!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

απαντήστε με το χέρι στο εξηντάλεπτο

πάω πιο αραιά
19
31%
κάνω δίαιτα
9
15%
δεν με νοιάζει τίποτα, είμαι ερωτευμένος, τρώω αέρα
5
8%
μετακόμισα στο χουριό
7
11%
κάνω υπομονή, 1-2 χρόνια θα κρατήσεις αυτό, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, δεν φταίνε οι αιρετοί μας άρχοντες
18
29%
δεν αγοράζω πράγματα μέχρι να έρθει ο έτσι να μου ανοίγει με τα ηδονικά χέρια του τις συσκευασίες
4
6%

Σύνολο ψήφων: 62

Άβαταρ μέλους
SUV

Re: Πώς την παλεύετε στο σούπερ μάρκετ μάγκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

OANNHSEA έγραψε: 28 Αύγ 2022, 09:42
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:00 Το βλέπω, σε λιγότερο από χρόνο, τα 2/3 από σας εδώ μέσα θα τον έχετε λατρέψει τον κιμά από τζιτζίκι.
Δεν γίνεται ρε κιμάς το τζιτζίκι!!! Αλεύρι γίνεται!!!

.
Θα πάνε οι τζιτζικόπιτες σύννεφο
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Γάταρος έγραψε: 28 Αύγ 2022, 00:06
talaipwros έγραψε: 26 Αύγ 2022, 22:25 τα ζωα οι αγγλοι
Να εκφράζεσαι καλύτερα για τον λαό που σε φιλοξενεί.
:giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

OANNHSEA έγραψε: 28 Αύγ 2022, 09:42
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:00 Το βλέπω, σε λιγότερο από χρόνο, τα 2/3 από σας εδώ μέσα θα τον έχετε λατρέψει τον κιμά από τζιτζίκι.
Δεν γίνεται ρε κιμάς το τζιτζίκι!!! Αλεύρι γίνεται!!!

.
Τζιτζίκι μπολονέζ.

Εικόνα
Z
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

OANNHSEA έγραψε: 28 Αύγ 2022, 09:44
Καραμελίτσα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:23
αυτομολημένη ομπρελοξαπλώστρα έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:18

μπορεί απλά να έχουν ξεμείνει από φυσιολογικές συνταγές οι τηλεμάγειρες :102:
Αν πάει στα 10 ευρώ το κιλό ο φτηνότερος κιμάς στα λιντλ ως το Φλεβάρη, και παίρνεις άπαχο τζιτζίκι με 5, θα σου πω εγώ τι είναι φυσιολογικό.
Είναι ακριβά τα τζιτζίκια καραμελίτσα.... :50aris:

.
Αυτή τη στιγμή ναι, γιατί δεν έχουμε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής. Βασικα στην ΕΕ αυτές που υπάρχουν είναι για ζωοτροφές. Τώρα απελευθερώθηκε η αγορά. Θέμα χρόνου είναι.
Z
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2022, 00:05
Σπανακιας έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:55 Δηλαδη εγω πχ νομιζω οτι ψωνιζω απο το THE MART ενω τελικα δεν ψωνιζω
Το Mart πρώτα απ' όλα δεν είναι ανεξάρτητο, ανήκει στον Σκλαβενίτη. Αλλά ήδη από όταν ήταν Makro τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε ΣΜ. Ό,τι είδους ΑΦΜ κι αν έχεις μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό. Είσαι μεταφραστής; Μπορείς. Είσαι νεκροθάφτης; Μπορείς. Είσαι καλόγερος; Μπορείς (seriously). Κατ' επέκταση συμβαίνει αυτό:

Εικόνα
Δεξιά είναι κιβώτιο όχι μονάδα.

Το Μαρτ έχει και το πεντακοσαρι λυστεριν που κάνει 10% λιγότερο. Αυτό είναι που δε βρίσκεις εύκολα άλλου, τις μεγάλες συσκευασίες.

Συμφωνώ ότι δεν είναι το ίδιο με έναν αμιγώς επαγγελματικο προμηθευτή που αγοράζεις χονδρικές σε ποσότητες χονδρικής. Αλλά ούτε και συγκρίσιμο με σούπερ μάρκετ που πας κάθε βδομάδα είναι. Κινείται κάπου ανάμεσα, πας για μεσαίες ποσοτητες που είναι κατανάλωση μήνα για νοικοκυριό ή αναλώσιμα (όχι απλή μεταπώληση) για επιχειρηση.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Μάλιστα, μετά τις επιδοτήσεις για σαλιγκάρια θα έχουμε και επιδοτήσεις για τζιτζικοκαλλιέργειες?
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Μια παρενθεσουλα γιατί πολλή τζιτζικοσυζητηση γίνεται, δεν πρόκειται να τρώμε αλεσμένα τα έντομα που ξέρουμε, αλλά τις προνύμφες τους. Τα τζιτζίκια κάνουν 15 και πλέον χρόνια για να μεταμορφωθουν σε τέλεια έντομα, ενώ αντίθετα οι προνύμφες τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο είναι τρυφερές, παχουλές και φουλ στην πρωτεΐνη..

Υγ. Κάποιος τρόπος θα βρεθεί όπως και με το σογιαλευρο ώστε το αλεύρι να διογκώνεται σε σπογγωδη μορφή που θα θυμίζει στην υφή κρέας..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:42
Cecily Anne έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:33 Tυπώθηκε πολύ χρήμα αυτό το διάστημα, αναμενόμενο ήταν να πάει ο πληθωρισμός στα ύψη. Είστε και τυχεροί που δεν έχετε αιδοίο. Χρειαζόμαστε τριπλάσια ποσότητα σε χαρτί υγείας.
Οι τωρινές αυξήσεις δεν έχουν καμμιά σχέση με τύπωση χρήματος. Ύφεση είχαμε και τυπώθηκε χρήμα για να περιοριστεί. Δεν μπορεί η ελάττωση των πωλήσεων να οδήγησε σε ταυτόχρονη αύξηση των τιμών σε όλους τους κλάδους. Ο πληθωρισμός πήγε στα ύψη γιατί αυξήθηκε η τιμή της ενέργειας και η τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επίσης έναν ρόλο έχουν παίξει και κάτι πανηλίθιοι φόροι στο πλαστικό, δηλαδή πρακτικά σε όλα τα προϊόντα του σύμπαντος.
Η ενεργειακή κρίση δημιουργεί την ανάγκη για να κοπεί χρημα που οδηγεί σε πληθωρισμό με το καλημέρα. Την έχω συμπεριλάβει μαζί με άλλους διακόσιους παράγοντες που μπορεί να καταλήξουν εκεί. Αν δεν ήταν αποτέλεσμα πληθωρισμού, θα χαμηλωναν απλά το ΦΠΑ για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Τώρα σε ο,τι αφορά το φόρο του πλαστικού, είναι ο,τι πιο αστείο έχω δει τελευταία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

Cecily Anne έγραψε: 28 Αύγ 2022, 10:57
hellegennes έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:42
Cecily Anne έγραψε: 26 Αύγ 2022, 23:33 Tυπώθηκε πολύ χρήμα αυτό το διάστημα, αναμενόμενο ήταν να πάει ο πληθωρισμός στα ύψη. Είστε και τυχεροί που δεν έχετε αιδοίο. Χρειαζόμαστε τριπλάσια ποσότητα σε χαρτί υγείας.
Οι τωρινές αυξήσεις δεν έχουν καμμιά σχέση με τύπωση χρήματος. Ύφεση είχαμε και τυπώθηκε χρήμα για να περιοριστεί. Δεν μπορεί η ελάττωση των πωλήσεων να οδήγησε σε ταυτόχρονη αύξηση των τιμών σε όλους τους κλάδους. Ο πληθωρισμός πήγε στα ύψη γιατί αυξήθηκε η τιμή της ενέργειας και η τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επίσης έναν ρόλο έχουν παίξει και κάτι πανηλίθιοι φόροι στο πλαστικό, δηλαδή πρακτικά σε όλα τα προϊόντα του σύμπαντος.
Η ενεργειακή κρίση δημιουργεί την ανάγκη για να κοπεί χρημα που οδηγεί σε πληθωρισμό με το καλημέρα. Την έχω συμπεριλάβει μαζί με άλλους διακόσιους παράγοντες που μπορεί να καταλήξουν εκεί. Αν δεν ήταν αποτέλεσμα πληθωρισμού, θα χαμηλωναν απλά το ΦΠΑ για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Τώρα σε ο,τι αφορά το φόρο του πλαστικού, είναι ο,τι πιο αστείο έχω δει τελευταία.
γιατί πόσο νέο χρήμα διατέθηκε τους τελευταίους 6 μήνες με τον πόλεμο;
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

BOOMER έγραψε: 28 Αύγ 2022, 09:19
stella έγραψε: 28 Αύγ 2022, 02:06 Επαγγελματικο ΑΦΜ θες και την σφραγίδα της εταιρείας, δεν εξυπηρετούνται ιδιώτες σκέτο.

Κι εκεί αυξήθηκαν οι τιμές, άσχημα τα πράγματα.
Μια χαρά ανοίγεις κωδικό απο το e-shop με το ΑΜΦ σου ,ακόμη κι αν είσαι ιδιώτης και μετά πας και ψωνίζεις ,λέγοντας τον κωδικό στο ταμείο. Τις προάλλες πήγαμε και ψωνίσαμε Αργεντίνικο μοσχάρι και κάβα για τις διακοπές ,με φίλους ο ένας γιατρός & ο άλλος it σε εταιρεία. Ολοι έχουμε πάρει κωδικό.
Φίλε boomer τι να σου πω, στο metro market ΔΕΝ μπόρεσα να εγγραφώ πριν την έναρξη της εταιρείας και από το e-shop καθαρά σου ζητάει αποδεικτικό έναρξης εταιρείας. Ίσως κάποια άλλα διαφέρουν, αυτό 100% όχι. Οι ελεύθερπι επαγγελματίες εννοείται μπορούν να πάρουν κωδικό.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2022, 10:29
Σπανακιας έγραψε: 27 Αύγ 2022, 23:55 Δηλαδη εγω πχ νομιζω οτι ψωνιζω απο το THE MART ενω τελικα δεν ψωνιζω
Το Mart πρώτα απ' όλα δεν είναι ανεξάρτητο, ανήκει στον Σκλαβενίτη. Αλλά ήδη από όταν ήταν Makro τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε ΣΜ. Ό,τι είδους ΑΦΜ κι αν έχεις μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό. Είσαι μεταφραστής; Μπορείς. Είσαι νεκροθάφτης; Μπορείς. Είσαι καλόγερος; Μπορείς (seriously). Κατ' επέκταση συμβαίνει αυτό:

Εικόνα

Το Μαρτ έχει και το πεντακοσαρι λυστεριν που κάνει 10% λιγότερο. Αυτό είναι που δε βρίσκεις εύκολα άλλου, τις μεγάλες συσκευασίες.

Συμφωνώ ότι δεν είναι το ίδιο με έναν αμιγώς επαγγελματικο προμηθευτή που αγοράζεις χονδρικές σε ποσότητες χονδρικής. Αλλά ούτε και συγκρίσιμο με σούπερ μάρκετ που πας κάθε βδομάδα είναι. Κινείται κάπου ανάμεσα, πας για μεσαίες ποσοτητες που είναι κατανάλωση μήνα για νοικοκυριό ή αναλώσιμα (όχι απλή μεταπώληση) για επιχειρηση.
Αυτά τα κεφάλια τυρί τα λιγουρεύομαι κάθε φορά που πάω και πάντα σε προσφορά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2022, 10:29

Εικόνα

Μα και 10 κιβώτια να πάρεις από το Mart ίδια τιμή θα σ'τα δώσουν. Η δε διαφορά στην τιμή είναι εξωφρενική. Τώρα έτυχε και το έχει προσφορά, αλλά, αν δεις, η κανονική τιμή του είναι 3,08, δηλαδή σχεδόν τριπλάσια από των άλλων. Και βέβαια μπορείς να σπάσεις το κιβώτιο στους άλλους, είπαμε αν είσαι κανονικός επαγγελματίας που ψωνίζεις για επιχείρηση και όχι για το σπίτι σου, όπως επίσης μπορείς να ανοίξεις 10 κουτιά με διαφορετικές γεύσεις και να πάρεις ένα ποτ πουρί, π.χ. ένα τεμάχιο από το καθένα.

To 500ml επίσης το έχουν όλοι οι άλλοι. Αυτήν την στιγμή το Mart το έχει 3,59 ως 3,87 (κάποιοι κωδικοί είναι ακριβότεροι). Οι άλλοι έχουν όλους τους κωδικούς ίδια τιμή (1,89 με 1,96 παίζει σε 4 C&C που κοίταξα).

To Mart το ξέρω από όταν άνοιξε, πήγαινα με την θεία μου που είχε ψιλικατζίδικο. Άνοιξε ως Makro κάπου στις αρχές των 90's και πριν λίγα χρόνια τους αγόρασε ο Σκλαβενίτης (αν θυμάμαι καλά, λίγο μετά που πήρε τον Μαρινόπουλο). Τα πρώτα χρόνια είχε ασυναγώνιστες τιμές. Μετά άρχισε να αφήνει τον οποιονδήποτε να πάρει κάρτα, ό,τι επάγγελμα κι αν έκανε και να αφήνει στην ουσία ψώνια λιανικής, το οποίο φυσικά συμφέρει τον μέσο καταναλωτή γιατί έχει όπως λες ενδιάμεσες τιμές σε πολλά πράγματα, αλλά δεν συμφέρει τον επαγγελματία που τα πουλάει, πριν ελαχίστων προϊόντων ή κάποιων πολύ καλών προσφορών.

Π.χ. το Listerine εγώ το δίνω 2 ευρώ. Με τον ΦΠΑ από το Mart κάνει 2,48. Κι αυτό είναι ένα ράντομ προϊόν που κοίταξα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 28 Αύγ 2022, 10:57 Η ενεργειακή κρίση δημιουργεί την ανάγκη για να κοπεί χρημα που οδηγεί σε πληθωρισμό με το καλημέρα. Την έχω συμπεριλάβει μαζί με άλλους διακόσιους παράγοντες που μπορεί να καταλήξουν εκεί. Αν δεν ήταν αποτέλεσμα πληθωρισμού, θα χαμηλωναν απλά το ΦΠΑ για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Περίεργο, γιατί εγώ δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκε πληθωρισμός με το καλημέρα όταν άρχισαν να κόβουν χρήμα το 2020. Τυχαία όμως εκτοξεύθηκε από πέρυσι το καλοκαίρι που αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Τελείως τυχαία, στον όρκο του μεγάλου γαλαξία.

Αυτό πάλι με τον ΦΠΑ τι ήταν; Χρήμα κόπηκε για να περιοριστεί η ζημιά της πανδημίας. Σε τι θα βοηθούσε η μείωση του εθνικού ΦΠΑ να τα βγάλουν πέρα όσοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν και δεν είχαν καθόλου χρήμα;

Πέραν αυτού, η μείωση οποιουδήποτε φόρου κατανάλωσης υπό κ.σ. οδηγεί επίσης σε πληθωρισμό γιατί αυξάνει την κατανάλωση.

Τέλος, τα καταναλωτικά προϊόντα από όπου ξεκίνησαν οι αυξήσεις είχαν αυξημένη κατανάλωση το 2020 και μέχρι τις αρχές του 2021, δηλαδή στις καραντίνες, κατά την διάρκεια των οποίων δεν αυξήθηκαν καθόλου οι τιμές τους, αλλά μειωμένη κατανάλωση από τα μέσα του 2021. Άρχισαν να ανεβαίνουν οι τιμές τους μόλις άρχισε να ανεβαίνει η ενέργεια και σε κάποια προϊόντα μόλις άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία (έλαια, άλευρα). Όλα αυτά είναι καθαρές συμπτώσεις.

Είναι τόσο ασύνδετη η κοπή χρήματος με τον πληθωρισμό στην συγκεκριμένη φάση που μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας »

hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2022, 12:15

Π.χ. το Listerine εγώ το δίνω 2 ευρώ. Με τον ΦΠΑ από το Mart κάνει 2,48. Κι αυτό είναι ένα ράντομ προϊόν που κοίταξα.
Αρχισες παλι τα ιδια
Αναμεσα σε χιλιαδες κωδικους προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις με επιλεκτικα παραδειγματα
Τεσπα η διαδικασια εκδοσης κωδικου με το ΑΦΜ σε ολα τα C&C τα οποια ανεφερες ξεκινησε ωστε να μην γραφεις παπαριες
Άβαταρ μέλους
shelby
Phorum.gr user: shelby

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shelby »

Μην ανησυχείτε έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”