!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:01
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:59
under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:34
Η αποφαση ηταν λαθος αλλα το κραξιμο πιανει τοπο και θα δουμε πολλους νεοδημοκρατες στην κηδεια.
Δεν αρκει αλλα είναι ενδειξη οτι το κραξιμο επιασε τοπο.

Απο εκει και περα οποιος θελει να ξαναχαρισει τη χωρα στους Τσιπρες απλως ψαχνει αφορμη.
Άσε μας ρε under. Aν κάνει παπαριές η κυβέρνηση, θα έχει και το τίμημα.

Ακόμη κι ο Μητσοτάκης να παρευρεθεί τώρα, ο κύβος ερρίφθη.

Στην τελική, αυτοί επέλεξαν να καλοπιάσουν τους Τσίπρες, όχι εμείς. :lol:
Ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Τον Τσιπρα τον φερνει αυτος που ψηφιζει αναλογως.
Συνέχισε τα τραγουδάκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Space_Passenger έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:53
stavmanr έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:48 Και;
Επειδή ένας πεινασμένος λαός είπε μετά την κατοχή ναί σε ό,τι του καρφώθηκε, θα πρέπει αυτός ο τύπος να είναι ισόβιος και να μην ερωτηθούν καν οι επόμενες γενιές;

Ωραία τα σκέφτεσαι βρε Σπέις. "Ένα δημοψήφισμα κάθε 3000 χρόνια για το ποιος θα διοικεί τη χώρα είναι αρκετό"!
Ουτε καν 3000 χρονια. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Το δημοψηφισμα του '47 επανεφερε τη Μοναρχια ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. (ασχετα τι επακολουθησε.) οφειλαν να το ξερουν αυτο οι ψηφοφοροι ΤΟΤΕ. Τα δημοψηφισματα ειναι μια και εξω. Ετσι λειτουργουν. Οφειελεις να τα ζυγισεις καλα πριν πας να ψηφισεις.
Ουάο! Σώπα ρε παιδί.
Κι αν είχε γίνει ένα επί χόμο ερέκτους για το αν πρέπει να ζούμε πάνω στα δέντρα, τώρα θα ζούσαμε πάνω στα δέντρα...
ΥΓ: Με την ιδια λογικη σου να γινει ΤΩΡΑ δημοψηφισμα για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του Θεσμου της Μοναρχιας.
Με τη δική σου λογική δεν πρέπει να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα. Το δημοψήφισα είναι για πάντα. Έτσι δεν είναι;

Με τη δική μου λογική πάλι δεν πρέπει να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα. Δε νοείται δημοψήφισμα που ακυρώνει την βούληση του πολίτη και τη δυνατότητα ελέγχου της πολιτικής διοίκησης. Είναι αντιφατικό και παράδοξο "θέλεις να αποφασίσεις ελεύθερα ότι δεν θέλεις να ξανααποφασίσεις ελεύθερα ούτε εσύ ούτε τα παιδιά σου ούτε τα εγγόνια σου;" και δεσμεύει τη βούληση ανθρώπων που δεν έχουν έρθει καν στη ζωή ή και δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

stavmanr έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:06 Ουτε καν 3000 χρονια. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Το δημοψηφισμα του '47 επανεφερε τη Μοναρχια ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. (ασχετα τι επακολουθησε.) οφειλαν να το ξερουν αυτο οι ψηφοφοροι ΤΟΤΕ. Τα δημοψηφισματα ειναι μια και εξω. Ετσι λειτουργουν. Οφειελεις να τα ζυγισεις καλα πριν πας να ψηφισεις.
Ουάο! Σώπα ρε παιδί.
Κι αν είχε γίνει ένα επί χόμο ερέκτους για το αν πρέπει να ζούμε πάνω στα δέντρα, τώρα θα ζούσαμε πάνω στα δέντρα...
ΥΓ: Με την ιδια λογικη σου να γινει ΤΩΡΑ δημοψηφισμα για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του Θεσμου της Μοναρχιας.
Με τη δική σου λογική δεν πρέπει να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα. Το δημοψήφισα είναι για πάντα. Έτσι δεν είναι;

Με τη δική μου λογική πάλι δεν πρέπει να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα. Δε νοείται δημοψήφισμα που ακυρώνει την βούληση του πολίτη και τη δυνατότητα ελέγχου της πολιτικής διοίκησης. Είναι αντιφατικό και παράδοξο "θέλεις να αποφασίσεις ελεύθερα ότι δεν θέλεις να ξανααποφασίσεις ελεύθερα ούτε εσύ ούτε τα παιδιά σου ούτε τα εγγόνια σου;" και δεσμεύει τη βούληση ανθρώπων που δεν έχουν έρθει καν στη ζωή ή και δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.
[/quote]

Πρωτα απολα ΔΕΝ ειμαι φιλοβασιλικος. Αν γινοταν σημερα δημοψηφισμα θα ψηφιζα "Αβασιλευτη Δημοκρατια" ΔΑΓΚΩΤΟ. Αλλα ειμαι υπερ της λογικης.

Τα Δημοψηφισματα δεν προεκυψαν επι "Χομο ερεκτους" αλλα αφου ειχαν αναπτυχθει οι κοινωνιες σε μεγαλο βαθμο (υποτιθεται). Ηταν σε θεση να κρινουν προς το συμφερον τους και να εκφρασουν τη βουληση τους. Μας αρεσει η οχι αυτο εκφραστηκε το '47 ΥΠΕΡ της Μοναρχιας. Και ηταν για ΠΑΝΤΑ. Το μοναδικο καλο που εκανε η Χουντα ηταν οτι εδιωξε τη Μοναρχια (με τεραστιο κοστος). Το τι πιστευεις εσυ και εγω ειναι ΑΣΧΕΤΟ. Δεν ειμαστε σε θεση να επιβαλλουμε τις αποψεις μας. Αλλοι αποφασιζουν για εσενα και εμενα ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. Αυτοι αποφασισαν να τελειωνουμε με Βασιλια το '74. (με πατημα απο το '73 Δημοψηφισμα της Χουντας - Καλπικο). Καναν και ολοκληρη καμπανια πριν το δημοψηφισμα του '74 και στον τεως ΔΕΝ επετρεψαν να κανει καμπανια ουτε να ερθει Ελλάδα. Ειχαν αποφασισει να τελειωσουν με Μοναρχια γιαυτο. Ο λαος ειναι ευμεταβλητος και συναισθηματικος και αν ερχοταν Ελλάδα ΙΣΩΣ το τελικο αποτελεσμα να ηταν αλλο.(Αν εκανε κανονικη καμπανια.) Η ΒΑσιλεια ειναι Θεσμος. Μπορεις να διαφωνεις με αυτον οπως εγω αλλα ετσι λειτουργει το πραγμα. Μοναρχιες που επιβιωσαν τις κρισιμες δεκαετιες '50, '60, '70 (ανα τον κοσμο) Θα μεινουν (λεμε τωρα) ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. (Με εξαιρεση το Νεπαλ.). ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:04
under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:01
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:59

Άσε μας ρε under. Aν κάνει παπαριές η κυβέρνηση, θα έχει και το τίμημα.

Ακόμη κι ο Μητσοτάκης να παρευρεθεί τώρα, ο κύβος ερρίφθη.

Στην τελική, αυτοί επέλεξαν να καλοπιάσουν τους Τσίπρες, όχι εμείς. :lol:
Ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Τον Τσιπρα τον φερνει αυτος που ψηφιζει αναλογως.
Συνέχισε τα τραγουδάκια.
Γαλη οποιος ψαχνει αφορμη για να ξαναφερει τον Τσιπρα,παντα θα την βρισκει.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της επιλογής του λαού, αρκεί να μην γίνονται δημοψηφίσματα και γίνει κανένα ατύχημα.. :p060:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:57
vantono έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:46
George_V έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:39

Παρε για παραδειγμα τον Σαμαρα. Γεννηθηκε σε μια οικογένεια οπου ο πατέρας του ηταν διασημος καρδιολογος της Μεσσηνιας και ο θειος του ο πιο δημοφιλης πολιτικος της Μεσσηνιας.

Αποτέλεσμα? Βουλευτης (με της ψηφους του θειου του που κληρονομησε οταν αυτος αποσυρθηκε και το πελατολογιο του πατέρα του που ειχε σωσει τη μιση Καλαματα) σε ηλικια 26 ετων χωρις να εχει δουλεψει ποτε (εκτος ισως απο την εποχη που ηταν πιτσαδορος). Γιατι γεννηθηκε στη σωστη οικογένεια.
Μαγκιά τους και του Σαμαρά και του Κοκού, εν τω μεταξύ, έτερον εκάτερον. Κι εγω αν ημουν γόνος βασιλικής ή αριστοκρατικής οικογένειας και ειχα την πολυτέλεια να μη δουλέψω ποτέ στη ζωή μου, φυσικά και δεν θα δούλευα.
Ο ένας και μοναδικός λόγος που δουλεύω σαν σιβηρικό ελκηθρόσκυλο, είναι για να μη χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ τα παιδιά μου (ή να δουλεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο).

Εμένα δεν με ενοχλεί κανένας Κοκός και κανενας Σαμαράς ή Κουλης ή Τσίπρας ή Κουτσούμπας σε αυτό το θεμα. Με ενοχλούν μόνο τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των κατά τ'αλλα δουλευταράδων που δεν ανέχονται να τους κυβερνούν τεμπέληδες πολιτικοί, αλλά μια χαρά προσκυνούν το καυλί των τεμπέληδων βασιλιάδων.
E μην κουναμε και το δαχτυλο ομως επειδη καποιος ετυχε να γεννηθει στη σωστη οικογένεια ειτε αυτη ειναι βασιλικη, ειτε πολιτικη, ειτε εφοπλιστικη/βιοομηχανικη και ο αλλος οχι.

Προσωπικα ειμαι της αποψης οτι αν θες να διεκδικησεις τη λαικη ψηφο για να προσφέρεις στην πολιτικη ζωη του τοπου, πρωτα πρεπει να μας παρουσιασεις τουλαχιστον 10 χρονια ενσημα στην οποια εργασια σου και μετα να κατέβεις στις εκλογες.
Βασικά, δεν εχει νόημα να διεκδικήσεις καμία λαϊκή ψήφο όταν είσαι γόνος βασιλικο/αριστοκρατικής οικογενείας. Κανει μεγάλη παπαριά οποιος τέτοιος καθεται να ασχοληθεί με την πολιτική.
Εγώ στη θεση ενος τέτοιου, πότε Μπαχάμες πότε Μύκονο πότε Μονακό πότε Κόμο θα ήμουν, θα ειχα γαμηθεί στα ταξίδια σε καθε γωνιά του πλανητη! Εδω θα ερχομουν μονο καλοκαίρια, και οταν εδω ειχε χειμώνα, θα πηγαινα καπου νοτιοημισφαιρικά που θα ειχε καλοκαιρι.
Αντε αν μια στο τόσο ήθελα να δω χειμώνα επειδή μου έλειψε, να πηγαινα κανένα Μοντρέ και τέλος.

Πρέπει να εισαι βαθυτατα προβληματικό και κομπλεξικό άτομο για να εισαι γόνος, και να προτιμάς να ασχολείσαι με πολιτικές και μαλακίες και να γίνεσαι στοχος (κυριολεκτικά και μεταφορικά) απέναντι στον καθε τυχαρπαστο, απ'το να κάνεις τη ζωάρα σου αμέριμνος. Κάνε φιλανθρωπίες αμα γουστάρεις, αυτό εννοείται, αλλά αυτο δεν απαιτεί καμια ασχολία με την πολιτική.
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

Parrot έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:21 Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της επιλογής του λαού, αρκεί να μην γίνονται δημοψηφίσματα και γίνει κανένα ατύχημα.. :p060:
ΟΛΟΙ ειναι ετσι.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Parrot έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:21 Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης
:smt017
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

AlienWay έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:26
Parrot έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:21 Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης
Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης αρκεί τα όσα εκφράζονται να συμφωνούν με την αριστερά.. :p060:
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Ιαν 2023, 11:34
Ναύτης έγραψε: 13 Ιαν 2023, 00:17
Σενέκας έγραψε: 13 Ιαν 2023, 00:10

αν σκάσει μύτη στην Κηδεία η υπερ-μιλάφαρα η Μαξιμα της Ολλανδίας, τον βλέπω τον μπαχαλάκη να το γυρνάει σε χουντοβασιλικός

Εικόνα
Δεν πτοείται από τέτοια ο σ. Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης. Να πήγαινε αυτή, το συζητούσε.

Εικόνα

Πες σύντροφε: λύγιζες;
Καλύτερη η δικιά μας βασίλισσα Μαρί σανταλ ανθέλληνες!
Και εννοείται θα παίζουν δυνατά κομμάτια, δεν το συζητώ. Αναμένουμε και φόρεμα Άννα Μισέλ. Κρίμα το κορίτσι πάντως, είναι και ελεύθερο, και εγώ όνομα γαλαζοαιματο. Ελπίζω να γίνει καμιά γνωριμία με κάνα αρχιδουκα, να φύγει από την αριστεριστικη ελληνική μιζέρια.
Πολύ σκληρός στα παζάρια είσαι ρε φίλε, κατ' ευθείαν πριγκίπισσα θες. Κάνε ένα σκόντο, να τα βρούμε στη μέση. Με κόμισσα βολεύεσαι;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:19 Γαλη οποιος ψαχνει αφορμη για να ξαναφερει τον Τσιπρα,παντα θα την βρισκει.
Aυτό ακριβώς λέω κι εγώ.

Δεν νομίζω ο σύριζας να αντιδρούσε διαφορετικά σ' αυτήν τη φάση.

Ε, αν η νδ ενδιαφέρεται για τους ψηφοφόρους του Τσίπρα, τί θες να κάνω εγώ;

Να παριστάνω τη ζαία για να στηρίξω; Δεν πας καλά. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Σας εχει πιπακωλιάσει ο μέγας δεξιός Κούλαρος και εδω μεσα ακομα την αριστερά βλέπετε στον ύπνο σας και πετάγεστε ιδρωμένοι και κατουρημένοι απο εφιαλτες. :102:
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:01 Τον Τσιπρα τον φερνει αυτος που ψηφιζει αναλογως.
Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τουλάχιστον εδώ μέσα, το πολιτικό κριτήριο των δεξιών δεν είναι και τίποτες σοβαρό πράμα, επηρεάζεται ακόμα και από μία επιλογή του Κούλη σχετικά με τον τρόπο που θα τελεστεί η κηδεία του τέως. Κατά συνέπεια, κι επειδή η ψήφος είναι αμφίδρομη διεργασία, η απώλεια ψήφων θα οφείλεται και στους χειρισμούς του.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Parrot έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:28
AlienWay έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:26
Οι αριστεροί είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης αρκεί τα όσα εκφράζονται να συμφωνούν με την αριστερά.. :p060:
Α, αυτό μάλιστα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

vatraxos έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:31
under έγραψε: 13 Ιαν 2023, 12:01 Τον Τσιπρα τον φερνει αυτος που ψηφιζει αναλογως.
Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τουλάχιστον εδώ μέσα, το πολιτικό κριτήριο των δεξιών δεν είναι και τίποτες σοβαρό πράμα, επηρεάζεται ακόμα και από μία επιλογή του Κούλη σχετικά με τον τρόπο που θα τελεστεί η κηδεία του τέως. Κατά συνέπεια, κι επειδή η ψήφος είναι αμφίδρομη διεργασία, η απώλεια ψήφων θα οφείλεται και στους χειρισμούς του.
Πολύ ψαγμένη διαπίστωση.

Προτείνω να κάνετε κάποιο απντέιτ στα μαρξιστικά εργαλεία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”