stavmanr έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:21 - Είμαστε 8. Λοιπόν, εγώ παίρνω το μερίδιό μου, τρία κομμάτια από κάθε σοκολάτα και μετά θα πάρει ο Θόδωρος, και μετά οι υπόλοιποι με τη σειρά...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
Δεν είμαι καλός στις τιμωρίες εγώ. Ας προτείνει η ίδια. Πως θα αποδειχθεί όμως τι πράγματι γίνεται; Ακόμα και μια παραδοχή θα είχε μικρή αξία.
στηριζω.enaon έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:17καλα οτι δεν την φανταζόμαστε, εσύ δηλαδή, δεν αποκλειει αλλη εξήγηση.ST48410 έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:11 Όταν βλέπεις ότι πεισματικά αρνείται να μετρήσει τα 24 κομματάκια σοκολάτας σε τόσα σχήματα τόσων χρηστών, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση.
αν τρολάρει εγω για τα επόμενα 100 μυνήματα θα γραφω για καθε δέκα ενα θετικό για τον Κυριάκο
αν δεν τρολάρει τιποτα οκ, πενθος και οι δύο.
Spoiler
αφήνω αυτο να το μελετήσεις και βλέπουμε
γω αν τρολλαρει, δηλαδη αν γραψει παρακατω
ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑΑ, ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΚΟΓΙΟΝΑΡΩ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΕΤΣΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΠΑΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Θα γραφω ενα στα 5 μυνηματα θετικα για το κκε, αλλο ενα για το συριζα, αλλο ενα για τη νδ, αλλο ενα για το πασοκ, αλλο ενα για το βαρουφακη, αλλο ενα για τους γυφτους, αλλο ενα για τους ψεκ, και αλλο ενα για τους χριστιανοταλιμπαν.
μη σας νοιαζει πως. γω θα τα καταφερω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Μου έχει μείνει μία ατάκα από ένα από τους καλύτερους καθηγητές που είχα στο πανεπιστήμιο, ο οποίος ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τους άλλους.ST48410 έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:06+1000enaon έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:01 παντως ειναι ωραία η ιδέα, η εστω εμενα μου μοιαζει ωραία, να έχουν ασάφειες και παγίδες και σαλτσες μεσα πολλές, και εναν ικανό δασκαλο να λύνει απορίες, να ειναι νορμαλ να ρωτάς, να μην φοβασαι οτι θα πεις βλακεία.
Απλα αυτο δεν μπορε να δουλεψει νομίζω σπίτι με ενα παιδί και τον γονέα, θελει πολλα παιδια και καποιον που δεν τρεμει μην καταλαβει το παιδί του οτι εναι ασχετος.
Σηκώνει το χέρι ένας φοιτητής και ξεκινάει: "Δεν ξέρω αν είναι χαζό αυτό που θα ρωτήσω".
Και απαντάει ο καθηγητής: "Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση, μόνο χαζή απάντηση". Αυτή η ατάκα ήταν πολύ ενθαρρυντική για τους φοιτητές.
- nik_killthemall
Ετσι οπως το χεις γραψει το πρωτο εχει ανακριβεια. Με τη διόρθωση που υποδεικνύω στο πρωτο με κόκκινο όμως γίνονται ταυτόσημα. Ή η μονάδα μέτρησης του αποτελέσματος θα είναι το 3κιλο ή θα είναι το κιλό. Δηλ. δεν γίνεται να παίρνω την τιμή μέτρησης μιας απόστασης σε εκατοστά π.χ. 150 cm και να της κολλάω δίπλα τα μέτρα χωρίς να την αλλάξω δηλ. 150m. Αλλάζει η μονάδα μέτρησης στην οποια αποδιδω το τελικο αποτελεσμα.Ασέβαστος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:12καλωσηρθατε στην παρεα μας. οριστε και η καρτουλα μελους του κλαμπ μας.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:04
ποια ακριβως είναι η διαφωνία ?
(1/8)*κιλο + (1/8)*κιλο+(1/8)*κιλο = (1/8)*(κιλο+κιλο+κιλο) = (1/8)*(3κιλο) = (3/24)*(3κιλο)
Το αριθμητικο κλασμα της διαιρεσης (1/8) του τρικιλου, σαν αριθμος δεν έχει καμια διαφορα από το κλάσμα που θα αποδωσει στη πράξη της μοιρασιάς ισα και ακεραια σε πληθος κομματια (3/24)*(3κιλο)
παρακαλω, διαλεξτε το σωστο:
1/4 του κιλου +1/4 του κιλου + 1/4 του κιλου = 3/4 του τρικιλου = 1/4 του τρίκιλου = 3/4 του κιλού
η
1/4 του κιλου +1/4 του κιλου + 1/4 του κιλου = 3/12 του τρικιλου = 1/4 του τρίκιλου
επειδη ξερω ηδη τι θα διαλεξετε, συμπληρωστε τα στοιχεια σας, για να εγγραφειτε στο συλλογο αμορφωτων (κατα τη γνωμη της γκερ)![]()
Οπότε στη περίπτωσή μας είναι :
(1/4)*κιλο + (1/4)*κιλο+(1/4)*κιλο = (1/4)*(κιλο+κιλο+κιλο) = (1/4)*(3κιλο) = (3/12)*(3κιλο) => μονάδα μέτρησης το 3κιλο
ή ισοδύναμα (1/4)*(3κιλο) = (3/4)* κιλό = (9/12)*κιλό => μονάδα μέτρησης το κιλό
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Εννοείται. Ο Ασέβαστος σου παρέθεσε και τις δύο απόψεις. Όλος ο καυγάς γίνεται για την γενική πληθυντικού.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:35Ετσι οπως το χεις γραψει το πρωτο εχει ανακριβεια. Με τη διόρθωση που υποδεικνύω στο πρωτο με κόκκινο όμως γίνονται ταυτόσημα. Ή η μονάδα μέτρησης του αποτελέσματος θα είναι το 3κιλο ή θα είναι το κιλό. Δηλ. δεν γίνεται να παίρνω την τιμή μέτρησης μιας απόστασης σε εκατοστά π.χ. 150 cm και να της κολλάω δίπλα τα μέτρα χωρίς να την αλλάξω δηλ. 150m. Αλλάζει η μονάδα μέτρησης στην οποια αποδιδω το τελικο αποτελεσμα.Ασέβαστος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:12καλωσηρθατε στην παρεα μας. οριστε και η καρτουλα μελους του κλαμπ μας.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:04
ποια ακριβως είναι η διαφωνία ?
(1/8)*κιλο + (1/8)*κιλο+(1/8)*κιλο = (1/8)*(κιλο+κιλο+κιλο) = (1/8)*(3κιλο) = (3/24)*(3κιλο)
Το αριθμητικο κλασμα της διαιρεσης (1/8) του τρικιλου, σαν αριθμος δεν έχει καμια διαφορα από το κλάσμα που θα αποδωσει στη πράξη της μοιρασιάς ισα και ακεραια σε πληθος κομματια (3/24)*(3κιλο)
παρακαλω, διαλεξτε το σωστο:
1/4 του κιλου +1/4 του κιλου + 1/4 του κιλου = 3/4 του τρικιλου = 1/4 του τρίκιλου = 3/4 του κιλού
η
1/4 του κιλου +1/4 του κιλου + 1/4 του κιλου = 3/12 του τρικιλου = 1/4 του τρίκιλου
επειδη ξερω ηδη τι θα διαλεξετε, συμπληρωστε τα στοιχεια σας, για να εγγραφειτε στο συλλογο αμορφωτων (κατα τη γνωμη της γκερ)![]()
(1/4)*κιλο + (1/4)*κιλο+(1/4)*κιλο = (1/4)*(κιλο+κιλο+κιλο) = (1/4)*(3κιλο) = (3/12)*(3κιλο) => μονάδα μέτρησης το 3κιλο
ή ισοδύναμα (1/4)*(3κιλο) = (3/4)* κιλό = (3/12)*κιλό => μονάδα μέτρησης το κιλό
Στην πράξη όλοι ξέρουν το σωστό αποτέλεσμα.
Νίκο ηταν 3-4 ερωτήσεις που συζητούσαμε, αλλα δες αυτή που εφαγε τον πιο πολύ χρόνο αν θες και γράψε αν εχεις καποια παρατήρηση

Βασικά, ο Νικ κάνει αυτό που εξηγούσα πολλές σελίδες πριν
καιstavmanr έγραψε: Για να σας βοηθήσω, το πρόβλημά σας είναι ότι μετά τα κλάσματα δεν βάζετε αυτό που περιγράφει το κλάσμα.
Το να πεις "αυτό το κομμάτι είναι 3/8" είναι σα να λες "στον πλανήτη υπάρχουν 3 εκατομμύρια". Λείπει ο παράγοντας που προσδιορίζεται.
Ξαναρχίστε από την αρχή βάζοντας πάντοτε μετά το κλάσμα το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 10 Δεκ 2022, 11:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- nik_killthemall
Οκ υπαρχει ενα μικρο θεμα διατυπωσης, αντι γιαenaon έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:40 Νίκο ηταν 3-4 ερωτήσεις που συζητούσαμε, αλλα δες αυτή που εφαγε τον πιο πολύ χρόνο αν θες και γράψε αν εχεις καποια παρατήρηση
![]()
"Επειδή έχουμε 3 σοκολάτες, τελικα το κάθε παιδί θα πάρει τα 3/8 από τις 3 σοκολάτες"
έπρεπε να γράφει
"Οπότε από τις 3 σοκολάτες που έχουμε εμείς το κάθε παιδί θα πάρει 3 τέτοια κομματια, δηλ. 3/8 της σοκολάτας".
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
οριστε η καρτουλα σας, ανηκετε πλεον στο κλαμπ των κατα γκερ αμορφωτων.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:35
Ετσι οπως το χεις γραψει το πρωτο εχει ανακριβεια. Με τη διόρθωση που υποδεικνύω στο πρωτο με κόκκινο όμως γίνονται ταυτόσημα. Ή η μονάδα μέτρησης του αποτελέσματος θα είναι το 3κιλο ή θα είναι το κιλό. Δηλ. δεν γίνεται να παίρνω την τιμή μέτρησης μιας απόστασης σε εκατοστά π.χ. 150 cm και να της κολλάω δίπλα τα μέτρα χωρίς να την αλλάξω δηλ. 150m. Αλλάζει η μονάδα μέτρησης στην οποια αποδιδω το τελικο αποτελεσμα.
ή ισοδύναμα (1/4)*(3κιλο) = (3/4)* κιλό = (9/12)*κιλό => μονάδα μέτρησης το κιλό
μολις βρειτε διαθεσιμο χρονο, βαλτε ποτακι και ποπκορν, και πιαστε το νημα απο την αρχη. εγγυημενο γελιο μεχρι δακρυων.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γιατί δεν θυμόμαστε τα φρούτα καλύτερα που έχεις αποδείξει πως τα κατέχεις επίσης;Ασέβαστος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 10:43τι εννοεις να σου το αποδειξω με πραξεις; δε γινεται, αφου ειναι λαθος.Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2022, 10:31Καλά τα έργα τέχνης αλλά τα μαθηματικά είναι πράξεις.Ασέβαστος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 09:12
νταξει, αυτο στη φαντασια σου εγινε, αλλα αφου γελασες, για καλο ηταν.
το αλλο που επιβεβαιωνουμε την πραξη χρησιμοποιωντας μονο τον παρονομαστη, ηταν παντως πολυ πιο αστειο. και εγινε στ αληθεια.
και αυτος/η που το εγραψε, μετα ελεγε τους αλλους αγραμματους, ημιμαθεις κλπ. εκει ηταν για να πεφτεις στα πατωματα.![]()
![]()
Απόδειξε μου, με πράξεις, ότι δεν κάνεις αυτό
1/8 +1/8 +1/8 = 3/24
Ούτε αυτό
1/4 + 1/4 +1/4 = 3/12
Και δεν θα ξαναπώ πως πρόσθεσες παρονομαστές.
τετοιες πραξεις δεν εκανα/εγραψα ποτε, γιατι δεν ειναι σωστες και δε βγαζουν νοημα.
αλλα αν θες, μπορω να κανω μια προσπαθεια.
1/8 του κιλου +1/8 του κιλου+1/8 του κιλου = 3/24 του τρικιλου.
1/4 του ευρω +1/4 του ευρω +1/4 του ευρω + 3/12 του τριευρου.
ειναι βεβαιως ανοητο να εχεις διαφορετικη μοναδα μετρησης δεξια και αριστερα του "=", για αυτο και δεν το εκανα ποτε. ειναι ομως ο μονος τροπος να καταληξει "σωστη" η πραξη.
σειρα σου. κανε μια προσπαθεια να μου εξηγησεις πως επαληθευεις μια πραξη με κλασματα, χρησιμοποιωντας μονο τον παρονομαστη.![]()
1/4 πορτοκάλι + 1/4 μήλο + 1/4 αχλάδι = 3/12 αχταρμά
Απάντηση μαθηματικού όταν τον ρώτησα αν υπάρχει έστω και μία περίπτωση να έχετε δίκιο εσύ και η Κασπ στις σοκολάτες.
Αυτό που κάνεις είναι αυθαίρετο σε ότι αφορά τα μαθηματικά. Στην καθημερινότητα είναι οκ, στα βιβλία δεν στέκει. Για αυτό είσαι λάθος.Όχι δεν είναι σωστό, γιατί δεν έχουμε μία σοκολάτα.
Τότε θα ήταν σωστό το 3/24.
Ας το δούμε όμως αυτή τη φορά και με την την αντίστροφη διαδικασία:
8 παιδιά επί 3/24 έχουμε 24/24, δηλαδή μία ακέραια μονάδα, άρα μία σοκολάτα.
Τι έλεγε όμως η άσκηση ως υπόθεση; Ότι έχουμε τρεις σοκολάτες.
Άρα να το λάθος.
Η λύση 3/24 δεν οδηγεί στην σωστή υπόθεση, όπερ άτοπο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Υπάρχουν και χαζές ερωτήσεις.Puma έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:31Μου έχει μείνει μία ατάκα από ένα από τους καλύτερους καθηγητές που είχα στο πανεπιστήμιο, ο οποίος ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τους άλλους.ST48410 έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:06+1000enaon έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:01 παντως ειναι ωραία η ιδέα, η εστω εμενα μου μοιαζει ωραία, να έχουν ασάφειες και παγίδες και σαλτσες μεσα πολλές, και εναν ικανό δασκαλο να λύνει απορίες, να ειναι νορμαλ να ρωτάς, να μην φοβασαι οτι θα πεις βλακεία.
Απλα αυτο δεν μπορε να δουλεψει νομίζω σπίτι με ενα παιδί και τον γονέα, θελει πολλα παιδια και καποιον που δεν τρεμει μην καταλαβει το παιδί του οτι εναι ασχετος.
Σηκώνει το χέρι ένας φοιτητής και ξεκινάει: "Δεν ξέρω αν είναι χαζό αυτό που θα ρωτήσω".
Και απαντάει ο καθηγητής: "Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση, μόνο χαζή απάντηση". Αυτή η ατάκα ήταν πολύ ενθαρρυντική για τους φοιτητές.
Πχ. γιατί πετάει ο γάιδαρος όταν βρέχει;
ωραίος, αν το παιδί απαντουσε με ποσοστο επι του συνόλου των 1/8ων ως εξής, θα το δεχόσουν;nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:47 Οκ υπαρχει ενα μικρο θεμα διατυπωσης, αντι για
"Επειδή έχουμε 3 σοκολάτες, τελικα το κάθε παιδί θα πάρει τα 3/8 από τις 3 σοκολάτες"
έπρεπε να γράφει
"Οπότε από τις 3 σοκολάτες που έχουμε εμείς το κάθε παιδί θα πάρει 3 τέτοια κομματια, δηλ. 3/8 της σοκολάτας".
(1/8 + 1/8 + 1/8) / (8/8 + 8/8 + 8/8) = 3/24
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 10 Δεκ 2022, 11:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Για δες λίγο το τετράδιο εργασιών του παιδιού σου. Θέλω να μου πεις πως η άσκηση με τα φρούτα έμεινε όπως την κάνατε εσύ και ο μικρός.Ασέβαστος έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:49οριστε η καρτουλα σας, ανηκετε πλεον στο κλαμπ των κατα γκερ αμορφωτων.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:35
Ετσι οπως το χεις γραψει το πρωτο εχει ανακριβεια. Με τη διόρθωση που υποδεικνύω στο πρωτο με κόκκινο όμως γίνονται ταυτόσημα. Ή η μονάδα μέτρησης του αποτελέσματος θα είναι το 3κιλο ή θα είναι το κιλό. Δηλ. δεν γίνεται να παίρνω την τιμή μέτρησης μιας απόστασης σε εκατοστά π.χ. 150 cm και να της κολλάω δίπλα τα μέτρα χωρίς να την αλλάξω δηλ. 150m. Αλλάζει η μονάδα μέτρησης στην οποια αποδιδω το τελικο αποτελεσμα.
ή ισοδύναμα (1/4)*(3κιλο) = (3/4)* κιλό = (9/12)*κιλό => μονάδα μέτρησης το κιλό![]()
μολις βρειτε διαθεσιμο χρονο, βαλτε ποτακι και ποπκορν, και πιαστε το νημα απο την αρχη. εγγυημενο γελιο μεχρι δακρυων.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
με ακριβως αυτα τα λογια το εγραψα στην αρχη του τοπικ, αν δεν ειχες βαλει τονους θα ελεγα οτι εκανες κοπυ πειστ το δικο μου και μας κοροιδευεις.nik_killthemall έγραψε: 10 Δεκ 2022, 11:47
Οκ υπαρχει ενα μικρο θεμα διατυπωσης, αντι για
έπρεπε να γράφει
και λοιδωρηθηκα ως ασχετος, αμορφωτος,ημιμαθης, και καμποσα αλλα.
brace yourself.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being