!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Mάχη των φύλων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Mάχη των φύλων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:39
Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:31
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:30 ριγμένη!
:o
Ζητούσα 30 μέρες τα καλοκαίρια, μου έλεγε 15 και αν θες και ύστερα από "μάχη" των δικηγόρων πήρα 20, αλλά 15+5 ποτέ συνεχόμενες και ποτέ κολλημένες με ΣΚ!
Φιλε εχεις τη συμπαθεια μου. Δεν εχω γνωρισει ο ιδιος "πρωτο χερι" την κατασταση αλλα ημουν πολυ κοντινος. Ειναι εμετικη η αντιμετωπιση των ανδρων, ειδικα το πρωτο διαστημα. Και δε μιλω μονο για το ελληνικο νομικο συστημα.
Προκειται για ενα εξαιρετικα σημαντικο ζητημα το οποιο θαβεται
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:39 Μην γκαρίζεις Άγι, συμφωνούμε κι εμείς. Βρες άλλη δικαιολογία για καβγά.

Ζητούσα 30 μέρες τα καλοκαίρια, μου έλεγε 15 και αν θες και ύστερα από "μάχη" των δικηγόρων πήρα 20, αλλά 15+5 ποτέ συνεχόμενες και ποτέ κολλημένες με ΣΚ!
Εντάξει, τώρα αυτά είναι παπαριές. Το παιδί πρέπει να βλέπει εξίσου και τους 2.

Με αυτές τις παπαριές βγάζουν φράγκα οι δικηγόροι.

Εγώ θεωρώ ότι αν νομοθετηθεί η συνεπιμελεια ή αν οι άντρες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανοτητες να πάρουν την επιμέλεια, τότε τα διαζύγια θα μειωθούν δραστικά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Maspoli έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:43
Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:31

:o
Φιλε εχεις τη συμπαθεια μου. Δεν εχω γνωρισει ο ιδιος "πρωτο χερι" την κατασταση αλλα ημουν πολυ κοντινος. Ειναι εμετικη η αντιμετωπιση των ανδρων, ειδικα το πρωτο διαστημα. Και δε μιλω μονο για το ελληνικο νομικο συστημα.
Ανοιξα νημα για την συνεπιμέλεια στο παλιό κ εδώ και οι μόνες που εδωσαν σημασία ηταν αυτές που την πολεμούν με λύσσα- τις καταλαβαίνω την εξασφαλισή τους χανουν και την απόλυτη εξουσία που τους εχει δοθεί .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

το αστικο δικαιικο συστημα ειναι και θα ειναι γυναικοκεντρικο και μισανδρο

ο μονος τροπος ανατροπης του ειναι το γκρεμισμα του καπιταλισμου
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Αγις

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:45
Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:39 Μην γκαρίζεις Άγι, συμφωνούμε κι εμείς. Βρες άλλη δικαιολογία για καβγά.

Εντάξει, τώρα αυτά είναι παπαριές. Το παιδί πρέπει να βλέπει εξίσου και τους 2.

Με αυτές τις παπαριές βγάζουν φράγκα οι δικηγόροι.

Εγώ θεωρώ ότι αν νομοθετηθεί η συνεπιμελεια ή αν οι άντρες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανοτητες να πάρουν την επιμέλεια, τότε τα διαζύγια θα μειωθούν δραστικά.
Η συνεπιμέλεια δεν ειναι αποκλειστικότητα στον εναν η στον αλλον .
Τα διαζύγια οπου εχει εφαρμοσθεί μειωθηκαν κατά πολύ γιατί δεν υπάρχει κανένα κέρδος - μην ξεχνάτε την συντριπτική πλειοψηφία των διαζυγίων την ζητάνε γυναίκες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αγις έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:38
Naida έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:34
Maspoli έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:25 Οσο υπαρχει η φραση "πατερας του σαββατοκυριακου" που πατα πανω σε δικαστικες αποφασεις που βγαινουν βασει φυλου και μονο κ οχι "μητερα του ΣΚ" με την ιδια συχνοτητα, καμια δε δικαιουται να μιλα για πατριαρχια στις μερες μας.
Γιατί υπήρχε ποτέ η απόφαση τα παιδιά να τα έχει ο πατέρας; εννοώ παλιότερα που και εσείς παραδέχεστε ότι υπήρχε πατριαρχία.

Που για μένα είναι λογικό αυτό που λες σχετικά με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Τα παιδιά πρέπει να τα μεγαλώνει ο γονιός που είναι πιο υπεύθυνος και πιο υγιής ψυχικά. Έχουμε δει τέρατα στην εποχή μας για να θεωρείται ως αυτονόητο από το κράτος ότι την επιμέλεια την παίρνει η μάνα.
Τα παιδια χρειάζονται εξ ισου και τους δυο με ισες υποχρεωσεις και δικαιώματα.
Πολύ παλιότερα εδιναν τα παιδια γιατί δεν εργάζονταν και οι αντρες είχαν παρει προίκα.
Ολα αυτά είναι απομεινάρια εποχών προ ισότητας που βολικά ξεχάστηκαν και παρέμειναν .

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ
Τα παιδιά χρειάζονται εξίσου και τους δυο γονείς και την οικογένεια, γι' αυτό πριν μπει κάποιος στη διαδικασία να κάνει οικογένεια πρέπει να αναλογιστεί καλά τι σημαίνει αυτό. Αν όμως για χ,ψ σοβαρό λόγο έρθει ο χωρισμός να υπάρχειδ ικαιοσύνη από το δικαστήριο πραγματική. Και φυσικά να υπάρχει διαρκής παρουσία του γονιού που είναι εκτός εστίας. Εφόσον κρίνεται κατάλληλος.
Εγκληματικό να περιορίζουν την επικοινωνία του πατέρα με το παιδί του ή να παίρνει την άδεια να το δει. Και τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως μέσο εκδίκησης ή βιοπορισμού όπως ανέφερες και συ. Απαράδεκτο να στηρίζεται από το κράτος όλο αυτό.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:46
Maspoli έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:43

Ανοιξα νημα για την συνεπιμέλεια στο παλιό κ εδώ και οι μόνες που εδωσαν σημασία ηταν αυτές που την πολεμούν με λύσσα- τις καταλαβαίνω την εξασφαλισή τους χανουν και την απόλυτη εξουσία που τους εχει δοθεί .
Και εγώ είχα γράψει σε κείνο το νήμα και δε θυμάμαι να είχα καμιά λύσσα να πολεμήσω την συνεπιμέλεια. Το αντίθετο θα έλεγα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:45
Κοίτα, εγώ δεν γράφω ότι είναι εύκολη η συνεπιμέλεια, λογικά είναι εφικτή μόνο σε περιπτώσεις που χωρίζουν πολιτισμένα. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις να κόψουν τον κώλο τους να τα βρουν. Δεν θα την πληρώνουν οι νορμάλ, επειδή υπάρχουν μαλάκες/σμένες. Στην περίπτωση τέτοιων περιπτώσεων υπάρχουν αρμόδιοι να κρίνουν, αν ο/η γονιός είναι ακατάλληλος/η.

ΥΓ. Λες μπαρούφες Άγι, στο παλιό είχα γράψει ΚΑΙ εγώ ότι είμαι υπέρ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αγις

Για ενημερωθείτε τι είναι η συνεπιμέλεια γιατί γράφετε πιπες.

https://www.synepimelia.gr/
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Μην το πάμε στα διαζύγια, είναι δραματική η κατάσταση κάποιες φορές. Καταλήγει να είναι αναγκαστικά κάπως πολιτισμένη, αλλά μπαίνοντας στη μέση οι δικηγόροι (και τι άλλο να κάνεις) αναγκάζουν τους πελάτες τους να συμπεριφερθούν έτσι όπως δεν θα συμπεριφέρονταν κανονικά... Και αυτό συμβαίνει και στα δύο φύλα. Οπότε το πλεονέκτημα, αν το ονομάσουμε έτσι που δίνει το σύστημα στις γυναίκες το χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όταν τα υπόλοιπα έχουν χαθεί στην πορεία... Η ουσία είναι ότι το μεγάλωμα παιδιού σήμερα έχει κόστος σημαντικό σε κάθε είδους πόρους. Πού ήταν αυτό παλιότερα, που το δεκάχρονο ήταν και ένα ζευγάρι χέρια ακόμα, αντί για κάτι που θα υποστηρίζεις για χρόνια ακόμα... :p2: :p2: Το καλό, να το πούμε έτσι είναι ότι ο σύγχρονος άντρας δένεται με τα παιδιά του περισσότερο σε σχέση με παλιά και αυτό είναι καλό για τα παιδιά.

Δεν θυμάμαι αν είχα γράψει κάτι στο νήμα...

Σέσιλη, δεν ξέρεις ούτε για τον εαυτό σου αν θα φερθείς νορμάλ όταν έρθει εκείνη η ώρα, μεγάλες κουβέντες μη λες... Κανείς δεν το ξέρει!
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Athina__P έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:52 Μην το πάμε στα διαζύγια, είναι δραματική η κατάσταση κάποιες φορές. Καταλήγει να είναι αναγκαστικά κάπως πολιτισμένη, αλλά μπαίνοντας στη μέση οι δικηγόροι (και τι άλλο να κάνεις) αναγκάζουν τους πελάτες τους να συμπεριφερθούν έτσι όπως δεν θα συμπεριφέρονταν κανονικά... Και αυτό συμβαίνει και στα δύο φύλα. Οπότε το πλεονέκτημα, αν το ονομάσουμε έτσι που δίνει το σύστημα στις γυναίκες το χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όταν τα υπόλοιπα έχουν χαθεί στην πορεία... Η ουσία είναι ότι το μεγάλωμα παιδιού σήμερα έχει κόστος σημαντικό σε κάθε είδους πόρους. Πού ήταν αυτό παλιότερα, που το δεκάχρονο ήταν και ένα ζευγάρι χέρια ακόμα, αντί για κάτι που θα υποστηρίζεις για χρόνια ακόμα... :p2: :p2: Το καλό, να το πούμε έτσι είναι ότι ο σύγχρονος άντρας δένεται με τα παιδιά του περισσότερο σε σχέση με παλιά και αυτό είναι καλό για τα παιδιά.

Σέσιλη, δεν ξέρεις ούτε για τον εαυτό σου αν θα φερθείς νορμάλ όταν έρθει εκείνη η ώρα, μεγάλες κουβέντες μη λες... Κανείς δεν το ξέρει!
Δε κατάλαβα, τι εννοείς;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Athina__P έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:52
Δεν έγραψα πουθενά πώς ξέρω πώς θα φερθώ, διότι μπορεί να έχω ένα κάρο προβλήματα σε αυτή τη φάση του χωρισμού θεωρητικά, αλλά ΞΕΡΩ πόσο μαλακία θα ήταν να μην είχα εγώ τον πατέρα μου στην καθημερινότητά μου. Ε αυτό δε θα το στερούσα από το παιδί μου, οπότε θα έκοβα τον κώλο μου να βρω λύση, ακόμα και αν δεν άντεχα να έβλεπα τη μούρη του.

Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι και αυτός θα επιθυμούσε κάτι ανάλογο και όχι να είναι πατέρας διά αλληλογραφίας. Τουλάχιστον αυτό το έχω εξασφαλίση, επιλέγοντας αξιόλογο άνθρωπο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Cecily Anne έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:55
Athina__P έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:52
Δεν έγραψα πουθενά πώς ξέρω πώς θα φερθώ, διότι μπορεί να έχω ένα κάρο προβλήματα σε αυτή τη φάση του χωρισμού θεωρητικά, αλλά ΞΕΡΩ πόσο μαλακία θα ήταν να μην είχα εγώ τον πατέρα μου στην καθημερινότητά μου. Ε αυτό δε θα το στερούσα από το παιδί μου, οπότε θα έκοβα τον κώλο μου να βρω λύση, ακόμα και αν δεν άντεχα να έβλεπα τη μούρη του.
Δεν ξέρεις πώς θα φερθείς γιατί μπορεί να έχεις απέναντί σου κάποιον που δεν τον αναγνωρίζεις έτσι όπως αντιμετωπίζει την κατάσταση, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Το λέω ως τριτη που έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγους χωρισμούς τελευταία. Δεν αναγνωρίζεις κανέναν. Τη στιγμή που παίρνουν οι γυναίκες την απόφαση (αυτό συμβαίνει συνήθως, αλήθεια) δεν γνωρίζουν ότι ο μου@@λος είναι παρελθόν! Και αγαπάνε τα παιδιά τους ακόμα, για ένα διάστημα τουλάχιστον οι περισσότεροι ή για πάντα, είναι αλήθεια!

Ό,τι και να κάνεις ο άλλος μπορεί να επιδιώξει να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Βασικό ποιον επιλέγεις για πατέρα των παιδιών σου, ίσως η σημαντικότερη απόφαση που θα πάρει κανείς. Εγώ βλέπω ότι σε μερικές περιπτώσεις οι εγωϊσμοί μπαίνουν πιο πάνω και από τα παιδιά. Και από τις μαμάδες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 06 Οκτ 2018, 11:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Βολεύονται και πολλοί άντρες όμως με το να είναι γονείς του ΣΚ.

Τρώει η μάνα όλη τη λέζα μες την βδομάδα, σχολεία, ξύπνημα, πρόγραμμα κλπ και ο άντρας το σκ είναι η χαρά του παιδιού.

Κι αν αυτό ξεκινάει από μικρή ηλικία τότε αρχίζουν και μαλακιες στο μυαλό του παιδιού διαχωρίζοντας την αυστηρή μαμά και τον καλό μπαμπά που κάνει τα χατίρια και περνάμε καλά.

Σαν να έχεις ένα σκυλί, ο ένας να το ταΐζει, φροντίζει, πηγαίνει στο γιατρό, μαζεύει τα σκατά, το κάνει μπάνιο και ο άλλος έρχεται μόνο για να το χαϊδέψει και να παίξει μαζί του.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Athina__P έγραψε: 06 Οκτ 2018, 10:52 Μην το πάμε στα διαζύγια, είναι δραματική η κατάσταση κάποιες φορές. Καταλήγει να είναι αναγκαστικά κάπως πολιτισμένη, αλλά μπαίνοντας στη μέση οι δικηγόροι (και τι άλλο να κάνεις) αναγκάζουν τους πελάτες τους να συμπεριφερθούν έτσι όπως δεν θα συμπεριφέρονταν κανονικά... Και αυτό συμβαίνει και στα δύο φύλα. Οπότε το πλεονέκτημα, αν το ονομάσουμε έτσι που δίνει το σύστημα στις γυναίκες το χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όταν τα υπόλοιπα έχουν χαθεί στην πορεία... Η ουσία είναι ότι το μεγάλωμα παιδιού σήμερα έχει κόστος σημαντικό σε κάθε είδους πόρους. Πού ήταν αυτό παλιότερα, που το δεκάχρονο ήταν και ένα ζευγάρι χέρια ακόμα, αντί για κάτι που θα υποστηρίζεις για χρόνια ακόμα... :p2: :p2: Το καλό, να το πούμε έτσι είναι ότι ο σύγχρονος άντρας δένεται με τα παιδιά του περισσότερο σε σχέση με παλιά και αυτό είναι καλό για τα παιδιά.

Για αυτό χρειάζεται το νομικά υποχρεωτικό πλαίσιο της συνεπιμέλειας που τα λύνει αυτά.

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”