Όχι το νερό δικτύου έρχεται με μεταλλικές σωλήνες μέχρι τον μετρητή είναι όλο γειωμένο δηλαδή.
Δεν μπορεί να σε τινάξει.
Το νερό από τις δεξαμενές είναι άλλο πράμα.
Όχι το νερό δικτύου έρχεται με μεταλλικές σωλήνες μέχρι τον μετρητή είναι όλο γειωμένο δηλαδή.
δε γινεται να μη γειωνει ο θερμοσιφωνας και το πλυντηριο. το καλωδιο της γειωσης ειναι πανω στην αντισταση, που ακουμπαει στο νερο.enaon έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:47το εσωτερικό δοχείο μπορεί να μην έχει συνεχεια με το μεταλικο περιβλημα, δεν γειωνεται το νερό εκεί νομίζω. Επισης στην φωτο εχουν σπιραλ, αυτα ειναι πλαστικα μεσα και πιανει σε πλαστικο δακτιλιδι το μεταλο εξω, ο θερμοσιφωνας που βλεπουμε μπορει πραγματι να μην γειβνει το νερο. Αλλα δεν εχει σημασια, αν μιλαμε για νερο δικτιου ειναι η γη.Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:42 ενα μονο σκεψου, το νερο φτανει στο θερμοσιφωνα, που ειναι γειωμενος.
εκτος κι αν δεν εχουν και γειωσεις στα σπιτια τους, μονο 2 καλωδια ολη η εγκατασταση. σε λιγο αυτο θα μας πει.![]()
Παλιά γειώνανε μέχρι και τον νεροχύτη της κουζίνας τώρα δεν γίνεται αυτό.Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:51ναι. οχι απο ενα εξαρτημα, αλλα απο 20, μαζι και οι βρυσες, μαζι και οι γειωσεις απο αλλες συσκευες που εχουν νερο.Niki έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:43
Έλα παππού μου να σου δείξω τ΄αμπέλια σου.
Ρε θα μας μάθεις και το δίκτυο μας;
Και αν υπάρχει μια πλαστική σωλήνα και στα δέκα μέτρα έχει το μπρούτζινο εξάρτημα αυτό πάει να πεί ότι γειώνεται;
Κούνια που σε κούναγε.
Είπαμε μαστρο μήτσος ό ξερόλας.
ελα, μας φλομωσες στις βλακειες, δεν ξερεις πουθε παν τα 4, παραδεξου το και κρυψου, γιατι το πας φιρι φιρι να γινεις σεισμικ.
Όπως και να έχει τα κουκιά δεν φτάνουν για να ζήσεις με ασφάλεια, αν αλλάξεις ηλεκτρολόγο εγκατάσταση δε θα πας στον γιατρό ή θα πας καθυστερημένα μέχρι να περισεψουν κτλπ.Hunkar Begendi έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:51Να το κάνετε κουμουνάλκα να έχετε όλοι μια κουζίνα και ένα ψυγείο ανα όροφο και ναστε ασφαλείςΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:47
Εμένα έλιωσε το καλώδιο στον μετρητή και οι συσκευές που έχω δεν είναι οικολογικές εκτός το πλυντήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά να τις έχω όλες οικολογικές και ασφαλείς, πρέπει να διαλέξω μια συσκευή το χρόνο με αποτέλεσμα να έχω ζητήματα κόστους κατανάλωσης και ασφάλειας από τις άλλες. Διαλέγω με ποια συσκευή μπορεί να πεθάνω, αν αλλάξω την α θα πα πεθάνω από τις β, γ, δ, ε και αναλόγως.
Και γω έχω χτυπηθεί από ρεύμα αλλά έχει σημασία να απο τραβηχτεί το χέρι αμέσως. Τα δέκα αμπέρ δεν υπάρχουν, μιλιαμπερ ήταν.Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:46αρα εγω ειμαι ο σουπερμαν που με εχουν βαρεσει τα 220 καμποσες φορες και ειμαι ζωντανος.xlsms έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:37
Τα 50 βολτ και πάνω θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Μπορεί να διαλέγει τον ευκολότερο δρόμο προς τη γη όπως λες αλλά μπορεί να αφήνει πίσω του σημεία που έχουν τάση μεγαλύτερη από 50 βολτ. Δηλ. τίποτα δεν αποκλείει να χτυπηθεί από παράδρομο του ρεύματος. 30μιλιαμπερ είναι το όριο για το ρεύμα στον άνθρωπο, άπειρο ελάχιστο σε σχέση με τα 20 αμπέρ μιας ολικής βλάβης-διαρροής.και σιγουρα πανω απο 10Α, τις εποχες που ειχαμε μονο ασφαλειες και οχι ρελε.
και οταν κανουμε μπανιο. επειδη μονοδρομος, απο μας θα ερθει να περασει το ρευμα, το λεει κι ο τροχονομος.
ωραια, παραδεχτηκες την πρωτη κοτσανα που ειπες, παμε για τις επομενες.Niki έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:52Όχι το νερό δικτύου έρχεται με μεταλλικές σωλήνες μέχρι τον μετρητή είναι όλο γειωμένο δηλαδή.
οκ ωραία, οποτε ελεγες για μονωμενες αυτονομες δεξαμενες. Παλι δεν μπορεί να συμβεί, εκτoς αν οι βρύσες σου είναι πλαστικές πάνω σε πλαστικούς τοίχους, αλλα ας μηνσε ζοριζω.Niki έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:52Όχι το νερό δικτύου έρχεται με μεταλλικές σωλήνες μέχρι τον μετρητή είναι όλο γειωμένο δηλαδή.
vantono έγραψε: 27 Οκτ 2023, 19:33ουώπ. Αυτό ξέφυγε ακόμα και απο εμένα τον πανελατζή, πώς κι έτσι?enterprise-psi έγραψε: 27 Οκτ 2023, 19:30 Ρε μαλάκες με τα ρελε ασχολείστε;
Ο 55χρονος αρραβωνιαστικός της 24χρονης![]()
Εγώ είπα κοτσάνα ή εσύ;Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:57ωραια, παραδεχτηκες την πρωτη κοτσανα που ειπες, παμε για τις επομενες.
το κιτρινο καλωδιο που ειναι βιδωμενο πανω στην αντισταση του θερομοσιδωνα, και στην αντισταση του πλυντηριου, και στων πιατων αν εχεις, δεν αρκει; 3 φορες αρκει. και αλλη μια απο βρυσες και εξαρτηματα. ναι, και αυτα γειωνουν.Niki έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:54Παλιά γειώνανε μέχρι και τον νεροχύτη της κουζίνας τώρα δεν γίνεται αυτό.Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:51ναι. οχι απο ενα εξαρτημα, αλλα απο 20, μαζι και οι βρυσες, μαζι και οι γειωσεις απο αλλες συσκευες που εχουν νερο.Niki έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:43
Έλα παππού μου να σου δείξω τ΄αμπέλια σου.
Ρε θα μας μάθεις και το δίκτυο μας;
Και αν υπάρχει μια πλαστική σωλήνα και στα δέκα μέτρα έχει το μπρούτζινο εξάρτημα αυτό πάει να πεί ότι γειώνεται;
Κούνια που σε κούναγε.
Είπαμε μαστρο μήτσος ό ξερόλας.
ελα, μας φλομωσες στις βλακειες, δεν ξερεις πουθε παν τα 4, παραδεξου το και κρυψου, γιατι το πας φιρι φιρι να γινεις σεισμικ.
Έχεις μπλέξει παλιές εγκαταστάσεις με νέες.
Πρέπει να είσαι πραγματικά γέρος μαστρομήτσος ξερόλας.
Ούτε η βρύση στον τοίχο δεν σημαίνει ότι επειδή ακουμπά τοίχο είναι γειωμένη μαστρομήτσο.
αμα επεσε η 16αρα ασφαλεια; ποσα εφαγα λες;xlsms έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:55Και γω έχω χτυπηθεί από ρεύμα αλλά έχει σημασία να απο τραβηχτεί το χέρι αμέσως. Τα δέκα αμπέρ δεν υπάρχουν, μιλιαμπερ ήταν.Ασέβαστος έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:46αρα εγω ειμαι ο σουπερμαν που με εχουν βαρεσει τα 220 καμποσες φορες και ειμαι ζωντανος.xlsms έγραψε: 27 Οκτ 2023, 20:37
Τα 50 βολτ και πάνω θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Μπορεί να διαλέγει τον ευκολότερο δρόμο προς τη γη όπως λες αλλά μπορεί να αφήνει πίσω του σημεία που έχουν τάση μεγαλύτερη από 50 βολτ. Δηλ. τίποτα δεν αποκλείει να χτυπηθεί από παράδρομο του ρεύματος. 30μιλιαμπερ είναι το όριο για το ρεύμα στον άνθρωπο, άπειρο ελάχιστο σε σχέση με τα 20 αμπέρ μιας ολικής βλάβης-διαρροής.και σιγουρα πανω απο 10Α, τις εποχες που ειχαμε μονο ασφαλειες και οχι ρελε.
Θα ήταν κανένας εφοπλιστήςAntares έγραψε: 27 Οκτ 2023, 21:01 Θα σκάσω αν δεν το πω. Τέτοιο μπάνιο της είχε ο 55χρονος της 24χρονης; Καλά έκαναν οι γονείς που είχαν αντιρρήσεις.