Νταγκλης έγραψε: 26 Ιαν 2024, 18:53
seismic έγραψε: 26 Ιαν 2024, 11:29
Άσε τα κορδελάκια Το τοίχωμα από σκυρόδεμα εννοείται ότι δεν είναι άμμος και σε μεγάλους σεισμούς δεν εξουδετερώνεται η ροπή ανατροπής για τον λόγο αυτό και πέφτουν οι κατασκευές. Αυτά που λες είναι σωστά για μικρούς και μεσαίους σεισμούς.
Σε μεγάλους σεισμούς το τοίχωμα είναι.....ακριβώς αμμοχάλικο!
Δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Δεν παραλαμβάνεται η τέμνουσα για να δημιουργηθεί ροπή ανατροπής. Από χιαστί ρωγμές πέφτουν τα κτίρια. Όχι από αστοχία θεμελίωσης.
Γενικότερα....σε κάθε μεγέθους σεισμό...είναι αδύνατον στα κτίρια
υπό ικανοτικό σχεδιασμό να μη παραληφθεί η ροπή ανατροπής λόγω υπεραντοχής θεμελίωσης. Ότι έλεγες τόσα χρόνια είναι βλακείες...
Όλη πρότασή σου είναι μια αναμασημένη γνώση 3000 ετών. Προτείνεις την παραλαβή της τέμνουσας μέσω τριβής. Τίποτα άλλο..
Ο ικανοτικός σχεδιασμός και η πλαστημότητα υπολογίζει σεισμούς μέχρι και 0.5g Μέχρι τα 3g επιτάχυνση που μπορεί να φθάσει ο σεισμός, στέλνει τον ικανοτικό για μπρέκφαστ.
Η διάτμηση υπάρχει σε πολλές διαφορετικές αστοχίες τις οποίες εξουδετερώνω όχι μόνο μέσω τριβής αλλά και μέσω σχεδιασμού Π.χ Η διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης την τελειώνω τοποθετώντας τους τένοντες μέσα σε αγωγούς. Πρέπει να έχεις γνώσεις έρευνας για να εκ φέρεις γνώμη.
Μάθε ότι οι χιαστές ρωγμές, βάση της έρευνάς μου δεν δημιουργούνται μόνο από διάτμηση αλλά κυρίως από εφελκυσμό και κάμψη και η προένταση σκοτώνει αυτές τις δύο αιτίες αστοχίας. Χωρίς κάμψη και εφελκυσμό δεν υπάρχει παραμόρφωση και χωρίς παραμόρφωση δεν υπάρχει αστοχία.
Εκτός αν το δύσκαμπτο τοιχίο χάσει την εκκεντρότητα οπότε τότε μεταφέρει ροπές στους κόμβους Όμως με την πάκτωση στο έδαφος δεν χάνει ούτε την εκκεντρότητα. Το σκυρόδεμα σήμερα αντέχει θλιπτική δύναμη από 400 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό έως και 1200 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό Άσε τις βλακείες σε εμένα γιατί ξέρω. Αν δεν επαρκεί η διατομή τότε την μεγαλώνουμε.
Στην διάτμηση του τοιχώματος υπάρχει διαγώνιος εφελκυσμός και θλίψη. Βάλε καρέ οπλισμό ή μια χιαστή (Χ) και πάπαλα η διάτμηση.
Αν και η προένταση από μόνη της εξαλείφει τα βέλη του λοξού εφελκυσμού και αυξάνει την τριβή και χωρίς λοξό εφελκυσμό διάτμηση δεν υπάρχει.
Αλλά μετά θα έχεις ροπή ανατροπής του τοιχώματος και σπάσιμο των δοκών. Πως αντιμετωπίζεις το σπάσιμο των δοκών? Αυξάνοντας την μάζα οπότε και το κόστος και τα φορτία? Εγώ δεν κάνω αυτό. Αυξάνω την ενεργό διατομή των τοιχωμάτων και την δυναμική τους χωρίς να αυξήσω την μάζα και εκτρέπω τις ροπές στο έδαφος.
Αυτό που προτείνω είναι να αλλάξετε μυαλά γιατί δεν ξέρετε καν ούτε τα αίτια ούτε την ανάπτυξη των δυνάμεων που προκαλούν αστοχίες.