Θα παρω τηλ αυριο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?
- hellegennes
Ναι, αν και δεν ήταν πάντα έτσι. Τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσε ο κάθε κακομοίρης να μπει να ψωνίσει. Μετά τους καλάρεσε και άφησαν την σάρα και την μάρα να κάνει ψώνια λιανικής. Και τώρα βαράνε μύγες, γιατί οι επαγγελματίες εν πολλοίς τους εγκατέλειψαν.Naida έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:13 Πραγματικα για άλλα δεν έχω εικόνα για άλλα. Αλλά στο Mart πραγματικά μπορείς να μπεις και να ψωνίσεις σαν να είναι σουπερμάρκετ αν έχεις επαγγελματικό αφμ.
Μόνο σε μεγάλες ποσότητες κερδίζει κάποιος. Οπότε εγώ νομίζω πιο πολύ είναι ναι μεν για επαγγελματίες αλλά ειναι ακριβό για να πεις θα προμηθευτείς από εκεί για το μαγαζί. Είναι πιο πολύ η άμεση λύση.
Να πάρεις π.χ. Axe στα 4.80 για να το πουλήσεις πόσο; Ο Μασούτης ας πούμε τα έχει 5.08. Εγώ τα έχω 2.80 (τα ανέβασα πρόσφατα από 2.50 που τα είχα από το 2015, αλλά η επόμενη παρτίδα μάλλον πάει για 3.00).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
επαγγελματίας αρσενικό ή θηλυκόhellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:59 Άσ' τον να νομίζει ότι μπορεί να πάει να ψωνίσει για το σπίτι του. Στην είσοδο έχει μια τεράστια πινακίδα που λέει ότι το κατάστημα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και απαγορεύεται αυτό που σκέφτεται σαν κλασικός κουτοπόνηρος που είναι.
1.που ασκεί επάγγελμα. τσεκ
2.(σε επιθετική λειτουργία) που ασκεί δραστηριότητα με συνέπεια, υπευθυνότητα και επιτυχία τσεκ
Οι κυρίαρχοι του εμφιαλωμένου νερού και το "ταμείο" του πληθωρισμού
νερο
FacebookTwitterLinkedIn
Του Γιώργου Λαμπίρη
Mία αγορά που επηρεάζεται άμεσα από την πληθωριστική έξαρση του 2022 είναι αυτή του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα. Το προϊόν που διατηρεί ευρεία παρουσία στην ελληνική αγορά τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στην αγορά του HoReCA (εστίαση, ξενοδοχεία), κινήθηκε πτωτικά σε όγκο πωλήσεων στο πρώτο πεντάμηνο, όπως προκύπτει από στοιχεία μέτρησης αγοράς που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr. Πηγές που γνωρίζουν με λεπτομέρεια τα δεδομένα της αγοράς αυτής, επισημαίνουν ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στο πεντάμηνο συνέχισε να είναι ανάλογη και κατά τους μήνες που ακολούθησαν – Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο – καθότι το εμφιαλωμένο νερό, ένα φθηνό προϊόν στην ελληνική αγορά – σε σύγκριση με χώρες του εξωτερικού - είδε επίσης την τιμή του να αυξάνεται, κάτι που αποτυπώθηκε με μεγαλύτερη καθαρότητα στα σούπερ μάρκετ. Ο λόγος είναι ότι στα σούπερ μάρκετ οποιαδήποτε αύξηση λόγω του μικρότερου περιθωρίου κέρδους και της χαμηλότερης τιμής που έχει το εμφιαλωμένο νερό στα σούπερ μάρκετ, η οποιαδήποτε μεταβολή τιμής στο ράφι γίνεται αμέσως εμφανής. Πρόκειται ωστόσο για μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες προσφορές στην εξάδα του 1,5 λίτρου, και που εκτός από τους τρεις κυριότερους παίκτες στο επώνυμο προϊόν – Ζαγόρι, Βίκο, Θεόνη -, οι μεγαλύτερες ποσότητες που πωλούνται αφορούν στο νερό ιδιωτικής ετικέτας όπου για παράδειγμα εμφιαλώνεται από κάποιους εκ των προαναφερόμενων για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος), εμφιαλώνει το επιτραπέζιο νερό "Γάργαρο" για λογαριασμό της αλυσίδας My market, αλλά και νερό ιδιωτικής ετικέτας για τη Lidl Ελλάς με την ετικέτα "Επιτραπέζιο Νερό". Αντίστοιχα η Χήτος ΑΕΒΕ παράγει το επιτραπέζιο νερό "Μαράτα" για λογαριασμό της αλυσίδας Σκλαβενίτης.
Έντονη η επίδραση του ενεργειακού κόστους και των μεταφορικών για τη βιομηχανία
Όπως το σύνολο των αγαθών που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, έτσι και η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού επηρεάζεται από το ενεργειακό κόστος, το κόστος μεταφοράς που ιδίως κατά την θερινή περίοδο εκτοξεύθηκε σημαντικά λόγω της εκ των πραγμάτων εντονότερης ζήτησης που παρουσιάζεται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους.
Η συρρίκνωση του όγκου πωλήσεων στην ελληνική αγορά
Στοιχεία της NielsenIQ που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, δείχνουν ότι το σύνολο της αγοράς εμφιαλωμένου νερού συρρικνώθηκε στην περίοδο του πενταμήνου του 2022 σε όγκο πωλήσεων κατά -1,2% στα 279,55 εκατομμύρια λίτρα για το σύνολο της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων discount όπως είναι η Lidl Ελλάς αλλά και των μικρότερων σημείων όπως τα convenience stores.
Σημαντικό ποσοστό πωλήσεων σε όγκο εμφιαλωμένου νερού, χάθηκε από το νερό ιδιωτικής ετικέτας που είναι και ο πρώτος σε ποσότητα πωλήσεων στην Ελλάδα καθώς η απώλεια ήταν της τάξεως του -7,8%, με τις ποσότητες να κατέρχονται στα 56.894.656 λίτρα. Σημαντικό ποσοστό πωλήσεων σε όγκο έχασε και η Θεόνη, που είναι ο τρίτος παίκτης στο επώνυμο εμφιαλωμένο νερό από πλευράς πωλήσεων σε όγκο, με απώλεια 12,8% στο φετινό πεντάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους παίκτες της αγοράς από πλευράς όγκου πωλήσεων, το Ζαγόρι και τον Βίκο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κινήθηκαν ανοδικά με ποσοστά 3,7% και 4,5% αντίστοιχα.
Οι βασικοί παίκτες και οι πωλήσεις τους στο πεντάμηνο του 2022
Στη συνέχεια αποτυπώνονται με βάση τα ίδια στοιχεία, οι δέκα μεγαλύτεροι παίκτες της ελληνικής αγοράς βάσει των πωλήσεών σε επώνυμο προϊόν τους στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και σε παρένθεση αναφέρεται η μεταβολή που παρουσίασαν στο φετινό πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου σε σύγκριση με αυτό του 2021. Ταυτόχρονα αναφέρεται και η ιδιωτική ετικέτα, όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες ποσότητες πωλήσεων.
Πεντάμηνο Ιαν-Μαΐου 2022: Οι δέκα +1 πρώτοι σε πωλήσεις σε όγκο στα ελληνικά σούπερ μάρκετ (σε λίτρα) – Σε παρένθεση η μεταβολή σε σύγκριση με το 5μηνο 2021
1.Ιδιωτική ετικέτα: 56,89 εκατομμύρια (-7,8%)
2.Ζαγόρι: 55,14 εκατομμύρια (3,7%)
3.Βίκος: 49,97 εκατομμύρια (4,5%)
4.Θεόνη: 18,72 εκατομμύρια (-12,8%)
5.Κορπή: 17,83 εκατομμύρια (-3,6%)
6.Αύρα: 10,31 εκατομμύρια (11,4%)
7.Ζαρός: 9,18 εκατομμύρια (-5,9%)
8.Πηγές Κωστηλάτας: 8,28 εκατομμύρια (21,8%)
9.Σαμαριά: 7,21 εκατομμύρια (0,6%)
10.Διός: 6,74 εκατομμύρια (13,9%)
11.Ρούβας: 5,85 εκατομμύρια (-21,8%)
https://www.capital.gr/oikonomia/365483 ... ithorismou
νερο
FacebookTwitterLinkedIn
Του Γιώργου Λαμπίρη
Mία αγορά που επηρεάζεται άμεσα από την πληθωριστική έξαρση του 2022 είναι αυτή του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα. Το προϊόν που διατηρεί ευρεία παρουσία στην ελληνική αγορά τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στην αγορά του HoReCA (εστίαση, ξενοδοχεία), κινήθηκε πτωτικά σε όγκο πωλήσεων στο πρώτο πεντάμηνο, όπως προκύπτει από στοιχεία μέτρησης αγοράς που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr. Πηγές που γνωρίζουν με λεπτομέρεια τα δεδομένα της αγοράς αυτής, επισημαίνουν ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στο πεντάμηνο συνέχισε να είναι ανάλογη και κατά τους μήνες που ακολούθησαν – Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο – καθότι το εμφιαλωμένο νερό, ένα φθηνό προϊόν στην ελληνική αγορά – σε σύγκριση με χώρες του εξωτερικού - είδε επίσης την τιμή του να αυξάνεται, κάτι που αποτυπώθηκε με μεγαλύτερη καθαρότητα στα σούπερ μάρκετ. Ο λόγος είναι ότι στα σούπερ μάρκετ οποιαδήποτε αύξηση λόγω του μικρότερου περιθωρίου κέρδους και της χαμηλότερης τιμής που έχει το εμφιαλωμένο νερό στα σούπερ μάρκετ, η οποιαδήποτε μεταβολή τιμής στο ράφι γίνεται αμέσως εμφανής. Πρόκειται ωστόσο για μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες προσφορές στην εξάδα του 1,5 λίτρου, και που εκτός από τους τρεις κυριότερους παίκτες στο επώνυμο προϊόν – Ζαγόρι, Βίκο, Θεόνη -, οι μεγαλύτερες ποσότητες που πωλούνται αφορούν στο νερό ιδιωτικής ετικέτας όπου για παράδειγμα εμφιαλώνεται από κάποιους εκ των προαναφερόμενων για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος), εμφιαλώνει το επιτραπέζιο νερό "Γάργαρο" για λογαριασμό της αλυσίδας My market, αλλά και νερό ιδιωτικής ετικέτας για τη Lidl Ελλάς με την ετικέτα "Επιτραπέζιο Νερό". Αντίστοιχα η Χήτος ΑΕΒΕ παράγει το επιτραπέζιο νερό "Μαράτα" για λογαριασμό της αλυσίδας Σκλαβενίτης.
Έντονη η επίδραση του ενεργειακού κόστους και των μεταφορικών για τη βιομηχανία
Όπως το σύνολο των αγαθών που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, έτσι και η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού επηρεάζεται από το ενεργειακό κόστος, το κόστος μεταφοράς που ιδίως κατά την θερινή περίοδο εκτοξεύθηκε σημαντικά λόγω της εκ των πραγμάτων εντονότερης ζήτησης που παρουσιάζεται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους.
Η συρρίκνωση του όγκου πωλήσεων στην ελληνική αγορά
Στοιχεία της NielsenIQ που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, δείχνουν ότι το σύνολο της αγοράς εμφιαλωμένου νερού συρρικνώθηκε στην περίοδο του πενταμήνου του 2022 σε όγκο πωλήσεων κατά -1,2% στα 279,55 εκατομμύρια λίτρα για το σύνολο της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων discount όπως είναι η Lidl Ελλάς αλλά και των μικρότερων σημείων όπως τα convenience stores.
Σημαντικό ποσοστό πωλήσεων σε όγκο εμφιαλωμένου νερού, χάθηκε από το νερό ιδιωτικής ετικέτας που είναι και ο πρώτος σε ποσότητα πωλήσεων στην Ελλάδα καθώς η απώλεια ήταν της τάξεως του -7,8%, με τις ποσότητες να κατέρχονται στα 56.894.656 λίτρα. Σημαντικό ποσοστό πωλήσεων σε όγκο έχασε και η Θεόνη, που είναι ο τρίτος παίκτης στο επώνυμο εμφιαλωμένο νερό από πλευράς πωλήσεων σε όγκο, με απώλεια 12,8% στο φετινό πεντάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους παίκτες της αγοράς από πλευράς όγκου πωλήσεων, το Ζαγόρι και τον Βίκο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κινήθηκαν ανοδικά με ποσοστά 3,7% και 4,5% αντίστοιχα.
Οι βασικοί παίκτες και οι πωλήσεις τους στο πεντάμηνο του 2022
Στη συνέχεια αποτυπώνονται με βάση τα ίδια στοιχεία, οι δέκα μεγαλύτεροι παίκτες της ελληνικής αγοράς βάσει των πωλήσεών σε επώνυμο προϊόν τους στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και σε παρένθεση αναφέρεται η μεταβολή που παρουσίασαν στο φετινό πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου σε σύγκριση με αυτό του 2021. Ταυτόχρονα αναφέρεται και η ιδιωτική ετικέτα, όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες ποσότητες πωλήσεων.
Πεντάμηνο Ιαν-Μαΐου 2022: Οι δέκα +1 πρώτοι σε πωλήσεις σε όγκο στα ελληνικά σούπερ μάρκετ (σε λίτρα) – Σε παρένθεση η μεταβολή σε σύγκριση με το 5μηνο 2021
1.Ιδιωτική ετικέτα: 56,89 εκατομμύρια (-7,8%)
2.Ζαγόρι: 55,14 εκατομμύρια (3,7%)
3.Βίκος: 49,97 εκατομμύρια (4,5%)
4.Θεόνη: 18,72 εκατομμύρια (-12,8%)
5.Κορπή: 17,83 εκατομμύρια (-3,6%)
6.Αύρα: 10,31 εκατομμύρια (11,4%)
7.Ζαρός: 9,18 εκατομμύρια (-5,9%)
8.Πηγές Κωστηλάτας: 8,28 εκατομμύρια (21,8%)
9.Σαμαριά: 7,21 εκατομμύρια (0,6%)
10.Διός: 6,74 εκατομμύρια (13,9%)
11.Ρούβας: 5,85 εκατομμύρια (-21,8%)
https://www.capital.gr/oikonomia/365483 ... ithorismou
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Επίσης για πες αν έχει πάρει το αυτί σου και τίποτα για Αθήνα...
Τι τους νοιάζει δηλαδή αν παίρνεις για το σπίτι σου αυτούς;hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:08Μιλάω για τους Διάδοχους Ευθυβούλη, που είναι κοντά στο πρώτο The Mart, από την μεριά του Kosmos. Είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες. Έχω δει να διώχνουν άτομο γιατί πήγε να ψωνίσει για το σπίτι του. Όλα τα σοβαρά C&C δεν επιτρέπουν ψώνια λιανικής. Αλλιώς ο καθένας που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ, δηλαδή το 80% των Ελλήνων, θα πήγαινε να ψωνίσει από καταστήματα χοντρικής.Naida έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:03Δεν ξέρω για ποιο μαγαζί μιλάτε αλλά πχ στο the Mart αρκεί να έχεις επαγγελματικό αφμ για να μπορείς να ψωνίσεις. Αλλά οι τιμές του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2022, 23:59
Άσ' τον να νομίζει ότι μπορεί να πάει να ψωνίσει για το σπίτι του. Στην είσοδο έχει μια τεράστια πινακίδα που λέει ότι το κατάστημα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και απαγορεύεται αυτό που σκέφτεται σαν κλασικός κουτοπόνηρος που είναι.
Φυσικά αν πας στο Mart βαράνε μύγες. Αν πας σε κανένα σοβαρό C&C μπορεί να περιμένεις και κάνα μισάωρο στα ταμεία, ανάλογα τι ώρα θα πας. Κάποια έχουν πάντα 2 άτομα στα ταμεία (συνήθως με 2 barcoders), σε άλλα έχουν 2 άτομα μόνο σε ώρες αιχμής.
Το the mart σε τι ζημιωνεται με το να μην κάνει τέτοια διάκριση;
-
αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα
και στα lidl συμβαίνει αυτόKRAKEN έγραψε: 30 Αύγ 2022, 01:24 Αν πας σε κανένα σοβαρό C&C μπορεί να περιμένεις και κάνα μισάωρο στα ταμεία
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Αύγ 2022, 17:36 Να τρως έξω μόνος είναι τολμηρό όντως. Θέλει πολύ θράσος.
- hellegennes
Τους νοιάζει γιατί αφενός ασχολούνται με τσικιρικιτζήδες. Θα πας δηλαδή εσύ να ψωνίσεις 30 ευρώ και θα απασχολήσεις προσωπικό, θα τρως χώρο και καρότσι, την στιγμή που αυτοί βγάζουν 5 φορές λιγότερο κέρδος από ένα ΣΜ, γιατί η χονδρική δουλεύει με πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους.KRAKEN έγραψε: 30 Αύγ 2022, 01:24Τι τους νοιάζει δηλαδή αν παίρνεις για το σπίτι σου αυτούς;hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:08Μιλάω για τους Διάδοχους Ευθυβούλη, που είναι κοντά στο πρώτο The Mart, από την μεριά του Kosmos. Είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες. Έχω δει να διώχνουν άτομο γιατί πήγε να ψωνίσει για το σπίτι του. Όλα τα σοβαρά C&C δεν επιτρέπουν ψώνια λιανικής. Αλλιώς ο καθένας που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ, δηλαδή το 80% των Ελλήνων, θα πήγαινε να ψωνίσει από καταστήματα χοντρικής.Naida έγραψε: 30 Αύγ 2022, 00:03
Δεν ξέρω για ποιο μαγαζί μιλάτε αλλά πχ στο the Mart αρκεί να έχεις επαγγελματικό αφμ για να μπορείς να ψωνίσεις. Αλλά οι τιμές του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Φυσικά αν πας στο Mart βαράνε μύγες. Αν πας σε κανένα σοβαρό C&C μπορεί να περιμένεις και κάνα μισάωρο στα ταμεία, ανάλογα τι ώρα θα πας. Κάποια έχουν πάντα 2 άτομα στα ταμεία (συνήθως με 2 barcoders), σε άλλα έχουν 2 άτομα μόνο σε ώρες αιχμής.
Το the mart σε τι ζημιωνεται με το να μην κάνει τέτοια διάκριση;
Επίσης τους νοιάζει γιατί γαμάς την αγορά και δεν μπορούν να δουλέψουν οι μικρότερες επιχειρήσεις.
Σε τι ζημιώνεται λοιπόν το The Mart; Όπως είπα εγώ το ξέρω από όταν άνοιξε, αρχές της δεκαετίας του '90. Ήταν τίγκα. Είχε 20 ανοιχτά ταμεία και περίμενες μισή ώρα. Τώρα πας και είναι κάπως έτσι:

Ο τζίρος τους έπεσε από τα 450 εκ. το 2007, στα 320 εκ. σήμερα κι αυτό χωρίς να λογίζουμε την ανάπτυξη του κλάδου όσο και τον πληθωρισμό, όπως και το ότι σήμερα έχουν 11 καταστήματα, τότε είχαν 9. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε σήμερα να είναι στα 800 εκ. Αυτό άρχισε την πρώτη δεκαετία του αιώνα. Εκεί γύρω στο 2001 ήταν ήδη στα 400 εκ. τζίρο, με 7 καταστήματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Νησος ειναι στερια που περιβαλλεται απο θαλασσααυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:53
Αγις για να σου απαντήσει
nowhere για να μας ταπεινώσει, στο καπάκι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Eθνικοκοινωνιστης
καμια καλη συνταγη για irish stew εχουν οι 0,60αρηδες? 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
giorgos mpekos
είναι το παζαρι απέναντι.και λίγο μέσα από το μέτρο ελεωναςJuno έγραψε: 27 Αύγ 2022, 16:43giorgos mpekos έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:12 ... έξω από το παζάρι των ρακοσυλεκτων της οδού Αγίας αννησ...![]()
Τι είναι αυτό;
από 6μισι το πρωί
κάθε Κυριακή έρχονται και στήνουν τα πράγματα τους
εκτός από το στεγασμένο παζάρι έχει σε όλες τις παροδους και πλατώματα της Αγίας Άννης γύρω γύρω δηλαδή από ιερά οδό μέχρις την Ορφέως αριστερά.
είναι το παζαρι που ήταν παλιά απέναντι από το γκαζι.
απλα τώρα με παραπάνω χωρους και κόσμο.υπαρχουν και πολλά σωματια το βασικό και πιο παλιό ο Ερμής με τους περισσότερους που το ίδρυσαν να είναι κομοτηνεοι και μερικοί ξανθιωτες μαζι ήρθαν και αρκετοί ελληνες στο παζαρι και τώρα.πια διάφορες άλλες εθνότητες.
όσο πιο πρωί τόσο πιο καλά
πάντα θα βρει κάποιος μια καλή ευκαιρια
Στο παζάρι κερδίζεις
εσύ με της φθηνες τιμές τα ωραία παλιά αντικείμενα αλλά και κάποια είδη σπιτιού συσκευες και κερδίζει κι ο πολητησ.στηριζουμε και στηριζόμαστε.μεσα από αυτόν τον τρόπο.
τα προιοντα τρόφιμα σούπερμαρκετ θα τα δεις στα πεζοδρόμια ανακατα έξω από τις εισόδους για τα παζαρια
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Όσο ήταν στο Γκάζι ήταν η καλύτερη φάση, γιατί ήταν σχεδόν μόνο το σωματείο ΕΡΜΗΣ και έβρισκα θησαυρούς σε αυτά που κυνηγούσα (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα κλπ) καθώς ήταν αμιγώς παλαιοπωλική φάση
Όταν έγινε κάτι βίαιες φάσεις και τους έδιωξε ο Δήμος, χάλασε η σύνθεση γιατί κάποιοι χάθηκαν και δεν ξαναφάνηκαν εδώ που έχει καταλήξει τώρα (Αγ. Άννης κλπ) το παζάρι. Άσε που μαζεύτηκε κάθε καρυδιάς καρύδι εκτός παλαιοπωλικού πλαισίου. Πήγα μία, πήγα δύο, πήγα πέντε...τζίφος και τέλος από μένα...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
giorgos mpekos
ειναι ντροπιαστικό για.σενα και για κανένα άλλο που μόλις χαρακτηρίσες έτσι τον τσιπραΠασιφάη έγραψε: 27 Αύγ 2022, 22:42Εσύ κάνεις λάθος Μπέκο μου. Ο Τσίπρας είναι ληστοσυμμορίτης ολκής. Και για να'χουμε καλό ρώτημα Μπέκο μου, πόσα επιδόματα έπαιρνες και στα κόψανε; Κι επίσης Μπέκο μου, εγώ γιατί να πλερώνω εισφορά αλληλεγγύης Μπέκο μου; Μήπως μου περισσεύει;giorgos mpekos έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:23κανείς λάθος δεν είναι όλοι ίδιοι ο Τσίπρας τι οικονομικά σκάνδαλα έκανε?δεν τον ένοιαζε να μαζεύει εκατομμύρια από τους μεγάλο καρχαρίες με μιζες νοιάστηκε και λίγο για τους φτωχούς και δεν τους έβλεπε με σηκωμένη μύτη .επίσης τη χώρα αυτή δεν τη χρεωκοπησε το συριζα αλλά η νδ.οπωσ τώρα πάλι τη χρεωκοπει και έφερε όλη την ακρίβεια και φτώχια πάλι που δεν υπήρχε με τον τσιπρα.Και ούτε έπαιρνε απολυταρχικά μέτρα με πρόφαση τον κορονοιο ενώ δε.βοηθούν στην αντιμετώπιση του.ενας νέος βέβαια όπως και να έχει μόνο στο εξωτερικό πια μπορεί να βρει μια τυχηΠασιφάη έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:18
Η κατάντια έχει ξεκινήσει απ'τον καιρό που ο Ανδρέας μοίραζε αφειδώς μάνευ και τώρα πλερώνουμε τον λογαριασμό. Ο Αλέξης έλεγε ''γκόου Μέρκελ '' αλλά φάγαμε μνημόνιο στον πάτο μας. Δεν λέω πως αυτός δα, ο τωρινός, είναι καλλίτερος. Σκατάδες αποδεικνύονται όλοι. Καφενειακά, σκοτωθείτε. Ξαναλέω άλλη μια γαμημένη φορά, πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
Συνεχίστε.![]()
Α και ..Μπέκο μου. Οι καρχαρίες τρώνε από παντού, ανεξαρτήτως. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.
Και για να μην σε πιάσει κρίση πανικού Μπέκο μου, παλαιότερα κι εγώ ψήφιζα ΣΦΥΡΙΖΑ. Απλά έπαψα να είμαι μαλέας Μπέκο μου.
Κόβεαι εδώ η κουβέντα. Μπέκο μου.
Μη διαννοηθεί κανείς και μου χρεώσει ταμπέλα ΝΔ, θα γίνουμε κώλος.
που ποτέ δεν εφαγε δεν έκανε σκάνδαλα και νοιάστηκε για τους απλούς φτωχούς ανθρώπους και.οχι για το.τι συμφέρον μπορεί
να έχει ένας μεγάλο καρχαρίας σε βάρος.ενοσ φτωχού.εγω που παλιά ψήφισα πασοκ αλλά δε συμπαθούσα πολύ καποιουσ πολιτευτές και γι'αυτό έπαψα να το στηρίζω.οταν εωδσε μια τελευταία
πισοπλατη μαχαίρια με το να εξηπηρετει τα συμφέροντα και τα σχέδια της νδ.ανεξσρητα
τι λέει ο Ανδρουλάκις που δεν τον εμποστευομαι ακόμη και τώρα.μιας και γνωρίζω τις τακτικές του.εσυ ποτέ ψήφισες συριζα για πες?συγνώμη μήπως μιλάς από το Σκαι γιατί μόνο εκεί λένε κάτι τέτοια
Και από εκεί πολεμάνε όποιον θέλει να ξεκαθαρίσει και να βοηθήσει
Όπως και από τα αλλα περισσότερα μμε
Η τα πολυακους η συμβαίνει κάτι άλλο,?
-
giorgos mpekos
ο παλιός είναι αλλιώς χαχαχα είσαι ωραιος.ακομα θα βρεις πολλά πράγματα απόΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 02 Σεπ 2022, 20:59Όσο ήταν στο Γκάζι ήταν η καλύτερη φάση, γιατί ήταν σχεδόν μόνο το σωματείο ΕΡΜΗΣ και έβρισκα θησαυρούς σε αυτά που κυνηγούσα (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα κλπ) καθώς ήταν αμιγώς παλαιοπωλική φάση
Όταν έγινε κάτι βίαιες φάσεις και τους έδιωξε ο Δήμος, χάλασε η σύνθεση γιατί κάποιοι χάθηκαν και δεν ξαναφάνηκαν εδώ που έχει καταλήξει τώρα (Αγ. Άννης κλπ) το παζάρι. Άσε που μαζεύτηκε κάθε καρυδιάς καρύδι εκτός παλαιοπωλικού πλαισίου. Πήγα μία, πήγα δύο, πήγα πέντε...τζίφος και τέλος από μένα...
περιοδικά βιβλία απλά πρέπει να πας
νωρίς νωρίς για τι τα καλά φεύγουν
νωρίς ολα μαζί αποδοθς ξέρουν και έρχονται κάποιοι που εχουν και μαγαζιά.ακομα και με του φακουσ θέλει υπομονή μια φορά μπορεί να μη βρεθείκατι
που θέλεις άλλη φορά μπορειε να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις η αλλά που δε σκεφτόσουν σε μια πολύ προνομιακή τιμή
πολλά παζάρια δε θα τα δεις αμέσως γιατί είναι πιο μέσα στην Αγίας Άννης δεξιά κι αριστερά σε σημεία όχι τόσο φανερα
καμία σχέση με πόσο τα περνούν και τα πουλάνε και στο κέντρο Μοναστηράκι στα παλιά σημεία που ποια δεν έχει ευκαιρία να βρεις
Γίναν τουριστικά όλα και για πορτωφολια
από τους παλιούς πολλοί.πεθαναν άλλοι μείνανε έτσι είναι β ζωη δυστυχοσ όπως το ξέρω με τον.πατερα μυ. απλά αυτό τώρα στον Ελεώνα θέλει το πιο πολύ ψάξιμο αφού έχει αυτό το μέγεθος και χαμό από διαφορετικά αντικείμενα
Τώρα πια βέβαια εκτός από τα παλιά αντικείμενα υπάρχον τα τρόφιμα και συσκευές περισσότερο από παλιά λόγο της φτωχιασ
Είναι ντροπιαστικό να βρίζω τον Τσίπρα, ενώ ας πούμε είναι μαγκιά να βρίζω τους άλλους;giorgos mpekos έγραψε: 02 Σεπ 2022, 21:03ειναι ντροπιαστικό για.σενα και για κανένα άλλο που μόλις χαρακτηρίσες έτσι τον τσιπραΠασιφάη έγραψε: 27 Αύγ 2022, 22:42Εσύ κάνεις λάθος Μπέκο μου. Ο Τσίπρας είναι ληστοσυμμορίτης ολκής. Και για να'χουμε καλό ρώτημα Μπέκο μου, πόσα επιδόματα έπαιρνες και στα κόψανε; Κι επίσης Μπέκο μου, εγώ γιατί να πλερώνω εισφορά αλληλεγγύης Μπέκο μου; Μήπως μου περισσεύει;giorgos mpekos έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:23
κανείς λάθος δεν είναι όλοι ίδιοι ο Τσίπρας τι οικονομικά σκάνδαλα έκανε?δεν τον ένοιαζε να μαζεύει εκατομμύρια από τους μεγάλο καρχαρίες με μιζες νοιάστηκε και λίγο για τους φτωχούς και δεν τους έβλεπε με σηκωμένη μύτη .επίσης τη χώρα αυτή δεν τη χρεωκοπησε το συριζα αλλά η νδ.οπωσ τώρα πάλι τη χρεωκοπει και έφερε όλη την ακρίβεια και φτώχια πάλι που δεν υπήρχε με τον τσιπρα.Και ούτε έπαιρνε απολυταρχικά μέτρα με πρόφαση τον κορονοιο ενώ δε.βοηθούν στην αντιμετώπιση του.ενας νέος βέβαια όπως και να έχει μόνο στο εξωτερικό πια μπορεί να βρει μια τυχη
Α και ..Μπέκο μου. Οι καρχαρίες τρώνε από παντού, ανεξαρτήτως. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.
Και για να μην σε πιάσει κρίση πανικού Μπέκο μου, παλαιότερα κι εγώ ψήφιζα ΣΦΥΡΙΖΑ. Απλά έπαψα να είμαι μαλέας Μπέκο μου.
Κόβεαι εδώ η κουβέντα. Μπέκο μου.
Μη διαννοηθεί κανείς και μου χρεώσει ταμπέλα ΝΔ, θα γίνουμε κώλος.
που ποτέ δεν εφαγε δεν έκανε σκάνδαλα και νοιάστηκε για τους απλούς φτωχούς ανθρώπους και.οχι για το.τι συμφέρον μπορεί
να έχει ένας μεγάλο καρχαρίας σε βάρος.ενοσ φτωχού.εγω που παλιά ψήφισα πασοκ αλλά δε συμπαθούσα πολύ καποιουσ πολιτευτές και γι'αυτό έπαψα να το στηρίζω.οταν εωδσε μια τελευταία
πισοπλατη μαχαίρια με το να εξηπηρετει τα συμφέροντα και τα σχέδια της νδ.ανεξσρητα
τι λέει ο Ανδρουλάκις που δεν τον εμποστευομαι ακόμη και τώρα.μιας και γνωρίζω τις τακτικές του.εσυ ποτέ ψήφισες συριζα για πες?συγνώμη μήπως μιλάς από το Σκαι γιατί μόνο εκεί λένε κάτι τέτοια
Και από εκεί πολεμάνε όποιον θέλει να ξεκαθαρίσει και να βοηθήσει
Όπως και από τα αλλα περισσότερα μμε
Η τα πολυακους η συμβαίνει κάτι άλλο,?
Άκουσε κάτι Μπέκο μου, εγώ ψηφιζα ΨΥΡΙΖΑ επί Αλαβάνου, τότε που ήμανε βλαμμένη ονειροπόλα και πίστευα πως η Αριστερά είναι πάνω απ'όλα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και έλεγα ''δεν μπορεί να γίνει ποτέ σαν τους άλλους κάφρους''
Αργότερα συνειδητοποίησα που λες Μπέκο μου, οτι όλοι κοιτάζουν την τσέπη τους, είναι άπληστοι και το μόνο πραγματικό τους νοιάξιμο είναι να γίνουν καρεκλοκένταυροι. Ξέρεις γιατί Μπέκο μου; Διότι θα σου πετάξουν 10 ψίχουλα εκεί χάμω για να το βουλώνεις και να λες κι ευχαριστώ Μπέκο μου. Ο Αλέξης Μπέκο μου, στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό Μπέκο μου. Αυτός Μπέκο μου, ο Αριστερός που υποτίθεται θα ήταν δίπλα στον πολίτη, σαν ιδεολόγος με αξίες Μπέκο μου.
Και εγώ έμεινα που λες Μπέκο μου, με το πέπλο της ποίησης να υμνώ το ρομαντισμό και τις βαθειές μου αλήθειες. Κοινώς, κατάλαβες τι πήρα.
Έχω αποφασίσει το λοιπόν, χρόνια τώρα να μην ξανασχοληθώ με κανέναν κερατά και να ευγνωμονώ τα χεράκια μου και του άντρα μου για τη δουλειά που έχουμε ρίξει και μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
Αυτά από μένα.
Μετά τιμής.
Η ονειροπόλα, υπερευαίσθητη μαλάκω Πασιφάη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 502 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
-