!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 07:57
Το ένα σύστημα για την παραλαβή της τέμνουσας ενισχύει το άλλο δεν ακυρώνει το ένα το άλλο σύστημα.
Όμως κάτι που δεν κόβεται ανατρέπεται.
Για να σταματήσω και την ανατροπή βίδωσα την κατασκευή στο έδαφος.
Απλά πράγματα που οι μηχανικοί δεν είχαν σκεφτεί ως τώρα.
Προένταση + πάκτωση = Βιδώστε το και σώστε το.
Πως παραλαμβάνω την ροπή ανατροπής των τοιχωμάτων.
Ρε ποια ανατροπή ρε φουκαρά! :D

Αν δεν παραλάβεις την τέμνουσα δεν υπάρχει τίποτα! Δεν υπάρχει ούτε ροπή ανατροπής, ούτε κάμψη, ούτε οι δυνάμεις Γ1 και Γ2 στσ τρισάθλια σκαριφήματά σου!

Το σύστημά σου αντέχει τόσο σεισμό όσο αντέχει το διπλό πλέγμα (όπως σε όλα τα τοιχώματα της γης).
Ξύπνα κοιμισμένε....για 310 σελίδες λες ΒΛΑΚΕΙΕΣ...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 28 Ιαν 2024, 10:39
seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 07:57
Θα στο πω απλά για να καταλάβεις εσύ και όλοι οι αναγνώστες πως παραλαμβάνω μια οριζόντια δύναμη τέμνουσας με δύο κατακόρυφες δυνάμεις θλίψης.
Αν έχουμε ένα τραπέζι με ασταθή πόδια και βάλουμε πάνω στο τραπέζι μια ντάνα με βιβλία, αν κουνήσουμε απότομα το τραπέζι η ντάνα τα βιβλία θα κοπούν στην μέση. Το ίδιο θα συμβεί και στους ορόφους ενός κτηρίου, όπως δείχνει το σχήμα.

Εικόνα

Αν τώρα πιάσουμε την ντάνα με τα βιβλία με τα δυο μας χέρια πάνω - κάτω και την θλίψουμε με την δύναμή μας, τότε μπορούμε να μετατοπίσουμε την ντάνα τα βιβλία ακόμα και σε οριζόντια θέση χωρίς να κοπεί.
Αυτό κάνω και εγώ στις κατασκευές
Ρε τι πλάκα έχεις! :lol:
Αυτό ακρίβως σου λέω τόσες σελίδες!!!!!

Όλη παπαραλογία 310 σελίδων μπορούσε να συνοψισθεί σε μία σειρά. Το μόνο που προτείνεις είναι η παραλαβή της τέμνουσας μέσω της τριβής!
Τίποτα άλλο.

Αυτό φυσικά δεν είναι τίποτα καινούριο. Είναι μια αναμασημένη γνώση 3000 ετών.
Μπορεί να λειτούργουσε στα πέτρινα κτίρια και στο μπετόν που χρησιμοποιούνταν πριν 60 χρόνια (C12) αλλά πλέον ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ.

Εικόνα

Στους προεντεταμένους φορείς η τέμνουσα παραλαμβάνεται από τους συνδετήρες και την αντιτέμνουσα. Χωρίς τη δημιουργία αντιτέμνουσας είναι αδύνατον να παραλάβει την τέμνουσα γέφυρα 50μ.

Η αντιτέμνουσα δημιουργείται αποκλειστικά με τη χρήση λοξού τένοντα (δημιουργία ανάποδου κουρμπαρίσματος) και ισούται περίπου με τέσσερις φορές τη δύναμη προέντασης επί το ημίτονο της κλίσης του τένοντα.

Εικόνα

Εσύ έχεις ίσιο τένοντα (δεν δημιουργείς ανάποδο κουρμπάρισμα) και η κλίση του τένοντά σου είναι μηδέν.
Θα σου πω έναν επιστημονικό τρόπο να υπολογίσεις την αντιτέμνουσα στο σύστημά σου.
Πάρε ενα κομπιουτεράκι, πληκτρολόγησε ημίτονο μηδέν (sin(0)) και θα βρεις ακριβώς την αντιτέμνουσά σου!!!! :8)
Μα τι λες ρε χαζοβιόλη αυτά που λες ισχύουν μόνο όταν υπάρχουν δύο στηρίγματα σε οριζόντιο δοκό όπως οι γέφυρες με 50 μ. άνοιγμα που λες και δεν ντρέπεσαι γιατί με γραμμικό οπλισμό αυτά τα ανοίγματα δεν πιάνονται με τίποτα, για αυτό και εγώ κάνω προένταση.
Δεν ισχύουν σε πρόβολο. Βασικά εγώ έχω έναν πακτωμένο τοίχωμα που στο σεισμό μετατρέπεται σε πρόβολο. Αν βάλεις τον οπλισμό καμπυλωτό το μπαλκόνι - πρόβολος θα βρεθεί στο πεζοδρόμιο
Η μετατάνυση στον πρόβολο γίνεται με ίσιους τένοντες στο πάνω άκρο.
Εικόνα

Δες σε αυτή την προβολική γέφυρα δύο μεγάλοι τένοντες που εξέχουν δεξιά αριστερά στο πάνω κατάστρωμα.
Αν ήταν κουρμπαριστοί οι τένοντες όπως λες έπρεπε να εξέχουν στο κάτω κατάστρωμα.
Εικόνα

Για δείξε μου σε φωτογραφία έναν προεντεταμένο πρόβολο με κουρμπαριστούς τους τένοντες ? :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 28 Ιαν 2024, 13:06, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

.

Πολύ Εικόνα έχει ρίξει ο Νταγκλής...

Φύσα το τρομπόνι seismic...φύσα το :003:

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 28 Ιαν 2024, 12:49 .

Πολύ Εικόνα έχει ρίξει ο Νταγκλής...

Φύσα το τρομπόνι seismic...φύσα το :003:

.
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ναι...τι να πεις και εσύ; :c020:

15 χρόνια, έχεις γεμίσει το ίντερνετ με αεροπαπαριές...
Η πλάκα είναι πως, τώρα πια, καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά που σου έλεγαν οι επιστήμονες στα διάφορα φόρα που κλαιγόσουν, ήταν σωστά. Κα δεν σου έλεγαν διαφορετικά πράγματα απ' όσα σου έχει επισημάνει και ο Νταγκλής. Απλώς σου έλεγαν περισσότερα, αφού τα τότε λάθη σου ήταν πολλά περισσότερα καθώς και οι υπολογισμοί σου ήταν επιπέδου τρίτης δημοτικού...

Και επειδή όλα αυτά τα έχεις πλέον καταλάβει, γι' αυτό δεν έχεις αποταθεί σε ένα υπεύθυνο επιστημονικό εργαστήριο, π.χ. στο Μετσόβιο ή σε κάποιο άλλο του εξωτερικού και να ζητήσεις να εξετάσουν ενδελεχώς την πατέντα σου. Μόνον αυτοί θα πιστοποιήσουν αν η πατέντα σου αξίζει ή όχι.
Η προχειροκατασκευή, που την έχεις βαφτίσει σεισμική βάση(!) και τα σκυλόσπιτα που βάζεις πάνω, είναι για του Καραγκιόζη τον μπερντέ...
Μόνον αναγνωρισμένα επιστημονικά εργαστήρια μπορούν να αξιολογήσουν την πατέντα σου. Όχι εσύ!
Ξέρεις όμως ότι θα στην απορρίψουν και γι' αυτό δεν έχεις κάνει το σωστό βήμα εδώ και τόσα χρόνια.

Άντε και καλά κλάματα για τα επόμενα 15 χρόνια...
:g018:

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:10 Ναι...τι να πεις και εσύ; :c020:

15 χρόνια, έχεις γεμίσει το ίντερνετ με αεροπαπαριές...
Η πλάκα είναι πως, τώρα πια, καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά που σου έλεγαν οι επιστήμονες στα διάφορα φόρα που κλαιγόσουν, ήταν σωστά. Κα δεν σου έλεγαν διαφορετικά πράγματα απ' όσα σου έχει επισημάνει και ο Νταγκλής. Απλώς σου έλεγαν περισσότερα, αφού τα τότε λάθη σου ήταν πολλά περισσότερα καθώς και οι υπολογισμοί σου ήταν επιπέδου τρίτης δημοτικού...

Και επειδή όλα αυτά τα έχεις πλέον καταλάβει, γι' αυτό δεν έχεις αποταθεί σε ένα υπεύθυνο επιστημονικό εργαστήριο, π.χ. στο Μετσόβιο ή σε κάποιο άλλο του εξωτερικού και να ζητήσεις να εξετάσουν ενδελεχώς την πατέντα σου. Μόνον αυτοί θα πιστοποιήσουν αν η πατέντα σου αξίζει ή όχι.
Η προχειροκατασκευή, που την έχεις βαφτίσει σεισμική βάση(!) και τα σκυλόσπιτα που βάζεις πάνω, είναι για του Καραγκιόζη τον μπερντέ...
Μόνον αναγνωρισμένα επιστημονικά εργαστήρια μπορούν να αξιολογήσουν την πατέντα σου. Όχι εσύ!
Ξέρεις όμως ότι θα στην απορρίψουν και γι' αυτό δεν έχεις κάνει το σωστό βήμα εδώ και τόσα χρόνια.

Άντε και καλά κλάματα για τα επόμενα 15 χρόνια...
:g018:

.
Βρες μου εσύ ένα εργαστήριο που κάνει τσάμπα σεισμικά πειράματα και θα τα κάνω
Στο Μετσόβιο πήγα πλήρωσα έγινε προσομοίωση και είπαν ότι δουλεύει.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:17 Στο Μετσόβιο πήγα πλήρωσα έγινε προσομοίωση και είπαν ότι δουλεύει.
Μία φορά να πεις αλήθεια...μία φορά μόνο!
Εσύ ο ίδιος διαλαλούσες πως στο Μετσόβιο δεν έκαναν σωστή προσομοίωση και δεν σου έδωσαν σωστά αποτελέσματα!
Εξ άλλου, έχουμε δει το πόρισμα του Μετσοβίου για την πατέντα σου και αυτό που λέει (στο τέλος), είναι πως χρειάζεται επί πλέον διερεύνηση.

Καταλαβαίνεις βέβαια, πως αν είχες πιστοποίηση από το Μετσόβιο πως η ευρεσιτεχνία σου δουλεύει και είναι πλήρως εφαρμόσιμη, θα σου είχαν ανοίξει διάπλατα όλες οι πόρτες...
...αλλά, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ τέτοια πιστοποίηση.

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:17 Βρες μου εσύ ένα εργαστήριο που κάνει τσάμπα σεισμικά πειράματα και θα τα κάνω
Για πες μου, πόσα λεφτά χρειάζονται για να γίνει ένα πλήρες πείραμα της ευρεσιτεχνίας σου.

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:32
seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:17 Βρες μου εσύ ένα εργαστήριο που κάνει τσάμπα σεισμικά πειράματα και θα τα κάνω
Για πες μου, πόσα λεφτά χρειάζονται για να γίνει ένα πλήρες πείραμα της ευρεσιτεχνίας σου.

.
5 000 000 ευρώ σε πλήρη κλίμακα 6 ορόφων.
seismic

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:17 Στο Μετσόβιο πήγα πλήρωσα έγινε προσομοίωση και είπαν ότι δουλεύει.
Εσύ ο ίδιος διαλαλούσες πως στο Μετσόβιο δεν έκαναν σωστή προσομοίωση και δεν σου έδωσαν σωστά αποτελέσματα!
Εξ άλλου, έχουμε δει το πόρισμα του Μετσοβίου για την πατέντα σου και αυτό που λέει (στο τέλος), είναι πως χρειάζεται επί πλέον διερεύνηση.

Καταλαβαίνεις βέβαια, πως αν είχες πιστοποίηση από το Μετσόβιο πως η ευρεσιτεχνία σου δουλεύει και είναι πλήρως εφαρμόσιμη, θα σου είχαν ανοίξει διάπλατα όλες οι πόρτες...

.
Ναι ήθελαν τότε άλλα 25000 ευρώ για διεξοδική διερεύνηση και δεν τα είχα.
Η προκαταρκτική έδειξε καλά αποτελέσματα αλλά σε υποστυλώματα που δεν έχει απόδοση.
Για αυτό είπα ότι δεν μου την έκαναν σωστά γιατί αν την έβαζαν σε τοιχώματα θα είχαμε πολλαπλά καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν ξέρω αν το έκαναν επίτηδες ή αν τους ξέφυγε. Η συμφωνία ήταν να τοποθετηθεί σε τοιχώματα και αυτοί έκαναν το αντίθετο.
Και πάλη τα αποτελέσματα αύξησαν την αντοχή της κατασκευής κατά 31%
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:35

.
Δεν γνωρίζω, αλλά το ποσόν μου φαίνεται υπερβολικό.
Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει...

Για πρόσεξε (αν και στα έχω ξαναγράψει αυτά)...

Εσύ είσαι 100% σίγουρος ότι η πατέντα σου κάνει αυτά που ισχυρίζεσαι ότι κάνει.
Και αν πράγματι τα κάνει, αν πράγματι προστατεύει τις κατασκευές από μεγάλους σεισμούς, είναι μια τεράστια επανάσταση.
Δεν αστείο πραγμα να κατασκευάζεις κτίρια που δεν θα πέφτουν ούτε σε σεισμό 8 ρίχτερ...καθόλου αστείο πράγμα!

Μπορεί κάποιος εύκολα να φανταστεί τι θα γίνει αν μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, έχει στην ιδιοκτησία της μια τέτοια πατέντα και χτίζει από μονοκατοικίες μέχρι πολυόροφα κτίρια με αυτήν την μέθοδο! Σε όλο τον κόσμο!
Και όποιοι άλλοι θέλουν να χτίσουν με αυτήν την μέθοδο, θα πληρώνουν για την πατέντα!
Καταλαβαίνει κανείς, ότι αυτή η κατασκευαστική θα θησαυρίσει...
Για 20 χρόνια (που διαρκεί η πατέντα), λογικά θα πρέπει να έχει βγάλει δισεκατομμύρια λέμε...

Οπότε, αν μία τέτοια εταιρεία ή ένα σοβαρό επιστημονικό εργαστήριο ή ένα πανεπιστήμιο, έχουν στα χέρια τους την ευρεσιτεχνία σου (που την έχεις δημοσιεύσει), θα την μελετήσουν, θα αναλύσουν την μέθοδο, θα αντιπαραβάλλουν τους υπολογισμούς σου με τα πραγματικά μαθηματικά του κλάδου, θα ελέγξουν τους στατικούς υπολογισμούς σου και θα αποφανθούν αν όλα αυτά που ισχυρίζεσαι είναι σωστά ή όχι.
Αν είναι, τότε δεν θα τους είναι καθόλου δύσκολο (οικονομικά εννοώ), να κάνουν ένα πλήρες πείραμα σε κλίμακα 6 οροόφων...
Και 10 να μη σου πω...

Αν καταλάβω και διαπιστώσω, ότι σε 20 χρόνια θα έχω βγάλει 100 δισεκατομμύρια, θα δώσω τώρα και 5 και 10 εκατομμύρια για να πιστοποιήσω και να αγοράσω την ευρεσιτεχνία σου.

Για να μην έχεις, εδώ και 12 χρόνια, ούτε μία πρόταση, ενώ καυχιέσαι ότι την ευρεσιτεχνία σου την έχουν διαβάσει/κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα-επιστήμονες, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει...

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:36

.
Ναι ήθελαν τότε άλλα 25000 ευρώ για διεξοδική διερεύνηση και δεν τα είχα.
Η προκαταρκτική έδειξε καλά αποτελέσματα αλλά σε υποστυλώματα που δεν έχει απόδοση.
Για αυτό είπα ότι δεν μου την έκαναν σωστά γιατί αν την έβαζαν σε τοιχώματα θα είχαμε πολλαπλά καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν ξέρω αν το έκαναν επίτηδες ή αν τους ξέφυγε. Η συμφωνία ήταν να τοποθετηθεί σε τοιχώματα και αυτοί έκαναν το αντίθετο.
Και πάλη τα αποτελέσματα αύξησαν την αντοχή της κατασκευής κατά 31%
Οπότε, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ πιστοποίηση από το Μετσόβιο για την πλήρη πατέντα σου.
Συνεπώς, δεν μπορείς να λες αυτό: "Στο Μετσόβιο πήγα πλήρωσα έγινε προσομοίωση και είπαν ότι δουλεύει".
Διότι είναι παραπλανητικό.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

Δεν έχω διαβάσει πολλά για την πατέντα σου. Γιατί να μην χρησιμοποιηθούν εμπηγνυόμενοι ή έγχυτοι πάσσαλοι;
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
seismic

Γράφων έγραψε: 28 Ιαν 2024, 14:38 Δεν έχω διαβάσει πολλά για την πατέντα σου. Γιατί να μην χρησιμοποιηθούν εμπηγνυόμενοι ή έγχυτοι πάσσαλοι;
Γιατί αυτοί οι πάσσαλοι παραλαμβάνουν μεν μεγάλη θλίψη αλλά ελάχιστη έλξη.
Ο δικός μου μηχανισμός εκτός από θλίψη αναλαμβάνει την μεγαλύτερη έλξη παγκοσμίως, οπότε αναλαμβάνει μεγάλες ροπές.
Θα μπορούσε να καταργήσει εντελώς την θεμελίωση ανεμογεννητριών και η ανεμογεννήτρια να στηρίζεται μόνο στις αγκυρώσης, με μείωση του κόστους στήριξης κατά 90% Όμως όπου και να έχω απευθυνθεί δεν μου απαντάει κανένας.
Φυσικά θίγω τεράστια συμφέροντα και αυτός πιστεύω είναι ο λόγος που με σαμποτάρουν.
Αν θες να διαβάσεις δες εδώ.
The Ultimate Anti-Seismic Design Method
Ioannis N. Lymperis
Open Journal of Civil Engineering Vol.13 No.4, December 28, 2023
DOI: https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
seismic

Λοξίας έγραψε: 28 Ιαν 2024, 14:04
seismic έγραψε: 28 Ιαν 2024, 13:35

.
Δεν γνωρίζω, αλλά το ποσόν μου φαίνεται υπερβολικό.
Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει...

Για πρόσεξε (αν και στα έχω ξαναγράψει αυτά)...

Εσύ είσαι 100% σίγουρος ότι η πατέντα σου κάνει αυτά που ισχυρίζεσαι ότι κάνει.
Και αν πράγματι τα κάνει, αν πράγματι προστατεύει τις κατασκευές από μεγάλους σεισμούς, είναι μια τεράστια επανάσταση.
Δεν αστείο πραγμα να κατασκευάζεις κτίρια που δεν θα πέφτουν ούτε σε σεισμό 8 ρίχτερ...καθόλου αστείο πράγμα!

Μπορεί κάποιος εύκολα να φανταστεί τι θα γίνει αν μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, έχει στην ιδιοκτησία της μια τέτοια πατέντα και χτίζει από μονοκατοικίες μέχρι πολυόροφα κτίρια με αυτήν την μέθοδο! Σε όλο τον κόσμο!
Και όποιοι άλλοι θέλουν να χτίσουν με αυτήν την μέθοδο, θα πληρώνουν για την πατέντα!
Καταλαβαίνει κανείς, ότι αυτή η κατασκευαστική θα θησαυρίσει...
Για 20 χρόνια (που διαρκεί η πατέντα), λογικά θα πρέπει να έχει βγάλει δισεκατομμύρια λέμε...

Οπότε, αν μία τέτοια εταιρεία ή ένα σοβαρό επιστημονικό εργαστήριο ή ένα πανεπιστήμιο, έχουν στα χέρια τους την ευρεσιτεχνία σου (που την έχεις δημοσιεύσει), θα την μελετήσουν, θα αναλύσουν την μέθοδο, θα αντιπαραβάλλουν τους υπολογισμούς σου με τα πραγματικά μαθηματικά του κλάδου, θα ελέγξουν τους στατικούς υπολογισμούς σου και θα αποφανθούν αν όλα αυτά που ισχυρίζεσαι είναι σωστά ή όχι.
Αν είναι, τότε δεν θα τους είναι καθόλου δύσκολο (οικονομικά εννοώ), να κάνουν ένα πλήρες πείραμα σε κλίμακα 6 οροόφων...
Και 10 να μη σου πω...

Αν καταλάβω και διαπιστώσω, ότι σε 20 χρόνια θα έχω βγάλει 100 δισεκατομμύρια, θα δώσω τώρα και 5 και 10 εκατομμύρια για να πιστοποιήσω και να αγοράσω την ευρεσιτεχνία σου.

Για να μην έχεις, εδώ και 12 χρόνια, ούτε μία πρόταση, ενώ καυχιέσαι ότι την ευρεσιτεχνία σου την έχουν διαβάσει/κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα-επιστήμονες, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει...

.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Θίγω κατασκευαστικές, σκυρόδεμα, χάλυβα, μεταφορές, καθηγητές, κ.λ.π
Η κατασκευή έχει πάνω από 400 επαγγέλματα και τον μεγαλύτερο τζίρο παγκοσμίως.
Ξεπερνά ακόμα και την ενέργεια.
Οπότε οι διαταγές να μου βουλόσουν το στόμα είναι από πολύ μεγάλους τσομπάνους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”