nyxtovios έγραψε: 15 Νοέμ 2022, 14:59
Είναι συμφέροντα των ολιγαρχών και η εισβολή και η άμυνα.
Δεν ζούμε στην εποχή του βασιλιά Λεωνίδα. Δεν κέρδισε κάτι ούτε ο τυχαίος Ρώσος στρατιώτης ούτε ο Ουκρανός.
Στον πόλεμο πάμε μόνο ως μπολσεβίκοι.
Στον δεύτερο οι κομουνιστές πολέμησαν με τον στρατό παρόλο που η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά κομουνιστική ήταν. Οπότε αυτά περί ολιγαρχών και μπολσεβίκων είναι προφάσεις. Απλώς κοιτάς την πάρτη σου. Εκτός αν θεωρείς ότι εκείνοι το είχαν δει λάθος και εσύ το βλέπεις σωστά.
Φυσικά κοιτάω την πάρτυ μου.
Ποιανού θες να κοιτάω τη δικιά σου ή των ολιγαρχών;
Απο τους πολέμους πλέον, μόνο οι ολιγάρχες έχουν να κερδίσουν. Οι στρατιώτες γυρνάν πίσω σε κουτιά.
Είσαι ελεύθερος να πας να σκοτωθείς βέβαια. Δε σε αναγκάζω εγώ να μην πας.
Το πολίτευμα πάνω απο την πατρίδα. Εκφυλισμένη σκέψη. Σε ποια γωνιά του κόσμου ερωτάται ο στρατιώτης, σε ποια εποχή και σε ποιο σύστημα;
O στρατιώτης ως πολίτης δεν είχε ποτέ λόγο στη διαμόρφωση του συστήματος. Συνεπώς δεν ρωτήθηκε ποτέ.
Να πας εσύ για τα συμφέροντα των ολιγαρχών και να μας γράφεις από τον τάφο.
Η υπεράσπιση της πατρίδος είναι υπεράσπιση Αξίας. Δεν είναι συμφέροντα των ολιγαρχών. Μια φορά κι έναν καιρό προπαγανδίστηκε αυτό απο κάποιους επιτήδειους που θέλησαν να εγκαθιδρύσουν μια δική τους δικτατορία (και τα αποτελέσματα αυτής της δικτατορίας τα βλέπουμε σε αυτό το νήμα, 105 χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της). Τώρα μπαγιάτεψε.
Όπως απάντησα και στο άλλον είσαι ελεύθερος να πας να σκοτωθείς για τους πολέμους των ολιγαρχών.
Δεν σε αναγκάζω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος να μην πας.
Στόχος της Ρωσίας είναι ο χερσαίος διάδρομος προς την Κριμαία. Οπότε αμφιβάλλω αν οι Ρώσοι διαπραγματεύονται να τον δώσουν πίσω. Οι οχυρώσεις που κάνουν οι Ρώσοι στην ανατολική όχθη του Δνείπερου δείχνουν οτι μάλλον εκεί θα υπάρχει σύνορο.
Ο τρόπος που έγινε η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα δείχνει δύο πράματα. Οτι μάλλόν ήταν κομμάτι μιας συμφωνίας, και οτι διοικητές σε όλα του δήθεν ουκρανικού στρατού είναι οι Αμερικάνοι
Ακουγεται λογικο.
.
Ετσι είναι τα λογικά ?
Το λογικό είναι να παρακαλέσει τον Κλόουν γονιπετής ο μποτοξάκιας καρπαζοεισπράκτορας νεοναζί Πούτιν,
να τον παρακαλέσει να του επιτρέψει να μην γκρεμίσει την γέφυρα της Κριμαίας ώστε να μπορούν να πηγαίνουν για κάνα μπάνιο
ή για να δουλέψουν οι ρωσίδες στα μποουρδέλα της Ουκρανίας, να πηγαίνουν οδικώς και να επιστρέφουν αυθημερόν.
Επίσης να του επιτρέψει να περνάνα τα ρούσικα βαπόρια για να πηγαίνουν στο νοβοροσιισκ.
Επίσης να τον παρακαλέσει να σταματήσει εκεί που είναι τα σύνορα της Ουκρανίας, μην μπουκάρει και πάει κατά μόσχα διότι ξεφτίλα.
Να τον παρακαλέσει τον κλόουν και να του δώσει και λίγο πισινό και να του παζαρέψει την αποζημίωση...
Αυτά είναι τα λογικά.
Το λογικό είναι πως εφόσον σου τον έχει χώσει κάποιος 20 εκατοστά μέσα στον πάτο σου και τον κλώτσησες για να τραβηχτεί 10 πίσω, δεν βγαίνεις να διαλαλήσεις πως τον εγάμησες.
Μου συγκρίνατε και την ελληνική άμυνα του 40, που πριν κλείσει μήνας είχε μπει ο ελληνικός στρατός στην Κορυτσά, με τους χαχόλους, παλιογασμούλοι.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
O στρατιώτης ως πολίτης δεν είχε ποτέ λόγο στη διαμόρφωση του συστήματος. Συνεπώς δεν ρωτήθηκε ποτέ.
Να πας εσύ για τα συμφέροντα των ολιγαρχών και να μας γράφεις από τον τάφο.
Η υπεράσπιση της πατρίδος είναι υπεράσπιση Αξίας. Δεν είναι συμφέροντα των ολιγαρχών. Μια φορά κι έναν καιρό προπαγανδίστηκε αυτό απο κάποιους επιτήδειους που θέλησαν να εγκαθιδρύσουν μια δική τους δικτατορία (και τα αποτελέσματα αυτής της δικτατορίας τα βλέπουμε σε αυτό το νήμα, 105 χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της). Τώρα μπαγιάτεψε.
Όπως απάντησα και στο άλλον είσαι ελεύθερος να πας να σκοτωθείς για τους πολέμους των ολιγαρχών.
Δεν είναι πόλεμος των ολιγαρχών η υπεράσπιση της πατρίδος. Αυτήν η προπαγάνδα δεν είναι παρα μια εκφυλιστική καραμέλα. Αν το '40 υπήρχε τέτοιος εκφυλισμός στην ελληνική κοινωνία, δεν θα γράφαμε το Έπος που γράψαμε ως έθνος. Εκφυλισμός είναι αυτό το σκεπτικό.
Δεν είναι πόλεμος των ολιγαρχών η υπεράσπιση της πατρίδος. Αυτήν η προπαγάνδα δεν είναι παρα μια εκφυλιστική καραμέλα. Αν το '40 υπήρχε τέτοιος εκφυλισμός στην ελληνική κοινωνία, δεν θα γράφαμε το Έπος που γράψαμε ως έθνος. Εκφυλισμός είναι αυτό το σκεπτικό.
Ποιό έπος έγραψες καημένε;
Τους περισσότερους νεκρούς σε ποσοστό είχαμε, από έναν πόλεμο που αποφάσισε ένας δικτάτωρας (κάτι έλεγα ότι δεν ρωτήθηκε ο στρατιώτης αν θυμάσαι πιο πριν)
Και η κατάληξη και η επιβράβευση για τις θυσίες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν; μια μπανανία που θρέφει πολιτκούς και ολιγάρχες εδώ και 80 χρόνια. Να τους χαίρεσαι.
Όπως είπα και πριν είσαι ελέυθερος να κάνεις ότι θέλεις. Μην παραπονιέσαι σε εμένα.
Τα έθνη είναι τεχνητά κατασκευάσματα. Εάν είχε τύχει να γεννηθείς λίγο πιο ανατολικά θα δηλωνες περήφανος για τα τουρκικά έπη και θα ευχαριστούσες τον Κεμάλ που σε απελευθέρωσε.
nyxtovios έγραψε: 15 Νοέμ 2022, 14:59
Δεν ζούμε στην εποχή του βασιλιά Λεωνίδα. Δεν κέρδισε κάτι ούτε ο τυχαίος Ρώσος στρατιώτης ούτε ο Ουκρανός.
Στον δεύτερο οι κομουνιστές πολέμησαν με τον στρατό παρόλο που η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά κομουνιστική ήταν. Οπότε αυτά περί ολιγαρχών και μπολσεβίκων είναι προφάσεις. Απλώς κοιτάς την πάρτη σου. Εκτός αν θεωρείς ότι εκείνοι το είχαν δει λάθος και εσύ το βλέπεις σωστά.
Η σωστή σταση είναι οι στρατιώτες να στρέψουν τα όπλα ενάντια στον ολιγαρχη που κερδίζει από τον πόλεμο όπως έκαναν στην τσαρική Ρωσία το 1917.
Δεν είναι "συμφέροντα των ολιγαρχών" η υπεράσπιση της πατρίδος.
ΥΓ: Άκυρη η εξίσωση της εισβολής με την άμυνα.
Κατάπτωση αξιών λέγεται αυτό που υποστηρίζεις. Είσαι κατά της εθνικής άμυνας, με γελοία προσχήματα. Απλά δεν θέλεις να πολεμήσεις για την πατρίδα. Τα υπόλοιπα είναι φαιδρές δικαιολογίες. Ευτυχώς το '40 είχαμε αρχές και αξίες και δεν είχαμε εκφυλιστεί έτσι ως κοινωνία.
Και όλοι είδαμε πώς πήγε αυτό. 200.000 νεκροί από ασιτία αλλά ο Ζάχος Χατζηφωτίου και ο Παπανδρέου βολτάρανε άνετοι στα εξωτερικά και οι Ράλληδες και λοιποί συνεργάτες, έτρωγαν και έπιναν στα Ζάππεια. Αν εθνική άμυνα και πόλεμος για την πατρίδα είναι η ανισομερής κατανομή της πείνας, του πλούτου και των ορφανών, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε.
nyxtovios έγραψε: 15 Νοέμ 2022, 15:11
Τους περισσότερους νεκρούς σε ποσοστό είχαμε, από έναν πόλεμο που αποφάσισε ένας δικτάτωρας (κάτι έλεγα ότι δεν ρωτήθηκε ο στρατιώτης αν θυμάσαι πιο πριν)
Και η κατάληξη και η επιβράβευση για τις θυσίες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν; μια μπανανία που θρέφει πολιτκούς και ολιγάρχες εδώ και 80 χρόνια. Να τους χαίρεσαι.
Όπως είπα και πριν είσαι ελέυθερος να κάνεις ότι θέλεις. Μην παραπονιέσαι σε εμένα.
Αυτό για το οποίο δοξαζόμαστε απο όλο τον κόσμο.
Ο στρατιώτης δεν ρωτάται ποτέ, πουθενά, σε κανένα σύστημα, σε καμμία ιδεολογία. Αυτό που υποστηρίζεις, απλά δεν υπάρχει. Γι' αυτό και είναι φαιδρές δικαιολογίες.
Η πατρίδα δεν είναι το πολιτικό σύστημα, αλλά μία αξία.
Και αυτοι που δεν θα σκοτωθουν και θα γυρισουν, θα ειναι ελευθεροι να θεωρησουν οτι συντροφοι τους πεθαναν γιατι εσυ δεν εκανες το χρεος σου να τους προστατεψεις.
Οποτε θα ειναι επισης ελευθεροι να ερθουν να σε βρουνε. Τον κινδυνο δεν προκειται να τον γλυτωσεις ουτε ριψασπιδοντας.
Οποτε μην γραψεις απο εκει που θα εισαι καλυτερα για σενα.
Αυτό για το οποίο δοξαζόμαστε απο όλο τον κόσμο.
Ο στρατιώτης δεν ρωτάται ποτέ, πουθενά, σε κανένα σύστημα, σε καμμία ιδεολογία. Αυτό που υποστηρίζεις, απλά δεν υπάρχει. Γι' αυτό και είναι φαιδρές δικαιολογίες.
Η πατρίδα δεν είναι το πολιτικό σύστημα, αλλά μία αξία.
Λοιπόν, τέλος, γιατι είμαι στο γραφείο και με κοιτάνε περίεργα που γελάω.
Όπως είπα και πριν είσαι ελέυθερος να σου μείνει η δόξα από τον τάφο, για τα συμφέροντα των ολιγαρχών
Και αυτοι που δεν θα σκοτωθουν και θα γυρισουν, θα ειναι ελευθεροι να θεωρησουν οτι συντροφοι τους πεθαναν γιατι εσυ δεν εκανες το χρεος σου να τους προστατεψεις.
Οποτε θα ειναι επισης ελευθεροι να ερθουν να σε βρουνε. Τον κινδυνο δεν προκειται να τον γλυτωσεις ουτε ριψασπιδοντας.
Οποτε μην γραψεις απο εκει που θα εισαι καλυτερα για σενα.
Όπως ξεκαθάρισα και πριν, εγώ δεν αναγκάζω κανέναν να κάνει η να μην κάνει ότι θέλει.
Αν εσύ θες να πας για να σκοτωθείς για τα συμφέροντα των ολιγαρχών και για τη φανταστική δόξα που θα έχεις στον τάφο, ελεύθερα τύπε. Δεν φταίω εγώ που θα προσπαθήσω να μείνω ζωντανός, ούτε για εσένα ούτε για τους συντρόφους αυτών που πέθαναν.
Πηγαίντε ελέυθερα να δώσετε τη ζωή σας για τα συμφέροντα των ολιγαρχών.