Λεγεών έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:37
Είπαμε και τις προάλλες πως το να δώσεις λεφτά καινούριου για μεταχειρισμένο πολλών ετών, φορτωμένο με χιλιόμετρα, και περισσότερα κυβικά ή ακριβότερη μάρκα από αυτή που αντέχεις, είναι ανωμαλία σκέψης.
Πάμε πάλι.
Ας πούμε ότι εγώ ψάχνω ένα Φόκους 1500αράκι.
Kαινουργιο (σχεδόν) βλέπω γύρω στα
33χιλ ευρώ
Τετραετίας βρίσκω
17χιλ με 90χιλ χλμ
Οχταετίας βλέπω πουλιέται
κανά δωδεκάρι με 170χιλ χλμ
Δηλαδή αν το πάρεις καινούργιο και το πουλήσεις σε 4 χρόνια έχεις χάσει 33 - 17 = 16 χιλιάρικα χασούρα
Αν το πάρεις τετραετίας και το πουλήσεις σε 4 χρόνια έχεις χάσει 16 - 12 = 4 χιλιάρικα χασούρα
Δηλαδή αγοράζοντας καινούργιο έχεις 12 χιλιάρικα έχτρα χασούρα, γιατί να τη φάω εγώ; Να τη φας εσύ. Εγώ αγοράζω από ανθρώπους που θελουν ζελατίνες και καθρέφτες που κάνουν πίου πίου, και σε 4 χρόνια το πουλάνε γιατί βγήκε νέο με καθρέφτη που ψήνει και καφέ. Αυτούς ακριβώς ψάχνω, αυτοί είναι οι άνθρωποί μου. Εγώ θέλω ένα Φόκους 1500, αυτά, τίποτα άλλο. Θα μου βγάλει 12 χιλιάρικα ζημιές σε 4 χρόνια; Αρχίδια, μια ζωή μεταχειρισμένα αγοράζω και κανένα δεν έχει βγάλει ούτε κατά διάνοια τέτοια ποσά, έχω γλιτώσει τόσα λεφτά που μπορώ το επόμενο μου αυτοκίνητο να του βάλω φωτιά να το κάψω την πρώτη μέρα και πάλι κερδισμένος είμαι.
Και αυτός είναι ένας μόνο λόγος να πάρει κάποιος μεταχειρισμένο, τις προάλλες σου είπα και άλλους.
Μπαααααα, που θα μας πεις και ανώμαλους, τεντιμπόη.