παραδεισος.bluerose έγραψε: 26 Οκτ 2018, 00:00Χωριο είναιmec έγραψε: 25 Οκτ 2018, 23:34Έτσι που το έχεις περιγραψει κατά καιρούς, νόμιζα ότι ζούσες στην ερημιά, σε κανένα χωριουδάκι.
Από 1 χιλιόμετρο και βάλε το καθένα από μενα τα σούπερ
Εκτός τον ένα φούρνο
Κάθε σπίτι εκτός από μερικά έχει τη παλιά αποθήκη που βάζανε καπνά και το προσωπικό σταύλο και πιάνουν και χώρο σε μεγάλα οικόπεδα. Η χαρά του τοπογράφου και της εφορίας. Αλλά βγαίνουν ακριβά, ποιος θέλει ένα σταύλο και μια αποθήκη παλιά αλλά πρέπει να τη νομιμοποιήσει
Αλλιώς γκρεμίσει δλ πάλι λεφτά. Δε συμφαιρει. 15 τέτοια ακατοίκητα έχει ως το ένα σουπερ
Συγκοινωνία ώρα μηδέν ανά μία ώρα κι αν
Εσύ εγώ κι ο στύλος της ΔΕΗ στη στάση
Ανάμεσα στα σπίτια έχει κενά μεγάλα και
η απόσταση από το ενα σούπερ μοιάζει αχανής ερημος
Στο δρόμο κυκλοφορούν τρακτέρ ανετοτατα και στο κεντρικό
Δεν έχουμε τράπεζα, ταχυδρομείο, πληρώνουμε λογαριασμούς στη κωμόπολη
Τα μισά σπίτια έχουν κότες
Έχουμε. 4 καφέ κανονικά
3 ουζεροφαγεια
2 ταβερνες
1 γυραδικο κι ακόμη ένα που είναι μαζί με το ενα ουζερί
Και άλλα 2 καφέ που είναι με τους φούρνους τους δύο
Κι ένα 24 αλυσίδα καφέ με το μίνι μάρκετ
Άλλα εμπορικά δεν έχει εκτός από ένα κάτι μπλούζες κι αυτές τις ράβει αυτός φασον και εμπορεύεται κιόλας
2 κρεοπωλεια
1 ΠΡΟΠΟ
Ηλεκτρολόγος αμαξιού συνεργείο. Βουλκανιζατέρ συνεργείο. Συνεργείο σκέτο
Ανθοπωλείο
2 φροντιστήρια το ένα το κλείσανε ήτανε με προφισιενσι
Το άλλο κομπλέ
2 εκκλησίες κανονικά κι ένα μεγάλο εκκλησάκι λειτουργεί κάπου κάπου
Και πολλές κουτσομπολες
Αλλά δεν έζησα έτσι, ήμουν στη πόλη, όλα τα μαγαζιά φώτα κτλ μες τα πόδια μου
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Από πού ψωνίζετε;
Re: Από πού ψωνίζετε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Πέρναγα πριν λίγο καιρό την ώρα που δύει ο ηλιος στη διασταύρωση του Χιλτον, ανεβαίνοντας στα βόρεια.
Έτσι πως έπεφτε ο ήλιος στα κτήρια και το Δρομέα, η ώρα, η κίνηση της απογευματινής Κυριακής, το φθινοπωρινό αεράκι.
με έκαναν να νιώσω πόσο τυχερός είμαι που ζω εδώ.
χωριό όλοι γουστάρουν στα λόγια, αλλιώς δε θα κοντεύαμε τα 5,5μυρια.
Έτσι πως έπεφτε ο ήλιος στα κτήρια και το Δρομέα, η ώρα, η κίνηση της απογευματινής Κυριακής, το φθινοπωρινό αεράκι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Από τους γύφτους βλέπω κανένας παιδιά, τι είστε; τίποτα ρατσιστές ναούμε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Αρκετά βελτιώνεται το Κέντρο, αλλά είναι πλέον παράδοση πέριξ του Κέντρου να βλέπεις μαζί με τα καλυτερα ανακατεμένα και τα χειρότερα, κάθε μέρα. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Για βόλτες μια στο τόσο καλά είναι, αλλά καμιά φορά ζω με την υποψία ότι στο επόμενο στενό θα δω something horrible και αυτό δεν ξέρω, ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του, ξέρω αρκετό κόσμο που έχουν χρόνια να πάνε στο Κέντρο και δεν πάνε για κανένα λόγο, ό,τι και να τους πεις! Γιατί αυτό το κάτι που θα δουν μπορεί για αυτούς να σβήσει οτιδήποτε ωραίο. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπεις συγκεκριμένες ηλικίες στο Κέντρο πλέον. Αυτοί που το θυμούνται αλλιώς το αποφεύγουν αν δεν είναι απαραίτητο να πάνε εκεί. Από προάστια ανεβαίνουν επίσης μερικά, αλλά είναι σκόρπια και δεν είναι τέλος πάντων μέρος η Αθήνα που ζεις με τα πόδια, όπως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ στο ιστορικό Κέντρο για παράδειγμα.Cecily Anne έγραψε: 27 Οκτ 2018, 11:48 Γιατί όταν λέμε Αθήνα-Αθήνα, ποιά είναι η μαλακία; Δώστε μου ένα σπίτι στην Πλάκα, Αναφιώτικα κλπ. και άντε γεια.
Δε μας είπες ποια προάστια έχουν γίνει μλκια και ποια ανεβαίνουν.
Από Ελληνικές πόλεις, Θεσσαλονίκη τη βλέπω στα σημεία καλύτερη αυτή την εποχή αν και δεν την ξέρω καλά, από την άποψη της βόλτας και των αποστάσεων, υστερεί στο ότι δεν έχει νησιά κοντά. Άλλες θα έλεγα Βόλο, Χανιά, Ιωάννινα (δεν έχω πάει τελευταία), Καλαμάτα ευχάριστη και αυτή. Και βέβαια Μύκονο, Σαντορίνη, Κουφονήσια, θα την πάλευα όλο το χρόνο, μην πω Ρόδο, Χίο, σε αυτή τη φάση της ζωής μου τουλάχιστον, μόνο και μόνο γιατί άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό μένουν εκεί όλο το χρόνο, σίγουρα καλύτερα από το όλο το χρόνο στο λεκανοπέδιοΕρμής έγραψε: 27 Οκτ 2018, 11:46Ποια προάστια ακριβώς έγιναν μαλακία;Athina__P έγραψε: 26 Οκτ 2018, 07:02
Στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται, που ενώ η Αθήνα και τα προάστιά της έγιναν μ@@@κια πόλη, μια χαρά είναι η Θεσσαλονίκη... Και μια χαρά είναι αρκετές πόλεις εκτός από την Αθήνα. Αλλά όταν μετακόμιζε ο καθένας ήταν χρόνια πριν.
Θα ζούσες μόνιμα σε κάποια πόλη εκτός Αθήνας;
Δεν υπάαρχει περίπτωση στο λέω και στο υπογράφω. Απλά περνάς καλά 5 μέρες οταν πας για διακοπές και νομίζεις οτι όλα είναι καλά.
Ρώτα έναν τουρίστα να σου πει πως πέρασε 5 μέρες στην Αθήνα. Θα στην βγάλει ονειρεμένη.
Μύκονο θα την πάλευες όλο το χρόνο; πως; με Xanax ή τίποτα πιο σκληρό;
Γιαυτό σου λέω, μη συγχέεις τις διακοπές με τη μονιμότητα. Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση.
Πραγματικά τώρα τι πιστεύεις οτι θα έκανες στη Μύκονο απο τέτοια εποχή μέχρι και το Πάσχα;
Γιαυτό σου λέω, μη συγχέεις τις διακοπές με τη μονιμότητα. Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση.
Πραγματικά τώρα τι πιστεύεις οτι θα έκανες στη Μύκονο απο τέτοια εποχή μέχρι και το Πάσχα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 27 Οκτ 2018, 19:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για τη Νέα Σμύρνη τα έχω πει, Γλυφάδα έτσι και έτσι, πότε έτσι πότε αλλιώς, Βουλιαγμένη σταθερή αξία, αλλά όλες αυτές οι περιοχές είναι δύσκολο να τις δεις χώρια από υποβαθμισμένες περιοχές που τις περιβάλλουν. Αγία Παρασκευή ανεβαίνει νομίζω, ήταν μια εποχή που οι πελούσιοι που έμεναν εκεί ανέβαιναν προς Ντράφια και Βουτζάδες...
ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ. Απλά δεν μπορεί ο καθένας να πάει σε τέτοιο μέρος να περάσει χειμώνα, πρέπει να έχει λόγο να το κάνει. Θα κοιτούσα το απέραντο γαλάζιο, δηλαδή τώρα που κοιτάω κολώνες και αμάξια καλύτερα είναι; Και δεν χρειάζεσαι πολλά, μερικούς ανθρώπους που σε τέτοια μέρη πάντα τους βρίσκεις πιστεύω, μέρη με τύπου expats και ανθρώπους που είτε κινούνται πολύ οι ίδιοι είτε βλέπουν τον πλανήτη να έρχεται να τους επισκεφτεί έχουν ενδιαφέρον, ή τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς.Ερμής έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:57 Μύκονο θα την πάλευες όλο το χρόνο; πως; με Xanax ή τίποτα πιο σκληρό;
Κάπως έτσι τα βλέπω τώρα και ούτε έχω βέβαια τις προϋποθέσεις ή σκοπεύω να το κάνω. Το πολύ πολύ να αλλάξω προάστιο στην Αθήνα. Και είναι και θέμα ηλικίας, μου αρέσουν άλλα πράγματα τώρα.
Επίσης, διαχωρίζω το θέμα επένδυσης σε σχέση με το θέμα πού νομίζω ότι θα περνάω καλά καθημερινά. Καμιά φορά το δεύτερο δεν σημαίνει ότι το σπίτι του θα πάρει αξία! Για διάφορους λόγους.
Athina__P έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:58 Για τη Νέα Σμύρνη τα έχω πει, Γλυφάδα έτσι και έτσι, πότε έτσι πότε αλλιώς, Βουλιαγμένη σταθερή αξία, αλλά όλες αυτές οι περιοχές είναι δύσκολο να τις δεις χώρια από υποβαθμισμένες περιοχές που τις περιβάλλουν. Αγία Παρασκευή ανεβαίνει νομίζω, ήταν μια εποχή που οι πελούσιοι που έμεναν εκεί ανέβαιναν προς Ντράφια και Βουτζάδες...
Οι μόνες περιοχές που ανεβαίνουν είναι όσες βλέπουν θάλασσα και το κέντρο.
Π. Φάληρο, Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη. Επειδή τελευταία τα έχω ψάξει πολύ. Η Νέα Σμύρνη, η Ηλιούπολη και τα σούρμενα μαζεύουν τα απόνερα των απο κάτω, δλδ δεν κατρακυλούν.
Ηράκλειο, Αγια Παρασκευή, Χαλάντρια, Μελισοβρίλησα, Πεντέλη έχουν απλά σταματήσει την κατρακύλα που τρώνε τόσα χρόνια και έχουν ξύσει πάτο(πχ σύνορα μελισοβρίλησων με Πεντέλη βρήκα σπίτι ανάκτορο με 550€).
Γερό στραπάτσο για όσους αγόρασαν την προηγούμενη δεκαετία σε Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσο. Κλαίνε όσοι πήγαν σε Αγιο Στέφανο, με μαύρο δάκρυ όσοι πήγαν σε Ντράφι Βουτζά.
Ποτέ δεν έμεναν πραγματικά πλούσιοι στην αγία, ούτε σε χαλάντρι, μελισοβρίλησα, νεά πεντέλη.
Έχεις επισκεφθεί ποτέ Μύκονο στο καταχείμωνο; Γενικά έχεις ζήσει σε πόλη έστω, μικρότερη της Αθήνας;Athina__P έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:00ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ. Απλά δεν μπορεί ο καθένας να πάει σε τέτοιο μέρος να περάσει χειμώνα, πρέπει να έχει λόγο να το κάνει. Θα κοιτούσα το απέραντο γαλάζιο, δηλαδή τώρα που κοιτάω κολώνες και αμάξια καλύτερα είναι; Και δεν χρειάζεσαι πολλά, μερικούς ανθρώπους που σε τέτοια μέρη πάντα τους βρίσκεις πιστεύω, μέρη με τύπου expats και ανθρώπους που είτε κινούνται πολύ οι ίδιοι είτε βλέπουν τον πλανήτη να έρχεται να τους επισκεφτεί έχουν ενδιαφέρον, ή τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς.Ερμής έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:57 Μύκονο θα την πάλευες όλο το χρόνο; πως; με Xanax ή τίποτα πιο σκληρό;
Κάπως έτσι τα βλέπω τώρα και ούτε έχω βέβαια τις προϋποθέσεις ή σκοπεύω να το κάνω. Το πολύ πολύ να αλλάξω προάστιο στην Αθήνα. Και είναι και θέμα ηλικίας, μου αρέσουν άλλα πράγματα τώρα.
Επίσης, διαχωρίζω το θέμα επένδυσης σε σχέση με το θέμα πού νομίζω ότι θα περνάω καλά καθημερινά. Καμιά φορά το δεύτερο δεν σημαίνει ότι το σπίτι του θα πάρει αξία! Για διάφορους λόγους.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για την κυψέλη;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Δε με διαβάζεις προσεκτικά αδελφε
- Otto Weininger
Πρέπει να έχεις απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο. Μέχρι μπροστά στο χρόνο σε πάειΕρμής έγραψε: 27 Οκτ 2018, 17:06 Πέρναγα πριν λίγο καιρό την ώρα που δύει ο ηλιος στη διασταύρωση του Χιλτον, ανεβαίνοντας στα βόρεια.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βρε άκυρε αυτο το περιστατικό έγινε πριν καιρόOtto Weininger έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:10Πρέπει να έχεις απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο. Μέχρι μπροστά στο χρόνο σε πάειΕρμής έγραψε: 27 Οκτ 2018, 17:06 Πέρναγα πριν λίγο καιρό την ώρα που δύει ο ηλιος στη διασταύρωση του Χιλτον, ανεβαίνοντας στα βόρεια.
χωριό όλοι γουστάρουν στα λόγια, αλλιώς δε θα κοντεύαμε τα 5,5μυρια.![]()
μα ανέφερα οτι ανεβαίνει το κέντρο. Πολύ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 247 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis