!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
talaipwros

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:41
enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:39 ποια λες;
Αθήνα Θεσσαλονίκη. Εσύ με όποιο ηλεκτρικό θες που υπάρχει σήμερα στην Ελ αγορά, εγώ με το C4 των 415χιλ χλμ. Αν φτάσεις πρώτος σου κάνω δώρο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αν φτάσω εγώ πρώτος μου δίνεις σε μετρητο τα μισά χρήματα της αξίας του ηλεκτρικού.
talaipwros έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:40
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:38 Πάντως η παραπανω πρόκληση που είπα στον Ασέβαστο ισχύει για όλους.
Αν τηρούνται τα όρια, οποιαδήποτε δυο αυτοκίνητα θα πρέπει να φτασουν μαζί, η διαφορά είναι στην άνεση .
Όταν έρθεις Ελλάδα πάμε να το δοκιμάσουμε.
Με τα ορια ταχύτητας να τηρούνται; οκ.
Διαλεγω αυτο.

Εικόνα
The shortest route between Athens and Thessaloniki is 310.65 mi (499.94 km) according to the route planner
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 18 Ιαν 2024, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι το διάβασα, δεν βγάζει νόημα νομίζω αυτό που γράφεις, αλήθεια δηλαδή δεν καταλαβαίνω πως το σχετιζεις. οτι σημερα ενα ηλεκτρικο δεν είναι καλύτερο και στην εμβελια ακομα στη Ελλαδα; δεν είναι, τα είπαμε αυτά.

η ουσία στο νήμα, και είναι κρίμα που έχει χαθεί το παλιό, είναι ότι φτάσαμε από τον ταλ να λέει ότι το μέλλον είναι το ντίζελ, ακούγαμε ηλεκτικα και γελούσαμε τρανταχτά, σε εσένα να ψάχνεις κόντρες για να πεις κάτι, μέσα σε 7 χρονια. Απιστευτο ειναι και τρομερός ο ταλ σε αυτό το θέμα, κανένα κόλλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 18 Ιαν 2024, 21:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 20:57
OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 20:53
enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:42 έρμη τα έχουμε ξανά ακούσει αυτα, το βίντεο δεν θα πεθάνει γιατι δεν υπάρχουν υποδομές για στρεαμινγ, η φωτογραφία θα είναι παντα στο χαρτί γιατί δεν έχουν ανάλυση οι σενσορες και οι οθόνες ειναι μάπα, παιχνιδια ολα αυτα. Δεν υπάρχει λόγος να λες το ίδιο πράγμα συνεχεια νομιζω, οκ δεν έχουμε υποδομές, θα φτιάξουμε, ότι φτάσαμε να λέμε θέμα υποδομών είναι απίστευτο ομως, τα μεκ πέθαναν.
Δεν είναι τόσο απλό πράγμα οι υποδομές - σκέφτεσαι μόνο τα ΙΧ και τα ελάχιστα ηλεκτρικά που υπάρχουν σήμερα...
Για βάλε μέσα και επαγγελματικά, μέχρι και νταλίκες, και τότε θα καταλάβεις ότι θα προκύψει μεγάλο θέμα!!!

.
ναι δεν είναι απλό, αλλα πριν 20 χρονια μια δσλ, 1μιτ, έκανε 200 ευρώ τον μήνα, και είχε αναμονή εξάμηνο να σε συνδέσουν. Το δύσκολο ήταν να φτιάξουν τα αμάξια, τώρα δεν γυρνάει νομίζω.
Συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα...
Στα οχήματα δεν έχουν να φτιάξουν μόνο τις βάσεις φόρτισης - πρέπει να φτιάξουν το δίκτυο για να μπορεί δέχεται τόσο μεγάλα φορτία, πρέπει να φτιάξουν μονάδες αποθήκευσης, οι οποίες να είναι κοντά στις βάσεις φόρτισης, για τις περιπτώσεις υπερφόρτισης του δικτύου, πρέπει να δημιουργήσεις μονάδες παραγωγής ενέργειας με αποθήκευση γιατί στο τέλος όλα τα οχήματα θα χρειάζονται τεράστια ποσά ενέργειας ανά ημέρα!!!
Πόσο νομίζεις θα κοστίσουν όλα αυτά, ποιός θα τα πληρώσει και πόσο χρόνο νομίζεις ότι θα κάνουν να κατασκευαστούν;

Ήδη η επιδότηση για τα ηλεκτρικά κόπηκε!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
enaon

OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:50 Συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα...
.
τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, δεν μου μοιάζει απλό θα γίνει όμως.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:52
.
Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει - το έχω ξαναγράψει ότι πιστεύω στα ηλεκτρικά.
Η διαδικασία είναι το πρόβλημα, αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι εδώ και από δω και πέρα...
Π.χ. όταν βλέπεις τα τεράστια προβλήματα που έχουν τα Tesla, ποιός θα τα αγοράσει για μεταχειρισμένα;

.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Καταλαβαίνετε ότι κάποτε έφτιαξαν ηλεκτρικό δίκτυο από το μηδέν ε;
Το ότι συζητάμε αν είναι εφικτό να υπάρξουν πιο πολλές δυνατές μπρίζες ή όχι είναι απλά δείγμα του πόσο έχει συντρίψει ο ύστερος καπιταλισμός την πίστη της κοινωνίας στην πρόοδο. Αλλά ακόμα κι αυτός δεν είναι τόσο άχρηστος, θα το κάνουμε απλά θα γκρινιάζουμε κιόλας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
enaon

OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:56
enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:52
.
Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει - το έχω ξαναγράψει ότι πιστεύω στα ηλεκτρικά.
Η διαδικασία είναι το πρόβλημα, αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι εδώ και από δω και πέρα...
Π.χ. όταν βλέπεις τα τεράστια προβλήματα που έχουν τα Tesla, ποιός θα τα αγοράσει για μεταχειρισμένα;

.
δεν βλέπω μεγάλα προβλήματα στα τεσλα, οχι κατι δηλαδη που δεν ξέραμε με τις 18650/21700 που βάζανε. Το εσπρωξαν οσο μπορουσαν, οσοι βλεπουν θεματα θα εβλεπαν ετσι και αλλιώς, καλά έκαναν νομιζω, θελει τολμη και θυσία η πρόοδος. Σε κάθε μεγάλη αλλαγή πηγαμε λιγο πισω, λεω για το βίντεο γιατί δεν μπορεί, θα το θυμόμαστε ποσο σπαστικο ηταν. την μια μέρα λέγαμε στην μαμά μας να πατήσει ένα κουμπί και γραφαμε, την επομενη επρεπε να περιμένουμε 6-7 χρονια, ηθελε υπερκομπιουτερ να γινει, και μετά πάει, ήρθε το στρεαμ.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:57 Καταλαβαίνετε ότι κάποτε έφτιαξαν ηλεκτρικό δίκτυο από το μηδέν ε;
Το ότι συζητάμε αν είναι εφικτό να υπάρξουν πιο πολλές δυνατές μπρίζες ή όχι είναι απλά δείγμα του πόσο έχει συντρίψει ο ύστερος καπιταλισμός την πίστη της κοινωνίας στην πρόοδο. Αλλά ακόμα κι αυτός δεν είναι τόσο άχρηστος, θα το κάνουμε απλά θα γκρινιάζουμε κιόλας.
Πρέπει να καταλάβεις ότι π.χ. άλλο μεταφέρω 2 κιλά στα χέρια και άλλο 50 κιλά στην πλάτη....
Άλλο δίκτυο θέλει το σπίτι με τα 6Kw/h μέγιστη απορρόφηση και άλλο ένα δίκτυο που θα ρουφάει κάθε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου 500Kw/h!!!
Άλλη μπαταρία θέλει το δίκτυο των σπιτιών και άλλη γιγαντομπαταρία το δίκτυο φόρτισης!!!

Ω ναι!!!, μπορεί να φτιαχτεί!!!, θα είναι όμως τεράστιο και πανάκριβο και ποιός γιόκα μου θα το πλερώσει; Εσύ μήπως;

.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Γιατρέ δε μίλησα πουθενά για όρια ταχύτητας. Αυτό ισχύει και για τους δύο βέβαια.
enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:47 ναι το διάβασα, δεν βγάζει νόημα νομίζω αυτό που γράφεις, αλήθεια δηλαδή δεν καταλαβαίνω πως το σχετιζεις. οτι σημερα ενα ηλεκτρικο δεν είναι καλύτερο και στην εμβελια ακομα στη Ελλαδα; δεν είναι, τα είπαμε αυτά.

η ουσία στο νήμα, και είναι κρίμα που έχει χαθεί το παλιό, είναι ότι φτάσαμε από τον ταλ να λέει ότι το μέλλον είναι το ντίζελ, ακούγαμε ηλεκτικα και γελούσαμε τρανταχτά, σε εσένα να ψάχνεις κόντρες για να πεις κάτι, μέσα σε 7 χρονια. Απιστευτο ειναι και τρομερός ο ταλ σε αυτό το θέμα, κανένα κόλλημα.
Μα για σήμερα μιλάω εγώ, όχι το τι θα γίνει σε κάποια χρονια, το είπα πως αν βελτιωθεί η εμβέλεια και μειωθεί ο χρόνος φόρτισης, πρώτος εγώ θα είμαι υπέρ ηλεκτρικού.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:04
Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:57 Καταλαβαίνετε ότι κάποτε έφτιαξαν ηλεκτρικό δίκτυο από το μηδέν ε;
Πρέπει να καταλάβεις ότι π.χ. άλλο μεταφέρω 2 κιλά στα χέρια και άλλο 50 κιλά στην πλάτη....
Άλλο δίκτυο θέλει το σπίτι με τα 6Kw/h μέγιστη απορρόφηση και άλλο ένα δίκτυο που θα ρουφάει κάθε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου 500Kw/h!!!
Άλλη μπαταρία θέλει το δίκτυο των σπιτιών και άλλη γιγαντομπαταρία το δίκτυο φόρτισης!!!

Ω ναι!!!, μπορεί να φτιαχτεί!!!, θα είναι όμως τεράστιο και πανάκριβο και ποιός γιόκα μου θα το πλερώσει; Εσύ μήπως;

.
Ω μπουχου, οι καλές υποδομές κοστίζουν.

Θεέ μου πόσο μισώ αυτή τη Δυτική μιζέρια.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πώς φαντάζομαι όσους προτιμούν ηλεκτρικά
Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
enaon

μπ3 είχε κάνει κανεις μονος του αρχές 2000;, Να φτιάξεις μια κασέτα για το αίσθημα ήταν ένα απόγευμα υπόθεση, άκουγες και μουσικουλα, να συμπιεσεις ενα τραγουδι με ένα καλό πισι ηταν 18 ωρες, και αν κουναγες το μουσε εκανε τζιτζ τζιζ στο τραγούδι, πάλι από την αρχή. Είναι απίστευτο ότι έφτιαξαν τα αμάξια, θα φτιαχθουν και τα υπόλοιπα.

πρώτος έρμη δεν γίνεται να είσαι πλεον σε αυτο το θεμα, πάει αυτό, πρώτος σε κάτι τετοιο είσαι όταν είσαι ταλ, το αγοράζεις και ας ξεβολευτεις λιγο γιατι βλεπεις οτι ειναι το μέλλον, κάτι σε τραβάει. Σαν αυτούς που είχαν πάρει κινητά κάποτε και εμείς τους κοροϊδεύαμε, λέγαμε είναι ψώνια κλπ, τα θυμάσαι;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Πρώτος από τους ev haters εννοούσα.
Ακόμη και εγώ που είμαι ev hater έχω κάνει 3-4χιλιαδες χλμ με ev για να δω στην πράξη αυτά που λέω.
Δε θα πάρω κάτι που με ξεβολευει απλά και μόνο για να το παίζω πρωτοπόρος. Ποτέ των ποτών. Θα το δοκιμάσω από τους πρώτους όμως.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
enaon

ε αυτό σου έλειπε να γίνουν καλύτερα παντού και να παραμείνεις χατερ. ειπαμε.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

ηλεκτρικό χωρίς να το γκώσουν με χιλιαδυο ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια μπορούν να φτιάξουν; Να εχει ηλεκτροκινητήρα αλλα τα υπολοιπα να ειναι αναλογικα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”