under έγραψε: 15 Ιουν 2022, 17:40
Συμφωνω.Εχει ριζες απο Λουιζιανα ο συντροφος Τσιπρας.
Διαφωνεις οτι ειναι και τα δυο σωστα οπως βλεπεις απο τα ανωτέρω phonetics?
Παρόμοια είναι π.χ. και το αμερικανικό ''αγκέν'' αντί του καθιερωμένου ''εγκέν'' (again) ή το βλαχοβρετανικό ''κλουμπ'' αντί του καθιερωμένου ''κλαμπ'' (club) ωστόσο αν αυτός που τα προφέρει έτσι δεν είναι Αμερικανός ή Άγγλος από το Λίβερπουλ, δεν έχει ανατραφεί εκεί και δεν έχει τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα το όλο πράγμα καταντά αστείο.
Υ.Γ. Τώρα θυμήθηκα το δούλεμα που είχε φάει κάποτε ο ΓΑΠ εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο πρόφερε το επίθετο του Strauss-Kahn.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παλαιοελλαδίτης την 15 Ιουν 2022, 19:24, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Otto Weininger έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:29
* will rise again
Fixed
προτείνω καλύτερα αυτό
ρε σεις το dixie μια χαρα τραγουδακι ειναι αμα δεν ξερεις τι παιζει απο πισω
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
και το Λιλι Μαρλεν καλουτσικο ειναι αλλα αντε πες το σε ελληνες που ζησαν την κατοχη και οταν το ακουγαν λαιβ κατι απαισιο συνεβαινε αμεσως μετα.
Αν θυμάμαι καλά το λιλυ Μάρλεν είχε αντιπολεμικό στυλ. Γράφτηκε το 1915 από ένα Γερμανό στρατιώτη του ΑΠΠ και περιγράφει πως τον περιμένει το κορίτσι του πίσω όταν τελειώσει ο πόλεμος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
και το Λιλι Μαρλεν καλουτσικο ειναι αλλα αντε πες το σε ελληνες που ζησαν την κατοχη και οταν το ακουγαν λαιβ κατι απαισιο συνεβαινε αμεσως μετα.
Αν θυμάμαι καλά το λιλυ Μάρλεν είχε αντιπολεμικό στυλ. Γράφτηκε το 1915 από ένα Γερμανό στρατιώτη του ΑΠΠ και περιγράφει πως τον περιμένει το κορίτσι του πίσω όταν τελειώσει ο πόλεμος.
σωστο, οπως δηλαδη ειναι επισης σωστο πως η σβαστιγκα ειναι ενα ινδουιστικο συμβολο καλοτυχιας.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
George_V έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:02
Ελα να σε φιλοξενησω 1 μηνα στην Αλαμπαμα να δουμε με τι προφορα θα φυγες απο εκει και πως θα λες τις λέξεις. Εχω φιλη εκει με τοσο βαρια νοτια προφορα που οταν λεει τη λεξη "Μαντονα" ακουγεται ως "Mαντάνα". Kαι μαλιστα ηταν ενα δικο μας inside joke μεταξυ μας.
"Πες μου μια τραγουδιστρια με 3 "α" στο ονομα
"Δεν ξερω"
"Mαντανα"
Οποτε δεν ειναι δυσκολο ενα e να γινει i. Δεν ξερω και δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας εχει καταγωγη κατω απο το Ντιξιλαιν. Εγω απλως υπεδειξα οτι δεν ειναι απαραιτητα λαθος.
Αnyway προφανως οτι και να πω δε θα σε πεισω οποτε απλα θα αφησω τα phonetics στο πρωτο ποστ μου που εξηγουν καλυτερα.
Όλοι στην Αμερική προφέρουν την Μαντόνα, Μαντάνα. Απλώς το τονισμένο α είναι διαφορετικό από το Ελληνικό. Το Μαντόνα είναι Ελληνικούρα.