Όσον αφορά τις φωτογραφίες παιδιών, βλέπω ότι υπάρχει εγκράτεια από τους γονείς, κάτι που δεν μπορώ να πω για τσεκ ινς ορισμένων. Τα οποία τα θεωρώ απείρως επικινδυνοτερα λόγω του ότι επιβεβαιωνουν την απουσια από το σπίτι σου.Puma έγραψε: 24 Οκτ 2022, 16:46Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Και για το χρονολόγιο που αναφέρεις, το οποίο όντως βοηθάει αλλά και για τη ρέγουλα όσον αφορά τα checκins και τα πάντα. Αναφέρθηκα στο μεγάλο ποσοστό χρηστών, για το οποίο πιστεύω ότι το κάνει για λόγους αυτοπροβολής. Φυσικά, δεν είναι όλοι έτσι.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 16:20 Και όχι, δεν ανεβάζουν όλοι φωτός των παιδιών τους ή των ίδιων για λόγους αυτοπροβολής.
Κάποιοι (όπως εγώ) έχουν τα σοσιαλ (όπως εγώ το φβ) σαν χρονολογιο. Να θυμούνται δηλαδή μια στιγμή από τη ζωή τους ότι πχ "αυτό έγινε τότε, πως περνάν τα χρόνια".
Προφανώς και όλα πρέπει να γίνονται με ρέγουλα, ιδίως τα "τσεκ ινς"
Ορισμένες φορές τα EXIF data περιέχουν και συντεταγμένες της τοποθεσίας μιας φωτογραφίας. Απλά, κατά το upload σε ένα site, όπως το fb, γίνεται επεξεργασία της φωτογραφίας και χάνονται αυτά. Από τη φωτογραφία δεν μπορεί, λοιπόν, να βρει κάτι αλλά μπορεί να αποτελέσει πάτημα για περαιτέρω αναζήτηση. Οπως είπες, θέλει ρέγουλα γενικά με τις δημοσιεύσεις.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2022, 16:20 Όχι. Δεν γίνεται "απλά" αυτό. Πως θα δει που μένεις αν δεν το βάλεις στο προφίλ (και γιατί να το βάλεις στο προφίλ άλλωστε);
Στο παράδειγμα που βάζεις θα σου πω ότι με την ίδια λογική δεν πρέπει να έχει προφίλ η όμορφη γυναίκα σου αφενως για να μην την καμακωνουν ένα σωρό λιγουρια και αφετέρου για να μην την δεις σε αγγελίες για βίζιτες. Τι θα κάνεις τότε;
Θα της απαγορεύσεις να έχει προφίλ;
Η Ιστορία και ο κόσμος δεν θυμάται πρόσωπα, θυμάται ονόματα.
Δεν μπορεί να απαγορέψει κανείς σε οποιονδήποτε ενήλικα να έχει προφίλ και μπορεί και οποιαδήποτε γυναίκα ή άντρας να αναρτά αυτά που θέλει. Και κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν και αναρτούν ό,τι θέλουν, από τη στιγμή που δεν προσβάλουν κάποιον τρίτο. Αναφέρουμε το θέμα με τα παιδιά καθαρά λόγω της ηλικίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ρύθμιση να μην μπορούν να δουν οι άσχετοι όλες τις αναρτήσεις σου είναι η ιδανική. Και φυσικά μπλοκ σε κάθε "hello, i saw your profil and i'd like to communicate with you".