!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Πηγαινε στο Dragons Den.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

George_V έγραψε: 14 Ιαν 2024, 09:29 Πηγαινε στο Dragons Den.
:smt023
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic έγραψε: 14 Ιαν 2024, 08:37 Η αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που ζητά λύση.
Η μπαταρίες είναι πολύ ακριβές για να λύσουν το πρόβλημα του κόστους, και χαλάνε μετά μια δεκαετία χρήσης.
Η συμπίεση αέρα είναι μία λύση, η οποία όμως χρειάζεται μεγάλες και πολύ ισχυρές μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες κοστίζουν.
Φυσικά η εμπειρία ενός κατασκευαστή που ξέρει από δυνάμεις θα μπορούσε να λύση το πρόβλημα του κόστους και να κατασκευάσει φθηνές, επιφανειακές και μεγάλης αντοχής δεξαμενές οι οποίες θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν ενέργεια για πάντα χωρίς να χαλάνε, από ανανεώσιμες πηγές, ή να αποθηκεύσουν ενέργεια το βράδυ που το ρεύμα είναι φθηνό, χρησιμοποιώντας συμπιεστές αέρα και την ημέρα να πουλούν την ενέργεια παραγόμενη από τουρμπίνες πεπιεσμένου αέρα ακριβότερα.
Μία τέτοια δεξαμενή κατασκεύασα η οποία μπορεί να δέχεται πάνω από δέκα ατμόσφαιρες πίεση ( 100 τόνους ανά μ2 ) και να χωράει δεκάδες χιλιάδες κυβικά πεπιεσμένου αέρα, με πάρα πολύ φθηνό κόστος
Φυσικά χρειάζομαι συνεργάτες επενδυτές για να κάνω αυτό το έργο.
Αυτό θέλει ξεχωριστό νήμα.
seismic

Το νησί από το οποίο κατάγομαι, κατασκευάζω, διαμένω, και γράφω για την εφεύρεση.
https://www.youtube.com/watch?v=5k9bpov-wwQ
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 00:23
Νταγκλης έγραψε: 11 Ιαν 2024, 23:36
seismic έγραψε: 11 Ιαν 2024, 00:51 Οπότε τα δικά σας τοιχώματα είναι άχρηστα διότι δεν είναι πακτωμένα. Αυτό δεν λέω και εγώ? Συμφωνείς και εσύ.
Είδες την διαφορά στην πράξη.
Πάλι τα ίδια ρε αθεόφοβε; :lol:

Μήπως δεν σου έχει εξηγηθεί 10δες φορές ότι τα τοιχώματα πάντα αγκυρώνονται είτε σε υπόγειο είτε σε επαρκές βάθος θεμελίωσης ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης πάκτωση;
Σου έχει εξηγηθεί αλλά, είτε είσαι χαζός και δεν καταλαβάινεις, είτε αρνείσαι να πιστέψεις ότι όλη σου η ζωή βασιζόταν σε ένα ΨΕΜΑ.
Οπως και να έχει εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ενας ψυχίατρος είναι πιο αρμόδιος...

Η ουσία είναι μία. Στο πείραμά σου το τοίχωμα απλά "ακουμπάει" στο έδαφος σαν κούτσουρο και τα δοκάρια σου είναι εντελώς άοπλα διατμητικώς. Είναι μια ΑΠΑΤΗ.

Εγώ αγόρι μου δεν περιμένω εσένα να μου πεις τι ξέρω εγώ.
Εγώ διδάσκω καθηγητές πανεπιστημίων
Τώρα που το ξανασκέφτομαι η επίσκεψη στον ψυχίατρο πρέπει να επισπευθεί..
Δεν υπάρχει πάκτωση αγόρι μου. Νομίζεται ότι υπάρχει και μπορώ να αποδείξω αυτό που λέω.
Η ΠΆΚΤΩΣΗ η δική σας είναι σαν να πνίγεσαι και να προσπαθείς να σωθείς τραβώντας τα μαλλιά της κεφαλής σου. :lol:
Και θα σου πω και το γιατί είσαστε ούφο και γιατί δεν υπάρχει πάκτωση.
Αν μία κατασκευή ζυγίζει 100 τόνους και έχει ύψος 10 μέτρα τότε με μια επιτάχυνση 23.7m/sce2 = 2,41g
θα έχεις μια αδράνεια 23,7 Χ 100 = 2379 τόνων και μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή
Θα μπορέσει η κατασκευή που είναι 100 τόνους να αντισταθεί σε μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή? :smt005: :smt005: :smt005:
Υπάρχει ολική ανατροπή
Τρώτε ληγμένα... :g030:
Περίμενε να σου υπολογίσω και την ροπή
Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 τόνους ο κάθε ένας όροφος
Ο κάθε όροφος έχει ύψος 10m/3 ορόφους = 3,33m
Οπότε Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 793*(10+6,66+3,33)
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 793 t = 15860 τόνοι η ροπή ανατροπής της κατασκευής
Θα μπορέσει μια κατασκευή 10Χ10m=100μ2, 100 τόνων και 10 μέτρα ύψος να δεχθεί μια πλάγια δύναμη 15860 τόνων / 10m = 1586 τόνων χωρίς να ανατραπεί?
Φυσικά θα έκανε κωλοτούμπες χωρίς την πάκτωση στο έδαφος.
Και ανατροπή να μην υπάρξει σε ρωτάω.. ποια διατομή δοκού και πεδιλοδοκού και τοιχώματος γύρο από τους κόμβους θα άντεχε αυτήν την ροπή των 15860 τόνων? Γιατί η ροπή δεν ανατρέπει μόνο την κατασκευή αλλά και το κάθε κάθετο στοιχείο ξεχωριστά.
Ποια δοκός αντέχει την ολική ανάκληση - ανατροπή της κατασκευής χωρίς να σπάσει?
Στα έχω εξηγήσει πολλές φορές φιλαράκι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα καταλάβεις. Πάμε ακόμα μία...

Όταν σχεδιάζουμε θεμελίωση με ικανοτικο σχεδιασμό...προσαυξανουμε τις σεισμικές δυνάμεις της ανωδομής κατά 50%.
Αυτό σημαίνει ότι αν η ροπή αντοχής του τοιχώματος είναι πχ 1000KNm τότε η συνολική αντοχή των συνδετηριων δοκών (είτε πρόκειται για τοιχώματα είτε για υψικορμες δοκούς) θα είναι 1500ΚΝm.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ να "σπάσουν" οι συνδετηριοι δοκοί ή να υπάρξει ανατροπή του τοιχώματος. Πολύ νωρίτερα θα έχει αστοχήσει το τοίχωμα στα επίπεδα της ανωδομής. Είτε διατμητικώς είτε καμπτικως.

Ουσιαστικά τώρα αυτό σημαίνει ότι όλη σου η ζωή ήταν βασισμένη σε ένα ΨΕΜΑ. Όλα όσα προπαγανδίζεις τόσα χρόνια είναι ΑΝΟΗΣΊΕΣ.

Αν τώρα έχουμε ένα τεράστιο σεισμό που μπορεί να ανατρέψει μια στενόμακρη οικοδομή ολόκληρη.... τότε αυτό είναι θέμα ανάγκης βαθείας θεμελίωσης.
Ως τέτοιο σύστημα θα έπρεπε να διαφημίζεις την εφεύρεση σου και να αφήσεις τις άλλες παλαβομαρες...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

seismic έγραψε: 14 Ιαν 2024, 08:37 Η αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που ζητά λύση.
Η μπαταρίες είναι πολύ ακριβές για να λύσουν το πρόβλημα του κόστους, και χαλάνε μετά μια δεκαετία χρήσης.
Η συμπίεση αέρα είναι μία λύση, η οποία όμως χρειάζεται μεγάλες και πολύ ισχυρές μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες κοστίζουν.
Φυσικά η εμπειρία ενός κατασκευαστή που ξέρει από δυνάμεις θα μπορούσε να λύση το πρόβλημα του κόστους και να κατασκευάσει φθηνές, επιφανειακές και μεγάλης αντοχής δεξαμενές οι οποίες θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν ενέργεια για πάντα χωρίς να χαλάνε, από ανανεώσιμες πηγές, ή να αποθηκεύσουν ενέργεια το βράδυ που το ρεύμα είναι φθηνό, χρησιμοποιώντας συμπιεστές αέρα και την ημέρα να πουλούν την ενέργεια παραγόμενη από τουρμπίνες πεπιεσμένου αέρα ακριβότερα.
Μία τέτοια δεξαμενή κατασκεύασα η οποία μπορεί να δέχεται πάνω από δέκα ατμόσφαιρες πίεση ( 100 τόνους ανά μ2 ) και να χωράει δεκάδες χιλιάδες κυβικά πεπιεσμένου αέρα, με πάρα πολύ φθηνό κόστος
Για άλλη μια φορά: αέρας κοπανιστός. εεε συγγνώμη συμπιεστός.
seismic

Νταγκλης έγραψε: 14 Ιαν 2024, 22:14
seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 00:23
Νταγκλης έγραψε: 11 Ιαν 2024, 23:36

Πάλι τα ίδια ρε αθεόφοβε; :lol:

Μήπως δεν σου έχει εξηγηθεί 10δες φορές ότι τα τοιχώματα πάντα αγκυρώνονται είτε σε υπόγειο είτε σε επαρκές βάθος θεμελίωσης ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης πάκτωση;
Σου έχει εξηγηθεί αλλά, είτε είσαι χαζός και δεν καταλαβάινεις, είτε αρνείσαι να πιστέψεις ότι όλη σου η ζωή βασιζόταν σε ένα ΨΕΜΑ.
Οπως και να έχει εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ενας ψυχίατρος είναι πιο αρμόδιος...

Η ουσία είναι μία. Στο πείραμά σου το τοίχωμα απλά "ακουμπάει" στο έδαφος σαν κούτσουρο και τα δοκάρια σου είναι εντελώς άοπλα διατμητικώς. Είναι μια ΑΠΑΤΗ.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι η επίσκεψη στον ψυχίατρο πρέπει να επισπευθεί..
Δεν υπάρχει πάκτωση αγόρι μου. Νομίζεται ότι υπάρχει και μπορώ να αποδείξω αυτό που λέω.
Η ΠΆΚΤΩΣΗ η δική σας είναι σαν να πνίγεσαι και να προσπαθείς να σωθείς τραβώντας τα μαλλιά της κεφαλής σου. :lol:
Και θα σου πω και το γιατί είσαστε ούφο και γιατί δεν υπάρχει πάκτωση.
Αν μία κατασκευή ζυγίζει 100 τόνους και έχει ύψος 10 μέτρα τότε με μια επιτάχυνση 23.7m/sce2 = 2,41g
θα έχεις μια αδράνεια 23,7 Χ 100 = 2379 τόνων και μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή
Θα μπορέσει η κατασκευή που είναι 100 τόνους να αντισταθεί σε μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή? :smt005: :smt005: :smt005:
Υπάρχει ολική ανατροπή
Τρώτε ληγμένα... :g030:
Περίμενε να σου υπολογίσω και την ροπή
Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 τόνους ο κάθε ένας όροφος
Ο κάθε όροφος έχει ύψος 10m/3 ορόφους = 3,33m
Οπότε Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 793*(10+6,66+3,33)
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 793 t = 15860 τόνοι η ροπή ανατροπής της κατασκευής
Θα μπορέσει μια κατασκευή 10Χ10m=100μ2, 100 τόνων και 10 μέτρα ύψος να δεχθεί μια πλάγια δύναμη 15860 τόνων / 10m = 1586 τόνων χωρίς να ανατραπεί?
Φυσικά θα έκανε κωλοτούμπες χωρίς την πάκτωση στο έδαφος.
Και ανατροπή να μην υπάρξει σε ρωτάω.. ποια διατομή δοκού και πεδιλοδοκού και τοιχώματος γύρο από τους κόμβους θα άντεχε αυτήν την ροπή των 15860 τόνων? Γιατί η ροπή δεν ανατρέπει μόνο την κατασκευή αλλά και το κάθε κάθετο στοιχείο ξεχωριστά.
Ποια δοκός αντέχει την ολική ανάκληση - ανατροπή της κατασκευής χωρίς να σπάσει?
Στα έχω εξηγήσει πολλές φορές φιλαράκι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα καταλάβεις. Πάμε ακόμα μία...

Όταν σχεδιάζουμε θεμελίωση με ικανοτικο σχεδιασμό...προσαυξανουμε τις σεισμικές δυνάμεις της ανωδομής κατά 50%.
Αυτό σημαίνει ότι αν η ροπή αντοχής του τοιχώματος είναι πχ 1000KNm τότε η συνολική αντοχή των συνδετηριων δοκών (είτε πρόκειται για τοιχώματα είτε για υψικορμες δοκούς) θα είναι 1500ΚΝm.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ να "σπάσουν" οι συνδετηριοι δοκοί ή να υπάρξει ανατροπή του τοιχώματος. Πολύ νωρίτερα θα έχει αστοχήσει το τοίχωμα στα επίπεδα της ανωδομής. Είτε διατμητικώς είτε καμπτικως.

Ουσιαστικά τώρα αυτό σημαίνει ότι όλη σου η ζωή ήταν βασισμένη σε ένα ΨΕΜΑ. Όλα όσα προπαγανδίζεις τόσα χρόνια είναι ΑΝΟΗΣΊΕΣ.

Αν τώρα έχουμε ένα τεράστιο σεισμό που μπορεί να ανατρέψει μια στενόμακρη οικοδομή ολόκληρη.... τότε αυτό είναι θέμα ανάγκης βαθείας θεμελίωσης.
Ως τέτοιο σύστημα θα έπρεπε να διαφημίζεις την εφεύρεση σου και να αφήσεις τις άλλες παλαβομαρες...
Αυτά που λες είναι σωστά για συνηθισμένους σεισμούς. Για μεγάλους σεισμούς οι ροπές που κατεβάζει το άκαμπτο τοίχωμα είναι πολύ μεγάλες και όπως λες θα αστοχήσει ή η συνδετήριος δοκός ή το τοίχωμα. Με την προένταση και την πάκτωση αυξάνω την αντοχή του τοιχώματος και εκτρέπω την αδράνεια στο έδαφος αποτρέποντας να σπάσει τον συνδετήριο δοκό. Όμως κάνω και κάτι άλλο. Χρησιμοποιώ την κατακόρυφη διατομή του τοιχώματος για να παραλάβω την τέμνουσα ροπής ενώ εσείς χρησιμοποιείται την μικρή διατομή του τοιχώματος και της συνδετήριας δοκού που δεν έχει μεγάλη αντοχή και σπάει εύκολα. Η εγκατάσταση πολλών ισχυρών τοιχωμάτων έχει ως αποτέλεσμα, λόγω της υψηλής δυσκαμψίας τους, τη σημαντική μείωση των θεμελιωδών ιδιομορφών της κατασκευής. Αυτό, σε συνδυασμό με τη θεώρηση q = 1, οδηγεί σε αντίστοιχα μεγάλη αύξηση των σεισμικών φορτίων της κατασκευής που κατεβαίνουν στην βάση. Εν προκειμένω, δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ακριβώς λόγω των πολλών ισχυρών τοιχωμάτων και της προέντασης αυξάνεται η αντοχή της διατομής στα σεισμικά φορτία, αλλά από την άλλη με μεγάλη ευκολία σπάει τους ασθενέστερους μη προεντεταμένους συνδετήριους δοκούς. Για αυτό χρειάζεται η εκτροπή των ροπών μέσα στο έδαφος.
Εσείς σχεδιάζεται η κατασκευή να αντέχει επιτάχυνση 0,36g Εγώ ενισχύω τον δικό σας σχεδιασμό δεν τον καταργώ, για να αντέχει επιτάχυνση 3 g
Που είναι το πρόβλημα? 1+1=2>1 Εγώ δέχομαι να με καλέσουν σε ένα συνέδριο και να τους εξηγήσω τα πάντα. Γιατί δεν το κάνουν?
Αν και εδώ μέσα είναι όλες οι απαντήσεις. https://doi.org/10.4236/ojce.2023.134051 εφαρμοσμένης έρευνας. Ας κάνουν τον κόπο να τις διαβάσουν Εγώ ανοησίες δεν λέω τα έχω όλα μελετήσει και αποδείξει πειραματικά με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.
Εσείς είσαστε αδιάβαστοι πάνω στην δική μου εφαρμοσμένη έρευνα.
Και κάτι άλλο. Μία κατασκευή με δοκούς ποτέ δεν ανατρέπεται όσο μεγάλος και αν είναι ο σεισμός, γιατί οι δοκοί θα σπάσουν πριν ανατραπεί η κατασκευή. Το λέει αυτό και ο ίδιος ο μηχανισμός της πλαστιμότητας.
Και μια φιλική συμβουλή. Μην κάθεσαι ποτέ μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 15 Ιαν 2024, 00:26, έχει επεξεργασθεί 12 φορές συνολικά.
seismic

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 14 Ιαν 2024, 22:20
Για άλλη μια φορά: αέρας κοπανιστός. εεε συγγνώμη συμπιεστός.
Και ο συμπιεστός αέρας είναι αληθινός και το αντισεισμικό σύστημα. Το πρόβλημα λέγεται πολιτικό σύστημα που κατόρθωσε να κλείσει όλες τις βιομηχανίες στην Ελλάδα και που σκοτώνει την ανάπτυξη για τους λόγους που αυτοί ξέρουν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 14 Ιαν 2024, 09:30
στηριζω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 15 Ιαν 2024, 10:46
seismic έγραψε: 14 Ιαν 2024, 09:30
στηριζω.
:+1:
seismic

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
1. Υπάρχει καθίζηση εδάφους στον σεισμό? Απάντηση. Πολλές φορές υπάρχει. Ο μηχανισμός και η μέθοδός μου προ-συμπυκνώνουν το έδαφος προς όλες τις κατευθύνσεις (οριζοντίως και καθέτως) καθ όλο το μήκος της γεώτρησης? Ναι το κάνει αποκλείοντας την καθίζηση που έχει σαν αποτέλεσμα να γείρει η κατασκευή.
Εικόνα
2. Υπάρχει η τέμνουσα βάσης που κόβει το τοίχωμα κοντά στην βάση? Ναι υπάρχει. Η θλίψη που επιβάλει στα άκρα του τοιχώματος ο μηχανισμός μου ενισχύει την αντοχή του τοιχώματος έως και 40% ? Ναι το κάνει.
Εικόνα
The percentage improvement in the maximum shear force of base s is 278.71/900.62 = 30.9%.

3. Υπάρχει η καμπτοδιατμητική αστοχία στα τοιχώματα λόγο παραμόρφωσης? Ναι υπάρχει. Η θλίψη που επιβάλει στα άκρα του τοιχώματος ο μηχανισμός μου ενισχύει την αντοχή του τοιχώματος και τα κάνει πιο δύσκαμπτα κλίνοντας ταυτόχρονα τις ρωγμές σε ανελαστικές παραμορφώσεις, επαναφέροντας την κατασκευή στην αρχική της θέση? Εξουδετερώνει τον εφελκυσμό εφαρμόζοντας αντισταθμιστικές δυνάμεις θλίψης? Ναι το κάνει.
Εικόνα
4. Υπάρχει ανάκληση βάσης η οποία παραμορφώνει τους δοκούς και τους συνδετήριους δοκούς και τους σπάει? Ναι υπάρχει. Η πάκτωση εδάφους και βάσης με τους μηχανισμούς αγκύρωσης σταματά την ανάκληση της βάσης? Ναι την σταματάει.
5. Αυτή η παραμόρφωση στους δοκούς των εικόνων θα υπήρχε αν είχαμε δύσκαμπτα τοιχώματα και μη ανάκληση βάσης? Όχι δεν θα υπήρχε.
Εικόνα
Εικόνα
6. Το ξεφλούδισμα του σκυροδέματος επικάλυψης γύρω από τον χάλυβα και η ακύρωση της συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα που συμβαίνει λόγο της ανικανότητας του σκυροδέματος να συγκρατήσει μέσα του τον χάλυβα με αποτέλεσμα να γλιστράει ο χάλυβας μέσα στο σκυρόδεμα και να το σπάει δια μήκος των ράβδων, θα υπήρχε αν ο χάλυβας διαπερνούσε το σκυρόδεμα μέσα από πλαστικές σωλήνες διόδου και εφάρμοζε θλίψη στο σκυρόδεμα? Όχι δεν θα υπήρχε αστοχία.

Εικόνα

Αυτές είναι υπαρκτές αστοχίες σε μεγάλους σεισμούς που η πατέντα μου τις αποτρέπει Ελέγχει και τον συντονισμό εδάφους κατασκευής αφού η δύναμη του εδάφους που εισάγει ο μηχανισμός μου στην κατασκευή έχει τον έλεγχο τις παραμόρφωσης ανεξαρτήτου διάρκειας.
Για τους πάρα πάνω λόγους, υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων σε μεγάλους σεισμούς, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των μηχανικών να τις κρατήσουν όρθιες. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.
Εικόνα
Η μέθοδος και ο μηχανισμός της πατέντας λύνει όλα μα όλα τα άλυτα προβλήματα των κατασκευών που τις αναγκάζουν σε κατάρρευση.
Οι αρμόδιοι δεν θέλουν να εξετάσουν την πρότασή μου.
Να τους χαίρεστε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 16 Ιαν 2024, 11:53, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 10:03 Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
1. Υπάρχει καθίζηση εδάφους στον σεισμό? Απάντηση. Πολλές φορές υπάρχει. Ο μηχανισμός και η μέθοδός μου προ-συμπυκνώνουν το έδαφος προς όλες τις κατευθύνσεις (οριζοντίως και καθέτως) καθ όλο το μήκος της γεώτρησης? Ναι το κάνει αποκλείοντας την καθίζηση που έχει σαν αποτέλεσμα να γείρει η κατασκευή.
α, δηλαδη αμα γινει καμμια καθιζηση, το κτιριο θα πεσει, επειδη το ζουπας προς τα κατω, ακομη και χωρις σεισμο. ενω χωρις ζουπηγμα δε θα επεφτε.

οκ, καλο ειναι να το ξερουμε. :003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Άκρος επιστημονικό άρθρο για την αντισεισμικότητα των κατασκευών.
Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με την τοποθέτηση επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεκμετάλλευτη προσέγγιση. Αυτοί οι επιμήκεις τοίχοι με ενσωματωμένα και προεντεταμένα άκρα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα των κατασκευών και των εδαφών με την ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων τόσο με την εκτροπή της τάσης στο έδαφος όσο και με την ενεργό συμμετοχή του εδάφους στην απόκριση της κατασκευής στις σεισμικές μετατοπίσεις, αυξάνοντας τη φέρουσα ικανότητα της κατασκευής. Αυτές οι κατασκευές είναι τα προκάτ από Ο.Σ τα οποία είναι και φθηνότερα. Ελέγχουμε πλέον τον συντονισμό της κατασκευής με το έδαφος, αφού έχουμε τη δυνατότητα, μέσω της δυναμικής συμμετοχής του εδάφους, να μετριάσουμε τη μετατόπιση σε κάθε κύκλο σεισμικής φόρτισης. Με τη δυναμική συμμετοχή του εδάφους και τα δύσκαμπτα τοιχώματα ελέγχουμε την ταλάντωση της κατασκευής έτσι ώστε να μετατοπίζεται εντός του εύρους των ελαστικών μετατοπίσεων, εξαλείφοντας τις ανελαστικές μετατοπίσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιτάχυνσης και τη διάρκεια του σεισμικού γεγονότος.Αντί της απλής προσθήκης περισσότερης μάζας και οπλισμού, η οποία παραδόξως αυξάνει τα σεισμικά φορτία και το κόστος, έρχονται στο προσκήνιο νέες καινοτόμες λύσεις, οι οποίες αφενός εκμεταλλεύονται τις εξωτερικές δυνάμεις που προέρχονται από το έδαφος, για να βελτιώσουν τη δυναμική απόκριση των κατασκευών, συνδυάζοντας τα προεντεταμένα άκρα των διαμήκων τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία αποκτούν πλήρως ενεργές, άκαμπτες και δυναμικές διατομές, χωρίς να προσθέτουν πρόσθετη μάζα, η οποία αυξάνει την αδράνεια και το κόστος. Η προένταση θεωρείτε ελαστική. Η προένταση στα αμφίπλευρα άκρα των τοιχωμάτων επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση ακόμη και σε ανελαστικές μετατοπίσεις κλείνοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών. Βασικά στα ψιλά τα κτίρια, αυξάνουμε την πλαστιμότητα και τον ικανοτικό σχεδιασμό των κόμβων μειώνοντας ταυτόχρονα την ανελαστική παραμόρφωση που προκαλεί αστοχίες. Η προένταση ενισχύει τη διατομή του τοιχώματος όσον αφορά τη διατμητική δύναμη βάσης και τη διατμητική τάση των διατομών και αυξάνει την αντοχή των διατομών στον εφελκυσμό στα άκρα των τοιχωμάτων με την εισαγωγή αντιδραστικών δυνάμεων. Η εγκατάσταση πολλών ισχυρών τοιχωμάτων έχει ως αποτέλεσμα, λόγω της υψηλής δυσκαμψίας τους, τη σημαντική μείωση των θεμελιωδών ιδιομορφών της κατασκευής. Αυτό, σε συνδυασμό με τη θεώρηση q = 1, οδηγεί σε αντίστοιχα μεγάλη αύξηση των σεισμικών φορτίων της κατασκευής. Εν προκειμένω, δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ακριβώς λόγω των πολλών ισχυρών τοιχωμάτων αυξάνεται η αντοχή της διατομής στα σεισμικά φορτία. Η χρήση τενόντων εντός των αγωγών αποτρέπει τη διαμήκη διάτμηση στο σκυρόδεμα επικάλυψης, ενώ η αγκύρωση των τοιχωμάτων στη θεμελίωση όχι μόνο διαχέει τις αδρανειακές δυνάμεις στο έδαφος αλλά και αποτρέπει την περιστροφή των τοιχωμάτων, διατηρώντας έτσι τη δομική ακεραιότητα των δοκών.
Εφαρμοσμένη έρευνα στον σύνδεσμο. https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... rid=130175
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιαν 2024, 11:10
seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 10:03 Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
α, δηλαδη αμα γινει καμμια καθιζηση, το κτιριο θα πεσει, επειδη το ζουπας προς τα κατω, ακομη και χωρις σεισμο. ενω χωρις ζουπηγμα δε θα επεφτε.

οκ, καλο ειναι να το ξερουμε. :003:
Να σου απαντήσω και σε αυτό.
Υπάρχει ένας τένοντας που εκτείνεται και διαπερνά ελεύθερος μέσα από μια δίοδο, ο οποίος ξεκινάει από το ανώτατο άκρο της κατασκευής και καταλήγει στο κατώτατο άκρο στα βάθη μιας γεώτρησης. Αυτός ο τένοντας χρησιμεύει για να ενώσει την κατασκευή με το έδαφος.
Το θέμα είναι πως θα κάνουμε αυτή την ένωση καλύτερη.
1. Ας εξετάσουμε την πρώτη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει προένταση του τένοντα από το δώμα,μεταξύ του ανώτατου άκρου της κατασκευής και του κατώτατου άκρου στα βάθη της γεώτρησης.
Τα υπέρ αυτής της μεθόδου είναι.
α) Η κατασκευή και το έδαφος θα είχαν απόλυτη ένωση και θα γινόντουσαν ένα και το αυτό σαν σάντουιτς.
β) Η ροπή ανατροπής του κτιρίου ή του τοιχώματος θα επέφερε την επιμήκυνση του τένοντα ο οποίος αντιδρώντας σε αυτή την επιμήκυνση θα ενεργοποιούσε τα ακτίνια του μηχανισμού αγκύρωσης στο βάθος της γεώτρησης, αναγκάζοντας αυτά να ανοίξουν περισσότερο και να εκτρέψουν απευθείας την ροπή αδράνειας στα πλαϊνά της γεώτρησης.
γ) Κάθε χαλάρωση του τένοντα και της πάκτωσης θα ήταν δυνατόν να διορθωθεί στα μέλλον από το δώμα εφαρμόζοντας τυχόν διορθωτική επανατάνυση.
Τα κατά αυτής της μεθόδου είναι.
α) Αν η κατασκευή εδράζεται πάνω σε βράχο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως η κατασκευή εδράζεται πάνω σε χαλαρό έδαφος, τότε το χαλαρό έδαφος με την μετατόπιση και τα φορτία της προέντασης, της κατασκευής και του σεισμού θα συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα να πάθει καθίζηση η κατασκευή την οποία δεν επιθυμούμε να γίνει.
β) Ο τένοντας θα χαλαρώσει και δεν θα χρησιμεύει
γ) Η προένταση από το δώμα μας περιορίζει το εύρος της προέντασης, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το 70% του σημείου θραύσης της διατομής του οπλισμένου σκυροδέματος του τοιχώματος.
2. Εφαρμογή διπλής προέντασης και έντασης πάνω στον ίδιο τένοντα
Σε αυτή την μέθοδο εφαρμόζουμε δύο διαφορετικές προεντάσεις. Η πρώτη εφαρμόζεται μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και του μηχανισμού της αγκύρωσης, και η δεύτερη μεταξύ του δώματος και του εδάφους θεμελίωσης. Η πρώτη προένταση έχει την διπλάσια σε ένταση έλξη, από την δεύτερη. Η δεύτερη προένταση έχει ένταση έλξης στο 50% με 70% του σημείου θραύσης της διατομής.
Τα υπέρ αυτής της μεθόδου είναι.
Συνεχίζεται..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”