!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εγώ που είμαι εργάτης, γιος εργάτη, θα πω δυο λόγια για μένα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
metarrythmistis

Re: Εγώ που είμαι εργάτης, γιος εργάτη, θα πω δυο λόγια για μένα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis »

pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:24 Η θεωρία για την ελευθερία της αγοράς , για ολοκληρωτισμούς καλή είναι αλλά είναι θεωρία.
Τι έχουν να μας πούνε για τον ολοκληρωτισμό στους χώρους εργασίας;
Θα μας πούνε μήπως ότι είμαστε κοπρόσκυλα και τεμπέληδες που δεν θέλουμε να δουλέψουμε;
Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο.
Σε έχουν καταστήσει σκλάβο και σου κάνουν Gaslighting
Αλλά δεν θα διορθωθεί η κατάστασή των εργατών όσο ακόμα έχουν σχέση με το ΠΑΜΕ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ η ανάλυσή μου:
https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... 94978?s=20

Είναι εντελώς ανίκανοι να κάνουν την παραμικρή διαπραγμάτευση. Βλέπε εδώ για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ:
https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... 6369684480

Αυτοί θέλουν την πλήρη εξαθλίωση των εργατών γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα επιτύχουν την προσωπική τους φαντασίωση (δηλαδή κομουνιστικό καθεστώς). Εδώ ο άλλος ήταν κομμουνιστής και υποστήριζε την ένταση με την Τουρκία.
Γκοτζμπενι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοτζμπενι »

pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:13 Όταν η επιχείρηση έχει ζημιές μειώνονται οι μισθοί. Όταν έχει κέρδη ,αυξάνονται άραγε;
Οι μισθοι δεν μειωνονται και αυξανονται αναλογα με τα κερδη αλλα ακολουθουν τις συλλογικες συμβασεις
Λαθος σε πληροφορησανε

Αν ηταν ετσι οι εταιρειες με συνεχομενες ζημιες δεν θα πληρωναν μισθους
Ουπς
Δεν συμβαινει αυτο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γκοτζμπενι την 27 Αύγ 2023, 23:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

πατησιωτης έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:22
nik_killthemall έγραψε: 27 Αύγ 2023, 20:41
pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 18:52

Μήπως θα ήταν το πιο σωστό να συγκροτηθεί ταμείο αληλλεγγύης απεργών ανεξάρτητα από τον κλάδο;
Αλλά μας κόβει να φτάσουμε μέχρι εκεί;
Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους έκανα παρέα με έναν δημόσιο υπάλληλο και μου έλεγε :" Στα @@ μου για τον ιδιωτικό τομέα, εγώ μπήγα στο δημόσιο και σώθηκα". Τα συμπεράσματα δικάς σας
Και αυτο που εγραψα και αυτο που εγραψες, αποδεικνουν πως ΔΥ και εργαζομενοι στον ΙΤ ΔΕΝ ανήκουν στην ιδια εργατικη ταξη ! Αν ποτε το ΚΚΕ το καταλαβει και σταματησει να το ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ, αυτοματα θα διπλασιασει τα ποσοστα του γιατι θα αρχισει να παιρνει ψηφους απο τον ΙΤ που ειναι μεγαλυτερος απο τον ΔΤ.
Αυτη τη στιγμη η κυρια δεξαμενη ψηφων του ΚΚΕ ειναι οι ΔΥ, γιαυτο και το ΚΚΕ = υποτιθεμενος εκπροσωπος των εργαζομενων, εχει τοσο μικρα ποσοστα παροτι οι εργαζομενοι στη χωρα αποτελουν το 65% των ψηφοφορων.
Δεν μπορεί να το κάνει αυτό διότι είναι αντίθετο στην ιδεολογία του.Είναι υποχρεωμένο να θεωρεί όλους τους μισθωτούς "εργατική τάξη" και να έχει στόχο τους επιχειρηματίες.
Φυσικά και οι ΔΥ το ξέρουν αυτό όπως και ξέρουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από το ΚΚΕ αφού όλες τις εγγυήσεις που υπόσχεται λόγω σοσιαλισμού τις έχουν ήδη και για αυτό ψηφίζουν περισσότερο άλλα κόμματα.Οι ΔΥ βεβαίως φοβούνται την εμφάνιση κάποιου νεοφιλελεύθερου (πραγματικού) κόμματος που θα αμφισβητήσει τη μονιμότητα ή θα ιδιωτικοποιήσει τον τομέα εργασίας τους αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν άλλα κόμματα από τα συνηθισμένα.
Εξαρτάται τον κλάδο. Σχολεία και νοσοκομεία αν ιδιωτικοποιηθούν την άλλη μέρα δεν θα ξεσηκωθεί μόνο ο λαός αλλά και ο στρατός ακόμη θα βγει στους δρόμους.Εφορίες δικαστήρια δεν γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν. Οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί δεν ψηφίζουν ΚΚΕ λόγω εθνικισμού.
Στους δήμους όμως;;;
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Γκοτζμπενι έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:32
pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:13 Όταν η επιχείρηση έχει ζημιές μειώνονται οι μισθοί. Όταν έχει κέρδη ,αυξάνονται άραγε;
Οι μισθοι δεν μειωνονται και αυξανονται αναλογα με τα κερδη αλλα ακολουθουν τις συλλογικες συμβασεις
Λαθος σε πληροφορησανε
Γι αυτό θέλουν να τις καταργήσουνε;;;
Γκοτζμπενι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοτζμπενι »

Ποιοι θελουν;
Εγω ειμαι εργοδοτης και δεν θελω ας πουμε
Και τι ακριβως συζητηαμε;
Η καταργηση των συλλογικων συμβασεων σημαινει οτι οι εταιρειες που θα εχουν ζημιες δεν θα πληρωνουν μισθους;Καπως θα καθοριζονται παλι οι μισθοι.
Τι μαλακιες ειναι παλι αυτες;
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

pylothess έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:20
nik_killthemall έγραψε: 27 Αύγ 2023, 21:10
phorumaster έγραψε: 27 Αύγ 2023, 20:47

Και τώρα παίρνει ψήφους από τον ΙΤ. Μάλιστα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν η επαγγελματική κατηγορία στην οποία πήρε το μεγαλύτερο του ποσοστό (10%). Αυτό βέβαια δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρει το 65% των ψηφοφόρων το ΚΚΕ.

https://www.parapolitika.gr/politiki/ar ... ia-tis-nd/
Στους ιδιωτικους υπαλληλους του αρθρου δεν περιλαμβανονται οπως φαινεται π.χ. οι αγροτες που προφανως ειναι εργαζομενοι του ΙΤ, προφανως το αρθρο ως "ιδιωτικοι υπαλληλοι" εννοει ΜΟΝΟ τους μισθωτους του ΙΤ.
Με βάση το επάγγελμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ψήφισαν σε ποσοστό 44,7% Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΠΑΣΟΚ, 10,9%, ΚΚΕ 6,2%. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες ψήφισαν 42,6% Ν.Δ., 13,4% ΣΥΡΙΖΑ, 13,7% ΠΑΣΟΚ και 5,2% ΚΚΕ. Μισθωτοί δημόσιου τομέα ψήφισαν 35,5% Ν.Δ., 21,5% ΣΥΡΙΖΑ, 11,3% ΠΑΣΟΚ και 8,5% ΚΚΕ. Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα ψήφισαν 35% Ν.Δ., 16,8% ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% ΠΑΣΟΚ, 9% ΚΚΕ. Οι συνταξιούχοι ψήφισαν 49,7% Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ 18%, ΠΑΣΟΚ 15,1%, ΚΚΕ 5,7%. Οι άνεργοι ψήφισαν κατά 30,8% Ν.Δ., 19,4% ΣΥΡΙΖΑ, 7,9% ΠΑΣΟΚ και 8,7% ΚΚΕ.
https://www.avgi.gr/politiki/453027_poy ... ai-oi-neoi
Στη πραγματικότητα βέβαια Ε.Ε., αυτοαπασχολουμενοι, αγροτες, κτηνοτροφοι, ψαραδες, οικοδομοι, ταξιτζηδες, υδραυλικοι κλπ θα επρεπε ΟΛΟΙ να συμψηφιστουν μαζι με τους μισθωτους του Ι.Τ. γιατι ολοι αυτοι Ι.Τ. είναι, ανεξαρτητα απο το καθεστως απασχολησης.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ΙΤ όσο και οι ΔΥ περίπου τα ίδια ποσοστά έδωσαν στο ΚΚΕ. Οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι μόνο δεν δίνουν υψηλά ποσοστά στο ΚΚΕ αλλά δεν μου φαίνεται παράξενο.Και οι άνεργοι τα ίδια με τους εργαζομένους έδωσαν στο ΚΚΕ
οχι, αυτο που βλέπουμε ειναι μια κατηγοριοποιηση με βαση το καθεστως απασχολησης (μισθωτος ή μη μισθωτος) και ΟΧΙ με βαση του τι ειναι δημοσιο και τι οχι.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Προσωπικά πήρα αύξηση + bonus ενώ η επιχείρηση είχε ζημιές πέρσι.

Από την άλλη κάποιοι που δεν απέδιδαν πήραν πόδι. :102:
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

GoBzi έγραψε: 28 Αύγ 2023, 10:26

Από την άλλη κάποιοι που δεν αποδίδαν πήραν πόδι. :102:
Στέλεχος;
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Άβαταρ μέλους
Sol

Εδώ ο φίλος από πάνω θεωρεί πως είναι προσωπικό ζήτημα η αύξηση των μισθών από επιχείρηση, αν είναι ατομική επιχείρηση και συνήθως ο εργοδότης είναι μέσα στο χώρο. Όμως η οικονομία αν και τους χρειάζεται κι αυτούς δεν καθορίζεται από μικρό εργοδότες αλλά από επιχειρηματικους ομίλους που ρυθμίζουν τις πρώτες ύλες, ενέργεια κ.α.

Επομένως δεν είναι ο Α ή ο Β εργαζομενος με το Χ ή Ψ εργοδότη πάρα η τάξη των εργαζομένων με την τάξη των εργοδοτών.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Sol έγραψε: 28 Αύγ 2023, 10:42
GoBzi έγραψε: 28 Αύγ 2023, 10:26

Από την άλλη κάποιοι που δεν αποδίδαν πήραν πόδι. :102:
Στέλεχος;
Δύσκολα. Υπάλληλος 9 με 6 :102:
Άβαταρ μέλους
Sol

11 είναι.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Sol έγραψε: 28 Αύγ 2023, 10:5111 είναι.
Εδώ που είμαι είναι 8:52 για την ακρίβεια. Επίσης σήμερα είναι αργία :lol:

Εσύ γιατί δεν δουλεύεις;
Άβαταρ μέλους
Sol

Α εντάξει τότε.

Αυτά είναι προσωπικά δεδομενα που δε θέλω να δημοσιοποιησω στο δίκτυο. Από κοντά.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Είδες τι καλά; Αράζω σπίτι με τον καφέ μου και τα παιδιά και διαβάζω phorum. Το αφεντικό που βρίσκεται εκτός χώρας, στην άλλη άκρη του πλανήτη, για να κλείσει δουλειές με νέους πελάτες δεν έχει την πολιτεία να διαβάσει Αρίστο.
Άβαταρ μέλους
Sol

Στους μεγάλους επιχειρηματικους ομίλους οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα εκτός ίσως από ελάχιστους που έχουν κάποια ιδοτροπια. Ακόμα και για την διοίκηση παίρνουν διευθυντές που βέβαια τους χρυσοπληρωνουν από τα υπερκέρδη για να τους τα αυξήσουν κατάπιέζοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όπως τους δούλους που κάποιοι ξεχώριζαν στο αφεντικό και Βαρουσαν με το κορμπατς τους άλλους δούλους για να δουλεύουν πιο πολύ. Σε μια εταιρία που ήμουν είχαν απολύσει μια διευθύντρια γιατι δεν μας πίεζε αρκετά ώστε να πιάσουν τους στόχους της κερδοφορίας που ήταν σε ρήτρα για μια εξαγορά.

Αυτά τα παράσιτα, οι ιδιοκτήτες μπορεί ακόμα να μην ξέρουν που να επενδύσουν και έχουν επιτελεία οικονομικά για αυτή τη δουλειά.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”