Scouser έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:18
Ναι δεν έχω καταλάβει, έχω πάρει διδακτορικό αλλά δεν καταλαβαίνω μια πρόταση όπου αναφέρεται ρητά ότι το εν λόγω κόμμα έχει σαν στρατηγικό στόχο την κατάκτηση της εξουσίας, την αλλαγή του πολιτεύματος και την επιβολή δικτατορίας. ΟΚ.
Και δυο δράμια ιστορίας να μην έχεις διαβάσει ώστε να γνωρίζεις ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την εξουσία όλα τα κομμουνιστικά κόμματα είναι τελείως ασύμβατος με το πολίτευμα που έχουμε στην Ελλάδα, αρκεί η κατανόηση απλών ελληνικών. Το καταστατικό του κόμματος είναι ασύμβατο με το Σύνταγμα και κανονικά θα έπρεπε να του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές. Για το κασιδιαροκόμμα επιφυλάσσομαι, μπορεί στο καταστατικό του να μην τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ανατροπής του πολιτεύματος.
Έχεις πάρει διδακτορικό (στις πολιτικές επιστήμες να υποθέσω;) και δεν ξέρεις ότι η δικτατορία του προλεταριάτου αφορά σε κατάσταση κράτους και όχι σε επιβολή δικτατορίας;
Παρακάτω, τα πολιτεύματα αλλάζουν, δεν είναι εξ' αποκαλύψεως αλήθειες. Διαφορετικά θα ζούσαμε ακόμα σε δουλοκτητικές κοινωνίες (σαν κι αυτές της αρχαίας Ελλάδας, μια που ανέφερες τη χώρα μας).
Τέλος, ο ΑΠ έκρινε ήδη από το 1974 ότι το ΚΚΕ δεν απειλεί το πολίτευμα.- (που λες κι εσύ)
Στη Νομική. Αλλά τέλος πάντων, είναι προφανές ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ και το ρίχνεις στην παλαβή, γιατί φυσικά απάντηση επί της ουσίας δεν μπορεί να δοθεί. Προφανώς και αυτά που γράφει το καταστατικό του ΚΚΕ είναι ασύμβατα με το Σύνταγμα και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να του επιτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές, προφανώς αν τα έγραφε το καταστατικό οποιουδήποτε άλλου κόμματος θα του απαγορευόταν η συμμετοχή, αλλά ο Άρειος Πάγος προσαρμόζεται στις πολιτικές και κοινωνικές ιδιομορφίες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Απλά είναι κάπως αστείο να φαντάζονται ότι τους πολεμάνε οι αστοί, τη στιγμή που αυτοί που αποκαλούν ''αστοί'' ή ''ολιγαρχία'', που θα έλεγες και εσύ, τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στο πολιτικό παιχνίδι παρότι δεν τηρούν τους κανόνες του τόσο manifestly.
Έχεις πάρει διδακτορικό από την Νομική και δεν ξέρεις ότι οι αποφάσεις του ΑΠ συνιστούν νομολογία και παράγουν έννομα αποτελέσματα; Από την ώρα που ο ΑΠ έκρινε ότι το ΚΚΕ δεν απειλεί το πολίτευμα η συζήτηση (νομικά τουλάχιστον) τελειώνει, τι κάθεσαι και κουβεντιάζεις περί "κανονικών συνθηκών" προσπαθώντας να εκλογικεύσεις τις δικές σου πολιτικές τοποθετήσεις;
Όσο για την παλαβή, μάλλον εσύ το παίζεις έτσι, λες και δεν ξέρεις ότι το ΚΚΕ παίζει να είναι το πιο νομιμόφρον και πειθαρχημένο κόμμα της μεταπολίτευσης, μιλάμε οι τύποι μέχρι και περιφρούρηση της Βουλής έχουν κάνει.
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:27
Έχεις πάρει διδακτορικό (στις πολιτικές επιστήμες να υποθέσω;) και δεν ξέρεις ότι η δικτατορία του προλεταριάτου αφορά σε κατάσταση κράτους και όχι σε επιβολή δικτατορίας;
Αφορά σε κατάσταση κράτους και η κατάσταση αυτή είναι μια δικτατορία.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, πρόκειται για στάδιο. Σημασία έχει ότι όταν μιλάμε για δικτατορία του προλεταριάτου μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση του κράτους. Τέσπα, δεν έχουν και μεγάλη σημασία όλα αυτά, δεν υπάρχουν επαναστατικές συνθήκες σήμερα στην Ευρώπη, ούτε πρόκειται να υπάρξουν για τα επόμενα, πολλά χρόνια. Θεωρητική είναι η συζήτηση. Το δε ΚΚΕ, αν και θεωρητικά μαρξιστικό-λενινιστικό, στην πράξη είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα ξεκάθαρα αστικό κόμμα, με την έννοια ότι έχει αποδεχθεί τους όρους και τούς θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (σόρι φίλε vatraxos, αλλά έτσι πιστεύω).
Εξαρτάται τι εννοείς με τον όρο "αστικό". Άλλωστε, και για τον όρο "δικτατορία του προλεταριάτου" βλέπω ότι πολλή κουβέντα γίνεται αλλά και πάλι είναι θέμα ορισμού διότι η δικτατορία του προλεταριάτου έρχεται να αντικαταστήσει τη δικτατορία της αστικής τάξης. Αυτός λοιπόν που μιλάει για δικτατορία του προλεταριάτου την εννοεί σε σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα και που στο δικό του λεξιλόγιο καταχωρείται ως δικτατορία της αστικής τάξης.
Άρα, άλλο η δικτατορία όπως τη νοούμε έξω από το λεξιλόγιο του ΚΚΕ και άλλο η δικτατορία όπως την εννοεί ο Μαρξ και ο Λένιν.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:50
Ωχ, να και οι μυστηριώδεις "άνωθεν" εντολές. Από τον κομμουνιστή Κ. Καραμανλή senior, να υποθέσω, ή μήπως από τους Ιλλουμινάτι;
Από τον πρώτο φυσικά.Αυτός τα κανόνιζε όλα το 1974.
Ο "κουμουνιστής" Κ. Καραμανλής. Μάλιστα. Και να φανταστείς ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα το τριώδιο.
Αφορά σε κατάσταση κράτους και η κατάσταση αυτή είναι μια δικτατορία.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, πρόκειται για στάδιο. Σημασία έχει ότι όταν μιλάμε για δικτατορία του προλεταριάτου μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση του κράτους. Τέσπα, δεν έχουν και μεγάλη σημασία όλα αυτά, δεν υπάρχουν επαναστατικές συνθήκες σήμερα στην Ευρώπη, ούτε πρόκειται να υπάρξουν για τα επόμενα, πολλά χρόνια. Θεωρητική είναι η συζήτηση. Το δε ΚΚΕ, αν και θεωρητικά μαρξιστικό-λενινιστικό, στην πράξη είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα ξεκάθαρα αστικό κόμμα, με την έννοια ότι έχει αποδεχθεί τους όρους και τούς θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (σόρι φίλε vatraxos, αλλά έτσι πιστεύω).
Εξαρτάται τι εννοείς με τον όρο "αστικό" (...)
Ε αφού τό 'γραψα ρε συνεξόριστε. Τό 'κανα και bold τώρα.
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:50
Ωχ, να και οι μυστηριώδεις "άνωθεν" εντολές. Από τον κομμουνιστή Κ. Καραμανλή senior, να υποθέσω, ή μήπως από τους Ιλλουμινάτι;
Από τον πρώτο φυσικά.Αυτός τα κανόνιζε όλα το 1974.
Ο "κουμουνιστής" Κ. Καραμανλής. Μάλιστα. Και να φανταστείς ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα το τριώδιο.
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:56το ΚΚΕ παίζει να είναι το πιο νομιμόφρον και πειθαρχημένο κόμμα της μεταπολίτευσης, μιλάμε οι τύποι μέχρι και περιφρούρηση της Βουλής έχουν κάνει.
Αυτή είναι μία πολύ παρεξηγημένη ιστορία που δυστυχώς αναπαράγεται, παρά το γεγονός ότι είχαμε μία ζωντανή απόδειξη του τι εστί να μπουκάρει όχι ο λαός αλλά ένας όχλος στο κοινοβούλιο, με τα παρατράγουδα του Τραμπ στις ΗΠΑ.
Προσωπικά αν εκείνη την ημέρα ήμουν στο Σύνταγμα, κι εγώ μπροστά θα έμπαινα για να μη γίνει ντου. Και είναι κρίμα που πολύς κόσμος δε μπορεί να καταλάβει το λόγο, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με οποιασδήποτε μορφής προστασίας του αστικού κοινοβουλίου.
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 13:56το ΚΚΕ παίζει να είναι το πιο νομιμόφρον και πειθαρχημένο κόμμα της μεταπολίτευσης, μιλάμε οι τύποι μέχρι και περιφρούρηση της Βουλής έχουν κάνει.
Αυτή είναι μία πολύ παρεξηγημένη ιστορία που δυστυχώς αναπαράγεται, παρά το γεγονός ότι είχαμε μία ζωντανή απόδειξη του τι εστί να μπουκάρει όχι ο λαός αλλά ένας όχλος στο κοινοβούλιο, με τα παρατράγουδα του Τραμπ στις ΗΠΑ.
Προσωπικά αν εκείνη την ημέρα ήμουν στο Σύνταγμα, κι εγώ μπροστά θα έμπαινα για να μη γίνει ντου. Και είναι κρίμα που πολύς κόσμος δε μπορεί να καταλάβει το λόγο, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με οποιασδήποτε μορφής προστασίας του αστικού κοινοβουλίου.
Ε τώρα δεν ξέρω πόσο είναι δυνατόν σε μια επαναστατική συνθήκη να διαχωριστεί ο λαός από τον όχλο. Συνήθως ο όχλος είναι εκείνος που κάνει τα ντου.
Επί του προκειμένου, πάντως, μαζί σου είμαι κι εγώ, κάτι μπάχαλα και κάτι φασίστες απέτρεψε τότε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ από το να κάνουν ντου στη Βουλή και πολύ ορθώς.
Αλλά ήταν το ΠΑΜΕ, δεν ήταν ούτε η ΔΑΚΕ, ούτε η ΠΑΣΚΕ, ούτε κανένα άλλο συνδικαλιστικό όργανο των κομμάτων που κόπτονται για την προάσπιση του αστικού κοινοβουλευτισμού (από τα γραφεία και τις πολυθρόνες τους). Άλλωστε (θα πουν) τους αστυφύλακες γιατί τους πληρώνουμε;
Ναύτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:09
Ε τώρα δεν ξέρω πόσο είναι δυνατόν σε μια επαναστατική συνθήκη να διαχωριστεί ο λαός από τον όχλο. Συνήθως ο όχλος είναι εκείνος που κάνει τα ντου.
Επί του προκειμένου, πάντως, μαζί σου είμαι κι εγώ, κάτι μπάχαλα και κάτι φασίστες απέτρεψε τότε η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ από το να κάνουν ντου στη Βουλή και πολύ ορθώς.
Αλλά ήταν το ΠΑΜΕ, δεν ήταν ούτε η ΔΑΚΕ, ούτε η ΠΑΣΚΕ, ούτε κανένα άλλο συνδικαλιστικό όργανο των κομμάτων που κόπτονται για την προάσπιση του αστικού κοινοβουλευτισμού (από τα γραφεία και τις πολυθρόνες τους). Άλλωστε (θα πουν) τους αστυφύλακες γιατί τους πληρώνουμε;
Δε διαχωρίζεται, σωστά το γράφεις. Αλλά δεν είχαμε επαναστατική κατάσταση
Για να μην το ξεχειλώσουμε, εκείνη την ημέρα δεν επιχειρήθηκε καμία εισβολή στα χειμερινά ανάκτορα, δεν υπήρχε οργανωμένο λαϊκό κίνημα υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ (άλλο τεράστιο θέμα προς συζήτηση) κι επομένως μία απόπειρα εισβολής - που λογικά δεν έπαιζε ούτως ή άλλως να ευοδωθεί - τι προοπτικές άνοιγε, το έχει σκεφτεί αυτό κανένας από όσους σκούζουν για δήθεν αστυνόμευση από το ΠΑΜΕ; Ωραία παίδες, μπήκαμε στο κοινοβούλιο, δείραμε και καμία εικοσαριά βουλευτές. Και τώρα τι; Νομίζω με καταλαβαίνεις.
Υ.Γ. Ποια ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ; Θα τους καταπίναν οι αναρχομπάχαλοι!
Scouser έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:37
Και εργάζεται για τον σκοπό αυτό, πάντα σύμφωνα με το καταστατικό του. Άρα πρέπει να του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές. Case closed.
Εγώ απάντησα γιατί το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί το άρθρο 1 παράγραφος 1. Αν υπάρχει και άλλο άρθρο που λέει οτι δεν πρέπει να εργάζεσαι για να αλλάξει το άρθρο 1 παράγραφος 1, δεν το γνωρίζω, ας το δούμε. Δεν θα προέβαινα σε δηλώσεις τύπου case closed τόσο εύκολα.
Άρθρο 110 παρ. 1:
1. Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.
Όπως είχε αναφέρει και παραπάνω ο George_V, υπάρχει και σχετικό προηγούμενο με φιλοβασιλικό κόμμα στο οποίο είχε απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές, ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.
Και με βάση αυτό το σκεπτικό μπορεί να απαγορευτεί και το ΚΚΕ. Εγώ απαντάω με το δικό μου σκεπτικό. Αυτό που παραθέτεις λέει ότι απαγορεύεται ένας συγκεκριμένος ΤΡΟΠΟΣ αλλαγής του άρθρου 1, η αναθεώρηση. Όλα καλά όμως γιατί το ΚΚΕ δεν προσδιορίζει τον τρόπο, μόνο το στόχο.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Unique έγραψε: 06 Φεβ 2023, 10:56
Μα γιατι το λες? Φωνες σαν την Μπαλου και τον Παφιλη ειναι το οπιο του λαου. Δεν πρεπει να χαθουν.
Ε μα φυσικά δεν ειναι σοβαρη φωνή, κολλημενοι ιδεοληπτικοι τύποι ειναι που στοχος τους ειναι εφαρμοσουν στην πράξη την ιδεολογια τους ασχέτως εάν αυτή η ιδεολογια είναι καταστρεπτική σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και την απομονωσει διεθνώς
Ρεαλιστικα, το μεγαλυτερο προβλημα που εχει η Ελληνικη κοινωνια ειναι η υπαρξη του ΚΚΕ μεσα στην εκπαιδευση. Κρατουν τα ηνια με καθε τροπο. Ειδικα η ΟΛΜΕ ειναι σφηκοφωλια. Και ειναι επικινδυνο γιατι δηλητηριαζουν τα παιδια μας με ψεματα.
Ξύπνα χλαπάτσα, πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ.
Λαός είναι οι δικοί μας.Όχλος είναι οι άλλοι.
Δικοί μας δεν ήταν. Ήταν μήπως δικοί σας;