!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είναι οι Έλληνες ''φτιαγμένοι'' για πόλεμο;
Re: Είναι οι Έλληνες ''φτιαγμένοι'' για πόλεμο;
ΟΙ Έλληνες δεν είναι πλέον φτιαγμένοι για κάτι τέτοιο - μπορεί να ήταν κάπως μέχρι το 1981.
Μετά ήρθε η σαπίλα της πασοκίλας και της αριστερίλας και όλα είναι στο άστα να πάνε στο διάολο...
Μπορούμε άνετα να βάζουμε στοιχήματα στις πόσες εβδομάδες οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη σε περίπτωση πολέμου...
ΥΓ
Μην τα βλέπετε τόσο μαύρα γιατί και στους ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ βαλκανικούς είχαμε τα ίδια προβλήματα.
Το ξέρετε ότι είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό νεκρών αξιωματικών και υπαξιωματικών, γιατί οι άνθρωποι είχαν να διοικήσουν χιμπατζήδες και όχι ανθρώπους;
.
Μετά ήρθε η σαπίλα της πασοκίλας και της αριστερίλας και όλα είναι στο άστα να πάνε στο διάολο...
Μπορούμε άνετα να βάζουμε στοιχήματα στις πόσες εβδομάδες οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη σε περίπτωση πολέμου...
ΥΓ
Μην τα βλέπετε τόσο μαύρα γιατί και στους ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ βαλκανικούς είχαμε τα ίδια προβλήματα.
Το ξέρετε ότι είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό νεκρών αξιωματικών και υπαξιωματικών, γιατί οι άνθρωποι είχαν να διοικήσουν χιμπατζήδες και όχι ανθρώπους;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Προφανώς και όχι. Εδώ επανεξελέγη πανηγυρικά ο Καραμανλής στις Σέρρες. Ακόμη περισσότερο, ο Αγοραστός στη Θεσσαλία.ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:48Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι θα πάθαιναν υπαρξιακό σοκ οι περισσότεροι Έλληνες που ζουν στην κεντρική Ελλάδα, αν "κέρδιζαν" οι Τούρκοι κάποια νησιά ή μέρος της ανατολικής Θράκης;Yochanan έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:32ayto einai kalo paradeigma,θα ελεγα οι σημερινοι ελ δεν ειναι οι ελ του 1940 αλλα και αυτο που λες εχει βαση, μπορει να το γυρισουμε καποτε. αλλα θα ειναι μετα την ηττα και την ταπεινωση στον ερχομενο πολεμο με τους τουρκουςΜπίστης έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:24
Κλασικό παράδειγμα είναι οι Εβραίοι, πριν τον ισπανικό εμφύλιο είχαν όρεξη γιά πόλεμο όσο και οι γύφτοι, πλέον είναι μάστορες![]()
![]()
Γνωστή μου από την περιοχή που ενεπλάκη ενεργά στη βοήθεια για τους πλημμυροπαθεις, ήταν εξοργισμένη με την αδιαφορία που έδειχναν οι κάτοικοι των διπλανών χωριών (μεταξύ των οποίων και του δικού της) από αυτά που καταστράφηκαν.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
OANNHSEA έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:22
ΥΓ
.
Αυτο.
Να ειστε σιγουροι οτι ο ελληνικος στρατος το καθηκον του θα το κανει.
Το μονο που φοβομαστε καποιοι δικαιολογημενα και που πρεπει να λυσει επειγοντως η πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια ειναι πως θα αντιμετωπιστει η πεμπτη φαλαγγα του Ισλαμ στη χωρα.
.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:28Προφανώς και όχι. Εδώ επανεξελέγη πανηγυρικά ο Καραμανλής στις Σέρρες. Ακόμη περισσότερο, ο Αγοραστός στη Θεσσαλία.ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:48Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι θα πάθαιναν υπαρξιακό σοκ οι περισσότεροι Έλληνες που ζουν στην κεντρική Ελλάδα, αν "κέρδιζαν" οι Τούρκοι κάποια νησιά ή μέρος της ανατολικής Θράκης;Yochanan έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:32
ayto einai kalo paradeigma,θα ελεγα οι σημερινοι ελ δεν ειναι οι ελ του 1940 αλλα και αυτο που λες εχει βαση, μπορει να το γυρισουμε καποτε. αλλα θα ειναι μετα την ηττα και την ταπεινωση στον ερχομενο πολεμο με τους τουρκους![]()
Γνωστή μου από την περιοχή που ενεπλάκη ενεργά στη βοήθεια για τους πλημμυροπαθεις, ήταν εξοργισμένη με την αδιαφορία που έδειχναν οι κάτοικοι των διπλανών χωριών (μεταξύ των οποίων και του δικού της) από αυτά που καταστράφηκαν.
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... telesmata/
.
Σοβαρά τώρα; Συγκρίνεις τη μνημονιάδα με αυτά που περιέγραψα;Αρίστος έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:19Scouser έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:17 Νομίζω ότι κάποιοι εδώ δεν πιάνουν το νόημα της συζήτησης. Το ''φτιαγμένος για πόλεμο'' δεν σχετίζεται τόσο με το αν οι έλληνες πιλότοι είναι καλά εκπαιδευμένοι ή όχι. Σχετίζεται με το αν ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος αν χρειαστεί να ζήσει σκηνικά τύπου Μπαχμούτ ή Γάζας στις πόλεις του, με το αν ο έλληνας στρατιώτης είναι έτοιμος να δει τους από δίπλα του να διαμελίζονται ή να σκούζουν γιατί τους πέτυχαν θραύσματα χειροβομβίδας στα αρχίδια, και με το αν είμαστε έτοιμοι να υποβληθούμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τύπου λοκντάουν για τον κόβιντ 10 φορές πιο αυστηρό και με 20 φορές μεγαλύτερη διάρκεια.
Με τα μνημονια και με τις καταστροφες του Κουλη εχουμε κανει καλη προπονηση, τι χειροτερο να μας βρει;
.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Ναι, τη θυμάμαι την επιστράτευση για την Κύπρο, αν και ήμουν μικρή. Ήμουν Καβάλα τότε. Περνούσαν τανκς με σημαίες και συνθήματα "Χούλια ερχόμαστε" (Η Χούλια ήταν η Τουρκάλα Βουγιουκλάκη)Scouser έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:10Εγώ θα έλεγα μέχρι και το 1974. Στην Κορέα ας πούμε, η απόδοση του ελληνικού τμήματος ήταν εξαιρετική, παρότι ήταν μια υπόθεση τελείως ξένη για εμάς. Αλλά και στην Κύπρο, αυτοί που βρίσκονταν εκεί κατά την εισβολή, το καθήκον τους το έκαναν, και στην επιστράτευση που έγινε εδώ, το πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη διάθεσης του κόσμου να παρουσιαστεί.ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:23
Για τους Έλληνες γενικότερα, πιστεύω ότι μέχρι το Β' παγκόσμιο ήταν πολεμικός λαός και σήμερα δεν είναι.
Από εκείνη την περίοδο και μετά, κάτι θυμάμαι για Ίμια, κάτι για θαλάσσια σύνορα που είναι φαντασιακή θεώρηση, κάτι για χερσαία σύνορα που είναι φασιστική και εγκληματική θεώρηση, κάτι για το αβάσταχτο άγος της εννιάμηνης στράτευσης... τέτοια. Αλλά ναι, έχουμε καλούς πιλότους και θα μας σώσουν.
Να σκοτώνονται οι ικανοί για να διαφυλάξουν την πγιότητα ζωής και τις αξίες αυτών που τους υποτιμούν και τους ειρωνεύονται. Μην τυχόν και στάξει η ουρά των σιλυγουόκερς. Καλή φάση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Οκτ 2023, 19:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οχι αλλα ελα στη θεση των κατοικων του Βολου, πρωτα τους εκαψαν, μετα τους επνιξαν, μετα τους αφησαν χωρις νερο για δυο βδομαδες και μετα τους ξαναεπνιξαν.
Αν αυτο δεν ειναι προπονηση γερη δεν ξερω τι ειναι.
.
Εδω και χιλιάδες χρόνια οι Εβραίοι μαθαίνουν οτι η γη του Ισραήλ είναι τον προγώνων τους και ο Θεός τους την έχει ταγμένη. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να νομίζει πως το Ισραήλ θα παραχωρήσει γη είτε μέσω διπλωματιας είτε μέσω πολέμου στον οποιονδήποτε.
Πλέον ο Έλληνας δεν έχει το ίδιο δέσιμο με την 'γη του' και για αυτό φταίνε κατα κύριο λόγο ολες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ειδικά μετα την χούντα.
Πλέον ο Έλληνας δεν έχει το ίδιο δέσιμο με την 'γη του' και για αυτό φταίνε κατα κύριο λόγο ολες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ειδικά μετα την χούντα.
Προπόνηση γερή για τί; Για πόλεμο;Αρίστος έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:41Οχι αλλα ελα στη θεση των κατοικων του Βολου, πρωτα τους εκαψαν, μετα τους επνιξαν, μετα τους αφησαν χωρις νερο για δυο βδομαδες και μετα τους ξαναεπνιξαν.
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:43Προπόνηση γερή για τί; Για πόλεμο;Αρίστος έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:41Οχι αλλα ελα στη θεση των κατοικων του Βολου, πρωτα τους εκαψαν, μετα τους επνιξαν, μετα τους αφησαν χωρις νερο για δυο βδομαδες και μετα τους ξαναεπνιξαν.
.![]()
Εδω εχασαν σπιτια, ζωα και καλλιεργιες και δεν ειχαν ουτε νερο να πιουνε.
.
- Dwarven Blacksmith
Καλό κάνει το ρυζάκι.Imperium έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:26 Δεν είναι ένας λαός οι σύγχρονοι Έλληνες.
Ενα μικρό ποσοστό κάνει για πόλεμο (ναι ακόμα), και μάλιστα θά έλεγα είναι απ τις πιο ικανές φάρες.
Η πλειοψηφεία των άλλων... βράσε ρύζι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:40Ναι, τη θυμάμαι την επιστράτευση για την Κύπρο, αν και ήμουν μικρή. Ήμουν Καβάλα τότε. Περνούσαν τανκς με σημαίες και συνθήματα "Χούλια ερχόμαστε" (Η Χούλια ήταν η Τουρκάλα Βουγιουκλάκη)Scouser έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:10Εγώ θα έλεγα μέχρι και το 1974. Στην Κορέα ας πούμε, η απόδοση του ελληνικού τμήματος ήταν εξαιρετική, παρότι ήταν μια υπόθεση τελείως ξένη για εμάς. Αλλά και στην Κύπρο, αυτοί που βρίσκονταν εκεί κατά την εισβολή, το καθήκον τους το έκαναν, και στην επιστράτευση που έγινε εδώ, το πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη διάθεσης του κόσμου να παρουσιαστεί.ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 18:23
Για τους Έλληνες γενικότερα, πιστεύω ότι μέχρι το Β' παγκόσμιο ήταν πολεμικός λαός και σήμερα δεν είναι.
ερχόταν φίλοι με στρατιωτικά, αγκαλιές, φιλιά, "να προσέχετε τα παιδιά αν δεν γυρίσω", υπήρχε και συγκίνηση και ενθουσιασμός και δακρυσμένα αστειάκια, τέτοια. Κάτι που έκανε φυσικά ακόμη πιο πικρή την τελική γεύση. Και η τελευταία περίοδος που ακόμη και στην Αθήνα, υπήρχε κάτι σχετικό ήταν η φάση με το Σισμίκ. Τότε, μου είπε ο άντρας μου "να προσέχεις το παιδί".
Από εκείνη την περίοδο και μετά, κάτι θυμάμαι για Ίμια, κάτι για θαλάσσια σύνορα που είναι φαντασιακή θεώρηση, κάτι για χερσαία σύνορα που είναι φασιστική και εγκληματική θεώρηση, κάτι για το αβάσταχτο άγος της εννιάμηνης στράτευσης... τέτοια. Αλλά ναι, έχουμε καλούς πιλότους και θα μας σώσουν.
Να σκοτώνονται οι ικανοί για να διαφυλάξουν την πγιότητα ζωής και τις αξίες αυτών που τους υποτιμούν και τους ειρωνεύονται. Μην τυχόν και στάξει η ουρά των σιλυγουόκερς. Καλή φάση.
Το θέμα είναι να μπορέσουν να πετάξουν οι πιλοτοι. Στον πόλεμο στην Ουκρανία είδαμε αρκετά χτυπήματα των Ουκρανών σε σταθευμένα αεροπλάνα των Ρώσωv μέσα στην Ρωσία. Εμείς δεν είμαστε Ρώσοι να έχουμε χιλιάδες αεροπλάνα αλλά ούτε παράγουμε, ενω οι Τούρκοι έχουν απο τα καλύτερα drones. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι Τούρκοι είναι να χτυπήσουν αεροπορικές βάσεις με drones γιατί γνωρίζουν πως έχουμε υπεροχή στον αέρα.Αρίστος έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:06ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Οκτ 2023, 19:03
Αν ως "δυτικούς" λαούς προσδιορίζεις τα κράτη της Ευρώπης πριν την πτώση του τείχους, συμφωνώ.
Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα των περισσότερο μάχιμων είναι οι πρώην ανατολικοί, επειδή ακριβώς θέλουν να διαφυλάξουν ή να αυξήσουν τα κρατικά σύνορα τους.
Οπότε, ερχόμαστε στην βασική ερώτηση.
Ποιοι είναι πιο μάχιμοι και μετρήσιμοι ως πολεμικοί αντίπαλοι σήμερα;
Οι Έλληνες ή οι Τούρκοι;
Εγω κραταω οτι οι Ελληνες πιλοτοι κανουν με τα κρεμμυδακια τους Τουρκους οπου τους συναντησουν, θυμαμαι και το περιστατικο στη θαλασσα που ο Ελληνας κυβερνητης πολεμικου πλοιου εδωσε καλο μαθημα στο τουρκικο πλοιο και καταληγω πως παρα τα οποια προβληματα μας πολλοι Ελληνες ποιοτικα ειναι κλασεις ανωτεροι απο τους μπουνταλαδες Τουρκους.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... ta-limnos/
.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Οι λαοί αλλάζουν.Κατά τη διάρκεια της επανάστασης ο Κολοκοτρώνης σε μια φάση όταν είδε ένα Εβραίο οπλισμένο γέλασε και είπε "Οβριός και άρματα δεν πάνε μαζί".Οι Εβραίοι ήσαν πασίγνωστο ότι δεν είχαν σχέση με πόλεμο.Αυτό άλλαξε μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο.
Κάποιοι θαυμάζουν τους σημερινούς Ισραηλινούς που γυρίζουν από το εξωτερικό για να πολεμήσουν.
Αυτό συνέβαινε με τους Έλληνες την εποχή των βαλκανικών πολέμων.14.000 γύρισαν από την Αμερική με υπερωκεάνειο για να πολεμήσουν,μεταξύ αυτών και ο παππούς μου.
Ήταν έτοιμη να φύγει η γιαγιά μου για την Αμερική για να παντρευθούν
όταν ήλθε το τηλεγράφημα "μην έρχεστε εσείς,θα έλθουμε εμείς".
'Ηλθε για να πολεμήσει στους βαλκανικούς,παντρεύθηκαν και έμειναν στην Ελλάδα.Βεβαίως σήμερα δεν θα ερχόταν κανείς.
Πότε άλλαξε αυτό;κατά τη γνώμη μου υπέβωσκε πολλά χρόνια αλλά η μεγάλη αλλαγή έγινε μετά το 1990.Επί Ανδρέα Παπανδρέου καλλιεργείτο ένας αριστερός πατριωτισμός,κάτι σαν συνέχεια του ΕΑΜ.Μπορεί να διέφερε ο προσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής και η έννοια του ποιός είναι ο εχθρός αλλά η ουσία της ανάγκης να πολεμήσεις δεν θιγόταν.Ο αντιεθνικισμός άρχισε να καλλιεργείται τη δεκαετία του 90 με τον εκσυγχρονισμό και σαν αντιπαράθεση προς το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ.Ύστερα από εντατική καλλιέργεια αντιεθνικισμού δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να μαζέψεις κόσμο να πολεμήσει.
Γιατί το έκαναν;η γνώμη μου είναι ότι ήθελαν να χαλιναγωγήσουν τις εθνικιστικές τάσεις που απειλούσαν με εκτροχιαμό την επίσημη εξωτερική πολιτική όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά αλλά και στα μακεδονικά και στα ...αλβανικά.Το παρατράβηξαν ποντάροντας στο ότι την ειρήνη στην περιοχή μας την εγγυώνται οι ΗΠΑ και η ΕΕ και δεν ξέρω εάν διορθώνεται.
Η πλέον φαντασμαγορική αντίθεση Ελλάδος και Ισραήλ που θυμάμαι ήταν το Δεκέμβριο 2008.Ενώ στην Ελλάδα καιγόταν η Αθήνα από τους αναρχικούς με συνθήματα ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και άλλες μπούρδες για το τέλος των εθνών κρατών,στο Ισραήλ γινόταν πάλι πόλεμος στη Γάζα.Μετά βέβαια ήλθαν τα μνημόνια και εννοείται το αντιμνημόνιο ήταν μια παραφθορά του ανδρεοπαπανδρεικού πατριωτισμού.Πατριωτισμός της ζητιανιάς χρημάτων από ξένες χώρες δεν υπάρχει.
Συμπερασματικώς σήμερα η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά για πόλεμο.Στο μέλλον δεν ξέρω.Πάντως εθνικισμός με αντιρατσισμούς και refugees welcome δεν γίνεται και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη.
Κάποιοι θαυμάζουν τους σημερινούς Ισραηλινούς που γυρίζουν από το εξωτερικό για να πολεμήσουν.
Αυτό συνέβαινε με τους Έλληνες την εποχή των βαλκανικών πολέμων.14.000 γύρισαν από την Αμερική με υπερωκεάνειο για να πολεμήσουν,μεταξύ αυτών και ο παππούς μου.
Πότε άλλαξε αυτό;κατά τη γνώμη μου υπέβωσκε πολλά χρόνια αλλά η μεγάλη αλλαγή έγινε μετά το 1990.Επί Ανδρέα Παπανδρέου καλλιεργείτο ένας αριστερός πατριωτισμός,κάτι σαν συνέχεια του ΕΑΜ.Μπορεί να διέφερε ο προσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής και η έννοια του ποιός είναι ο εχθρός αλλά η ουσία της ανάγκης να πολεμήσεις δεν θιγόταν.Ο αντιεθνικισμός άρχισε να καλλιεργείται τη δεκαετία του 90 με τον εκσυγχρονισμό και σαν αντιπαράθεση προς το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ.Ύστερα από εντατική καλλιέργεια αντιεθνικισμού δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να μαζέψεις κόσμο να πολεμήσει.
Γιατί το έκαναν;η γνώμη μου είναι ότι ήθελαν να χαλιναγωγήσουν τις εθνικιστικές τάσεις που απειλούσαν με εκτροχιαμό την επίσημη εξωτερική πολιτική όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά αλλά και στα μακεδονικά και στα ...αλβανικά.Το παρατράβηξαν ποντάροντας στο ότι την ειρήνη στην περιοχή μας την εγγυώνται οι ΗΠΑ και η ΕΕ και δεν ξέρω εάν διορθώνεται.
Η πλέον φαντασμαγορική αντίθεση Ελλάδος και Ισραήλ που θυμάμαι ήταν το Δεκέμβριο 2008.Ενώ στην Ελλάδα καιγόταν η Αθήνα από τους αναρχικούς με συνθήματα ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και άλλες μπούρδες για το τέλος των εθνών κρατών,στο Ισραήλ γινόταν πάλι πόλεμος στη Γάζα.Μετά βέβαια ήλθαν τα μνημόνια και εννοείται το αντιμνημόνιο ήταν μια παραφθορά του ανδρεοπαπανδρεικού πατριωτισμού.Πατριωτισμός της ζητιανιάς χρημάτων από ξένες χώρες δεν υπάρχει.
Συμπερασματικώς σήμερα η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά για πόλεμο.Στο μέλλον δεν ξέρω.Πάντως εθνικισμός με αντιρατσισμούς και refugees welcome δεν γίνεται και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη.
Για όσους έχουν χάσει την επαφή με τον στρατό από τότε που απολύθηκαν, να πω ότι σε κάθε μετεκπαίδευση οι μονάδες γεμίζουν από κόσμο.
Τώρα, για το πόσο είμαστε φτιαγμένοι (ψυχολογικά) για πόλεμο η γνώμη μου είναι ότι όχι, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Τις περισσότερες φορές έχει προηγηθεί ένα είδος ψυχολογικής ντόπας μέσω καλλιέργειας του κατάλληλου κλίματος από την ηγεσία της χώρας, αλλά και της αντιπάλου μέσω προκλήσεων κτλ. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν εκείνη η ώρα έρθει, η ψυχολογία του κόσμου θα είναι πολύ διαφορετική από ότι είναι τώρα.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων είναι το ίδιο ανέτοιμη για πόλεμο.
Τώρα, για το πόσο είμαστε φτιαγμένοι (ψυχολογικά) για πόλεμο η γνώμη μου είναι ότι όχι, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Τις περισσότερες φορές έχει προηγηθεί ένα είδος ψυχολογικής ντόπας μέσω καλλιέργειας του κατάλληλου κλίματος από την ηγεσία της χώρας, αλλά και της αντιπάλου μέσω προκλήσεων κτλ. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν εκείνη η ώρα έρθει, η ψυχολογία του κόσμου θα είναι πολύ διαφορετική από ότι είναι τώρα.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων είναι το ίδιο ανέτοιμη για πόλεμο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 504 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
-
- 347 Απαντήσεις