!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν χρησιμοποιεί κάποιος κάρτα και έχει πάνω του μετρητά για μικροποσά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:19 Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν χρησιμοποιεί κάποιος κάρτα και έχει πάνω του μετρητά για μικροποσά.
Αν ρωτάς σοβαρά, εγώ έχω πάνω μου μετρητά για μικροποσά, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα.
1) Κάνουν θόρυβο
2) Σχίζουν το πορτοφόλι
3) Πρέπει συνεχώς να ελέγχεις πόσα έχεις. Ο λογαριασμός ξέρεις ότι είναι γεμάτος, αλλά ποιος θυμάται πόσα από κάθε νόμισμα έχει; Μπορεί να πας να βγάλεις 1.80, να βγάλεις 1.75 και μετά να πας σε 20ρικο.
4) Είναι βρώμικα
5) Για τα 20ρικα πρέπει να πας να κάνεις ανάληψη. Ο λογαριασμός αντίθετα γεμίζει κάθε μήνα μονος του. Τα δε κερματα αποκτώνται μόνο σταδιακά, ξοδεύοντας τα 20ρικα και ζητώντας ρέστα
6) Πολλοί το στραβοκοιτάνε το 20ρικο ή σε παρατάνε να τρέξουν απέναντι να σου φέρουν ρέστα. Μπρο, αν θες να το παίζεις λάτρης των μετρητών, τουλάχιστον να έχεις μερικά να δίνεις.

Πιθανόν ξεχνάω κι άλλα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:19 Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν χρησιμοποιεί κάποιος κάρτα και έχει πάνω του μετρητά για μικροποσά.
Στους ξεβλαχεμένους πες τα που θεωρούν πως το να πληρώνεις με μετρητά είναι συνώνυμο της φοροδιαφυγής.
Προσωπικά χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ μετρητά ΜΟΝΟ σε καταστήματα της γειτονιάς που πάνε για το μεροκάματο.
ή φυσικά σε μεγάλες αγορές που θα πάρω ικανή έκπτωση, όπως έκανα με τα έπιπλα.
foscilis έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:05
Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2023, 10:54 Επίσης στον ανεπτυγμένο Καναδά και λατρεία των sjw υποχρεούστε να έχεις μετρητά μέχρι ένα ποσό πάνω σου.
ναι όπως στην Αργεντινή διώξανε το μνημόνιο και γεμίσανε λεφτά!!1
Αυτο που λες εχει τόση σχέση όσο το πόμολο με την καπότα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Καρτα μονο σε ποσα ανω των 50 ευρω ή σε μαρκετ.
Για τα υπολοιπα μετρητα.
Αν ειναι κανενα μικρομαγαζο,δεν το συζηταω καν για καρτα.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Σημερα δεν μπορώ να κανω αγορα με mastercard της alpha bank, εχει πεσει το σύστημα; εχεις αλλος προβλημα;
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Αλιόσα έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:35 Σημερα δεν μπορώ να κανω αγορα με mastercard της alpha bank, εχει πεσει το σύστημα; εχεις αλλος προβλημα;
Μπορεί να εχει θεμα το συστημα. Δεν εχω δοκιμασει συναλλαγη, αλλά πριν λιγο δεν με αφηνε να συνδεθω με το καθιερωμένο pin/quick login στην εφαρμογη της αλφα, με εβαλε να συνδεθω με username και password απο την αρχη, και να ορίσω νέο πιν.
Δεν ξερω αν σχετίζεται, αλλα μπορει να ειχαν θεμα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

vantono έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:38
Αλιόσα έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:35 Σημερα δεν μπορώ να κανω αγορα με mastercard της alpha bank, εχει πεσει το σύστημα; εχεις αλλος προβλημα;
Μπορεί να εχει θεμα το συστημα. Δεν εχω δοκιμασει συναλλαγη, αλλά πριν λιγο δεν με αφηνε να συνδεθω με το καθιερωμένο pin/quick login στην εφαρμογη της αλφα, με εβαλε να συνδεθω με username και password απο την αρχη, και να ορίσω νέο πιν.
Δεν ξερω αν σχετίζεται, αλλα μπορει να ειχαν θεμα.
Συνδεομαι κανονικα και εκανα και αγορα σημερα κατα τις 9 το πρωι.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Εγώ μπορώ να συνδεθώ αλλά δεν μπορώ να κάνω αγορά, δοκιμασα να αγορασω το προιον που θελω να αγορασω και σε δευτερο κατάστημα , μου ερχεται ειδοποιηση στην εφαρμογη του κινητου παταω το pin για εγκριση, το εγκρινω, αλλά στο τελος στη σελιδα και των δυο καταστηματων μου έβγαλε πως δεν ειναι δυνατή η αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 13 Απρ 2023, 12:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Δεν έχει κανένα θέμα, ίσως έχει απομαγνητιστεί η κάρτα σου.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:43 Δεν έχει κανένα θέμα, ίσως έχει απομαγνητιστεί η κάρτα σου.
Online προσπαθώ να αγοράσω. Πριν κανα μηνα που τη χρησιμοποιησα ξανά για online αγορά δεν ειχα προβλημα.
Άβαταρ μέλους
vantono

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:26
Αν ρωτάς σοβαρά, εγώ έχω πάνω μου μετρητά για μικροποσά, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα.
1) Κάνουν θόρυβο
2) Σχίζουν το πορτοφόλι
3) Πρέπει συνεχώς να ελέγχεις πόσα έχεις. Ο λογαριασμός ξέρεις ότι είναι γεμάτος, αλλά ποιος θυμάται πόσα από κάθε νόμισμα έχει; Μπορεί να πας να βγάλεις 1.80, να βγάλεις 1.75 και μετά να πας σε 20ρικο.
4) Είναι βρώμικα
5) Για τα 20ρικα πρέπει να πας να κάνεις ανάληψη. Ο λογαριασμός αντίθετα γεμίζει κάθε μήνα μονος του. Τα δε κερματα αποκτώνται μόνο σταδιακά, ξοδεύοντας τα 20ρικα και ζητώντας ρέστα
6) Πολλοί το στραβοκοιτάνε το 20ρικο ή σε παρατάνε να τρέξουν απέναντι να σου φέρουν ρέστα. Μπρο, αν θες να το παίζεις λάτρης των μετρητών, τουλάχιστον να έχεις μερικά να δίνεις.

Πιθανόν ξεχνάω κι άλλα.
:bravo:
Αλλα δεν το περίμενα απο 'σενα να κυκλοφορείς με νομισματα.
Εγω απο τοτε που τα εβγαλα τελειως απο πάνω μου, εχω σπιτι μου ενα τεραστιο βαζο με νομισματα μεσα που παιζει να ειναι και 50€, και τραβαω απο 'κει μεσα μονο οταν σκοπεύω να παω κανενα φουρνο ή καμια μικροσυναλλαγή εδω στη γειτονια.
Ακομα και εισιτηριο σε μετρό με καρτα βγαζω εδω και χρονια. Επειδη βαριεμαι τη διαδικασία βαλε ψιλά-βγάλε ψιλά για ρεστα κτλ.
Άβαταρ μέλους
vantono

Αλιόσα έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:42 Εγώ μπορώ να συνδεθώ αλλά δεν μπορώ να κάνω αγορά, δοκιμασα να αγορασω το προιον που θελω να αγορασω και σε δευτερο κατάστημα , μου ερχεται ειδοποιηση στην εφαρμογη του κινητου παταω το pin για εγκριση, το εγκρινω, αλλά στο τελος στη σελιδα και των δυο καταστηματων μου έβγαλε πως δεν ειναι δυνατή η αγορά.
Σου γραφει τιποτα για "declined card" στο μέιλ σου? Το καταστημα δεν σου εστειλε καποιο μέιλ, να σου εξηγει τους λογους που δεν προχωραει η συναλλαγη?
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

παντα εχω ενα 50ρικο - 100ρικο στην τσεπη .
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:26
1) Κάνουν θόρυβο
2) Σχίζουν το πορτοφόλι
4) Είναι βρώμικα

Πιθανόν ξεχνάω κι άλλα.
Αυτά είναι ανοησίες. Ακόμη και αν χρησιμοποιείς μετρητά, πρέπει (λέμε τώρα) να προσπαθείς να μην κάνεις δύσκολη τη ζωή των άλλων. Καλό είναι να έχεις και κάποια κέρματα γιατί είναι γελοίο να δίνεις πενηντάρικο ή εικοσάρικο για να πάρεις κάτι που κάνει 1.60.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

stergiosbik έγραψε: 13 Απρ 2023, 12:30 Καρτα μονο σε ποσα ανω των 50 ευρω ή σε μαρκετ.
Για τα υπολοιπα μετρητα.
Αν ειναι κανενα μικρομαγαζο,δεν το συζηταω καν για καρτα.
Και σε μεγάλες αγορές δίνω μετρητά αν παίζει έκπτωση.
Πριν κάποια χρόνια που πήρα έπιπλα, απο ένα εικοσάρικο συνολικά που έκαναν, με μετρητά τα πήρα δεκαπέντε. Εντάξει για κάποιους το τάλιρο μπορεί να ειναι μικροποσό και να θέλουν να το παίξουν καλοί, για εμένα δεν είναι, ειδικά απο τη στιγμή που φορολογικά εμένα δε μου δίνει κανένα κίνητρο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”