Διαβάστε την διπλωματική εργασία από τα 3/4 και κάτω στο link https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstr ... sequence=1
Τα ίδια αποτελέσματα είχε η δική μου προσομοίωση που έγινε προγενέστερα το 2012 και την οποία δημοσίευσα σε επιστημονικό περιοδικό. Δικαιώνομαι πλήρως και επιστημονικά με προσομοιώσεις και πειράματα και θεωρεία.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
ακου να δεις τωρα τι εχεις παθει.

10 χρονια πριν, θα καθομουν να διαβασω την διπλωματικη, και με καλη διαθεση να βρω αν στεκουν αυτα που λες.

αλλα λογω της συμπεριφορας σου την τελευταια 10ετια, κρινω οτι ασκοπα θα χασω το χρονο μου, και οτι η πατεντα σου δε δουλευει, οπως εχει αποδειχτει πολλες φορες, ενω η διπλωματικη πιθανοτατα λεει κατι τελιως διαφορετικο απο οσα λες εσυ.

ας προσεχες :102:
Πλαντάζω από το κλάμα που δεν το δέχεσαι :a040:
το ξερω, αλλα δυσττυχως ετσι εχουν τα πραγματα. αν προσεχες λιγο τη συμπεριφορα σου, θα ειχες πολλη περισσοτερη βοηθεια, απο δεκαδες ειδικους και μη, ολα αυτα τα χρονια. επελεξες να βριζεις οσους ηθελαν να σε βοηθησουν, επειδη εισαι παγκοσμιος πατενταδορος επιστημονας με περικεφαλαια και λοφιο.

λουσου τα τωρα. :102:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:40
Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:37
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:36

παραπανω, το στρογγυλοποιησα. :003:
Χαρά στο κουράγιο σας, και το δικό σας και του σισμίκ, έχετε μεγάλη υπομονή και διάθεση ρε μπαγάσες.
πολυ χρονο για σκοτωμα εχω, τις ωρες που ειμαι στο μαγαζι, και εχουν χαθει απο δω τα κομμουνια με το γραμμοβιτσι που ειχαν πλακα. :a040:
Απ' την ώρα που έφυγε ο ΤΑΥΓΕΤΗΣ ψόφησαν οι συζητήσεις για τον εμφύλιο, σημειωτέον ότι κι εγώ από ένα ποστ του ΤΑΥΓΕΤΗ, που είχε πάρει το μάτι μου τυχαία, μπήκα αρχικά στο παλιό φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 10:54
[Όπως την σιδηροσκαλωσιά με τα χιαστί.
Αυτό το είχα σκεφτεί για τις σιδηροκακασκευές.
Τα επιμήκη τοιχώματα από Ο.Σ έχουν αυτή την χιαστή μέσα στην δομή τους.
Ρε πανάθεμά σε....άκουσε με και μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα...

Η "χιαστί δομή" δεν προυπάρχει στο τοιχωμα. Δημιουργείται ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ παραληφθεί η τέμνουσα. Είναι το "μονοπάτι" της τέμνουσας προς το έδαφος.

Η αντισεισμική θωράκιση ενός κτιρίου αποσκοπει στο να "φτιάξει" αυτό το μονοπάτι. Στα τοιχώματα το μονοπάτι αυτό το φτιάχνει το πλέγμα. Η τριβή των αδρανών λειτουργούσε εώς πριν 50 χρόνια (για μπετόν C12) αλλά δεν λειτουργεί για τα σύγχρονα σκυροδέματα (το ελάχιστο C25/30).

Αυτό ακριβώς είναι το επάγγελμά μου. Ενισχύω υπάρχοντα κτίρια μπετόν με χιαστί μεταλλικά διαφράγματα. Η δουλειά μου είναι να "φτιάχνω" τα μονοπάτια της τέμνουσας.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:15 Είναι θέμα απόδειξης όχι θέμα οπαδών. Ο ερευνητής είναι ο ποιο μοναχικός άνθρωπος στο κόσμο γιατί η πλειοψηφία δεν έχει τις γνώσεις να τον καταλάβει. Για αυτό σε γράφω συνέχεια γιατί είσαι μπούφος.
Μουάχαχαχα...
seismic έγραψε: 31 Ιαν 2024, 13:19 Καλώ όλους αυτούς που πίστεψαν στην έρευνά μου να μπούνε εδώ μέσα και να με υπερασπιστούν.
Αν δεν το κάνετε αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ.
Καλά που μπήκαν μερικές χιλιάδες που πιστεύουν στην έρευνά σου και σε υπερασπίστηκαν... :smt005:
Αλλιώς, δεν θα ξαναέγραφες εδώ... :smt005:
Μεγάλο νούμερο είσαι αδερφάκι μου...όχι απλός βλάκας, αλλά παγκόσμιος χαζούλιακας...

Ούρτ...
seismic

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:52

Η "χιαστί δομή" δεν προυπάρχει στο τοιχωμα. Δημιουργείται ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ παραληφθεί η τέμνουσα. Είναι το "μονοπάτι" της τέμνουσας προς το έδαφος.

Η αντισεισμική θωράκιση ενός κτιρίου αποσκοπει στο να "φτιάξει" αυτό το μονοπάτι. Στα τοιχώματα το μονοπάτι αυτό το φτιάχνει το πλέγμα. Η τριβή των αδρανών λειτουργούσε εώς πριν 50 χρόνια (για μπετόν C12) αλλά δεν λειτουργεί για τα σύγχρονα σκυροδέματα (το ελάχιστο C25/30).

Αυτό ακριβώς είναι το επάγγελμά μου. Ενισχύω υπάρχοντα κτίρια μπετόν με χιαστί μεταλλικά διαφράγματα. Η δουλειά μου είναι να "φτιάχνω" τα μονοπάτια της τέμνουσας.
η μία χιαστή κατεβάζει την θλίψη και η άλλη χιαστή αναλαμβάνει τον εφελκυσμό αυτό δεν θέλεις να μου πεις?
Και πριν γίνει αυτό πρέπει να παραληφθεί η τέμνουσα οκ?
Και η προένταση που κάνω εγώ δεν παραλαμβάνει τέμνουσα οκ?
Την παραλάμβανε με τα παλιά ανίσχυρα σκυροδέματα αλλά με τα ποιο ισχυρά δεν την παραλαμβάνει οκ?
Και για να την παραλάβει πρέπει να βάλουμε πλέγμα καρέ. οκ?
Εγώ θα σου πω και άλλα που πρέπει να κάνουμε.
1) να μειώσουμε την διάμετρο του οπλισμού
2) να αυξήσουμε το σκυρόδεμα επικάλυψης
3) να αυξήσουμε την διατομή.
4) να τοποθετήσουμε πυκνό συνδετήριο οπλισμό.
Ποτέ μου δεν είπα ότι η προένταση δουλεύει μόνη της χωρίς βοηθητικό γραμμικό οπλισμό.
Είπα ότι η προένταση και στα ισχυρά σκυροδέματα προσθέτει κάτι τι πάρα πάνω στην απόκριση προς την τέμνουσα.
Και αυτό πιστεύω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 01 Φεβ 2024, 12:18, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

[user]Νταγκλης[/user] κατ' αρχάς καλημέρα και δεύτερον, μια που είσαι γνώστης, πες μου (σε απλά ελληνικά, είπαμε είμαι άσχετος) θεωρείς ότι υπάρχει έστω μια σωστή ιδέα στη θεωρία του σισμίκ, θέλω να πω μπορεί, αν τον βοηθήσει κάποιος, η ιδέα αυτή να εξελιχθεί σε μια θεωρία, και μια πατέντα, που να στέκει;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Δέκα; πες δώδεκα και είσαι μέσα...
Εννοώ δώδεκα χρόνια σε όλα τα φόρα που έχει γραφτεί (μέχρι και στους 4Τροχούς και στο PC Magazine είχε γραφτεί) και ειδικότερα στα δύο φόρα των πολιτικών μηχανικών.
Σε όλα είχε το ίδιο μοτίβο...και σε όλα τον μπανάρισαν μόνιμα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Λοξίας έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:04
Εννοώ δώδεκα χρόνια σε όλα τα φόρα που έχει γραφτεί (μέχρι και στους 4Τροχούς και στο PC Magazine είχε γραφτεί) και ειδικότερα στα δύο φόρα των πολιτικών μηχανικών.
Πάντως, με τον Νταγκλή βλέπω γλύκανε, κουβεντιάζουν, βοηθάει που ο Νταγκλής είναι ψύχραιμος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Νταγκλης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 11:52

παλι ομως, δεν βλεπω τροπο να λειτουργησει η πατεντα του σεισμικ, εστω και χιαστι. προενταση με συρματοσχοινα εχει πολλα μειονεκτηματα σε σχεση με μασιφ μεταλλο με περισσοτερα σημεια εδρασης/πακτωσης.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:06
Πάντως, με τον Νταγκλή βλέπω γλύκανε, κουβεντιάζουν, βοηθάει που ο Νταγκλής είναι ψύχραιμος.
μπα, καθε δευτερο ποστ τον βριζει. :102:

απλα οπως λες ειναι ψυχραιμος, και βρισκει πιο διασκεδαστικο να τον ξεφτιλιζει συνεχως με πραοτητα και επιχειρηματα, παρα να τον πιασει στα γαμωσταυριδια να ξεσπασει.

μου αρεσει αυτη η τακτικη, και την εφαρμοζω κι εγω οπου μπορω. οποιος καταφευγει πρωτος στα μπινελικια ειναι συνηθως αυτος που εχει χασει το argument, και η λυσσα του ειναι διασκεδαστικη για τους ψυχραιμους.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:13

απλα οπως λες ειναι ψυχραιμος, και βρισκει πιο διασκεδαστικο να τον ξεφτιλιζει συνεχως με πραοτητα και επιχειρηματα, παρα να τον πιασει στα γαμωσταυριδια να ξεσπασει.

μου αρεσει αυτη η τακτικη, και την εφαρμοζω κι εγω οπου μπορω. οποιος καταφευγει πρωτος στα μπινελικια ειναι συνηθως αυτος που εχει χασει το argument, και η λυσσα του ειναι διασκεδαστικη για τους ψυχραιμους.
Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:02 η μία χιαστή κατεβάζει την θλίψη και η άλλη χιαστή αναλαμβάνει τον εφελκυσμό αυτό δεν θέλεις να μου πεις?
Και πριν γίνει αυτό πρέπει να παραληφθεί η τέμνουσα οκ?
Ακριβώς. Μπράβο!
Και η προένταση που κάνω εγώ δεν παραλαμβάνει τέμνουσα οκ?
Την παραλάμβανε με τα παλιά ανίσχυρα σκυροδέματα αλλά με τα ποιο ισχυρά δεν την παραλαμβάνει οκ?
Και για να την παραλάβει πρέπει να βάλουμε πλέγμα καρέ. οκ?
Ακριβώς. Μετά από πολλούς μήνες με κατάλαβες!
Εγώ θα σου πω και άλλα που πρέπει να κάνουμε.
1) να μειώσουμε την διάμετρο του οπλισμού
2) να αυξήσουμε το σκυρόδεμα επικάλυψης
3) να αυξήσουμε την διατομή.
4) να τοποθετήσουμε πυκνό συνδετήριο οπλισμό.
Ποτέ μου δεν είπα ότι η προένταση δουλεύει μόνη της χωρίς βοηθητικό γραμμικό οπλισμό.
Είπα ότι η προένταση και στα ισχυρά σκυροδέματα προσθέτει κάτι τι πάρα πάνω στην απόκριση προς την τέμνουσα.
Και αυτό πιστεύω.
Η ένστασή μου είναι ότι ο αδύναμος κρίκος είναι το πλέγμα. Ο μέγιστος σεισμός που μπορεί να παραληφθεί εξαρτάται από την εφελκυστική ικανότητα του πλέγματος όπως σε όλα τα τοιχώματα της γης.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Ναύτης έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:18
Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2024, 12:13

Ρε συ, νιώσε λίγο, ο σισμίκ έχει επενδύσει όλη του τη ζωή, οικονομικά και ψυχολογικά, σε μια θεωρία και μια πατέντα που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σωστές και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, πιστεύει με όλη του την ψυχή ότι τελεί σε ιεραποστολή και, αντί αναγνώρισης, αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία πρόγκα και φατάλιτι. Αν το δεις από την πλευρά του, είναι λογικό να βγάζει θυμό, δεν είναι κακός, παθιασμένος είναι. Προσωπικά μού είναι συμπαθής κι ας ξεφεύγει.
Σε όλα τα φόρουμ πολιτικών μηχανικών που έγραφα με θεωρούσαν τρελό για τις απόψεις μου.
Και με διέγραφαν για τα πιστεύω μου τα οποία βγήκαν αληθινά γιατί επέμενα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”