!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε: πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Re: Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε: πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Mουσικό διάλειμμα. Οι Σκωτσέζοι Exploited αποδίδουν φόρο τιμής.
Η λέξη "δημοκρατία" σου λέει κάτι ή μπα...GoBzi έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:14Για πες, ποιο είναι το δημοκρατικό πρότυπο σου εσένα; Έχω ακούσει για μια φυλή στον Αμαζόνιο που εφαρμόζει άμεση δημοκρατία. Σε αυτή αναφέρεσαι;OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:31GoBzi έγραψε: 09 Σεπ 2022, 14:33
Ποια η διαφορά στην πράξη της βασιλευομένης δημοκρατίας με προεδρική;![]()
Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται λιγότερα δημοκρατικό από την Τουρκία ή την Ελλάδα λόγο της βασιλείας;
Ποτέ δεν έχεις πραγματική δημοκρατία όταν έχεις βασιλεία!!!
Στη δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να καταλαμβάνει μία πολιτική θέση λόγω κληρονομικότητας!!!
Βέβαια εσείς εδώ στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει να μην έχετε πραγματική δημοκρατία, έχοντας ένα σωρό σκατά τα οποία πολιτικά διαδέχονται τον πατέρα τους στην ίδια θέση!!!
.
Μήπως η ετυμολόγιση της;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Imperium έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:11Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι ακριβώς νομίζεις οτι θα γινει...OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:34 Περίμενε απλώς να δεις τι έχει να γίνει στην χώρα που ψόφησε η βασίλισσα...
Σήμερα πχ (Day 1) ανέβηκε σχεδόν 2% το χρηματηστήριο. Βγηκα βόλτα με το ποδήλατο και πέρασα πολλες παρέες ευγενικών ανθρώπων στο πάρκο. Σταμάτησα λίγο και μίλησα με μια παρέα βασηλικων. Συζητούσαν πόσο μεγάλο κενο θα αφήσει, ήταν σαν Γιαγια του έθνους λέγαν. Χαμογέλασα και μου έγνεψαν goodbye και καλή δύναμη. Μετα σταμάτησα σε μια μικρη παρέα ρεπουμπλικάνων. Συζητούσαν πώς τα είχε όλα έτοιμα στην ζωη της, σε αντίθεση με αυτούς. Χαμογέλασα και μου έγνεψαν goodbye και καλή δύναμη. Κανείς δεν τσακωνόταν. Μαζεύτηκαν χιλιάδες πενθούντες στα ανάκτωρα οπου έδωσε παρουσία και τους χαιρέτισε ο Κάρολος, βασηλιάς πλέον. Ειπαν οτι την μέρα της κηδείας της θα την δηλώσουν αργία. Εκτός αν πέσει Σάββατο, οπότε μπορεί και όχι. Που μάλλον Σαββατο θα είναι τελικά. Ουτε υπερωρίες δεν θα βγάλουμε ρε γμτ.
Τί λες να γίνει on Day 2? Zombie Apocalypse? Επειδή η κηδεία θα γίνει Σάββατο;![]()
Τς, τς, τς...
Αυτό το κακό με το τώρα που έχετε...
Για το σύμπαν είναι τίποτα 20 χρόνια - και 20 χρόνια είναι πάρα πολλά για τους ανθρώπους.
Με λίγα λόγια αναφέρομαι στο μέλλον - στην επόμενη 10ετία...
.
Bellum omnium contra omnes
Ναι, είδες; Αυτό το κακό με το τώρα που έχουμε...OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 20:39 Τς, τς, τς...
Αυτό το κακό με το τώρα που έχετε...
Για το σύμπαν είναι τίποτα 20 χρόνια - και 20 χρόνια είναι πάρα πολλά για τους ανθρώπους.
Με λίγα λόγια αναφέρομαι στο μέλλον - στην επόμενη 10ετία...
Ενώ εσύ που λες για το μέλλον σε 10-20-30 χρόνια, που θα οφείλετε στη βασίλισσα που "ψόφισε" τώρα.
Θέλω παραδείγματα δημοκρατικών χώρων βάσει των δικων σου στάνταρ. Αναφέρεσαι στην Αθηναϊκή δημοκρατία; Μήπως στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας;OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 20:37Η λέξη "δημοκρατία" σου λέει κάτι ή μπα...GoBzi έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:14Για πες, ποιο είναι το δημοκρατικό πρότυπο σου εσένα; Έχω ακούσει για μια φυλή στον Αμαζόνιο που εφαρμόζει άμεση δημοκρατία. Σε αυτή αναφέρεσαι;OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:31
Στη δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να καταλαμβάνει μία πολιτική θέση λόγω κληρονομικότητας!!!
Βέβαια εσείς εδώ στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει να μην έχετε πραγματική δημοκρατία, έχοντας ένα σωρό σκατά τα οποία πολιτικά διαδέχονται τον πατέρα τους στην ίδια θέση!!!
.
Μήπως η ετυμολόγιση της;
.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.mao mao έγραψε: 09 Σεπ 2022, 01:07" Δεν ξεχνώ" λέει το άβαταρ, αλλά τα εγκλήματα των Άγγλων τα ξεχνάς. Μόνο των τούρκων θυμάσαι.
Απλά είναι πιο πρόσφατο και επειδή εδώ και περίπου 12 χρόνια ψάχνω να βρω πολεμιστές του 1974 και να τους μιλάω,το έχω αφήσει λίγο το θέμα των Άγγλων.
Γιώργη αυτή είναι τύποις ερμηνεία που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.George_V έγραψε: 09 Σεπ 2022, 20:09Το Ανόβερο σταμάτησε στη Βικτωρία. Ούτως ή άλλως καθώς έσπασε και η προσωπική ένωση με το Βασίλειο του Ανόβερο το οποίο πήρε ο θείος της Βικτωρίας Ερνεστος-Αυγουστος γιατί το Ανόβερο απαγόρευε γυναίκες στο θρόνο.Imperium έγραψε: 09 Σεπ 2022, 19:59 Η τωρινή Αγγλική γραμμή είναι Ανόβερο, ιδια που ήταν ο Κάιζερ και οΤσάρος, ολοι τους πρωτοξάδερφα. Επισης η Όλγα η δικιά μας του Γιώργη Α'. Βασικά όλοι ένα σόι είναι, και Δανέζικο μαλλον παρα Γερμανικό. Μεγάλη εξαγωγείς οι Δανοί, οποιός ήθελε διαδοχο, γραμμή σ' αυτούς πήγαινε.
Η Ισπανία, ο,τι άλλο και να είναι, τώρα είναι χαφ-Γκρηκ, οπότε πέσαν κι αυτοί στη Δανέζικη λούμπα.
Aπο εκεί και μετά είναι Σαξ-Κομπουργκ & Γκοθα το οποίο μετονομαστηκε σε Γουινδσορ το 1917.
Και ο Κάρολος είναι Μαουντμπατεν-Γουινδσορ με letters patent της Ελισάβετ απο το 1992.
Αν το Ανόβερο σταμάτησε με τη Βικτώρια, πώς έγινε ο ΓΙΟΣ της (Εντυ Σεπτιμους) βασiλιάς; Και τι σχέση είχε αυτός (ο Ζ') με τον επόμενο βασιλιά, τον συνονόματο; Η Ελισάβετ τι την είχε την Βικτώρια; Κουμπάρα; Ακου στμάτησε το Άνοβερο! jajaja (γέλωτας ισπανιστί) Αλλαξε ο Μανωλιός...
- hellegennes
Καλό επιχείρημα, κακό παράδειγμα χώρας. Στην Ελλάδα κατέρρευσε στο σύγχρονο κράτος, που ήταν πολύ μικρότερη η περίοδος. Αν μετράς το Βυζάντιο, δεν κατέρρευσε ο θεσμός, καταλύθηκε το κράτος.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:45 Άμα στην Βρετανία είναι θεσμός 1500 ετών, στην Ελλάδα πόσων ετών ήταν όταν κατέρρευσε;
Υπάρχουν όμως άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες που εγκατέλειψαν την μοναρχία μετά από αντίστοιχα μεγάλες ή μεγαλύτερες περιόδους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Leporello έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:03https://www.nationalww2museum.org/war/a ... ade-europeΑσέβαστος έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:51οι νεοζηλανδοι, εισεβαλλαν γερμανια; και ολη την υπολοιπη ευρωπη, δω που τα λεμε.Leporello έγραψε: 09 Σεπ 2022, 16:49 Mόνο όποιος ξεκινάει τον πόλεμο μετράει; Ναι οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο, αλλά οι Εγγλέζοι είχαν επιβάλει ναυτικούς περιορισμούς στο εμπόριο με την Γαλλία. Και ναι, αν η Ελλάδα είχε καταλάβει την Τεργέστη το 1940, θα μιλούσαμε γιά ελληνική εισβολή στην Ιταλία, όποιος και αν άρχισε τον πόλεμο.
οι ινδοι, εισεβαλλαν ελλαδα;
κλπ.
δε βγαινει νοημα.
Εξακολουθεί να μην βγάζει νόημα, άλλωστε υπήρχαν και Γάλλοι στην απόβαση, οπότε καταλήγουμε να πούμε ότι οι Έλληνες εισέβαλλαν στην Ελλάδα, οι Βρετανοί στην Βρετανία και πάει λέγοντας.
Το έχω πει και σε άλλα θέματα, ότι όταν μια λέξη αρχίζει να σημαίνει τα πάντα, στο τέλος δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Όλα είναι εισβολή, όλα είναι ρατσισμός, όλα είναι τέχνη, όλα είναι επιστήμη, όλα είναι όλα, να Λόλα, πάρ' τα όλα και αμόλα την φόλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εντυπωσιακό ντελίριο σκατοψυχίας, κακίας και ειρωνείας από τα ελληνικά social media, και όχι μόνο, για τη νεκρή βασίλισσα του ΗΒ.
Πραγματικός οχετός από έναν λαό ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως ''φιλόξενος'', ''ζεστός'' κλπ.
Πραγματικός οχετός από έναν λαό ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως ''φιλόξενος'', ''ζεστός'' κλπ.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Εσύ πήγαινε να ανάψεις κεράκι στην ενορία της γειτονιάς σου και κάνε και κανένα μνημόσυνο.runner έγραψε: 09 Σεπ 2022, 22:51 Εντυπωσιακό ντελίριο σκατοψυχίας, κακίας και ειρωνείας από τα ελληνικά social media, και όχι μόνο, για τη νεκρή βασίλισσα του ΗΒ.
- hellegennes
Με αυτήν την λογική, όλοι οι βασιλείς της Ευρώπης είναι Homo erectus.sharp έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:53Κι οι Γάλλοι τι είναι; FrankenreichGeorge_V έγραψε: 09 Σεπ 2022, 18:52Όχι όλες. Η Σουηδική και η Ισπανικη είναι Γάλλοι. Και μερικοί άλλοι επίσης καθώς και κάποιοι άλλοι είναι Δανοί και λοιπές εθνικότητες.
Και στο φινάλε τι σημασία έχει αν πριν 500 χρόνια ήταν Γερμανοι. Πλέον ακολουθούν τη χώρα που είναι Βασιλιάδες.
Και ο Χριστόφορος Νεζερ από Βαυαρους κατάγεται. Δεν είδα κανέναν να τον λέει Βαυαρό.
Σημασία δξ, Κουβέντα κάνουμ
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 17:31GoBzi έγραψε: 09 Σεπ 2022, 14:33Ποια η διαφορά στην πράξη της βασιλευομένης δημοκρατίας με προεδρική;OANNHSEA έγραψε: 09 Σεπ 2022, 14:30
Για αυτό στη θέση της κάποτε κραταιάς Αγγλίας, θα δούμε σε λίγα χρόνια έναν βούρκο...
.![]()
Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται λιγότερα δημοκρατικό από την Τουρκία ή την Ελλάδα λόγο της βασιλείας;
.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
runner έγραψε: 09 Σεπ 2022, 22:51 Εντυπωσιακό ντελίριο σκατοψυχίας, κακίας και ειρωνείας από τα ελληνικά social media, και όχι μόνο, για τη νεκρή βασίλισσα του ΗΒ.
Αυτά τα λένε μόνο και μόνο για τον τουρισμό.
Μαλακίες δηλαδή. Και εννοείται παραμένουμε πιο ζεστοί και φιλόξενοι από αυτούς
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Είναι απλό. Βασικά είναι τόσο απλό που βαριέμαι να το εξηγήσω. Αλλά θα στο πω.Imperium έγραψε: 09 Σεπ 2022, 22:22Γιώργη αυτή είναι τύποις ερμηνεία που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.George_V έγραψε: 09 Σεπ 2022, 20:09Το Ανόβερο σταμάτησε στη Βικτωρία. Ούτως ή άλλως καθώς έσπασε και η προσωπική ένωση με το Βασίλειο του Ανόβερο το οποίο πήρε ο θείος της Βικτωρίας Ερνεστος-Αυγουστος γιατί το Ανόβερο απαγόρευε γυναίκες στο θρόνο.Imperium έγραψε: 09 Σεπ 2022, 19:59 Η τωρινή Αγγλική γραμμή είναι Ανόβερο, ιδια που ήταν ο Κάιζερ και οΤσάρος, ολοι τους πρωτοξάδερφα. Επισης η Όλγα η δικιά μας του Γιώργη Α'. Βασικά όλοι ένα σόι είναι, και Δανέζικο μαλλον παρα Γερμανικό. Μεγάλη εξαγωγείς οι Δανοί, οποιός ήθελε διαδοχο, γραμμή σ' αυτούς πήγαινε.
Η Ισπανία, ο,τι άλλο και να είναι, τώρα είναι χαφ-Γκρηκ, οπότε πέσαν κι αυτοί στη Δανέζικη λούμπα.
Aπο εκεί και μετά είναι Σαξ-Κομπουργκ & Γκοθα το οποίο μετονομαστηκε σε Γουινδσορ το 1917.
Και ο Κάρολος είναι Μαουντμπατεν-Γουινδσορ με letters patent της Ελισάβετ απο το 1992.
Αν το Ανόβερο σταμάτησε με τη Βικτώρια, πώς έγινε ο ΓΙΟΣ της (Εντυ Σεπτιμους) βασiλιάς; Και τι σχέση είχε αυτός (ο Ζ') με τον επόμενο βασιλιά, τον συνονόματο; Η Ελισάβετ τι την είχε την Βικτώρια; Κουμπάρα; Ακου στμάτησε το Άνοβερο! jajaja (γέλωτας ισπανιστί) Αλλαξε ο Μανωλιός...
Η Βικτωρία κόρη του Δούκας του Κεντ και ανηψια του Βασιλια Γουλιέλμου Δ' ανήκε στον οίκο του Ανόβερο όπως και ο πατέρας της και ο αδελφός του πατέρα της ο Βασιλιάς ο οποίος εκτός και από Βασιλιας της Βρετανίας ήταν και Βασιλιας του Ανόβερο όπως και όλοι οι προκατοχοι του από την εποχή του Βασιλια Γεωργίου Α'.
Το 1837 λοιπόν πεθαίνει ο Βασιλιάς Γουλιέλμος Δ' χωρίς γνήσια τέκνα (μόνο νοθα ειχε) και επόμενος στη σειρά διαδοχής ήταν ο αδελφός του Δούκας του Κεντ.
Ο Δούκας όμως είχε πεθάνει κάποια χρονια πριν αφήνοντας μια κόρη τη Βικτωρία η οποία ανέβηκε στο θρόνο της Βρετανιας διαδεχόμενη το θείο της.
Ο θρόνος του Ανόβερο ως πήγε στον αδελφό του πατέρα της Ερνέστο-Αύγουστο Δούκα του Καμπερλαντ καθώς στο Ανόβερο ίσχυε τότε ο Σάλιος Νόμος που απαγορεύε άνοδο γυναικών στο θρόνο.
Έτσι διασπαστηκε η προσωπική ένωση Βρετανιας-Ανοβερου και η Βικτωρία έγινε Βασίλισσα της Βρετανίας και ο Ερνεστος Αύγουστος Βασιλιάς του Ανόβερο.
Μέχρι εδώ καλά?
Λίγα χρόνια μετά η Βασίλισσα Βικτωρία παντρεύεται τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Σαξ-Κομπουργκ & Γκοθα και αποκτά παιδιά μαζί του τα οποία παίρνουν την δυναστεία του πατερα τους .
Δλδ ο πρωτότοκος Εδουάρδος Πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν κ Εδουάρδος του Σαξ-Κομπουργκ & Γκοθα και όχι του Ανόβερο.
Και όταν ανέβηκε στο θρόνο ως Εδουάρδος Ζ το 1901 έγινε ο πρώτος μοναρχης της δυναστείας Σαξ-Κομπουργκ & Γκοθα ενώ η Βικτωρία με το θάνατο της το 1901 έγινε η τελευταία μοναρχης του οίκου του Ανόβερο.
Πιο πενηνταρακια δε μπορώ να στο κάνω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 69 Απαντήσεις
- 1666 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
-
- 0 Απαντήσεις