!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 12:20
Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιαν 2024, 12:08
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 07:39 Αν στείλω την εργασία της εφαρμοσμένης έρευνάς μου σε ένα παγκόσμιο συνέδριο αντισεισμικής τεχνολογίας και γίνει δεκτή για δημοσίευση στα πρακτικά του συνεδρίου, είναι αυτό απόδειξη ότι η μέθοδός μου δουλεύει?
Σε τι θα συμβάλει αυτή η ενέργεια?
αν δε γινει δεκτη, ειναι αποδειξη οτι δε δουλευει;
Έγινε δεκτή. Όπως έγινε και στο περιοδικό. https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
δεν ειναι αυτο απαντηση στην ερωτηση μου.

ποιος πρεπει να σου πει οτι λες μαλακιες, για να το παρεις αποφαση; ποιον δεχεσαι ως ειδικο επι του θεματος, ωστε αν και αυτος σε απορριψει, θα το παρεις αποφαση;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιαν 2024, 13:54
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 12:20
Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιαν 2024, 12:08

αν δε γινει δεκτη, ειναι αποδειξη οτι δε δουλευει;
Έγινε δεκτή. Όπως έγινε και στο περιοδικό. https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051
δεν ειναι αυτο απαντηση στην ερωτηση μου.

ποιος πρεπει να σου πει οτι λες μαλακιες, για να το παρεις αποφαση; ποιον δεχεσαι ως ειδικο επι του θεματος, ωστε αν και αυτος σε απορριψει, θα το παρεις αποφαση;
Τον εαυτό μου που ξέρει την έρευνα. Και τα πειράματα που δεν λένε ψέματα.
Αρκεί να τα κάνουν όπως θα τους πω εγώ.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 11:29 Άσε τα κορδελάκια Το τοίχωμα από σκυρόδεμα εννοείται ότι δεν είναι άμμος και σε μεγάλους σεισμούς δεν εξουδετερώνεται η ροπή ανατροπής για τον λόγο αυτό και πέφτουν οι κατασκευές. Αυτά που λες είναι σωστά για μικρούς και μεσαίους σεισμούς.
Σε μεγάλους σεισμούς το τοίχωμα είναι.....ακριβώς αμμοχάλικο!
Δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Δεν παραλαμβάνεται η τέμνουσα για να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Από χιαστί ρωγμές πέφτουν τα κτίρια. Όχι από αστοχία θεμελίωσης.

Γενικότερα....σε κάθε μεγέθους σεισμό...είναι αδύνατον στα κτίρια υπό ικανοτικό σχεδιασμό να μη παραληφθεί η ροπή ανατροπής λόγω υπεραντοχής θεμελίωσης. Ότι έλεγες τόσα χρόνια είναι βλακείες...

Όλη πρότασή σου είναι μια αναμασημένη γνώση 3000 ετών. Προτείνεις την παραλαβή της τέμνουσας μέσω τριβής. Τίποτα άλλο..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 26 Ιαν 2024, 18:53
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 11:29 Άσε τα κορδελάκια Το τοίχωμα από σκυρόδεμα εννοείται ότι δεν είναι άμμος και σε μεγάλους σεισμούς δεν εξουδετερώνεται η ροπή ανατροπής για τον λόγο αυτό και πέφτουν οι κατασκευές. Αυτά που λες είναι σωστά για μικρούς και μεσαίους σεισμούς.
Σε μεγάλους σεισμούς το τοίχωμα είναι.....ακριβώς αμμοχάλικο!
Δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Δεν παραλαμβάνεται η τέμνουσα για να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Από χιαστί ρωγμές πέφτουν τα κτίρια. Όχι από αστοχία θεμελίωσης.

Γενικότερα....σε κάθε μεγέθους σεισμό...είναι αδύνατον στα κτίρια υπό ικανοτικό σχεδιασμό να μη παραληφθεί η ροπή ανατροπής λόγω υπεραντοχής θεμελίωσης. Ότι έλεγες τόσα χρόνια είναι βλακείες...

Όλη πρότασή σου είναι μια αναμασημένη γνώση 3000 ετών. Προτείνεις την παραλαβή της τέμνουσας μέσω τριβής. Τίποτα άλλο..

Ο ικανοτικός σχεδιασμός και η πλαστημότητα υπολογίζει σεισμούς μέχρι και 0.5g Μέχρι τα 3g επιτάχυνση που μπορεί να φθάσει ο σεισμός, στέλνει τον ικανοτικό για μπρέκφαστ.
Η διάτμηση υπάρχει σε πολλές διαφορετικές αστοχίες τις οποίες εξουδετερώνω όχι μόνο μέσω τριβής αλλά και μέσω σχεδιασμού Π.χ Η διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης την τελειώνω τοποθετώντας τους τένοντες μέσα σε αγωγούς. Πρέπει να έχεις γνώσεις έρευνας για να εκ φέρεις γνώμη.
Μάθε ότι οι χιαστές ρωγμές, βάση της έρευνάς μου δεν δημιουργούνται μόνο από διάτμηση αλλά κυρίως από εφελκυσμό και κάμψη και η προένταση σκοτώνει αυτές τις δύο αιτίες αστοχίας. Χωρίς κάμψη και εφελκυσμό δεν υπάρχει παραμόρφωση και χωρίς παραμόρφωση δεν υπάρχει αστοχία.
Εκτός αν το δύσκαμπτο τοιχίο χάσει την εκκεντρότητα οπότε τότε μεταφέρει ροπές στους κόμβους Όμως με την πάκτωση στο έδαφος δεν χάνει ούτε την εκκεντρότητα. Το σκυρόδεμα σήμερα αντέχει θλιπτική δύναμη από 400 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό έως και 1200 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό Άσε τις βλακείες σε εμένα γιατί ξέρω. Αν δεν επαρκεί η διατομή τότε την μεγαλώνουμε.
Στην διάτμηση του τοιχώματος υπάρχει διαγώνιος εφελκυσμός και θλίψη. Βάλε καρέ οπλισμό ή μια χιαστή (Χ) και πάπαλα η διάτμηση.
Αν και η προένταση από μόνη της εξαλείφει τα βέλη του λοξού εφελκυσμού και αυξάνει την τριβή και χωρίς λοξό εφελκυσμό διάτμηση δεν υπάρχει.
Αλλά μετά θα έχεις ροπή ανατροπής του τοιχώματος και σπάσιμο των δοκών. Πως αντιμετωπίζεις το σπάσιμο των δοκών? Αυξάνοντας την μάζα οπότε και το κόστος και τα φορτία? Εγώ δεν κάνω αυτό. Αυξάνω την ενεργό διατομή των τοιχωμάτων και την δυναμική τους χωρίς να αυξήσω την μάζα και εκτρέπω τις ροπές στο έδαφος.
Αυτό που προτείνω είναι να αλλάξετε μυαλά γιατί δεν ξέρετε καν ούτε τα αίτια ούτε την ανάπτυξη των δυνάμεων που προκαλούν αστοχίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 26 Ιαν 2024, 20:30, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 19:59 Πρέπει να έχεις γνώσεις έρευνας για να εκ φέρεις γνώμη.
Μάθε ότι οι χιαστές ρωγμές, βάση της έρευνάς μου
εδω να σημειωσουμε οτι δεν εχεις κανει ερευνα, ουτε και εχεις τις γνωσεις να κανεις,

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 26 Ιαν 2024, 20:09
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 19:59 Πρέπει να έχεις γνώσεις έρευνας για να εκ φέρεις γνώμη.
εδω να σημειωσουμε οτι δεν εχεις κανει ερευνα, ουτε και εχεις τις γνωσεις να κανεις,
Άστο αυτό στους ιδικούς να με κρίνουν. Εσύ κάνε κάνα καφέ στο καφενείο στα ταμπούρια και σκάσε. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 20:11
Άστο αυτό στους ιδικούς να με κρίνουν. Εσύ κάνε κάνα καφέ στο καφενείο στα ταμπούρια και σκάσε. :smt005:
σε εχουν ηδη κρινει. αλλα δεν δεχεσαι την κριση των ειδικων, και θες να τους βγαλεις ασχετους. μολις πιο πανω ειπες οτι μονο εσυ μπορεις να κρινεις τον εαυτο σου, δεν υπαρχουν ειδικοι. :102:

και οχι. δε σκαω. οσο γραφονται μαλακιες, θα κοροιδευω. :e045:

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιαν 2024, 08:57
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 20:11

σε εχουν ηδη κρινει. αλλα δεν δεχεσαι την κριση των ειδικων, και θες να τους βγαλεις ασχετους. μολις πιο πανω ειπες οτι μονο εσυ μπορεις να κρινεις τον εαυτο σου, δεν υπαρχουν ειδικοι. :102:

και οχι. δε σκαω. οσο γραφονται μαλακιες, θα κοροιδευω. :e045:
Οι ιδικοί οι δικοί σου με τους ιδικούς τους δικούς μου έχουν άλλοι άποψη.

Συγχαρητήρια για την Ερευνητική Εργασία σας που δημοσιεύτηκε προχθές. Δεν σας κρύβω ότι έχω και εγω χαρά που δημοσιεύτηκε η εργασία σας αυτή, καθότι εγω την ενέκρινα

Συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι.

Εχω πεισθεί οτι η εργασία σας έχει κάποια σημαντική δόση αλήθειας και προσφέρει θετικά στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κτιρίων.
Δεν έχει σχέση αν έχεις ή όχι σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Πάντα κοιτάμε την ουσία του θέματος, δηλ. σν η τεχνική που προτείνεται δουλεύει ή όχι. Η δική σου τεχνική είναι σίγουρο ότι δουλεύει. Πολλές είναι οι φορές όπου η εμπειρία και η πρακτική αντίληψη νικά τα πτυχία! Για αυτό το λόγο, δεν χρειάζεται να τονίζεις αν είσαι πολιτικός μηχανικός ή όχι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 12:22

δεν υπαρχουν δικοι σου ειδικοι. υπαρχουν απατεωνες που σε κοροιδευουν για να σου τα τρωνε.

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:11

δεν υπαρχουν δικοι σου ειδικοι. υπαρχουν απατεωνες που σε κοροιδευουν για να σου τα τρωνε.
Ιδικός είναι και ο κώλος της κότας που τα κάνει στρογγυλά.
Υπάρχουν και απατεώνες σαν εσένα που δουλεύουν για τους ανταγωνιστές μου και έχουν κάνει επάγγελμα την συκοφαντία.
Σας έχουν πάρει χαμπάρι. Εγώ σε γράφω στα @@κι@ μου
Όσο επιμένεις επιβραβεύεις την αξία μου στους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:23

Υπάρχουν και απατεώνες σαν εσένα που δουλεύουν για τους ανταγωνιστές μου και έχουν κάνει επάγγελμα την συκοφαντία.
δεν εχεις ανταγωνιστες. :102:

για τον επιστημονικο κοσμο, δεν υπαρχεις. οι μονοι που ασχολουνται μαζι σου, ειναι οσοι θελουν να σου τα φανε, και οσοι σου κανουν πλακα.

καποτε προσπαθησαμε με καλη θεληση να σε βοηθησουμε. αποδειχτηκε οτι κακως χασαμε το χρονο μας, γιατι δε θελεις να μαθεις, εισαι απλως ενα ψωνιο.

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:43
seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:23

δεν εχεις ανταγωνιστες. :102:

για τον επιστημονικο κοσμο, δεν υπαρχεις. οι μονοι που ασχολουνται μαζι σου, ειναι οσοι θελουν να σου τα φανε, και οσοι σου κανουν πλακα.

καποτε προσπαθησαμε με καλη θεληση να σε βοηθησουμε. αποδειχτηκε οτι κακως χασαμε το χρονο μας, γιατι δε θελεις να μαθεις, εισαι απλως ενα ψωνιο.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου αισθήματα αλλά αν ήθελες να με βοηθήσεις θα μου έλεγες που είμαι λάθος για να πάρεις την απάντηση την δική μου. Πετώντας μαλακίες από το πρωί μέχρι το βράδυ ούτε βοηθάς ούτε γίνεσαι πιλότος.
Αυτό που σε έχουν βάλει να κάνεις είναι να με απογοητεύσεις, να τα παρατήσω, και να μου φάτε την πατέντα. Προφανώς είσαστε κοπρίτες που ζείτε κλέβοντας την εργασία των άλλων.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:47 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου αισθήματα αλλά αν ήθελες να με βοηθήσεις θα μου έλεγες που είμαι λάθος
μετα τις 1000 πρωτες φορες, καπου κουραστηκα. αλλωστε μολις πιο πριν ειπες οτι δεν αποδεχεσαι κανεναν να σε κρινει, μονο τον εαυτο σου. οποτε, για ποιο λογο;

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:50
seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:47 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου αισθήματα αλλά αν ήθελες να με βοηθήσεις θα μου έλεγες που είμαι λάθος
μετα τις 1000 πρωτες φορες, καπου κουραστηκα. αλλωστε μολις πιο πριν ειπες οτι δεν αποδεχεσαι κανεναν να σε κρινει, μονο τον εαυτο σου. οποτε, για ποιο λογο;
Έλα ντε θα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος που επιμένεις.
Κάνω πειράματα, προσομοιώσεις, γράφω σε συνέδρια, σε επιστημονικά περιοδικά, έχω πεπατημένη θεωρεία και τα βγάζεις όλα λάθος και εμένα άχρηστο. Το θεωρείς σωστό να χαλάς την εργασία άλλων για να βγεις εσύ ο άχρηστος επιστήμονας και ιδικός να με κρίνεις?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 27 Ιαν 2024, 13:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:52
Ασέβαστος έγραψε: 27 Ιαν 2024, 13:50
Έλα ντε θα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος που επιμένεις.
δεν επιμενω σε κατι.

αν προσεξεις, θα δεις οτι ποτε δε γραφω πρωτος. απλως απαντω, οταν βλεπω γραμμενες κοτσανες.

δεν μου κανει κοπο, συνηθως 5 λεξεις γραφω, δεν ειναι για παραπανω.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”