Βοηθάει τα ρούχα να μένουν απαλά και να μην τσαλακώνουν εύκολα μετά την πλύση, επίσης το άρωμα που μένει είναι από το μαλακτικό. Μπορείς όμως να πάρεις υγρό που είναι 2 σε 1, έχει πολλά και ειδικά μάρκες (Ariel, Skip). Αν δεν θες δεν βάζεις καθόλου μαλακτικό.
Επίσης τιπ όταν απλώνεις τα ρούχα: τίναζε τα πριν τα απλώσεις. Τις μπλούζες πιάνε τις μια από τα φτερά και τίναξε δυνατά και μια από την κάτω πλευρά και τίναξε. Δεν θα χρειάζονται καθόλου σιδέρωμα μετά.
Σε ποιο σύμπαν;
Δεκαεπτά έτη δεν έχω σιδερωσει μπλουζάκι (ακολουθώντας εξαιρετική τεχνική σε άπλωμα και δίπλωμα) και παρ' όλα αυτά έχουν να λένε στη γειτονιά για την νοικοκυροσύνη μου
Εγώ σταμάτησα να σιδερώνω μπλουζάκια όταν πήρα στεγνωτήριο. Και πάλι κάποια τα πατάω.
Αμαρτία.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Feindflug έγραψε: 04 Μάιος 2023, 21:34\
Έλεος ρε τύποι με αυτήν την δήθεν εστέτ-οσυνη με την απαγόρευση των κοντομάνικων πουκαμίσων.
Ποια απαγόρευση ρε συ;
Και ποια εστετοσύνη; Η βάση για τα κοντομάνικα πουκάμισα είναι ότι φοριούνται το καλοκαίρι επειδή είναι πιο δροσερά. Μ' αυτήν την έννοια είναι χίλιες φορές καλύτεροι οι βόρειοι που φορούσαν φαρδιά πουκαμισάκια με φοίνικες πάνω από βερμούδες και καλτσοπέδιλα, επειδή γούσταραν χαλάρωμα και άλλο οι μοδάτες εκδοχές σε μαύρα κολλητά πουκαμισάκια καλοκαιριάτικα ή σε αεράτα πάνω από επίσης εφαρμοστά τισερτς.
Το οτιδήποτε δεν είναι συμβατό με τον καιρό και την πρακτικότητα στο καθημερινό ντύσιμο, είναι ψιλογελοίο.
Και ναι, θα το πω. Ακόμη και η τάση (θου κύριε φυλακή) που στο καταχείμωνο πρέπει να φοράς "αθλητικά" τεράστιου μεγέθους, με καλτσάκι κάτω από τον αστράγαλο είναι επίσης ψιλοηλίθια.
Όπως μπορεί να είναι κολλητή μια μπλούζα, δικιά μου, μπορεί να είναι και ένα πουκάμισο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χαλιέσαι με τα κολλητά κοντομάνικα μπλουζάκια και αντιδράς έτσι μόνο στα αντίστοιχα πουκάμισα.
Τα ρούχα δεν έχουν μόνο πρακτικό χαρακτήρα, αλλά σαφώς δεν πρέπει να κάνουν και δύσκολη την ζωή μας. Οπότε, ούτε μόνο τα χαλαρά, αεράτα πουκάμισα είναι αποδεκτά, αλλά δεν θα πάμε και σε έναν γάμο το καλοκαίρι με σανδάλια και βερμούδα, επειδή έχει ζέστη. Μπορούμε να έχουμε μια μέση λύση ανέσεως και στυλ.
Για την μόδα που θέλει να φαίνεται ο αστράγαλος λόγω χαμηλής κάλτσας/κοντού μπατζακίου, θα συμφωνήσω.
Μα ούτε και τα κολλητά κοντομάνικα μπλουζάκια μ' αρέσουν. Όπως δεν μ' αρέσουν και τα κολλητά τζην στους άντρες. Και για το καλοκαίρι, μια χαρά επιλογή είναι και τα λινά πουκάμισα και παντελόνια, που είναι φαρδιά, δροσερά και άνετα για πιο "επίσημες" φάσεις. Επίσης δεν χρειάζονται "τσάκιση". Με απλά μαλακά μοκασίνια και αυτό είναι όλο.
Για τη φάση "κρητική τραπ βράκα" με τον μισό κώλο έξω, ουδέν σχόλιο. Ακόμη μία τραυματική εμπειρία.
foscilis έγραψε: 04 Μάιος 2023, 22:06
Μολις ανακαλυψα (δηλαδη μου ειπε η γονεας Α) οτι το φοραω μπρος-πισω
Πως ακριβώς το κατάφερες αυτό;
Ε ο Μπαγκς πρεπει να ειναι πισω κι εγω τον φορεσα μπροστα.
Αυτο ειναι αρκετα συνηθισμενο, σαν εκπροσωπος της εταιρειας που δουλευα ειχα κανει το 07 τελικη παρουσιαση προγραμματος σε εκπροσωπους της Κομισιον μεσα στο κτιριο της κομισιον στις Βρυξελλες φορωντας το πουλοβερ μεσα-εξω και μπρος-πισω. Μετα το ειδα λεω στους αλλους Ελληνες ρε παιδια ειναι δυνατον να μη λετε κατι; "μα συμπεριφεροσουν με τοση φυσικοτητα που νομιζαμε οτι ειναι καποια καινουρια μοδα".
Δεκαεπτά έτη δεν έχω σιδερωσει μπλουζάκι (ακολουθώντας εξαιρετική τεχνική σε άπλωμα και δίπλωμα) και παρ' όλα αυτά έχουν να λένε στη γειτονιά για την νοικοκυροσύνη μου
Εγώ σταμάτησα να σιδερώνω μπλουζάκια όταν πήρα στεγνωτήριο. Και πάλι κάποια τα πατάω.
Αμαρτία.
Το στεγνωτηριο τα πηδαει άσχημα τα ρούχα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 04 Μάιος 2023, 21:18
Ναι.
Μηπως να ξαναπούμε τις διαφορές μεταξύ εστέτ και μη εστέτ;
Ο Λάκης ο Γαβαλας μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο οπως και στυλ πιο εκκεντρικά εξτραβαγκαντ, αν το φορέσει το 99% του κόσμου θα παραπέμπουν σε κορυδαλλο / Αγία Βαρβάρα. Θεωρείς πως ανήκεις σε αυτό το 1%;
Έλεος ρε τύποι με αυτήν την δήθεν εστέτ-οσυνη με την απαγόρευση των κοντομάνικων πουκαμίσων.
Εσύ πριν μας έλεγες ότι φορούσες cargo παντελόνι και μπισμπικοφανέλα και σε πείραξε ένα κοντομάνικο πουκάμισο; Που θα πεις και γύφτους όσους τα φοράνε...
Όλη την ώρα με ρούχα ραμμένα στην Οξφόρδη κυκλοφορείς;
Υπάρχουν όμορφα και αισθητικά ρούχα για κάθε περίπτωση και στυλ. Εσείς αν δεν προλαβαίνετε να πηγαίνετε από τα λόμπι των Βρυξελλών, στα cocktail party του Δούκα του Σάσεξ, κάνετε κάτι λάθος που είστε εδώ μέσα.
Στη λαχαναγορά τι θα φορέσω ρε μορφή; καργκο μολεκιουλ ξεβαμενο από τη χρήση κιόλας. Το θέμα είναι να φοράς ότι είναι πιο χρήσιμο και ότι αρμόζει σε κάθε μερος
Και τότε τι θέμα έχεις με το κοντομάνικο πουκάμισο ρε δικέ μου;
Δεν σου πρότεινα να το βάλεις στην τελετή στέψεως του Καρόλου.
Αυτο ειναι αρκετα συνηθισμενο, σαν εκπροσωπος της εταιρειας που δουλευα ειχα κανει το 07 τελικη παρουσιαση προγραμματος σε εκπροσωπους της Κομισιον μεσα στο κτιριο της κομισιον στις Βρυξελλες φορωντας το πουλοβερ μεσα-εξω και μπρος-πισω. Μετα το ειδα λεω στους αλλους Ελληνες ρε παιδια ειναι δυνατον να μη λετε κατι; "μα συμπεριφεροσουν με τοση φυσικοτητα που νομιζαμε οτι ειναι καποια καινουρια μοδα".
Καλά μπλούζα μέσα έξω το καταλαβαίνω. Και εγώ το χω πάθει. Αλλά το βρακι όσο να ναι το καταλαβαίνεις. Σε κόβει. Τουλάχιστον τα γυναικεία.
kongrosian έγραψε: 04 Μάιος 2023, 22:13
H σωστή τζιν βερμουδα ειναι κανονικής ή στενης γραμμης, οχι τσουβάλια.
Αυτες εδω πχ, μου καθονται κουφέτο!
Τα oversized μ'αρέσουν για τον ανω κορμο, οταν το απαιτει η περίσταση, οχι για κάτω.
Βγαίνουν και σε αντρικό σχέδιο;
Μα στενή βερμούδα πάνω από το γόνατο ρε παιδιά;
Πάνω απο το γόνατο ντε φάκτο και αδιαπραγμάτευτο! Τελεία-παράγραφος!
Αλλιώς τράβα για ψάρεμα ή/και για σκέητ, ή φόρα παντελόνι σαν άνθρωπος.
Το κανονικης ή στενής ή φαρδιάς γραμμής, debatable. Αν ειναι τζιν βερμουδα και εχεις ωραιο σωμα, κωλαράκι κτλ, εισαι σωστός δεξιός ψηφοφορος και οχι ζαιος δηλαδή, φοράς κανονικη ή στενη.
Αν ειναι τυπου κάργκο, θα εισαι γελοιος αν φορέσεις στενη. Εκεί ταιριάζει φαρδιά καλύτερα. Αν ειναι σορτσάκι απλό, παλι καλύτερα φαρδύ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 04 Μάιος 2023, 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αμαρτία.
Το στεγνωτηριο τα πηδαει άσχημα τα ρούχα
Δεν μπορώ να περιμένω 2+ μέρες τον χειμώνα να στεγνώσουν με την υγρασία που έχει έξω. Εκτός αυτού δεν τα κάνω φρύγανο, τα μισοστεγνώνω. Δεν γλιτώνω την απλώστρα, αλλά ξεμπερδεύω στον μισό χρόνο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απολύτως λογικό, αυτό που σκέφτηκαν.
Έναν καιρό ήταν "τάση" (ξαναθου κύριε φυλακή κλπ) να παίζουν τρύπες στα μάλλινα πουλοβερ μικρού μεγέθους. Μετά αναγεννήθηκε στα σκισμένα τζην και έφτασε στο σημείο να βλέπεις νιες και γριες στο δρόμο και να νομίζεις ότι επέζησαν από επίθεση λιονταριών.