κατι αλλο θα ειναι τότε. Μηπως ηταν 8 το απόγευμα;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ - Εντομοαπωθητικά με συχνότητες υπόηχους
Re: ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ - Εντομοαπωθητικά με συχνότητες υπόηχους
κατι αλλο θα ειναι τότε. Μηπως ηταν 8 το απόγευμα;
Δεν έχω 24ωρο ρολόι, μ' αρέσει να βλέπω τα pm/am δίπλα.
(μαλακίες λέω, φυσικά και έχω 24ωρο, απλά ήθελα να το παίξω έξυπνος ότι κατάλαβα τι εννοούσες).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
παντως το νημα λεει για υπόηχους, 2 σελίδες τωρα λεμε για υπερηχους, και τα κουνουπια μαλλον ακουνε το ευρος της ανθρώπινης φωνής απο οτι διαβάζω. Μια χαρά νημα φορουμ.
Το θεμα ειναι οτι ο υποηχος ειναι ηχος εξαιρετικά μπασος. Σκεψου το μπουμ του τυραννοσαυρου στο Jurassic Park αλλα πιο μπασο, να μην ακουγεται.sharp έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 19:37Πού να ξέρω, κουνουπολόγος είμαι; Για υπέρηχο ήξερα btw, αλλά μεταξύ μας χέστηκα κι όλας, φτάνει να μην με τσιμπάνε.foscilis έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 17:55Αγνοωντας τις υπολοιπες υποθεσεις, πώς μπορει ενα αρσενικο κουνουπι να παραγει υποηχητικη συχνοτητα; Με ποια φυσικη διαδικασια;sharp έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 17:41 Οι συχνότητες που προσομοιώνουν τον ήχο των αρσενικών. Μόνο τα θηλυκά γκαστρωμένα τσιμπάνε, γιατί χρειάζονται μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο αίμα μας για το μικρό τους. Επειδή όμως είναι ήδη γκαστρωμένα, άμα ακούσουν αρσενικό την κάνουν, γιατί δεν γουστάρουν νταραβέρια. Καλό, ε;
Η φυσικη λεει οτι ειναι λιγο δυσκολο να παραξεις τετοιο ηχο αν εισαι πεντε χιλιοστα του γραμμαριου. Τουλαχιστον οχι σε αποσταση μεγαλυτερη απο κατι κλασματα του εκατοστου.
- Prince Imrahil
απλώς μερικές φορές τα άτιμα ξεφεύγουν και από κει, εγώ πχ τον βάζω να περιστρέφεται γιατί αν με βαράει όλη την ώρα ξυπνάω κάπως.Kauldron έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 15:22Λοιπόν, επί του θέματος, θα βάλεις έναν ανεμιστήρα να σε φυσάει. Αυτό θα εμποδίσει τα κουνούπια απ' το να σε πλησιάσουν. Εγώ αυτό κάνω και είμαι αρκετά καλά. Ο ανεμιστήρας θα φυσάει ορισζόντια, λίγο πιο πάνω απ' το σημείο που κοιμάσαι.Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 13:36 Εχετε άποψη για κάτι app που και καλά απωθούν κουνούπια;
Παίζουν αυτά;
Τι ακριβώς κάνετε για να ησυχάσετε το βράδυ;
Το πιο αποτελεσματικό και ακριβό να βάλεις air condition στο 24 .
Αλλά...
Απόψε, δεν έκλεισα μάτι, κάτι είχαν πάθει, είχαν λυσσάξει, ξύπνησα 4 φορές και ήταν το δωμάτιο γεμάτο κουνούπια
Κατά τ'άλλα, για μένα οι ταμπλέτες δουλεύουν μια χαρά. Δεν μυρίζουν κιόλας όπως το φιδάκι και είναι μπόμπα.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Εντάξει ρε εναον, υπό υπέρ ηχοι, το ίδιο είναι, τι κολάτε σε λεπτομέρειες; Δειτε την ουσία.enaon έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 20:48 παντως το νημα λεει για υπόηχους, 2 σελίδες τωρα λεμε για υπερηχους, και τα κουνουπια μαλλον ακουνε το ευρος της ανθρώπινης φωνής απο οτι διαβάζω. Μια χαρά νημα φορουμ.
Με ήχους δεν γίνεται τίποτα, το έψαξα σε γκούγκλη. Δεν υπάρχει λέει επιστημονική απόδειξη/τεκμηρίωση.
Εκτός αν πρόκειται για ήχο συνοδευόμενα με τοξικά αέρια μεθάνιο και έτσι. Δική μου σημείωση αυτό...
Εκεί κολώνουν για λίγο.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
ε καλα δεν ειναι και λεπτομερειες, εχει μεγάλη σημασία αν ειναι στο ευρος που ακουμε ή σε εκεινο που μπορουμε να παράξουμε ευκολα. Διαβασα μια μελετη, δεν μπορω βεβαια να εκτιμήσω αν λεει μαλακιες, που γραφει οτι στα 85Κ τους κανουμε ζημια. Αλλα πως να βγαλεις 85Κ;Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 21:34 Εντάξει ρε εναον, υπό υπέρ ηχοι, το ίδιο είναι, τι κολάτε σε λεπτομέρειες; Δειτε την ουσία.
Με ήχους δεν γίνεται τίποτα, εκτός αν πρόκειται για ήχο με αέρια μεθάνιο και έτσι.
Εκεί κολώνουν για λίγο
εγω φετος πηρα ταμπλετες της χιαομι νωρις, δεν εχω δει κουνουπι ακομα.
- Otto Weininger
https://shopformore.gr/product/blitzwol ... 3MiOiIifV0Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 13:36 Εχετε άποψη για κάτι app που και καλά απωθούν κουνούπια;
Παίζουν αυτά;
Αλλά...
Απόψε, δεν έκλεισα μάτι, κάτι είχαν πάθει, είχαν λυσσάξει, ξύπνησα 4 φορές και ήταν το δωμάτιο γεμάτο κουνούπια
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
τα κουνουπια ελκονται απο μυρωδιες...Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 13:36 Εχετε άποψη για κάτι app που και καλά απωθούν κουνούπια;
Παίζουν αυτά;
Αλλά...
... μπορεις να δοκιμασης κατι απλο .....
λιγο πριν πας για υπνο, αναβεις
φως σε παρακειμενο δωματιο, αφηνεις
ανοικτη την πορτα για να μαζευτουν εκει
κουνουπια και μετα κλεινεις την πορτα .....
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Έχω βάλει τέτοιο αλλά δεν είναι αποτελεσματικό. Εκτός αν υπάρχουνOtto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 21:57https://shopformore.gr/product/blitzwol ... 3MiOiIifV0Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 13:36 Εχετε άποψη για κάτι app που και καλά απωθούν κουνούπια;
Παίζουν αυτά;
Αλλά...
Ενώ το έχω στο 1 μέτρο από το κρεβάτι που κοιμάμαι, δεν ελκύει τα έντομα,
περιστασιακά πέφτει πάνω κανένα κουνούπι και ακούω το τσαφ, τα υπόλοιπα προτιμούν εμένα.

Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- Otto Weininger
Τότε σου έχω ακόμα μια λύση. Μου το έστειλε ένας φίλος ο οποίος έχει ενθουσιαστεί.Esperos έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 09:59Έχω βάλει τέτοιο αλλά δεν είναι αποτελεσματικό. Εκτός αν υπάρχουνOtto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 21:57https://shopformore.gr/product/blitzwol ... 3MiOiIifV0Esperos έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 13:36 Εχετε άποψη για κάτι app που και καλά απωθούν κουνούπια;
Παίζουν αυτά;
Αλλά...
Ενώ το έχω στο 1 μέτρο από το κρεβάτι που κοιμάμαι, δεν ελκύει τα έντομα,
περιστασιακά πέφτει πάνω κανένα κουνούπι και ακούω το τσαφ, τα υπόλοιπα προτιμούν εμένα.
![]()
Θα το αγοράσω και εγώ.

Let them make the first mistake. We make the last move.
Σίτες σε όλες τις μπαλκονόπορτες είναι αποτελεσματική λύση.
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
επειδή δεν παρακολούθησα το νήμα
το υπόηχους είναι αιτιατική του υπόηχοι ή γενική του υποηχώ;
το υπόηχους είναι αιτιατική του υπόηχοι ή γενική του υποηχώ;
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Το μόνο που όντως δουλεύει είναι ταμπλέτες/υγρά και δυνατός αέρας από ανεμιστήρα.
Φιδάκια δούλευαν κάποτε, πλέον με σιγουριά λέω όχι. Συσκευές υπερήχων και δεν δουλεύουν και μάλιστα οι περισσότερες δεν είναι καν αληθινές, αν τις ανοίξετε είναι ένα ledακι ίσα για το placebo.
Φιδάκια δούλευαν κάποτε, πλέον με σιγουριά λέω όχι. Συσκευές υπερήχων και δεν δουλεύουν και μάλιστα οι περισσότερες δεν είναι καν αληθινές, αν τις ανοίξετε είναι ένα ledακι ίσα για το placebo.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Isildur έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 19:56Καταλαβαίνεις τι γράφεις, ή σ' έπεισε κανένας να ψηφίσεις ΝΔ κι εσύ και χάζεψες;enaon έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 19:51πω ω ρε παιδί μου, εντελώς νεοδημοκρατης εισαι. Πανω απο τα 20 ειναι οι υπερηχοι, φιξεδ νουμερο. Φυσικά τα σκυλια το ακουνε, ακυνε πολυ παραπάνω. Αλλα το κινητό σου δεν μπορει να παιξει πανω απο 20 απο το ηχειακι του.Isildur έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 19:50
Τον ήχο από το κινητό ρε λέω. Για να τον ακούνε αυτά και όχι εμείς (ακόμα και νεότερα άτομα, έως και παιδιά) δεν σημαίνει ότι είναι υπέρηχοι;
Άμα το ηχειάκι δεν βγάζει πάνω από 20 όπως λες (και που μπορεί να ισχύει, δεν το ξέρω), τότε πώς ισχύουν τα υπόλοιπα που γράφεις, ότι είναι φυσιολογικό να ακούνε τον ήχο τα σκυλιά και όχι εμείς που "ακούνε πολύ παραπάνω απ' τα 20";
.
Εδω και 3 χρόνια οταν βάζω στο τηλέφωνο ειδοποιήσεις για να μου υπενθυμίζουν διάφορες υποχρεώσεις μου
4-5-7 δευτερόλεπτα Πρίν χτυπησει η ειδοποίηση ο εγκέφαλός μου δημιουργει το ηχητικό θέμα.....
Δεν το ξαναείχα παρατηρήσει σε άλλα μου τηλ.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...