Τηλεοπτικη σειρα να περασεις την ωρα σου θες να δεις η ντοκυμαντερ?southern έγραψε: 14 Απρ 2023, 09:20το ζήτημα είναι η ιστορική απεικόνιση μιας Ελληνίδας βασίλισσας. πως να το κάνουμε; η Κλεοπάτρα ήταν απογόνος του Πτολεμαιου και όχι του Σακα Ζουλου;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 14 Απρ 2023, 09:14 Λυστε μου μία απορία
Τι συμφέροντα έχει το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού και ή (οποιαδήποτε) ελληνική κυβέρνηση να ανακατευτεί σε τέτοια καλλιτεχνικά ζητήματα;
Ως γνωστό ή κρατική εξουσία ανακατεύεται μόνο σε θέματα που έχει κάποιο συμφέρον....
(Θα ... κερδίσει έστω ψήφους, και πόσους και από ποιους ψηφοφόρους, εάν διαμαρτυρηθεί έτσι όπως ζητάει ο νηματοθετης;)![]()
Οκ κι εγω ειμαι historical nut και ισως να γελάσω με καποιες ανακριβειες αλλα ξερω οτι προκειται για τηλεοραση/σινεμα. Ειναι λογικο να αλλαξουν καποια πράγματα. Ακομα και να μη με πειραξει ακομα αν δω οτι ο ρολος υποστηριζεται ικανοποιητικα σαν χαρακτηρας στην πλοκη.
Απο την αλλη ομως απο ενα ντοκυμαντερ εχω υπερβολικές απαιτησεις γιατι εκει δεν χωρει artistic licence. Eκει ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα δειξουν οπως ηταν και οπως εγιναν.
Αυτη ειναι η βασικη διαφορα. Δεν περιμένουμε να μορφωθει ο κοσμος απο μεσα της popular culture. Οι ταινιες/σειρες ειναι για χαβαλε και να περναμε καλα. Τα ντοκυμαντερ ειναι για μορφωση και εκει πρεπει να επικεντρωθουν τα παραπονα μας εαν ξεστρατισουν εστω και 1 χιλιοστο απο την καταγεγραμμενη ιστορια και οχι στις σειρες που τις βγάζουν για να χαβαλεδιασουμε και θα τις εχουμε ξεχάσει μεχρι να βγει η επομενη σειρα.