Ξέρουμε αν υπάρχει σχέση του Κάρμα με τον Καρμ(ο)ίρη ;;; .
.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Στο Ίδρυμα μπαίνουμε σε άυλη διάσταση, εξού και τόση πνευματικότητα.Αρίστος έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:34 Να σκεφτεις την περιπτωση οτι μονοι μας επιλεξαμε να μπουμε σε σαρκινα σωματα για να δοκιμασουμε το σεξ και αλλα πραγματα, καλη ωρα οπως τωρα μπαινουμε στο ιντερνετ και κολλαμε.΄
.
Τωρα το προσεχω αυτο το θεμα, ειπα να μην ξαναμπω, αλλα δεν με αφηνετε στην ησυχια μου. Αλητακι, θετεις ενα ομολογουμενως δυσκολο ερωτημα που προσωπικα δεν το σκεφτηκα ποτε παρολο που εχω ασχοληθει με τα θεολογικα ζητηματα σε αρκετο βαθος και ευρος. Το μονο που μπορω να σκεφτω σε σχεση παντοτε με την γνωση που πηρα απο τον Δημοσθενη Λιακοπουλο, ειναι κατι που ακουσα καποτε να λεει σχετικα, οτι δηλ εμεις οι ανθρωποι ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ, οχι μονο εναν και δυο! Μας εδωσε δηλ πολλες ευκαιριες ο Θεος και ετσι ειχαμε δηλ μια συνεχη πτωτικη πορεια στην υπαρξιακη μας κατασταση και στον κοσμο μας ζουμε την κατωτατη μορφη υπαρξης! Οποτε αληθευει οτι ειμαστε τα πιο ατιθασα και απροβλεπτα οντα της Δημιουργιας, οπως το ειπαν και το παραδεχτηκαν καποτε και οι Ελοχιμ. Συνεπως, μην παει το μυαλο σου οτι ταχα αδικηθηκαμε απο τον Θεο, μην το νομισεις ποτε αυτο, ο Θεος ειναι περα για περα ΔΙΚΑΙΟΣ και οσο και αν νομιζουμε οτι μας αδικει, στο τελος θα μας δειξει οτι ενηργησε με τον πλεον δικαιο τροπο για ολα Του τα δημιουργηματα!Αλητάκι88 έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:26 ποιος ξύπνιος από δω μέσα μπορεί να μου πει γιατί ο καλός θεούλης εμάς τους ανθρώπους όταν ταχαμ αμαρτησαμε μας έκανε αμέσως υλικούς, μας άλλαξε δηλαδής τα φώτα καθότι άλλαξε άρδην η ύπαρξη μας, ενώ τους δαίμονες παρότι αμάρτησαν και αυτοι τους άφησε να αλωνίζουν παραμένοντας πνεύματα; ε; γιατί δεν μας έσωζε και μας στην πνευματική μας διάσταση; τι στο διαολο συμβαίνει;
παρεμπιπτόντως το υλικούς που λές είναι λάθος θεολογικα,εννοείς φθαρτούςΚόκκορας έγραψε: 01 Ιαν 2023, 02:46ο άνθρωπος όμως έχει επιστροφή και έχει και καθ'ομοίωσηΑλητάκι88 έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:26 ποιος ξύπνιος από δω μέσα μπορεί να μου πει γιατί ο καλός θεούλης εμάς τους ανθρώπους όταν ταχαμ αμαρτησαμε μας έκανε αμέσως υλικούς, μας άλλαξε δηλαδής τα φώτα καθότι άλλαξε άρδην η ύπαρξη μας, ενώ τους δαίμονες παρότι αμάρτησαν και αυτοι τους άφησε να αλωνίζουν παραμένοντας πνεύματα; ε; γιατί δεν μας έσωζε και μας στην πνευματική μας διάσταση; τι στο διαολο συμβαίνει;
πιθανότατα επειδή αν και σε καθημερινή βάση αυτονομούμαστε από τον Θεό,εν τούτοις κληρονομήσαμε αυτή την κατάσταση,δεν γεννηθήκαμε αψεγάδιαστοι
προφανώς για αυτό δόθηκε η δυνατότητα επιστροφής,μετάνοιας κ.λπ
Ταιριαζετε πολυ με το αλητάκι.Πιστευω ότι αργά ή γρηγορσ θα γίνετε κολλητες.Νατάσα έγραψε: 01 Ιαν 2023, 10:57Τωρα το προσεχω αυτο το θεμα, ειπα να μην ξαναμπω, αλλα δεν με αφηνετε στην ησυχια μου. Αλητακι, θετεις ενα ομολογουμενως δυσκολο ερωτημα που προσωπικα δεν το σκεφτηκα ποτε παρολο που εχω ασχοληθει με τα θεολογικα ζητηματα σε αρκετο βαθος και ευρος. Το μονο που μπορω να σκεφτω σε σχεση παντοτε με την γνωση που πηρα απο τον Δημοσθενη Λιακοπουλο, ειναι κατι που ακουσα καποτε να λεει σχετικα, οτι δηλ εμεις οι ανθρωποι ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ, οχι μονο εναν και δυο! Μας εδωσε δηλ πολλες ευκαιριες ο Θεος και ετσι ειχαμε δηλ μια συνεχη πτωτικη πορεια στην υπαρξιακη μας κατασταση και στον κοσμο μας ζουμε την κατωτατη μορφη υπαρξης! Οποτε αληθευει οτι ειμαστε τα πιο ατιθασα και απροβλεπτα οντα της Δημιουργιας, οπως το ειπαν και το παραδεχτηκαν καποτε και οι Ελοχιμ. Συνεπως, μην παει το μυαλο σου οτι ταχα αδικηθηκαμε απο τον Θεο, μην το νομισεις ποτε αυτο, ο Θεος ειναι περα για περα ΔΙΚΑΙΟΣ και οσο και αν νομιζουμε οτι μας αδικει, στο τελος θα μας δειξει οτι ενηργησε με τον πλεον δικαιο τροπο για ολα Του τα δημιουργηματα!Αλητάκι88 έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:26 ποιος ξύπνιος από δω μέσα μπορεί να μου πει γιατί ο καλός θεούλης εμάς τους ανθρώπους όταν ταχαμ αμαρτησαμε μας έκανε αμέσως υλικούς, μας άλλαξε δηλαδής τα φώτα καθότι άλλαξε άρδην η ύπαρξη μας, ενώ τους δαίμονες παρότι αμάρτησαν και αυτοι τους άφησε να αλωνίζουν παραμένοντας πνεύματα; ε; γιατί δεν μας έσωζε και μας στην πνευματική μας διάσταση; τι στο διαολο συμβαίνει;
Να πω ακομα ότι δεν δεχομαι την γνωμη του Αριστου που ειπε οτι ειχαμε δυνατοτητα επιλογης και ετσι διαλεξαμε να μπουμε μεσα σε σαρκινα σωματα, καθως απο την διηγηση της Γενεσης φαινεται οτι κατι μας ειχε απαγορευτει και ΑΝ δειχναμε ανυπακοη και το επιλεγαμε, τοτε θα υφισταμεθα καποια τιμωρια οπως και εγινε.
Πολυ καλη παντως η απορια σου, μπραβο.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
ισως γιατί μετά την πτώση των πρωτόπλαστων,ο οποίος ένα σφάλμα έκανε,άνοιξε ο δρόμος για όλους μας,δηλαδή και η δική μας πτώση ήταν βέβαιη και αναμενόμενη/αναπόφευκτη πια.Εκτωρ έγραψε: 01 Ιαν 2023, 04:30Η ερώτηση που έχω εγώ είναι η εξής. Αφού ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν το μήλο, γιατί τιμώρησε κι'εμάς που δε φταίμε; Γιατί δεν τιμωρούσε μόνο αυτούς τους δύο;Αλητάκι88 έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:26 ποιος ξύπνιος από δω μέσα μπορεί να μου πει γιατί ο καλός θεούλης εμάς τους ανθρώπους όταν ταχαμ αμαρτησαμε μας έκανε αμέσως υλικούς, μας άλλαξε δηλαδής τα φώτα καθότι άλλαξε άρδην η ύπαρξη μας, ενώ τους δαίμονες παρότι αμάρτησαν και αυτοι τους άφησε να αλωνίζουν παραμένοντας πνεύματα; ε; γιατί δεν μας έσωζε και μας στην πνευματική μας διάσταση; τι στο διαολο συμβαίνει;
πάντως μην ξεχνάμε αυτή τη δύναμη της αλλαγής την έδωσε ο Θεός , π.χ από κύτταρα προερχόμαστε και καταλήγουμε άνθρωποι!εξάλλου και θεολογικά να το δεις υφίσταται το καθ ομοίωση από άνθρωποι ,θεοί κατα χάρηBlackdog έγραψε: 01 Ιαν 2023, 13:52
Μπορει δηλαδη εχουμε εξελιχθει απο ενα πρωτοειδος πιθηκου και ολα αυτα που λεμε να ειναι προιον του εγωισμου και της ματαιοδοξιας μας. Αλλωστε δεν νομιζω να ηταν κανεις μπροστα οταν -υποθετικα- μας εδιωξε ο θεος απ τον παραδεισο.
Τι ψάχνεις (μάλλον τι έψαχνες, γιατί είναι και παλιό το θέμα) να βρεις κι εσύ τώρα.Αλητάκι88 έγραψε: 31 Δεκ 2022, 20:26 ποιος ξύπνιος από δω μέσα μπορεί να μου πει γιατί ο καλός θεούλης εμάς τους ανθρώπους όταν ταχαμ αμαρτησαμε μας έκανε αμέσως υλικούς, μας άλλαξε δηλαδής τα φώτα καθότι άλλαξε άρδην η ύπαρξη μας, ενώ τους δαίμονες παρότι αμάρτησαν και αυτοι τους άφησε να αλωνίζουν παραμένοντας πνεύματα; ε; γιατί δεν μας έσωζε και μας στην πνευματική μας διάσταση; τι στο διαολο συμβαίνει;
Δεν μπορουμε να ξεχασουμε κατι που δεν ξερουμε!Κόκκορας έγραψε: 01 Ιαν 2023, 14:02πάντως μην ξεχνάμε αυτή τη δύναμη της αλλαγής την έδωσε ο Θεός , π.χ από κύτταρα προερχόμαστε και καταλήγουμε άνθρωποι!εξάλλου και θεολογικά να το δεις υφίσταται το καθ ομοίωση από άνθρωποι ,θεοί κατα χάρηBlackdog έγραψε: 01 Ιαν 2023, 13:52
Μπορει δηλαδη εχουμε εξελιχθει απο ενα πρωτοειδος πιθηκου και ολα αυτα που λεμε να ειναι προιον του εγωισμου και της ματαιοδοξιας μας. Αλλωστε δεν νομιζω να ηταν κανεις μπροστα οταν -υποθετικα- μας εδιωξε ο θεος απ τον παραδεισο.
το σύμπαν εξελίχτηκε η φύση,υπάρχει μια δυναμική,που δόθηκε
μέσα μην ξεχνάμε άλλωστε περιγράφει εστω συμβολικά μια κατάσταση" καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν"
οπότε,ποιός ξέρει...
τέλος πάντων αυτές οι απορίες είναι όψιμες,τις γέννησαν οι δυτικές παρεκκλίσεις,δεν βλέπω τι ενδιαφέρον πνευματικά έχουν.
Το οτι καποιοι λενε το ιδιο για το The Simpsons δεν σε προβληματιζει καθολου;Κόκκορας έγραψε: 01 Ιαν 2023, 14:02
τωρα ,όπως το βλέπω ,την αποκάλυψη ανοίγεις,που δεν βγάζεις ακρη πραγματικά(πλην μιας δυο περιπτωσεων).εχει απιστευτη γενικοτητα και παρολαυτα μπορει ςνα πεσεις σε κατι που οντως μοιαζει πολυ εντονα με προφητεια για το τσερνομπιλ!
α μαλισταBlackdog έγραψε: 01 Ιαν 2023, 14:26Το οτι καποιοι λενε το ιδιο για το The Simpsons δεν σε προβληματιζει καθολου;Κόκκορας έγραψε: 01 Ιαν 2023, 14:02
τωρα ,όπως το βλέπω ,την αποκάλυψη ανοίγεις,που δεν βγάζεις ακρη πραγματικά(πλην μιας δυο περιπτωσεων).εχει απιστευτη γενικοτητα και παρολαυτα μπορει ςνα πεσεις σε κατι που οντως μοιαζει πολυ εντονα με προφητεια για το τσερνομπιλ!