Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 17:32
Πάντως, άμα θες έρχομαι να μαγειρεύω (και θα κάνω διακοπές δωρεάν και θα μαγειρεύω που μου αρέσει πάρα πολύ).
Θα με μάθεις να ψαρεύω κιόλας. Μια χαρά θα πάει αυτό.
Θα σε πάρει μούτσο.
Οκ, μούτσα.
Θα υπογράψουμε συμφωνητικό που θα λέει ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις του Ασέβαστου και τις δικές μου. Ώρα είναι τώρα αντί για διακοπές, να βρεθώ να κάνω τη δούλα.
Καρολίνα έγραψε: 04 Μάιος 2023, 17:32
Πάντως, άμα θες έρχομαι να μαγειρεύω (και θα κάνω διακοπές δωρεάν και θα μαγειρεύω που μου αρέσει πάρα πολύ).
Θα με μάθεις να ψαρεύω κιόλας. Μια χαρά θα πάει αυτό.
ΕΙΔΑΤΕ ΡΕ ΜΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ.
πως τα φερνει η τυχη ομως, παλι παρθενος θα μεινω. στα οικοκυρικα.
ημεροπλοιο. day cruiser. το νοικιαζει μια παρεα, και τους γυροφερνω στο νησι. χωρις διανυκτερευση μεσα. ουτε διατροφη.
Δεν έχει καμπίνες δηλαδή από ότι κατάλαβα. Και πόσα σου δίνουν για αυτό; πολλές ώρες;
μια καμπινα εχει, διαμορφωμενη σαν σαλοτραπεζαρια, και οχι για υπνο.
βασικος 2κ, +ικα, +50ευρω καθε ναυλο (6-7 ωρες, μπορει να ειναι μεχρι 2 την ιδια μερα) +τιπς τα οποια παλι γυροφερνουν το 50αρι απο οτι μαθαινω. δεν ηθελα να ξεκουνηθω απο τη δουλιτσα μου, αλλα μου εκαναν μια προσφορα που δεν μπορεσα να αρνηθω, και χωρις αλογοκεφαλο στο μαξιλαρι
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:58
Ο βασικός κανόνας είναι ότι τα πιο μαμαδίστικα φαγητά έχουν την καλύτερη αναλογία "επαρκής θρέψη/ συνολικό κόπο"
Γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια, γεμιστά, μπριαμ, κοτοσουπες, πατσιτσιο, λαχανοντολμάδες, ρολό στον φούρνο, αρνάκι και χορτόπιτες. Αρκεί να τρως και κρύα, επόμενης μέρας και γιατί όχι αποψυγμενα από κατάψυξη με πολύ σταδιακό ζεσταμα. Επειδή δεν θα τα κάνεις όλα αυτά γιατί είσαι μπουμερ, θα επανέλθω με συνταγή νουντλς με βράσιμο τριών λεπτών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Νετο Γκουερινο έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:59
Εκείνο όμως που με φάνηκε εξωπραγματικό και τελικά το παράτησα ήταν το πλυντήριο
Μιλάμε για εκείνην την πάλαι ποτέ λευκή συσκευή που τελείως κυριολεκτικά απλά γυρνάς ένα καντράν και πατάς ένα κουμπί, στις δε νέες είναι σκέτο το κουμπί;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:10
εχω λυσει, επισκευασει, συναρμολογησει πλυντηριο 3 φορες, αλλα δεν ξερω ποιο κουμπι πατας για να ξεκινησει.
Εκείνο που λέει start με γιγαντιαία γράμματα;
Μου θύμισες τις παλιές, καλές εποχές με τις φυσικές φωτογραφικές μηχανές που έδινες σε κάποιον περαστικό να σε βγάλει και σε ρωτούσε "ποιο κουμπί να πατήσω"; Κυριολεκτικά εκείνο το μοναδικό κουμπί που βρίσκεται στο ίδιο σημείο σε όλες τις μηχανές ίσως θα ήταν μια καλή πρώτη σκέψη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Νετο Γκουερινο έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:59
Εκείνο όμως που με φάνηκε εξωπραγματικό και τελικά το παράτησα ήταν το πλυντήριο
Μιλάμε για εκείνην την πάλαι ποτέ λευκή συσκευή που τελείως κυριολεκτικά απλά γυρνάς ένα καντράν και πατάς ένα κουμπί, στις δε νέες είναι σκέτο το κουμπί;
ναι αλλα δε θελει να του ριξεις κατι ζουμια μεσα πρωτα. και κατι σκονες. η κατι ταμπελτες. η ολα αυτα. και σε τι ποσοτητες;
και πρεπει να ξεχωριζεις τα χρωματα, και τα υλικα των ρουχων. και να πατας διαφορετικα κουμπια, αναλογα.
και μετα να τα απλωνεις.
πιο ευκολο ηταν οταν ειχε παθει ψωριαση το αλουμινιο της αραχνης, το ελυσα και το αλλαξα, μαζι με τα ρουλεμαν.
ημεροπλοιο. day cruiser. το νοικιαζει μια παρεα, και τους γυροφερνω στο νησι. χωρις διανυκτερευση μεσα. ουτε διατροφη.
Δεν έχει καμπίνες δηλαδή από ότι κατάλαβα. Και πόσα σου δίνουν για αυτό; πολλές ώρες;
μια καμπινα εχει, διαμορφωμενη σαν σαλοτραπεζαρια, και οχι για υπνο.
βασικος 2κ, +ικα, +50ευρω καθε ναυλο (6-7 ωρες, μπορει να ειναι μεχρι 2 την ιδια μερα) +τιπς τα οποια παλι γυροφερνουν το 50αρι απο οτι μαθαινω. δεν ηθελα να ξεκουνηθω απο τη δουλιτσα μου, αλλα μου εκαναν μια προσφορα που δεν μπορεσα να αρνηθω, και χωρις αλογοκεφαλο στο μαξιλαρι
Εντάξει για 6-7 ώρες καλά είναι. Έχεις κάνει εκπαίδευση;
Παιδιά συγνώμη και χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον αλλά άντρας που δεν ξέρει να μαγειρεύει καλό είναι να πάρει ένα σκοινί, ένα τσιμεντολιθο και να ψάξει για λιμάνι.
Ο άντρας, έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, πρέπει να ξέρει μαγκικα να επιβιώνει μόνος του.
Αυτά για την ώρα και Ασεβαστε θα σου δώσω συνταγή για κιμά προσεχώς. Να ξεκινήσουμε δηλαδή από τον Άρχοντα των φαγητών.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Leporello έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:09
το πλύσιμο των πιάτων
Βάλε πλυντήριο πιάτων. Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις, και το καλύτερο δώρο για να γιορτάσεις την σύνταξη.
Για να βάλεις πλυντήριο πιάτων ρε δικέ μου, πρέπει να γεμίσει. Αν είσαι μόνος σου, γεμίζει μια φορά στις πόσες μέρες και μετά δεν έχεις πιάτο να φας και ποτήρι να πιεις νερό.
Η καλύτερη λύση είναι άμεσο πλύσιμο των ελάχιστων σκευών που λέρωσες, αμέσως μετά το φαγητό. Βαρετό, αλλά σωτήριο. Η αναβλητικότητα οδηγεί σε καταστροφές, όπως επισήμαναν και άλλοι τύποι.
Στον Λέπτο το είπα, που υποτίθεται ζει με την οικογένεια του πλέον. Να είσαι πιο προσεκτικός όταν σχολιάζεις.
Εντάξει για 6-7 ώρες καλά είναι. Έχεις κάνει εκπαίδευση;
δεν υπαρχει ωραριο. μπορει να καθομαι επι μερες, μπορει να δουλευω 16ωρα σερι.
οχι μονο δεν εχω κανει εκπαιδευση, αλλα μαλλον θα χρειαστει να εκπαιδευσω καποιον νεαρο για δευτερο σκαφος. ολα καλα θα πανε. στην πλευση δεν χρειαζομαι εκπαιδευση. στη συμπεριφορα με τους πελατες, θα δουμε πως θα παει.
Πτολεμαίος έγραψε: 04 Μάιος 2023, 18:24
Παιδιά συγνώμη και χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον αλλά άντρας που δεν ξέρει να μαγειρεύει καλό είναι να πάρει ένα σκοινί, ένα τσιμεντολιθο και να ψάξει για λιμάνι.
Ο άντρας, έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, πρέπει να ξέρει μαγκικα να επιβιώνει μόνος του.
Αυτά για την ώρα και Ασεβαστε θα σου δώσω συνταγή για κιμά προσεχώς. Να ξεκινήσουμε δηλαδή από τον Άρχοντα των φαγητών.
να επιβιωσω, ξερω. και ελευθερο καμπινκ με τα οπλα μου μενω για μερες. δε μιλαμε για βασικη επιβιωση. λεμε να ειμαι καπως καλυτερα απο νεατερνταλ