EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Ιαν 2023, 10:01
hellegennes έγραψε: 10 Ιαν 2023, 22:59
Ασέβαστος έγραψε: 10 Ιαν 2023, 17:26
μια απο τις πιο αστειες ψεκοβλακειες, ειναι που απο τη μια τα εμβολια ειναι αχρηστα, δεν κανουν τιποτα, η πρεπει να τα κανεις καθε τριμηνο γιατι τελειωνει η δραση τους
και απο την αλλη, πεθαινεις 2 χρονια μετα απο την δοση, φταιει το εμβολιο.
Σαν τι δηλαδή το περίεργο έχει αυτό βιοχημικά; Το να μην είναι δραστικό ένα ιατρικό παρασκεύασμα για την χρήση που προορίζεται αλλά να δημιουργεί οργανικά προβλήματα είναι τόσο παράξενο που το βρίσκεις βλακεία;
Υπήρχε η άποψη ότι μετά τα εμβόλια θα ψοφάει ο κόσμος μαζικά, Μπιλ Γκειτς, μείωση πληθυσμού κτλ. Αυτό μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα
Δεν με νοιάζουν οι fringe απόψεις. Αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με την συζήτησή μας. Είναι σαν το επιχείρημα των αρνητών της κλιματικής αλλαγής που λένε "σήμερα έχει κρύο" και "υπήρχε η άποψη ότι θα ήμασταν τώρα σε νέα εποχή παγετώνων".
EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Ιαν 2023, 10:01
Αλλά το βασικό δεν είναι το τι θα μπορούσε να γίνεται. Όλα γίνονται, το θέμα είναι ότι θα πρέπει να περιγράψεις έναν μηχανισμό που δουλεύει αυτό. Δηλαδή αυτό που λέει ο Ασεβαστος, κάνεις μια δόση κ πεθαινεις 2 χρόνια μετά, πχ ο χελωνος έβαλε τον ποδοσφαιριστη που δεν ξέρω αν ήταν εμβολιασμενος αλλα ας πουμε οτι ήταν, ας παρουμε την περίπτωση αυτη. Θα πρέπει να μπορείς να περιγράψεις έναν μηχανισμό που συνδέεται αυτή η εγκεφαλική αιμορραγία με κάποια από τις δραστικές ουσίες πριν 2 χρόνια.
Για εγκεφαλική αιμορραγία δεν ξέρω αλλά καρδιακά προβλήματα και θρομβώσεις ξέρουμε ότι είναι γνωστές παρενέργειες. Δεν ξέρω με ποιον μηχανισμό συνδέονται αλλά υφίστανται. Πόσο ασύνδετα δηλαδή μπορεί να είναι μελλοντικά καρδιακά προβλήματα με ιστορικό μυοκαρδίτιδας;
Αλλά γενικότερα όσον αφορά τον μηχανισμό, ακόμα και στις πιο γνωστές παρενέργειες φαρμάκων ή τροφίμων, δεν είναι πάντα γνωστοί οι μηχανισμοί. Η βιοχημεία είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πράγμα, είμαστε ακόμα σε εμβρυακό στάδιο στην διερεύνηση της αντίδρασης του οργανισμού ακόμα κι όταν μιλάμε για βραχυχρόνιες αλληλεπιδράσεις, πόσο μάλλον σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό και οι μελέτες στηρίζονται σε συγκρίσεις. Πρώτα βρίσκουμε συσχέτιση και μετά ψάχνουμε να βρούμε μηχανισμό πρόκλησης. Τις πιο πολλές φορές μένουμε στο πρώτο.
Έχουμε αύξηση θανάτων λόγω εμβολίων; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι δεν είναι ψεκοθεωρία να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Να τονίσω εδώ και ότι η υποτιθέμενη μακρά covid δεν έχει γνωστούς μηχανισμούς, στην συντριπτική πλειονότητα των συμπτωμάτων που αναφέρονται.