Το σκέφτηκα, αλλά δεν υπάρχει παλιά Καληδονία στην οικογένεια για να βγάζει νόημα.Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2022, 16:40Επίσης όταν είναι μικρή μπορείς να τη λες και Νέα Καληδονιαhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:43 Εγώ πάντως αν κάνω παιδιά θα τα ονομάσω Αλιάκμονα και Καληδονία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
- hellegennes
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Φοβερή ιδέα. Αν πιάσεις τα νησιά εκεί, έχεις πολλά ονόματα για κορίτσια, Σαμόα κλπ. Κι αν βγει λίγο χοντρουλό, κατ' ευθείαν Αυστραλία.Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2022, 16:40Επίσης όταν είναι μικρή μπορείς να τη λες και Νέα Καληδονιαhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:43 Εγώ πάντως αν κάνω παιδιά θα τα ονομάσω Αλιάκμονα και Καληδονία.
Σπάρτακο δεν έχω συναντήσει ποτέ στην Ελλάδα, πλην των παλιννοστούντων από την ΕΣΣΔ.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Οι Ρωμαίοι είχαν καλύτερο τρόπο.Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2022, 16:40Επίσης όταν είναι μικρή μπορείς να τη λες και Νέα Καληδονιαhellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:43 Εγώ πάντως αν κάνω παιδιά θα τα ονομάσω Αλιάκμονα και Καληδονία.
Τότε οι γυναίκες δεν έπαιρναν επώνυμα και συνήθως οι κόρες έπαιρναν όλες το όνομα της γιαγιάς τους ανεξαιρέτως.
Για να τις ξεχωρίζουν τις αριθμούσαν.
Π.χ. αν ένας πατέρας είχε 4 κόρες π.χ. και τη μάνα του τη λέγανε Iulia τότε οι κόρες του θα ονομάζονταν με σειρά γεννήσεως
Iulia Prima (πρωτη Ιουλια)
Iulia Secunda (δευτερη Ιουλια)
Iulia Tertia (τρίτη Ιουλια)
Iulia Quarta (τετάρτη Ιουλια)
Εάν τώρα μητέρα και κόρη είχαν το ίδιο όνομα (η ήταν μόνο δύο αδελφές με το ίδιο ονομα) τότε για να ξεχωρίζουν προσθέτονταν το Μajor και το Μinor.
Όπως για παράδειγμα
Antonia Major (Αντωνια η Πρεσβυτερα)
Αntonia Minor (Αντωνια η Νεοτερα).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Sid Vicious
Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- George_V
Και γω Ηλέκτρα.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:02 Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
Τώρα ξαναβλέπω ότι γίνεται πάλι της μοδας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Sid Vicious
Ενταξει το Ηλεκτρα ποτε δεν ηταν ασυνηθιστο, περα απο μικροτερες ηλικιες και σε συνομηλικες μου το εχω πετυχει αρκετες φορες.Ειναι και πολυ ομορφο ονομα, καλως να γινει της μοδος.George_V έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:03Και γω Ηλέκτρα.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:02 Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
- Οργισμένος
Πολύ ανοικτό μυαλό είσαι βρε παιδάκι μου.Ερμής έγραψε: 17 Σεπ 2022, 14:12 Φαινόμενο που το συναντάμε για πάνω από δεκαετία απλά τώρα πιστεύω πως έχει κορυφωθεί.
Πήγα το πρωί σε μια παιδική χαρά εδώ κοντά στο πατρικό το γιο με την ανιψιά.
Σε σύνολο 30 παιδιών ήταν τα μοναδικά παιδιά με όνομα Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεν άκουσα ούτε μια Μαρια ούτε μια Κατερινα, ούτε ένα Γιώργο, ούτε ένα Γιάννη Δημήτρη κλπ.
Μέτρησα 2 μαξιμους, 3 νεφελες, Κάρολο αλλά και κάτι περίεργα που δε τα είχα ξανακούσει όπως Ελυσεα Αμέλια Ελενικη.
Καλά κάνεις δε θέλει να δώσει το όνομα των γονιών του στο παιδί του; τόσο πολύ τους βρωμάνε τα ονόματα τους; Γιατί εικάζω πως και αυτούς δε τους λένε Φαεθοντα και Ευρυσθεα
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- George_V
Ούτε το Μύρων. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:07Ενταξει το Ηλεκτρα ποτε δεν ηταν ασυνηθιστο, περα απο μικροτερες ηλικιες και σε συνομηλικες μου το εχω πετυχει αρκετες φορες.Ειναι και πολυ ομορφο ονομα, καλως να γινει της μοδος.George_V έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:03Και γω Ηλέκτρα.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:02 Πολλα δεν ειναι και τοσο νεοκοπα, ειχα συγγενη γεννημενο τον 19ο αιωνα που το ονομα του ηταν Μυρων.
Άμα πας στη Κρήτη το 30% του πληθυσμού λέγεται Μυρος.
- Sid Vicious
Α δεν το ηξερα αυτο για Κρητη, ουδεμια σχεση εχω κιολας με το νησι.George_V έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:08Ούτε το Μύρων. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:07Ενταξει το Ηλεκτρα ποτε δεν ηταν ασυνηθιστο, περα απο μικροτερες ηλικιες και σε συνομηλικες μου το εχω πετυχει αρκετες φορες.Ειναι και πολυ ομορφο ονομα, καλως να γινει της μοδος.
Αλλα αυτο ηταν κατι που ηθελα να γραψω, οτι μερικα ονοματα η συχνοτητα τους παιζει και αναλογα με τις περιοχες
- Λίνο Βεντούρα
Υποκοριστικό είναι αυτό, ξενόγλωσσε φίλε μου, δεν είναι διαφορετικό όνομα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Το ποσοστό των 6 δημοφιλέστερων ανδρικών ονομάτων στην Ελλάδα είναι αθροιστικά 47%.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:53Όχι και μοναδικό φαινόμενο. Η παράδοση να δίνεται το όνομα των παππούδων είναι παγκόσμια. Υπάρχουν χώρες με πολύ μικρότερη ποικιλία στα ονόματα. Σχεδόν 10 εκατομμύρια Αμερικάνοι λέγονται Τζον (αληθινό νούμερο). Δηλαδή 2 φορές ο ανδρικός πληθυσμός της Ελλάδας.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:24 Πολύ καλά κάμουν και δίδουν νέα ονόματα.
Είμεθα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως να έχουν όλοι μόνο 5 ονόματα.
Οι δε παππούδες το βλέπουν ιδιοκτησία και γενικώς η αρρωστημένη Ελ οικογένεια βγάζει διαφορά κονπλεξ
Tο αντίστοιχο για τα 6 των ΗΠΑ είναι 17%.
Στις γυναίκες αντίστοιχα..στις ΗΠΑ το άθροισμα των 6 συχνότερων ονομάτων είναι 7.5%, ενώ στην Ελλάδα Μαρία λέγεται σχεδόν το 10% του γυναικείου πληθυσμού!
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- George_V
Φυσικά.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:10Α δεν το ηξερα αυτο για Κρητη, ουδεμια σχεση εχω κιολας με το νησι.George_V έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:08Ούτε το Μύρων. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 17:07
Ενταξει το Ηλεκτρα ποτε δεν ηταν ασυνηθιστο, περα απο μικροτερες ηλικιες και σε συνομηλικες μου το εχω πετυχει αρκετες φορες.Ειναι και πολυ ομορφο ονομα, καλως να γινει της μοδος.
Αλλα αυτο ηταν κατι που ηθελα να γραψω, οτι μερικα ονοματα η συχνοτητα τους παιζει και αναλογα με τις περιοχες
Μυρος στην Κρήτη, Μαρκελλα στη Χιο, Ορθοδοξία και Ανθουσα για Κωνσταντινουπολιτισες, Τσαμπικος/Τσαμπικα στη Ροδο, Πανορμιτης στη Συμη κλπ.
Είναι μεγάλη η λίστα με τα τοπικά ονόματα.
Υποθέτω λόγω αυτούvagabondo έγραψε: 17 Σεπ 2022, 16:56 Σπάρτακο δεν έχω συναντήσει ποτέ στην Ελλάδα, πλην των παλιννοστούντων από την ΕΣΣΔ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Spartacist_uprising
- Sid Vicious
Ελλαδα, Ευρωπη, Βενετια (πως εγινε ονομα το Βενετια παντα απορουσα), βεβαια δεν ειναι νεοκοπα σαν ονοματα αυτα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις