!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Τι είναι μια νέα καινοτόμος ιδέα?
Μια νέα καινοτόμος ιδέα έρχεται για να λύσει προβλήματα τα οποία υπάρχουν ή για να λύσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε μια άλλη παλιά καινοτόμος ιδέα.
Συνήθως όσο πιο απλή είναι μια ιδέα τόσο πιο εύκολα υλοποιείται.
Υπάρχει και η σύνθεση ιδεών η οποία λύνει ένα σύνολο προβλημάτων μιας τέχνης ή μιας ανάγκης.
Οι ιδέες δημιουργούν τέχνη στον τομέα της ζωγραφικής, της μουσικής και της τεχνολογίας, και η μια ιδέα ανταγωνίζεται την άλλη.
Οι ιδέες μετατρέπονται σε πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και τελικά σε προϊόντα προς πώληση παράγοντας πλούτο σε αυτούς που κατέχουν την αποκλειστικότητα του προϊόντος για κάποιο χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν ιδέες που μένουν στα χαρτιά, ιδέες που γίνονται προϊόντα, ιδέες που υποκλέπτονται, και ιδέες οι οποίες καταστρέφουν άλλες ιδέες . Μία νέα ιδέα μπορεί να καταστρέψει την παλιά ιδέα ή μια παλιά ιδέα αν και είναι υποδεέστερη της νέας μπορεί να καταστρέψει την νέα ιδέα λόγο ανταγωνισμού, διότι η νέα ιδέα αν και καλύτερη δεν διαθέτει το χρήμα που έχει παράξει η παλιά ιδέα σαν προϊόν και το οποίο χρησιμοποιεί εναντίον της νέας ιδέας. Τελικά η ιδέα που λύνει περισσότερα προβλήματα πάντα νικάει την παλιά ιδέα, αλλά συνήθως ο ιδιοκτήτης της νέας ιδέας έχει αλλάξει όταν αυτή θα υλοποιηθεί, αν δεν έχει το χρήμα και τις άκρες της διαπλοκής για να την εφαρμόσει μόνος του.
Αν η ιδέα είναι πολύ καλή, τότε εκτός από τον πλούσιο της παλιάς ιδέας, θίγει και την παλιά την γνώση η οποία διδάσκεται
στα πανεπιστήμια και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, γιατί η νέα ιδέα έχει να αντιμετωπίσει την παλιά την γνώση την οποία και ακυρώνει.
Τελικά η νέα ιδέα θα νικήσει μεν αλλά θα έχουν θάψει τον εφευρέτη δε.
Αυτή είναι η δική μου αλήθεια η οποία νίκησε μεν τον σεισμό, αλλά αδυνατεί να νικήσει το υπάρχον Ελληνικό πολιτικό καθεστώς.
Γιατί στην τελική όλα είναι θέμα πολιτικής. Αν η πολιτεία δεν βοηθήσει την νέα ιδέα να επιβιώσει, το κράτος δεν θα αναπτυχθεί ποτέ, εις όφελος κάποιων κρατούντων την εξουσία.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic έγραψε: 11 Ιαν 2024, 00:51 Οπότε τα δικά σας τοιχώματα είναι άχρηστα διότι δεν είναι πακτωμένα. Αυτό δεν λέω και εγώ? Συμφωνείς και εσύ.
Είδες την διαφορά στην πράξη.
Πάλι τα ίδια ρε αθεόφοβε; :lol:

Μήπως δεν σου έχει εξηγηθεί 10δες φορές ότι τα τοιχώματα πάντα αγκυρώνονται είτε σε υπόγειο είτε σε επαρκές βάθος θεμελίωσης ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης πάκτωση;
Σου έχει εξηγηθεί αλλά, είτε είσαι χαζός και δεν καταλαβάινεις, είτε αρνείσαι να πιστέψεις ότι όλη σου η ζωή βασιζόταν σε ένα ΨΕΜΑ.
Οπως και να έχει εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ενας ψυχίατρος είναι πιο αρμόδιος...

Η ουσία είναι μία. Στο πείραμά σου το τοίχωμα απλά "ακουμπάει" στο έδαφος σαν κούτσουρο και τα δοκάρια σου είναι εντελώς άοπλα διατμητικώς. Είναι μια ΑΠΑΤΗ.

Εγώ αγόρι μου δεν περιμένω εσένα να μου πεις τι ξέρω εγώ.
Εγώ διδάσκω καθηγητές πανεπιστημίων
Τώρα που το ξανασκέφτομαι η επίσκεψη στον ψυχίατρο πρέπει να επισπευθεί..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic

Νταγκλης έγραψε: 11 Ιαν 2024, 23:36
seismic έγραψε: 11 Ιαν 2024, 00:51 Οπότε τα δικά σας τοιχώματα είναι άχρηστα διότι δεν είναι πακτωμένα. Αυτό δεν λέω και εγώ? Συμφωνείς και εσύ.
Είδες την διαφορά στην πράξη.
Πάλι τα ίδια ρε αθεόφοβε; :lol:

Μήπως δεν σου έχει εξηγηθεί 10δες φορές ότι τα τοιχώματα πάντα αγκυρώνονται είτε σε υπόγειο είτε σε επαρκές βάθος θεμελίωσης ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης πάκτωση;
Σου έχει εξηγηθεί αλλά, είτε είσαι χαζός και δεν καταλαβάινεις, είτε αρνείσαι να πιστέψεις ότι όλη σου η ζωή βασιζόταν σε ένα ΨΕΜΑ.
Οπως και να έχει εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ενας ψυχίατρος είναι πιο αρμόδιος...

Η ουσία είναι μία. Στο πείραμά σου το τοίχωμα απλά "ακουμπάει" στο έδαφος σαν κούτσουρο και τα δοκάρια σου είναι εντελώς άοπλα διατμητικώς. Είναι μια ΑΠΑΤΗ.

Εγώ αγόρι μου δεν περιμένω εσένα να μου πεις τι ξέρω εγώ.
Εγώ διδάσκω καθηγητές πανεπιστημίων
Τώρα που το ξανασκέφτομαι η επίσκεψη στον ψυχίατρο πρέπει να επισπευθεί..
Δεν υπάρχει πάκτωση αγόρι μου. Νομίζεται ότι υπάρχει και μπορώ να αποδείξω αυτό που λέω.
Η ΠΆΚΤΩΣΗ η δική σας είναι σαν να πνίγεσαι και να προσπαθείς να σωθείς τραβώντας τα μαλλιά της κεφαλής σου. :lol:
Και θα σου πω και το γιατί είσαστε ούφο και γιατί δεν υπάρχει πάκτωση.
Αν μία κατασκευή ζυγίζει 100 τόνους και έχει ύψος 10 μέτρα τότε με μια επιτάχυνση 23.7m/sce2 = 2,41g
θα έχεις μια αδράνεια 23,7 Χ 100 = 2379 τόνων και μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή
Θα μπορέσει η κατασκευή που είναι 100 τόνους να αντισταθεί σε μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ροπή? :smt005: :smt005: :smt005:
Υπάρχει ολική ανατροπή
Τρώτε ληγμένα... :g030:
Περίμενε να σου υπολογίσω και την ροπή
Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 τόνους ο κάθε ένας όροφος
Ο κάθε όροφος έχει ύψος 10m/3 ορόφους = 3,33m
Οπότε Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 793*(10+6,66+3,33)
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 793 t = 15860 τόνοι η ροπή ανατροπής της κατασκευής
Θα μπορέσει μια κατασκευή 10Χ10m=100μ2, 100 τόνων και 10 μέτρα ύψος να δεχθεί μια πλάγια δύναμη 15860 τόνων / 10m = 1586 τόνων χωρίς να ανατραπεί?
Φυσικά θα έκανε κωλοτούμπες χωρίς την πάκτωση στο έδαφος.
Και ανατροπή να μην υπάρξει σε ρωτάω.. ποια διατομή δοκού και πεδιλοδοκού και τοιχώματος γύρο από τους κόμβους θα άντεχε αυτήν την ροπή των 15860 τόνων? Γιατί η ροπή δεν ανατρέπει μόνο την κατασκευή αλλά και το κάθε κάθετο στοιχείο ξεχωριστά.
Ποια δοκός αντέχει την ολική ανάκληση - ανατροπή της κατασκευής χωρίς να σπάσει?
Αυτό εννοείται πάκτωση, ή θεωρείτε πάκτωση το περιμετρικό μπάζωμα του υπογείου? :102:
Και καλά τα υπόγεια έχουν κάποια αντοχή σε μικρές επιταχύνσεις. Οι συνδετήριοι δοκοί δεν έχουν ούτε καν μπάζωμα διότι είναι στον αέρα.
Ούτε το μπάζωμα του υπογείου ούτε οι συνδετήριοι δοκοί έχουν πάκτωση διότι απλά πατάνε στον αέρα Κανένα μπάζωμα δεν σταματάει ροπές 15860 τόνων και καμία διατομή αν δεν εκτρέψεις αυτές τις ροπές μέσα στο έδαφος πριν κατευθυνθούν στους κόμβους.
Θα κάνω ψυχασθενή τον ψυχίατρο.. :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 00:23
Δεν υπάρχει πάκτωση
τι λες μωρε ανοητε.

ιδιο πραμα να ακουμπησεις το σκυλοσπιτο σου στο χωμα, και ιδιο να θαψεις το μισο μεσα στη γη;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Ασέβαστος έγραψε: 12 Ιαν 2024, 08:38
Δεν υπάρχει πάκτωση
τι λες μωρε ανοητε.

ιδιο πραμα να ακουμπησεις το σκυλοσπιτο σου στο χωμα, και ιδιο να θαψεις το μισο μεσα στη γη;
Ώωπ! Λάθος σου!
Ένας που διδάσκει καθηγητές πανεπιστημίων, δεν μπορεί να είναι ανόητος...
:003:
seismic

Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2024, 08:57
Ασέβαστος έγραψε: 12 Ιαν 2024, 08:38
Δεν υπάρχει πάκτωση
τι λες μωρε ανοητε.

Ώωπ! Λάθος σου!
Ένας που διδάσκει καθηγητές πανεπιστημίων, δεν μπορεί να είναι ανόητος...
:003:
Σήμερα οι κατασκευές είναι πακτωμένες με το έδαφος?
Ας εξετάσουμε δύο περιπτώσεις.
1. Την ολική ανατροπή της κατασκευής ενός τριώροφου κτιρίου
2. Την ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Ας εξετάσουμε μια κατασκευή με εμβαδόν 10Χ10=100τ.μ, τριών ορόφων συνολικού ύψους 10μ, του οποίου κάθε όροφος έχει ύψος 3,33μ.
Εικόνα
Αν κάτω από την βάση της κατασκευής υπάρχει μια επιτάχυνση εδάφους 23.7m/sce2 = 2,41g, πόση θα είναι η δύναμη αδράνειας, η τέμνουσα βάσης, η ολική ροπή ανατροπής της κατασκευής, και η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Αν το τριώροφο έχει συνολικό βάρος 100 τόνους τότε
1. Δύναμη αδράνειας = 23.7m/sce2 Χ 100ton= 2379 ton
2. Τέμνουσα βάσης ίδια με την αδράνεια = 2379 ton
3. Η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 ton. ο κάθε ένας όροφος
Οπότε η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται σε όλα τα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε σε όλους τους κόμβους είναι = 793*(10+6,66+3,33)
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους του κάθε ενός ορόφου X 793 t = 15860 ton.
4. Πρέπει Ροπες ανατροπης ητοι 793*(10+6,66+3,33) = 15860 ton. <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας που είναι Βάρος*10m πλάτος = 100tonX10m= 1000 ton.

Βλέπουμε ότι η ροπή ευστάθειας είναι 1000 ton. <(μικρότερη) της ροπής ανατροπής που είναι 15860 ton.
Συμπέρασμα θα υπάρξει ολική ανατροπή του τριώροφου κτιρίου, αν αντέξουν να το περιστρέψουν οι διατομές των κόμβων γύρο από την άρθρωση της βάσης, οι οποίες όμως συνήθως δεν αντέχουν αυτά τα τεράστια αστήρικτα φορτία της κατασκευής και σπάνε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 12 Ιαν 2024, 09:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:01
Spoiler
Ας εξετάσουμε δύο περιπτώσεις.
1. Την ολική ανατροπή της κατασκευής ενός τριώροφου κτιρίου
2. Την ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Ας εξετάσουμε μια κατασκευή με εμβαδόν 10Χ10=100τ.μ, τριών ορόφων συνολικού ύψους 10μ, του οποίου κάθε όροφος έχει ύψος 3,33μ.
Εικόνα
Αν κάτω από την βάση της κατασκευής υπάρχει μια επιτάχυνση εδάφους 23.7m/sce2 = 2,41g, πόση θα είναι η δύναμη αδράνειας, η τέμνουσα βάσης, η ολική ροπή ανατροπής της κατασκευής, και η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Αν το τριώροφο έχει συνολικό βάρος 100 τόνους τότε
1. Δύναμη αδράνειας = 23.7m/sce2 Χ 100ton= 2379 ton
2. Τέμνουσα βάσης ίδια με την αδράνεια = 2379 ton
3. Η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται στα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε στους κόμβους.
Κάθε όροφος δέχεται πλάγια δύναμη αδράνειας 2379 τόνους / 3 = 793 ton. ο κάθε ένας όροφος
Οπότε η ροπή ανατροπής που αναπτύσσεται σε όλα τα τοιχώματα η οποία μεταφέρετε σε όλους τους κόμβους είναι = 793*(10+6,66+3,33)
Προσθέτουμε όλα τα ύψη (10+6,66+3,33) = 20 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 793 t = 15860 ton.
4. Πρέπει Ροπες ανατροπης ητοι 793*(10+6,66+3,33) = 15860 ton. <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας που είναι Βάρος*10m πλάτος = 100tonX10m= 1000 ton.

Βλέπουμε ότι η ροπή ευστάθειας είναι 1000 ton. <(μικρότερη) της ροπής ανατροπής που είναι 15860 ton.
Συμπέρασμα θα υπάρξει ολική ανατροπή του τριώροφου κτιρίου, αν αντέξουν να το περιστρέψουν οι διατομές των κόμβων γύρο από την άρθρωση της βάσης, οι οποίες όμως συνήθως δεν αντέχουν αυτά τα τεράστια φορτία και σπάνε.
Εύγε...καλά το πάς.
Συνέχισε να διδάσκεις καθηγητές πανεπιστημίων...

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 00:23 Θα κάνω ψυχασθενή τον ψυχίατρο.. :lol:
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία...
Θα διδάξεις και τον ψυχίατρο.

,
seismic

Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:10

,
Αγόρι μου όλα έχουν την λύση τους με τα μαθηματικά την γλώσσα του σύμπαντος.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:15

,
Μα ναι!
Και εσύ, ώς γνωστόν, κατέχεις τα ανώτερα μαθηματικά που υπάρχουν και γι' αυτό διδάσκεις καθηγητές πανεπιστημίων...

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:18
seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:15

,
Μα ναι!
Και εσύ, ώς γνωστόν, κατέχεις τα ανώτερα μαθηματικά που υπάρχουν και γι' αυτό διδάσκεις καθηγητές πανεπιστημίων...

.
Οι καθηγητές πανεπιστημίων συμφωνούν μαζί μου. Τα τρολ τα βαλτά σαν εσένα δεν συμφωνούν.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:25
seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:15 Αγόρι μου όλα έχουν την λύση τους με τα μαθηματικά την γλώσσα του σύμπαντος.
Μα ναι!

.
Οι καθηγητές πανεπιστημίων συμφωνούν μαζί μου. Τα τρολ τα βαλτά σαν εσένα δεν συμφωνούν.
Μα ναι!
Αφού τους διδάσκεις, θα συμφωνούν μαζί σου...

Αλήθεια το ΣΚ σας αφήνουν να βγείτε στον κήπο;

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:31
seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:25
Μα ναι!

.
Μα ναι!

.
Για ποιους μιλάς? Είναι γνωστό ότι ''ζούμε σε ένα απέραντο τρελοκομείο''
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:34
Λοξίας έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:31
seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:25 Οι καθηγητές πανεπιστημίων συμφωνούν μαζί μου. Τα τρολ τα βαλτά σαν εσένα δεν συμφωνούν.
Μα ναι!

.
Για ποιους μιλάς? Είναι γνωστό ότι ''ζούμε σε ένα απέραντο τρελοκομείο''
Για τους καθηγητές που διδάσκεις λέω.
Το ΣΚ τους διδάσκεις στην αίθουσα διδασκαλίας ή βγαίνετε στον κήπο του ιδρύματος;

.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 12 Ιαν 2024, 09:01
ναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”