!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ρώσικο σχίσμα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Ρώσικο σχίσμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Καμία ανοχή στον τουρκόσπορο της Ιστανμπούλ
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Panos07 έγραψε: 14 Οκτ 2018, 21:56
Σουβλίτσα έγραψε: 14 Οκτ 2018, 12:36 Πες οτι η Μόσχα αύριο (κυριολεκτικά, αύριο δεν είναι να έχουμε κάποιες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου στην Ρωσία?) απαντά με πλήρη διακοπή κοινωνίας με Κων/λη, έχουμε σχίσμα τρελό και αναγνωρίζει και στην Τουρκία κάποιαν άλλη κανονική ορθόδοξη εκκλησία για να μην πούμε τί μπορεί να γίνει στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι έτερο πρόβλημα

Θέλω να πω, με το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας ανοίγει η όρεξη για έξτρα αυτοκέφαλα και πατριαρχεία και διερωτώμαι ποιό ακριβώς παιχνίδι παίζεται, γιατί ο Πατριάρχης Κων/λεως με αυτά που κάνει δείχνει να ροκανίζει την έδρα του...
Ότι η Ουκρανία ας πούμε είναι το πρώτο αυτοκέφαλο που θα υπάρξει και τι θα κάνουμε που θα εμφανιστούν κι άλλα...
Όλες οι τοπικές Εκκλησίες που πήραν αυτοκέφαλο, με το έτσι θέλω το πήραν και με προσωρινή διακοπή κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο (πλην εξαιρέσεων). Γιατί λοιπόν όλοι οι άλλοι δικαιούνταν να το κάνουν και η Ουκρανία όχι; Η Ρωσία ήδη έχει ιδρύσει εδώ και χρόνια αυτοκέφαλη ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική (την λεγόμενη OCA) που είναι έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και επίσης σε όλη τη διασπορά που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ιδρύει με το τσουβάλι Μητροπόλεις και Επισκοπές, και το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιπες μη ελληνόφωνες Εκκλησίες. Όλα αυτά τα κάνουμε αβαβά και μας έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την Ουκρανία;
Αφού έτσι τους είπε ο Πούτιν να λένε, έτσι λένε.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

:roll:

Mα δεν λέω κάτι όπως το εννοείτε εσείς, τί επακόλουθα μπορεί να έχουμε στην συγκεκριμένη φάση λέω
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μπίστης έγραψε: 14 Οκτ 2018, 20:42 Ρε συ, αφού πλέον δεν υπάρχουν καλές σχέσεις ΗΠΑ - τουρκαλάδων, σιγά μην πιέζει ο Σουλτάνος τον Πατριάρχη, το αντίθετο θα γίνεται, θα προσπαθεί με φαναριώτικα κόλπα να κάνει τον κουμπάρο του χοντρού να υποστηρίξει τους Ουκρανούς ή να κρατηθεί ουδέτερος. Το μπλόκ Περσίας-Ρωσίας-Οθωμανίας δεν έχει σπάσει, είναι νωρίς ...
:smt047
Panos07

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panos07 »

Σουβλίτσα έγραψε: 14 Οκτ 2018, 23:53 :roll:

Mα δεν λέω κάτι όπως το εννοείτε εσείς, τί επακόλουθα μπορεί να έχουμε στην συγκεκριμένη φάση λέω
Αν απευθύνεσαι σε μένα, παρακαλώ στον ενικό!
Ακόμα δεν βλέπω κάτι από τη σύνοδο των Ρώσων στο Μινσκ. Προσωπικά εκτιμώ ότι είτε τώρα είτε με την εκχώρηση του τόμου θα υπάρξει διακοπή κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα (τώρα είναι μόνο αρχιερέων) αλλά θα εξακολουθήσουν να είναι σε κοινωνία έμμεσα. Δε νομίζω πχ να διακόψει κάποιος απ' τους δύο κοινωνία με τον Ιεροσολύμων ή τον Αλεξανδρείας.
Επαναλαμβάνω βέβαια ότι αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, από κει και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Όχι, πληθυντικό χρησιμοποίησα για να απευθυνθώ και στο φορουμίτη στην παράθεση

Δεν ξέρω τί θα συμβεί και δεν ξέρω τί εννοείς για σύνοδο στο Μινσκ
Δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ καθόλου σήμερα, πάντως αυτά που ακούω δεξιά αριστερά και αυτά τα λίγα που καταλαβαίνω εγώ δεν με κάνουν να νοιώθω αισιόδοξη (ως προς τα ανθρώπινα γιατί ως προς το οτι ο τελευταίος λόγος ανήκει σε Άλλον, οκ. Πάντως, έχουν μιλήσει και Ρώσοι άγιοι για πράγματα άσχημα που θα προκύψουν κάποτε στην Εκκλησία, αναφορικά και με την εκκλησία της Ρωσίας, θα δούμε)
Panos07

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panos07 »

Σουβλίτσα έγραψε: 15 Οκτ 2018, 16:00 Όχι, πληθυντικό χρησιμοποίησα για να απευθυνθώ και στο φορουμίτη στην παράθεση

Δεν ξέρω τί θα συμβεί και δεν ξέρω τί εννοείς για σύνοδο στο Μινσκ
Δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ καθόλου σήμερα, πάντως αυτά που ακούω δεξιά αριστερά και αυτά τα λίγα που καταλαβαίνω εγώ δεν με κάνουν να νοιώθω αισιόδοξη (ως προς τα ανθρώπινα γιατί ως προς το οτι ο τελευταίος λόγος ανήκει σε Άλλον, οκ. Πάντως, έχουν μιλήσει και Ρώσοι άγιοι για πράγματα άσχημα που θα προκύψουν κάποτε στην Εκκλησία, αναφορικά και με την εκκλησία της Ρωσίας, θα δούμε)
Σήμερα στο Μινσκ πραγματοποιείται σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας, και θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει κάποιου είδους απάντηση στην τελευταία απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά με προφητείες Ρώσων Αγίων δεν έχει τύχει να ακούσω κάτι. Θα με ενδιέφερε να μάθω λεπτομέρειες.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Ναι το ξέρω οτι σήμερα είναι η σύνοδος, δεν έχω διαβάσει τί γίνεται

Για λόγους αγίων έχω διαβάσει πως έχει ειπωθεί οτι θα υπάρξει κάποιο μεγάλο τράνταγμα στην Εκκλησία, τουλάχιστον αναφορικά με τους Ρώσους. Δεν λέω αναγκαστικά κάτι, απλώς το έχω σκεφτεί και με όσα γίνονται αυτές τις ημέρες . Δυστυχώς τώρα δεν έχω λινκ και δεν θυμάμαι ονόματα.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ξεχνά την Βουλγαρική Εξαρχία.

Στηρίζουμε το Φανάρι.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Dont mess... Θα κεραστουν τσαι με πολωνιο ή θα τους ψεκασουν με νοβιτσοκ
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Lugozzi έγραψε: 15 Οκτ 2018, 22:37 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ξεχνά την Βουλγαρική Εξαρχία.

Στηρίζουμε το Φανάρι.
Αν ενοχλεί κάποιους η Βουλγαρική Εξαρχία, θα πρέπει όμοια να τους ενοχλεί το Αυτοκέφαλο της ελλαδικής Εκκλησίας
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Δε γουστάρουμε πανσλαβισμους φίλε.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Κοιταξε να δεις του παθανε οι Ρωσοι ορθοδοξοι...αδελφοι πανω που κερδαγε ο..Πουτιν..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”