!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τον ήπιαν οι δεξιοί στις δεύτερες εκλογές

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Τον ήπιαν οι δεξιοί στις δεύτερες εκλογές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:04
Spoiler
Ναύτης έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:57
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:43
Spoiler
Έλα, πάνω-κάτω τα ίδια λέμε (πάλι). Με μικροδιαφορές μεν, αλλά το ζουμί μοιάζει. Δες και το αμέσως προηγούμενο ποστ μου, θα βρεις κι εκεί κάποιες ομοιότητες. :wink
Με τη διαφορά ότι δεν φαίνεται να έχεις καταλάβει (ακόμα) τι κόμμα-στρούγκα ήταν ο σύριζα και πώς ομπρέλες και λοιποί είχαν μια σχεδόν υπερβατική αντίληψη κάθετης και οριζόντιας ιδιοκτησίας του σύριζα, με τορκεναδίστικες αντιλήψεις και πρακτικές απέναντι σε οποιονδήποτε, από απλό μέλος έως πρωτοκλασάτο στέλεχος (του Τσίπρα μη εξαιρουμένου), θεωρούσαν, οι κομματικοί μανδαρίνοι, ότι παρεξέκλινε της κινηματικής αριστερής ορθοδοξίας (τα @@ μου κουνιούνται), όπως την εννοούσαν αυτοί τέλος πάντων, αν και στην πραγματικότητα αντιδρούσαν λυσσαλέα στο ενδεχόμενο να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία και να τους φάνε οι "βρομοπασόκοι" τις θέσεις και τα οφίτσια.
Ως εκ τούτου, απορείς πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα (πάλαι ποτέ) εξουσίας, όπως ο σύριζα, να μην συγκρότησε κοινωνικά δίκτυα, μηχανισμούς και οργανώσεις στις τοπικές κοινωνίες (και στον συνδικαλισμό, εγώ επιμένω πάντα).
Κοίτα τι ωραία που τα λέει (και τα σούρνει στον Σκουρλέτη) ο Σπίρτζης (πασόκος μεν, επιλογή του Τσίπρα να είναι συντονιστής των αυτοδιοικητικών εκλογών δε):
(...)

Β. Σε σχέση με την αυτοδιοίκηση:

1. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μου ζήτησε επιτακτικά να αναλάβω συντονιστής της επιτροπής αυτοδιοίκησης της ΠΓ, αρμοδιότητα που δεν επιθυμούσα γιατί πιστεύω ότι οι κοινοβουλευτικοί τομεάρχες δεν πρέπει να έχουν αρμοδιότητες ως μέλη της ΠΓ, θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι: “η πορεία και οι επιλογές μας στην Αυτοδιοίκηση ήταν μια «εξόχως» απλή και εύκολη διαδικασία, λόγω της συντεταγμένης αυτοδιοικητικής παρουσίας μας τα προηγούμενα χρόνια, των δομών και της λειτουργίας μας, που είχαν χτίσει οι Γραμματείς του κόμματος και οι Τομεάρχες, από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές”. Δυστυχώς ήταν ακριβώς το ανάποδο. Αρκεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είχε καν καταγγεγραμένα τα μέλη του, που ήταν εκλεγμένα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

2. Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος καθυστερήσεων με ευθύνη των μελών της Ομπρέλας, για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου, για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα σε δύο συνεδριάσεις της ΚΕ, επιχειρήθηκε η ακύρωση των αποφάσεων του Συνεδρίου για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης, και σε άλλες δύο συνεδριάσεις της ΠΓ, επιχειρήθηκε η ακύρωση και στη συνέχεια η καθυστέρηση συγκρότησης του δικτύου αυτοδιοίκησης, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου και της ΚΕ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι σε πρώτη φάση, δεν πρότειναν τη συμμετοχή ούτε ενός μέλους μας, για να καθυστερήσει και τελικά να μην έχει τον χρόνο να λειτουργήσει. Η ολοκλήρωση της σύνθεσης του δικτύου Αυτοδιοίκησης, συνέπεσε με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών και επομένως ακυρώθηκε στην πράξη η λειτουργία του, παρά την ενημέρωση των άνω των 300 μελών του.

(...)

Γ. Σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο:

1. Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για τις απόψεις μου περί ενιαίας εκπροσώπησης του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου, τις οποίες έχω διατυπώσει τόσο στα όργανα του κόμματος όσο και δημόσια, γιατί δεν αρέσουν σε όσους θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, με ιδεολογική καθαρότητα και απεύθυνση και όχι συμμετοχή από πάνω ως κάτω, στον υπόλοιπο προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο.

2. Δεν θα ξεχάσω και δεν θα ξεχάσει κανείς ότι μετά από μια δεκαετία πολλοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες, δεν μπορούν λόγω αντίστοιχων συμπεριφορών προσωπικής στοχοποίησης και απαράδεκτων τακτικών, να αισθανθούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως σπίτι τους. Δεν θα ξεχάσουν ότι προσπαθούσαν να γίνουν μέλη και χάνονταν οι αιτήσεις τους, ότι δεν υπήρχε μητρώο όλων των μελών, ότι παρά πολλοί από όσους ψήφισαν για Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, δεν δέχτηκαν ποτέ ούτε τηλέφωνο και πολλά ακόμη… από την κορυφή ως τη Βάση…

3. Δεν θα ξεχάσω και δεν θα ξεχάσει κανείς, πως ανατρέπονταν και δεν υλοποιούνταν αποφάσεις, πως η μειοψηφία επέβαλε τις απόψεις της στην πλειοψηφία, πως αλλοιώνονταν οι συσχετισμοί, πως παρακάμπτονταν τα όργανα.

(...)
Μάλιστα. Μπουρδέλο χωρίς το κόκκινο φωτάκι δηλαδή, κατάλαβα.
Όχι μπουρδέλο, μοναστήρι και μάλιστα παλαιοημερολογίτικο. Μη τυχόν και πουν σε λάθος τόνο κάναν αριστερό ψαλμό και κυρίως μη τυχόν και τους πάρουν τη θέση στο αρχονταρίκι.
Παρεμπιπτόντως, ο Τορκενάδα ήταν ο Καταλανός ξάδελφος του Τορκεμάδα; :lol:
Νια νια νιανιανια :smt019
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

vatraxos έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:09
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:06 Ρίχνω λίγο το επίπεδο που και που, να τα πιάνουν κι οι άλλοι ρε.
Ναι αλλά μάλλον τα έπιασε και ο Στέφανος και τώρα τρέχει στη Νέα Υόρκη να φέρει τα μάλλινα
Α να μπράβο. Αυτό ακριβώς κάνω, το έπιασες βλέπω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
phorumaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από phorumaster »

Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:43
Spoiler
Ναύτης έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:38
Μα αυτό που λέω εγώ, λες κι εσύ στο ποστ που έβαλες, ότι δηλαδή ο σύριζα πάντα ήταν ανύπαρκτος στις αυτοδιοικητικές (και στον συνδικαλισμό, επιμένω γιατί έχει σημασία). Ο σύριζα βγήκε δυο φορές κυβέρνηση ως κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά δυστυχώς δεν πήρε χαμπάρι ότι αυτού του τύπου η πολιτική έχει ημερομηνία λήξης (δηλαδή το πρώτο σήμα κανονικότητας) και κάπως έτσι ναυάγησε σττις ξέρες του αριστερόμετρου και του ομπρελισμού. Ουδέποτε κατάλαβαν -πλην του Τσίπρα κάποια στιγμή- ότι η διαφορά από το 3,6 στο 36 είναι πασοκ, στα παπάρια τους, ε στο τέλος αυτά πήραν κι ησύχασαν (btw ακόμα και τώρα σε πτώση βρίσκεται η δυναμική του σύριζα, παρά τις αμαρικανιές του Στέφανου).
Με λίγα λόγια, ούτε είχε, ούτε πρόκειται να αποκτήσει (τουλάχιστον σύντομα) γείωση ο σύριζα στις τοπικές κοινωνίες (και στον συνδικαλισμό). Δεν είχε γιατί δεν τον ενδιέφερε να έχει, και δεν πρόκειται να αποκτήσει (τουλάχιστον σύντομα) γιατί αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και δουλειά. Ο Κασσελάκης τό 'πιασε και, καθώς είδες, στήριξε αμέσως και φανερά τους περισσότερους πασόκους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.
Βεβαίως, το κινάλ έχει κι αυτό τα προβλήματά του, με μεγαλύτερο αυτό του όρθιου ύπνου που έχει για αρχηγό, αλλά τουλάχιστον έχει την απαραίτητη γείωση (και τους μηχανισμούς) σε τοπικές κοινωνίες και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Κατακλείδα: ναι, έφαγε φάπες χθες η νουδού, μερικές μάλιστα ήσαν και ξεγυρισμένες, κυρίως όμως, αν όχι αποκλειστικά, έφαγε φάπες από τους ίδιους τους νουδαίους που αποσυσπειρώθηκαν με τις μαλακισμένες επιλογές/νοοτροπίες/συμπεριφορές και δεν πήγαν να ψηφίσουν. Είπαμε, το 41τακατό δεν είναι μπετόν αρμέ, ενίοτε μπορεί να ραγίσει.
Έλα, πάνω-κάτω τα ίδια λέμε (πάλι). Με μικροδιαφορές μεν, αλλά το ζουμί μοιάζει. Δες και το αμέσως προηγούμενο ποστ μου, θα βρεις κι εκεί κάποιες ομοιότητες. :wink
Με τη διαφορά ότι δεν φαίνεται να έχεις καταλάβει (ακόμα) τι κόμμα-στρούγκα ήταν ο σύριζα και πώς ομπρέλες και λοιποί είχαν μια σχεδόν υπερβατική αντίληψη κάθετης και οριζόντιας ιδιοκτησίας του σύριζα, με τορκεναδίστικες αντιλήψεις και πρακτικές απέναντι σε οποιονδήποτε, από απλό μέλος έως πρωτοκλασάτο στέλεχος (του Τσίπρα μη εξαιρουμένου), θεωρούσαν, οι κομματικοί μανδαρίνοι, ότι παρεξέκλινε της κινηματικής αριστερής ορθοδοξίας (τα @@ μου κουνιούνται), όπως την εννοούσαν αυτοί τέλος πάντων, αν και στην πραγματικότητα αντιδρούσαν λυσσαλέα στο ενδεχόμενο να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία και να τους φάνε οι "βρομοπασόκοι" τις θέσεις και τα οφίτσια.
Ως εκ τούτου, απορείς πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα (πάλαι ποτέ) εξουσίας, όπως ο σύριζα, να μην συγκρότησε κοινωνικά δίκτυα, μηχανισμούς και οργανώσεις στις τοπικές κοινωνίες (και στον συνδικαλισμό, εγώ επιμένω πάντα).
Κοίτα τι ωραία που τα λέει (και τα σούρνει στον Σκουρλέτη) ο Σπίρτζης (πασόκος μεν, επιλογή του Τσίπρα να είναι συντονιστής των αυτοδιοικητικών εκλογών δε):
(...)

Β. Σε σχέση με την αυτοδιοίκηση:

1. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μου ζήτησε επιτακτικά να αναλάβω συντονιστής της επιτροπής αυτοδιοίκησης της ΠΓ, αρμοδιότητα που δεν επιθυμούσα γιατί πιστεύω ότι οι κοινοβουλευτικοί τομεάρχες δεν πρέπει να έχουν αρμοδιότητες ως μέλη της ΠΓ, θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι: “η πορεία και οι επιλογές μας στην Αυτοδιοίκηση ήταν μια «εξόχως» απλή και εύκολη διαδικασία, λόγω της συντεταγμένης αυτοδιοικητικής παρουσίας μας τα προηγούμενα χρόνια, των δομών και της λειτουργίας μας, που είχαν χτίσει οι Γραμματείς του κόμματος και οι Τομεάρχες, από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές”. Δυστυχώς ήταν ακριβώς το ανάποδο. Αρκεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είχε καν καταγγεγραμένα τα μέλη του, που ήταν εκλεγμένα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

2. Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος καθυστερήσεων με ευθύνη των μελών της Ομπρέλας, για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου, για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα σε δύο συνεδριάσεις της ΚΕ, επιχειρήθηκε η ακύρωση των αποφάσεων του Συνεδρίου για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης, και σε άλλες δύο συνεδριάσεις της ΠΓ, επιχειρήθηκε η ακύρωση και στη συνέχεια η καθυστέρηση συγκρότησης του δικτύου αυτοδιοίκησης, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου και της ΚΕ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι σε πρώτη φάση, δεν πρότειναν τη συμμετοχή ούτε ενός μέλους μας, για να καθυστερήσει και τελικά να μην έχει τον χρόνο να λειτουργήσει. Η ολοκλήρωση της σύνθεσης του δικτύου Αυτοδιοίκησης, συνέπεσε με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών και επομένως ακυρώθηκε στην πράξη η λειτουργία του, παρά την ενημέρωση των άνω των 300 μελών του.

(...)

Γ. Σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο:

1. Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για τις απόψεις μου περί ενιαίας εκπροσώπησης του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου, τις οποίες έχω διατυπώσει τόσο στα όργανα του κόμματος όσο και δημόσια, γιατί δεν αρέσουν σε όσους θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, με ιδεολογική καθαρότητα και απεύθυνση και όχι συμμετοχή από πάνω ως κάτω, στον υπόλοιπο προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο.

2. Δεν θα ξεχάσω και δεν θα ξεχάσει κανείς ότι μετά από μια δεκαετία πολλοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες, δεν μπορούν λόγω αντίστοιχων συμπεριφορών προσωπικής στοχοποίησης και απαράδεκτων τακτικών, να αισθανθούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως σπίτι τους. Δεν θα ξεχάσουν ότι προσπαθούσαν να γίνουν μέλη και χάνονταν οι αιτήσεις τους, ότι δεν υπήρχε μητρώο όλων των μελών, ότι παρά πολλοί από όσους ψήφισαν για Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, δεν δέχτηκαν ποτέ ούτε τηλέφωνο και πολλά ακόμη… από την κορυφή ως τη Βάση…

3. Δεν θα ξεχάσω και δεν θα ξεχάσει κανείς, πως ανατρέπονταν και δεν υλοποιούνταν αποφάσεις, πως η μειοψηφία επέβαλε τις απόψεις της στην πλειοψηφία, πως αλλοιώνονταν οι συσχετισμοί, πως παρακάμπτονταν τα όργανα.

(...)
Η ομπρέλα πάντως είναι ο βασικός πιστός και οργανωμένος κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μεινει. Οι ψηφοφόροι των 2 ευρώ είναι σημαντικοί για τις βουλευτικές για ένα κόμμα αλλά οι αυτοδιοικητικές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Ναύτης έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:10
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:04
Spoiler

Μάλιστα. Μπουρδέλο χωρίς το κόκκινο φωτάκι δηλαδή, κατάλαβα.
Όχι μπουρδέλο, μοναστήρι και μάλιστα παλαιοημερολογίτικο. Μη τυχόν και πουν σε λάθος τόνο κάναν αριστερό ψαλμό και κυρίως μη τυχόν και τους πάρουν τη θέση στο αρχονταρίκι.
Ναι, θυμάμαι κάποτε που είχα διαβάσει το καταστατικό του, κάτι πολύ δημοκρατικούς όρους που είχε για τα μέλη/στελέχη και τις απόψεις τους και διάφορα τέτοια ωραία.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:10
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:06 Ρίχνω λίγο το επίπεδο που και που, να τα πιάνουν κι οι άλλοι ρε.
Ναι αλλά μάλλον τα έπιασε και ο Στέφανος και τώρα τρέχει στη Νέα Υόρκη να φέρει τα μάλλινα
Ώπα ώπα! Με είπες κάτσερ ή μου φάνηκε;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Isildur

vatraxos έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:14

Ναι, στη σίκαλη.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:15
Ναι, στη σίκαλη.
Με γιώτα γράφεται, ευτυχώς
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Isildur

vatraxos έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:17

Ναι, στη σίκαλη.
Με γιώτα γράφεται, ευτυχώς
:smt005: :smt005: :smt005:

Όχι ρε γαμώτο, δεν το σκέφτηκα. Φτου... :smt005:
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Ναι, στη σίκαλη.
Δράττομαι της ευκαιρίας να πω στο σημείο αυτό, ότι η Μαστοράκη γάμησε μόνη της τον τίτλο που είχε δώσει στο βιβλίο -στην πρώτη της μετάφραση

Εικόνα

άκου, στη σίκαλη, στα στάχια, ο ...πιάστης :o
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Beria έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:22

Ναι, στη σίκαλη.
Δράττομαι της ευκαιρίας να πω στο σημείο αυτό, ότι η Μαστοράκη γάμησε μόνη της τον τίτλο που είχε δώσει στο βιβλίο -στην πρώτη της μετάφραση

Εικόνα

Ναι, όταν το είδα κι εγώ ανατρίχιασα. Όπως και με την εξήγηση που έδωσε η ίδια για φύλακες και τερματοφύλακες... :-?
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

[/img]

βαζω στοιχημα οτι ειναι αριστερων πεποιθησεων :102:
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

nemo έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:25
[/img]

βαζω στοιχημα οτι ειναι αριστερων πεποιθησεων :102:
Η Μαστοράκη ρε τύπε;
Και το κατάλαβες από τον τίτλο;

Ή σκέφτηκες 'ξέρει αγγλικά, άρα αριστερή' ;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:05
phorumaster έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:59
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:54
Το ΚΚΕ το ανέφερα επειδή μίλησες για τα ρουσφέτια, ως έναν από τους τρόπους να στήσεις δυνατή παρουσία στις αυτοδιοικητικές. Που ισχύει, δεν λέω όχι. Κομματικό μηχανισμό σαφώς κι έχει πολύ σοβαρότερο, αλλά κι οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ ρε γαμώτο είναι το δεύτερο σε δύναμη κόμμα (θεωρητικά πάντα) και πέρασαν και κάπου 5 χρόνια στην κυβέρνηση και μάλιστα πρόσφατα, όχι πριν 40-50 χρόνια. Έστω λίγη αύξηση δεν θα έπρεπε να δουν, μετά από τόσα που γίνανε με την κυβέρνηση; Κάτι... κάπου να κερδίσουν κι οι ίδιοι και να μην χαίρονται απλά με την πτώση συγκεκριμένων περιοχών της ΝΔ από άλλους; Δεν είπα να γίνει κι ο χάρτης ροζ, αλίμονο.
Ε το ΚΚΕ είναι ειδική περίπτωση, έχει άλλο τρόπο που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες.
Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μηχανισμούς στην αυτοδιοίκηση κατά την άνοδο του πώς περιμένεις να δημιουργήσει μετα την πτώση του;
Μα, εσύ το είπες ότι θέλει χρόνια να στηθεί κάτι τέτοιο. Και συμφωνώ, δεν διαφωνώ μ' αυτό. Οπότε, κατά την άνοδό του θα ήταν όντως πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Στην πορεία όμως κι από τότε που ανέβηκαν σε ποσοστά και μετά, δεν θα έπρεπε να πετύχουν κάτι και να βελτιώσουν κι αυτόν τον τομέα; Κι άντε, δεν ασχολήθηκαν πες με το θέμα για τους Χ, Ψ λόγους, να το δεχτώ (εγώ πιστεύω άλλα πράγματα, αλλά ας το αφήσουμε). Ξαναρωτάω κι ας ξέρω ότι καταντώ κουραστικός: ούτε ένα κλικ πάνω, έτσι για να αποτυπωθεί λιγάκι η απέχθεια του κόσμου προς την κυβέρνηση, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό; Κάτι, λίγο έστω;
Η απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι η έλλειψη στελεχών συν αυτό που έχω πει αρκετές φορές - τσάμπα περιμένουν κάποιοι ανάσταση του Συριζα, ότι και να κάνει ο Μητσοτάκης, ακόμα και αν ρίξει μετεωρίτη στην Αθήνα ο ίδιος προσωπικά. Ότι φθορά εισπράξει η ΝΔ θα κατευθυνθεί αλλού.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2023, 13:31
Isildur έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:05
phorumaster έγραψε: 16 Οκτ 2023, 11:59

Ε το ΚΚΕ είναι ειδική περίπτωση, έχει άλλο τρόπο που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες.
Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μηχανισμούς στην αυτοδιοίκηση κατά την άνοδο του πώς περιμένεις να δημιουργήσει μετα την πτώση του;
Μα, εσύ το είπες ότι θέλει χρόνια να στηθεί κάτι τέτοιο. Και συμφωνώ, δεν διαφωνώ μ' αυτό. Οπότε, κατά την άνοδό του θα ήταν όντως πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Στην πορεία όμως κι από τότε που ανέβηκαν σε ποσοστά και μετά, δεν θα έπρεπε να πετύχουν κάτι και να βελτιώσουν κι αυτόν τον τομέα; Κι άντε, δεν ασχολήθηκαν πες με το θέμα για τους Χ, Ψ λόγους, να το δεχτώ (εγώ πιστεύω άλλα πράγματα, αλλά ας το αφήσουμε). Ξαναρωτάω κι ας ξέρω ότι καταντώ κουραστικός: ούτε ένα κλικ πάνω, έτσι για να αποτυπωθεί λιγάκι η απέχθεια του κόσμου προς την κυβέρνηση, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό; Κάτι, λίγο έστω;
Η απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι η έλλειψη στελεχών συν αυτό που έχω πει αρκετές φορές - τσάμπα περιμένουν κάποιοι ανάσταση του Συριζα, ότι και να κάνει ο Μητσοτάκης, ακόμα και αν ρίξει μετεωρίτη στην Αθήνα ο ίδιος προσωπικά. Ότι φθορά εισπράξει η ΝΔ θα κατευθυνθεί αλλού.
Χρειάζεται ένα νέο, δυνατό κόμμα, για να υπάρχει αντιπολίτευση. Και μάλλον θα το έχουμε σχετικά σύντομα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Μόνο από την πολύ δεξιά αλλά όχι, δεν θα γίνει σύντομα εκτός αν υπάρξει καταλύτης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”