!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:18 Έχουμε γεμίσει επίδοξους δολοφόνους ακόμα και σε αυτό το νήμα, και κάποιοι επιμένουν ότι είναι υγιής αυτή η κατάσταση.
Οχι φιλε,νομιζω οτι καποιοι απλα βγαζουν σκατοψυχια στο ιντερνετ νομιζοντας οτι ξεδιδουν ετσι ή οτι το παιζουν καποιοι.μπορει και να τραβανε και καμια παχια μετα.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

vatraxos έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:39
Μία ακόμα απορία: Δεν έπρεπε οι υαλοπίνακες να είναι ασφαλείας, ώστε να θρυμματίζονται σε σπάσιμο;
αντιθετως, επρεπε να ειναι τριπλεξ, η αλεξισφαιροι, να μη θρυμματιζονται με τιποτα, πιθανον να ηταν τετοια η πορτα. μαλλον δεν πηγαινε πολυ καλα το μαγαζι, και δεν περισσευαν για πολλα-πολλα μετρα ασφαλειας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 13:27 Γενικά μπορούμε να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις χωρίς καμία απολύτως πρακτική αξία. Συγκεκριμένα γιατί πιστεύεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό μας; Εγώ προσωπικά είχα για δυο χρόνια ένα χοτ σποτ δίπλα από το σπίτι μου. Σε πληροφορώ ότι εκτός από ότι ρούχα και παπούτσια έδωσα στους λαθρομετανάστες κουβαλούσα κάθε μέρα αφού γυρνούσα από το σχολείο που έπαιρνα τα παιδιά μου φρούτα και ψώνια και τάιζα τα παιδάκια. Όσο και να προβληματιζόμουν για τους πολέμους που εξωθούν τους ανθρώπους στη μετακίνηση πίστεψέ με η αγωνία μου δεν είχε κανένα αντίκτυπο σε κανένα μήκος και πλάτος του κόσμου μας. Έκανα αυτό το λίγο που μπορούσα να κάνω.
Για τον περιορισμό αντικοινωνικών συμπεριφορών δεν μπορώ να κάνω τίποτα όσο κι αν το σκεφτώ όσο κι αν το φιλοσοφήσω. Ούτε εσύ μπορείς να κάνεις. Καμία συμπάθεια δεν θα βοηθήσει. Ξέρεις τι μπορεί να περιορίσει την εγκληματικότητα; Αποφάσεις από την κεντρική εξουσία. Αποφάσεις που η κεντρική εξουσία είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να πάρει.
Οι πράξεις του παππού όπως έχουμε πει τόσες φορές και πολύ συγκεκριμένα είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκε.
:goodpost:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 13:27
Γενικά μπορούμε να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις χωρίς καμία απολύτως πρακτική αξία. Συγκεκριμένα γιατί πιστεύεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό μας; Εγώ προσωπικά είχα για δυο χρόνια ένα χοτ σποτ δίπλα από το σπίτι μου. Σε πληροφορώ ότι εκτός από ότι ρούχα και παπούτσια έδωσα στους λαθρομετανάστες κουβαλούσα κάθε μέρα αφού γυρνούσα από το σχολείο που έπαιρνα τα παιδιά μου φρούτα και ψώνια και τάιζα τα παιδάκια. Όσο και να προβληματιζόμουν για τους πολέμους που εξωθούν τους ανθρώπους στη μετακίνηση πίστεψέ με η αγωνία μου δεν είχε κανένα αντίκτυπο σε κανένα μήκος και πλάτος του κόσμου μας. Έκανα αυτό το λίγο που μπορούσα να κάνω.
Για τον περιορισμό αντικοινωνικών συμπεριφορών δεν μπορώ να κάνω τίποτα όσο κι αν το σκεφτώ όσο κι αν το φιλοσοφήσω. Ούτε εσύ μπορείς να κάνεις. Καμία συμπάθεια δεν θα βοηθήσει. Ξέρεις τι μπορεί να περιορίσει την εγκληματικότητα; Αποφάσεις από την κεντρική εξουσία. Αποφάσεις που η κεντρική εξουσία είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να πάρει.
Οι πράξεις του παππού όπως έχουμε πει τόσες φορές και πολύ συγκεκριμένα είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκε.
Ε αμα δεν συζηταμε ειδικα εδω μεσα τι να κανουμε; Να βρεθουμε εξω να παιξουμε κανα μπουνιδι; :P
Συγκεκριμενα για εσενα τα πιστευω οσα λες,συμφωνα και με οσα κατα καιρους εχεις γραψει και εχει τυχει να διαβασω.
Το παραμικρο που μπορει να κανει καποιος για να βοηθησει ειναι κατι.Απο καπου πρεπει να ξεκινησεις/ουμε.
Ομως συγκεκριμενα πιστευεις οτι δεν υπαρχουν πολλοι (δυστυχως) εκει εξω που οχι απλα δεν ενδιαφεροντε για τον διπλανο τους αλλα
δεν τον θελουν καν να ειναι διπλα τους στην καλυτερη,μεχρι και του κανουν την ζωη δυσκολη για να φυγει απο διπλα τους;
Και εκει μπορει ο καθενας να μην μεινει αμετοχος και να βοηθησει.Απλα για καποιους ειναι πιο ευκολο να μην νοιαζοντε/θελουν/ενδιαφεροντε.
Οσο για την εξουσια ναι αυτη μπορει να κανει περισσοτερα,παλι ομως ειναι στο χερι
μας να την αλλαξουμε η να την πιεσουμε να θελησει και να μπορεσει να παρει τις οποιες αποφασεις.
Το ξυλο και η βια γενικα ,και ειδικα οσο και αν ''αναγκαστηκε'' (που πιστευεις) να πραξει ο παππους δεν ειναι λυση.
Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce »

Γκιώνης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 13:30 Προσπαθώ μέσα μου να δικαιολογήσω την εικόνα βίας που καταγράφηκε και το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο.Είναι που δε βοηθάει και όλη αυτή η παραφιλολογία κι η διχόνοια.

Ένα ερώτημα μόνο μου έρχεται στο μυαλό και το θέτω προς την κοινότητα για προβληματισμό,ίσως επειδή εργάζομαι ως επαγγελματίας στον τομέα της υγείας και μου βγαίνει αυθόρμητα.

Αν το θύμα ήταν ο δικός σας γιος,με όλη την ιστορία που κουβαλούσε ο συγκεκριμένος ή και χωρίς αυτή,πως θα αισθανόσαστε τώρα και τι θα λέγατε;
Ελα ντε; :102:
Ξερεις τι οι περισσοτεροι σκεφτοντε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να τυχει αυτο σε εμενα,στο παιδι μου,στο σπιτι μου.
Ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη που κανουμε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γκιώνης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:14
Γκιώνης έγραψε: 25 Σεπ 2018, 13:56
Κάθε γονιός πονάει το παιδί του με διαφορετικό τρόπο για μια δεδομένη κατάσταση.Στο συγκεκριμένο περιστατικό όμως φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο εξωτερική παρέμβαση,δεν είναι κάποιου είδους νομοτελειακή κατάληξη μιας θανατηφόρου νόσου. Μπορεί να πέθαινε και χωρίς τις κλωτσιές,ποιος ξέρει; Σαν γονιός δε θα σε έκαιγε το ερώτημα γιατί να τις φάει όντας πεσμένος μέσα στα γυαλιά;
Αυτό το ποστ, εκφράζει απολύτως το λογικοφανές πλαίσιο της ευαισθητοποιημένης αντίδρασης.

Γιατί στον οποιονδήποτε τοξικομανή που βρίσκεται στο τελειωτικό στάδιο του ανθρώπινου ευτελισμού, τόσο οι συγγενείς όσο και οι φίλοι/συλλογικότητες/αλεξιπτωτιστές/λοιποι που σήμερα οδύρονται, προφανώς του είχαν δώσει οι ίδιοι κάποιες "κλωτσιές" που τον απομάκρυναν από τον περίγυρο τους και το υλικό/συναισθηματικό πλαίσιο προστασίας που σήμερα απαιτούν από τους άγνωστους με φοβερή θρασύτητα.

Και απλώς μεταθέτουν στον κάθε καταστηματάρχη τη δική τους ενοχή, απαιτώντας τιμωρία.

Ισχύει για τον κάθε Ζακ.
Γιατι κολλατε ολοι στο γεγονος οτι το θυμα αποδειχθηκε εκ των υστερων οτι ηταν πρεζακι;και αρχιζετε μετα τις ηθικολογικες φανφαρες;
Η ευαισθητοποιημενη αντιδραση που κοροιδευεις αφορα στην εικονα βιας και μονο. θα ελεγες τα ιδια αν ηταν το παιδι σου που πεθαινε κατ'αυτο τον τροπο,ακομα κι αν ειχε επιχειρησει να κλεψει;
Πιθανότατα όχι. Αλλά αν έφτανε το παιδί μου σε αυτό το σημείο, το σίγουρο ήταν ότι θα το είχα παρατήσει στην τύχη του εδώ και καιρό.

Και μη θεωρήσεις ότι αυτό αποτελεί κατηγορία προς τους γονείς ή ακόμα και φίλους που βρίσκονται σ' αυτήν τη θέση. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αίσθηση ματαιότητας που μπορεί να δημιουργήσουν οι συνεχείς προσπάθειες συμπαράστασης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακριβώς γι' αυτό βρίσκω ΓΕΛΟΙΕΣ τις περισσότερες κραυγές απελπισίας για τη βία που ανέχεται η κοινωνία και μπλαμπλα

Σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο είναι απεχθής η εικόνα βίας απέναντι σε κάποιον αδύναμο. Αλλά αυτό χρησιμοποιείται μόνον ως πρόσχημα.
Το βασικό τους πρόβλημα και αυτό που ουσιαστικώς υποστηρίζουν, δεν είναι αυτό.
Το πρόβλημα τους είναι η διαχείριση της θεμιτής ή μη βίας, ανεξαρτήτως με το αν αυτή εκφράζεται σε αδύναμους ή δυνατούς.
Η επιβολή της δικής τους άποψης και της δικής τους ευέλικτης ηθικής.

Προσωπικώς τουλάχιστον, δεν προτίθεμαι να μπω σε διαδικασία αποδοχής ηθικών κανόνων από ανθρώπους που θεωρώ επιεικώς ηλίθιους ή απλώς υποκριτές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Maspoli έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:58
Namrail έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:53 Εγω στεκομαι στο φαινομενο της αυτοδικιας.

Σε οτι αφορα τους ομοιδεατες. Δεν βλεπεις ποιες περσονες εδω μεσα δειχνουν να συμφωνουν με την αντιδραση του καταστηματαρχη? Πρεπει να γραψω νικνειμς? Φανταζομαι πως οχι.

Τελος, ειναι σουρεαλιστικο να με κατηγορεις για λαικισμο οταν ειμαι απο αυτους που λενε οχι στην αυτοδικια και ναι στην ψυχραιμη αντιμετωπιση της καταστασης. Εγω λεω πως την αντιμετωπιση των ληστειων πρεπει να την αναλαμβανει ο αρμοδιος φορεας, η αστυνομια δηλαδη οπως συμβαινει σε καθε πολιτισμενη χωρα και οχι αυτοκλητοι υπερασπιστες της δικαιοσυνης. Και ειμαι λαικιστηε. Εσυ λες να αγιασει το ποδι του μαγαζατορα ( με αλλα λογια) αλλα δεν εισαι. Και καπου συον ταφο του τα κοκκαλα του ιονεσκο σχηματιζουν ενα χαμογελο.

Ειναι ακομα πιο σουρεαλιστικες οι αναφορες στο φωσκολο για μενα. Στο εργο του φωσκολου υπηρχε ο ταξιαρχος θεοχαρης που παρα τα γαλονια του εγραφε στα παπακια του τις αστυνομικες αρχες και δρουσε ως γνησιος βιτζιλαντης. Οχι ως αστυνομικος αλλα ως βιτζιλαντης. Κατι που μοιαζει πολυ σαν κουλτουρα με εκεινη που χρησιμοποιειτε πολλοι εδω μεσα για να δικαιολογησετε τον μαγαζατορα.

Θα ελεγε κανεις οτι οι φωσκολικοι ειναι αλλοι κι οχι εγω...
Tον άνθρωπο που δικαίως βαράει έναν μαχαιροβγάλτη στο 1:25 παρουσία πια της αστυνομίας πως τον χαρακτηρίζεις;

Εν αμύνη ή κάθαρμα vigilante που τελεί αυτοδικία;
:popc:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Maspoli έγραψε: 25 Σεπ 2018, 12:45
Εγώ είμαι συνεπής. Όποιος σηκώνει ματσούκι ή στρέφει μαχαίρι/πιστόλι ή μπαζούκας σε άλλον, χορηγεί στον άλλο δικαίωμα να αμυνθεί. Οι ΠΑΜίτες αμύνονται σε επίθεση καθαρμάτων που δέχτηκαν. Καλά κάνουν και μάλλον είναι συγκρατημένοι κιόλας.
Αυτοί που δεν αναγνωρίζουν δικαίωμα σε άμυνα σε κάποιον που πήγαν να τον ληστέψουν με μαχαίρι, ας δώσουν την απάντηση.
Η δική μου απάντηση είναι ότι διαφορετικής τάξεως περιστατικά χρήζουν διαφορετικής ανάλυσης. Και όχι μόνο η δική μου, αλλά και αυτή της κοινής λογικής. Στη μία περίπτωση λοιπόν έχουμε αποδεδειγμένη επίθεση φασιστοειδών σε εκδήλωση κοινωνικού φορέα και περιφρούρηση αυτής της εκδήλωσης από την αρμόδια ομάδα, με παράλληλη αποτροπή του κινδύνου για τα υπόλοιπα μέλη της εκδήλωσης. Δεν είναι αυτοάμυνα, ούτε αυτοδικία(που αφορά μεμονωμένα πρόσωπα), είναι συλλογική περιφρούρηση ενός κοινωνικού δικαιώματος.

Στην περίπτωση που συζητάμε έχουμε ένα θολωμένο πρεζόνι που δεν απειλεί κανένα, που δεν μπορεί καλά καλά να σταθεί και μπουσουλάει σαν υπνωτισμένο και μη αναλογική χρήση βίας από δύο άτομα που έχουν μυριστεί την αδυναμία του. Το ανάλογο για το ΠΑΜΕ, μιας και έφεραν τη φωτογραφία, θα ήταν ένα μέλος της περιφρούρησης να την έπεφτε σε κάποιον που απλά βρίσκονταν στο χώρο και φορούσε μια φανέλα της χρυσής αυγής. Όμως δεν έγινε αυτό, έτσι δεν είναι;
Maspoli έγραψε: 25 Σεπ 2018, 12:45 Το θέμα έχω προειδοποιήσει μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί από άλλους πιο ισχυρούς κι από εμένα κι από εσένα, με τρόπο που θα είναι πολύ ενάντιος. Στο ποιος λοιπόν βοηθάει ποιον και τελικά ρίχνει νερό στο μύλο του "καταδικάζω τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται" έχω διαφορετική απάντηση από αυτή που δίνεις εσύ.
Δεν ξέρω ποιος ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης, ξέρω ότι οι ανακοινώσεις του Κόμματος δεν συμφωνούν με το σκεπτικό σου. https://www.902.gr/eidisi/politiki/1692 ... -anthropoy

Βλέπεις το θέτω αρκετά ευγενικά.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:24
Naida έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Σεπ 2018, 13:51

Γουστάρεις έτσι; :lol:
Με τον τρόπο που φέρθηκε σ' έναν αδύναμο; γιεπ.Μέσα.
Μα κι εσύ το ίδιο ακριβώς έκανες στην τύπισα που έβαλες τρικλοποδιά.

Δεν ήταν σε θέση αδυναμίας. Αν ήταν με γύψο στο πόδι και της έβαζα τρικλοποδιά θα ήμουν κάπως κακιά.

Ασέβαστος έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:40
Naida έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:20

Ήταν σε σοκ. Αυτοάμυνα σου λέω τι να λέμε τώρα.
η αυτοαμυνα προυποθετει επιθεση. ο ζακης πηγε να σφαξει αυτον που τον φροντιζε.

μπορω να το ξαναγραψω, οσες φορες χρειαστει. δεν θα περασεις ως λογικο να ειναι αυτοαμυνα το να σφαζεις αυτον που προσπαθει να σε μπανταρει, και δολοφονια να κοπανας αυτον που σε κλεβει.

και η λογικη, γυναικα ειναι. σκεψου το. γιατι τη βιαζεις; :102:
Μπορείς να μου το δείξεις αυτό σε κάποιο βίντεο;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Το “κόμμα του εγκλήματος” και οι πολίτες… έρμαια ενός ένοπλου περιθωρίου
Σοκαρισμένο το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρακολουθεί εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα το πώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει το συμβάν που διεξήχθη σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής της πλατείας Ομονοίας, που οδήγησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για τον θάνατο του φερόμενου ως ληστή.

Γράφει ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το τι ακριβώς συνέβη και τι τυχόν ποινικές ευθύνες υπάρχουν, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το διευκρινίσει. Ωστόσο, εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Το ότι, δηλαδή, πολλά πρώην και νυν κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να προκαταλάβουν τη Δικαιοσύνη μιλώντας για «αυτοδικία», «λυντσάρισμα» και «δολοφονία» και υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό «να παίρνουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους».

Αν και οι ιατροδικαστές που διεξήγαγαν τη νεκροψία ήταν ξεκάθαροι ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο φερόμενος ως ληστής δεν ήταν αυτά που επέφεραν τον θάνατο, εντούτοις οι ιαχές για «λυντσάρισμα» και «αυτοδικία» επιμένουν.

Ταυτοχρόνως, το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, δια της φοβικής αφωνίας του, δείχνει να λειτουργεί ως άτυπη συμπολίτευση σε αυτές τις αντιλήψεις. Ας προσπαθήσουμε ωστόσο να δούμε ψύχραιμα τα πραγματικά γεγονότα.

Καταρχάς, ΔΕΝ υπήρξε αυτοδικία. Κάτι τέτοιο θα υπήρχε εάν θα είχε τελεστεί το αδίκημα της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο, είχαν τελειώσει όλα και ο κοσμηματοπώλης, αντί να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, έσπευδε να βρει τον δράστη ώστε να τον τιμωρήσει από μόνος του, «παίρνοντας τον νόμο στα χέρια του». Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ό,τι έγινε ήταν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος και όχι μετά από αυτό.

Επίσης, ΔΕΝ υπήρξε λυντσάρισμα. Λυντσάρισμα θα είχαμε εάν ένα πλήθος ανθρώπων, αφότου είχε εξουδετερωθεί ο δράστης, έσπευδε να βιαιοπραγήσει εναντίον του. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο φερόμενος ως ληστής δέχθηκε τα χτυπήματα του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και ενός άλλου άντρα, κατά τη διάρκεια του συμβάντος και όχι μετά από αυτό.

Αντιθέτως, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο επεισόδιο, όπως φαίνεται από το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μόλις φαίνεται ότι ο δράστης αδρανοποιείται, σπεύδουν να συγκρατήσουν τους δύο άντρες.

Εδώ βέβαια, προκύπτουν οι οργισμένες ενστάσεις διαφόρων που υποστηρίζουν ότι οι δύο άντρες θα έπρεπε να σκεφτούν ότι μπορούσε να προκύψει ο θάνατος του φερόμενου ως ληστή από τις ενέργειές τους, καθώς και ότι «είναι άνανδρο να χτυπάς έναν ανήμπορο, πεσμένο άνθρωπο» και εν πάση περιπτώσει θα μπορούσαν να έχουν φύγει και να τον αφήσουν να διαφύγει.

Όμως, ο φερόμενος ως ληστής δεν βρέθηκε «ανήμπορος» στο έδαφος, όπου «άνανδρα» και «απάνθρωπα», τον χτύπησαν οι δύο άντρες, αλλά συνειδητά προσπάθησε να εξέλθει με αυτόν τον τρόπο από το κοσμηματοπωλείο όπου είχε εγκλωβιστεί και οι δύο άντρες προσπάθησαν να τον αντιμετωπίσουν με τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο που είχαν στη διάθεσή τους.

Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτές οι καταστάσεις διέπονται από αθλητικούς κανόνες και ο κοσμηματοπώλης θα έπρεπε και αυτός να ξαπλώσει στο έδαφος, ώστε να μην έχει «άδικο» πλεονέκτημα έναντι του φερόμενου ως ληστή, σαν να λειτουργούσε στο πλαίσιο ενός ολυμπιακού αθλήματος…

Συζητήσιμο είναι επίσης το αν ο κοσμηματοπώλης θα μπορούσε να φύγει και να μην κάνει απολύτως τίποτε για να εμποδίσει τον φερόμενο ως ληστή να διαφύγει. Ας μην ξεχνάμε ότι, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία αλλά και τη συμπεριφορά του φερόμενου ως ληστή μετά τη σύλληψή του, φαίνεται ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση, πιθανώς και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, και κατά συνέπεια επεδείκνυε ανορθολογικά επιθετική συμπεριφορά.

Έτσι, αν τον άφηναν να βγει ανεμπόδιστος από το κοσμηματοπωλείο, δεν μπορεί να ήταν σίγουροι ότι θα επέλεγε να απομακρυνθεί και όχι να επιτεθεί στον κοσμηματοπώλη, ο οποίος ήταν αυτός που τον είχε κλείσει στο κατάστημα.

Δεδομένου δε ότι ο κοσμηματοπώλης είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος 73 ετών, πόσο εύκολα θα μπορούσε να απομακρυνθεί σε απόσταση ασφαλείας πριν τον προλάβει ένας νέος άντρας, οπλισμένος με μαχαίρι, υπό την επήρεια ουσιών, ο οποίος επεδείκνυε ανορθολογική και βίαιη συμπεριφορά;

Άρα, ούτε λυντσάρισμα είχαμε, ούτε αυτοδικία, ούτε δολοφονία, ούτε άνανδρη επίθεση παρά μόνο ένα τραγικό συμβάν, το οποίο όμως ξεκίνησε με την ένοπλη εισβολή στο κατάστημα του ανθρώπου που βρήκε τον θάνατο. Και με βάση όλα τα παραπάνω τίθεται το κρίσιμο ερώτημα.

Υπάρχει εν τέλει κάποιο, έστω και στοιχειώδες, δικαίωμα αυτοάμυνας στη σημερινή Ελλάδα; Μπορεί κάποιος να κάνει κάτι, το οτιδήποτε, για να υπερασπίσει την περιουσία του και κυρίως τη ζωή του;

Γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάποιον που πυροβόλησε με την καραμπίνα έναν κλέφτη που μπήκε στο χωράφι του. Εδώ αναφερόμαστε σε ένα επεισόδιο όπου ένας ένοπλος εισέβαλε σε ένα κατάστημα και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον άοπλο και υπερήλικα, ιδιοκτήτη του καταστήματος, βρήκε τον θάνατο.

Ο άοπλος υπερήλικας δαιμονοποιείται από μερίδα του Τύπου, καθώς και από στελέχη της κυβέρνησης ως «απάνθρωπος δολοφόνος» και αντιμετωπίζει, όχι μόνο εξοντωτικές ποινικές κατηγορίες, αλλά και τις απειλές αυτοδικίας ενός ένοπλου παρακράτους, ενώ επιχειρείται να στερηθεί ακόμη και από το δικαίωμα στην νομική αντιπροσώπευση, δια των απειλών που δέχεται από το ένοπλο παρακράτος, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την αντιπροσώπευσή του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το βίαιο έγκλημα, ιδιαίτερα δε οι ένοπλες ληστείες, έχουν τεθεί ουσιαστικά υπό καθεστώς συνειδητής ατιμωρησίας από την κυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερο και τραγικότερο παράδειγμα τον φόνο του άτυχου φοιτητή στον λόφο του Φιλοπάππου από συμμορία ληστών, οι οποίοι επανειλημμένως είχαν συλληφθεί, πάλι για ένοπλες ληστείες, αλλά αφήνονταν ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους.

Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για έμμεση προώθηση του βίαιου εγκλήματος από την κυβέρνηση, δια της ατιμωρησίας των δραστών και της δαιμονοποίησης των θυμάτων. Ταυτοχρόνως και το μεγαλύτερο κομμάτι του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, δια της θορυβώδους σιωπής του, δείχνει να αποδέχεται αυτήν την κατάσταση, αν όχι να την επικροτεί.

Και αναρωτιέται κανείς, αν έχει άραγε καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα κάποιο άτυπο «κόμμα του εγκλήματος», γιατί η μόνη κοινωνική ομάδα που δείχνει να απολαμβάνει την αμέριστη στήριξη του κρατικού μηχανισμού είναι οι πάσης φύσεως παραβατικές ομάδες. Όσο δε πιο βίαιες και πιο «μειονοτικές» τόσο το καλύτερο.

Αντιθέτως, ο μέσος άνθρωπος, που επιμένει στο να προσπαθεί να επιβιώσει με τίμιο και νομοταγή τρόπο σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, δαιμονοποιείται, καθυβρίζεται και χλευάζεται από το ένοπλο και ημιένοπλο περιθώριο, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα πλέγμα πανίσχυρων παρακρατικών μηχανισμών, καθώς και από μεγάλη μερίδα του Τύπου και του πολιτικού συστήματος.

Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με το ποια κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας θέλει να αντιπροσωπεύει και να προωθεί τα συμφέροντά τους, τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουν τις επιλογές τους;

https://www.defence-point.gr/news/to-ko ... erithoriou
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

αν ήταν χρυσαυγίτης ναρκομανής που εκανε ακριβώς τα ίδια, θα το συζητούσαμε τώρα;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:43
vatraxos έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:39
Μία ακόμα απορία: Δεν έπρεπε οι υαλοπίνακες να είναι ασφαλείας, ώστε να θρυμματίζονται σε σπάσιμο;
αντιθετως, επρεπε να ειναι τριπλεξ, η αλεξισφαιροι, να μη θρυμματιζονται με τιποτα, πιθανον να ηταν τετοια η πορτα. μαλλον δεν πηγαινε πολυ καλα το μαγαζι, και δεν περισσευαν για πολλα-πολλα μετρα ασφαλειας.
Αν πήγαινα καλά θα είχε και υπάλληλο.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Maspoli έγραψε: 25 Σεπ 2018, 11:58 Tον άνθρωπο που δικαίως βαράει έναν μαχαιροβγάλτη στο 1:25 παρουσία πια της αστυνομίας πως τον χαρακτηρίζεις;

Εν αμύνη ή κάθαρμα vigilante που τελεί αυτοδικία;
εδώ βλέπουμε και κάτι άλλο

αυτόν που πήγε να ηρεμήσει τους αμυνόμενους
να τρώει ξύλο

στην περίπτωσή μας δηλαδή ο κοτσίδας που μπήκε στη μέση για να σταματήσει τα σούτια
να έτρωγε σούτια και ο ίδιος
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Naranjita έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:57 αν ήταν χρυσαυγίτης ναρκομανής που εκανε ακριβώς τα ίδια, θα το συζητούσαμε τώρα;
Και αν ο γέρος ήταν αριστερός και γκέι. :D
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Naranjita έγραψε: 25 Σεπ 2018, 14:57 αν ήταν χρυσαυγίτης ναρκομανής που εκανε ακριβώς τα ίδια, θα το συζητούσαμε τώρα;
Δεν είστε και οι πιο σταθεροί στις απόψεις σας πάνω στο ζήτημα αυτοάμυνας ως κοινωνία, είναι η αλήθεια.

https://m.lifo.gr/now/greece/162113

Τύπος είναι κλειδωμένος στο μαγαζί σου κι εσύ απέξω με άλλους 30 => αυτοάμυνα, το φόρουμ εξοργίζεται με τους προοδευτικούς που θέλουν ανομία.

22χρονη μαχαιρώνει ευηπόληπτο πολίτη που προσπάθησε να τη βιάσει => τι δουλειά είχε να περπατάει μόνη της νυχτιάτικα, 15 χρόνια κάθειρξη, το φόρουμ συζητάει για το Μακεδονικό.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”