Λεγεών έγραψε: 30 Αύγ 2022, 11:28
Να κάτι που με προβληματίζει εδώ και καιρό, και δεν βλέπω κανέναν να το συζητά, ούτε την αντιπολίτευση να το αναδεικνύει. Όλοι ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο.
Ίσως και να έχει απαντηθεί, ίσως και όχι.
Το Fuel Pass 2 ανακοινώθηκε ως μέτρο υποστήριξης των κατόχων αυτοκινήτων λόγω της ραγδαίας αύξησης των καυσίμων. Μέχρι εδώ καλά.
Οι επιλογές για να πάρουν οι πολίτες τα χρήματα αυτά ήταν δύο:
1. 65 ευρώ με πίστωση στο ΙΒΑΝ του καθενός (κάπως εμπλέκεται και η Alpha Bank, αλλά δεν κατάλαβα)
2. 80 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα της Viva Wallet
Μου κάνουν εντύπωση τα +15 ευρώ, και μου μπαίνουν ιδέες.
Το πιο εύκολο πράγμα για το κράτος θα ήταν να πιστώσει τους λογαριασμούς όλων των κατόχων ασφαλισμένων αυτοκινήτων με ένα συγκεκριμένο ποσό. Μήπως δεν έχουν τα ΑΦΜ και τα ΙΒΑΝ μας; Θα ήταν και διαφανές όλο αυτό.
Θα πει κανείς ότι λεφτά σου δίνουν, γιατί παραπονιέσαι;
Με ενοχλεί ότι έγινα πελάτης της Viva Wallet, και απέκτησαν τα στοιχεία μου, χωρίς να το θέλω.
Έστειλε η Viva Wallet ένα email ότι δεν χρειάζεται να κάνω λογαριασμό και απλά να κατεβάσω το app και κάτι τέτοια ωραία όμορφα λογάκια.
Για καθίστε όμως. Μέσω της αίτησης για το Fuel Pass 2, πήραν το ονοματεπώνυμο μου, το email μου, το τηλέφωνο μου, και κατέβασα το app στο κινητό μου (που τραβάει ποιος ξέρει τι άλλες πληροφορίες), ενώ χρησιμοποίησα και την κάρτα τους για να αγοράσω καύσιμα.
Σε τι θα χρησίμευε τελικά ένας Viva Wallet λογαριασμός, όταν αποκτούν δωρεάν σχεδόν όλα τα δεδομένα που χρειάζεται ένας Viva Wallet λογαριασμός;
Και στην τελική, αν έρθει σε λίγα χρόνια κάποιο tech fund να εξαγοράσει την Viva Wallet, που τον τελευταίο μήνα μπορεί να απέκτησε για πλάκα 2-3 εκ νέους χρήστες με τα δεδομένα τους, τι αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό στην τιμή της;
Η ερώτηση μου τελικά είναι: Τι δουλειά είχε η κυβέρνηση να εμπλέξει την Viva Wallet στο Fuel Pass 2;